![]() |
ako nema svinjetine te junetine nije mi interesantno :D
|
Pošto se po ovoj vrucini ne može ni jesti normalno, sada sam si krastavac ogulio, izrezao na male kockice ubacio u zdjelu, malo posolio, tek toliko, promiješao, i udri! i nakon toga samo voce trpam u frižider za navečer :3
@Ammy, da si kojim slučajem u one staklenke ubacila GTX770/80 bi vidila kako bi Syss bio zainteresiran :D |
torope guglaj tzatziki za vruće ljetne dane ;)
|
Sutra ću ujutro to napraviti zdjelu toga, i pustit da se hladi za podne :D al' sam se namučio dok sam ovo izgovorio.. :D
|
Tzatziki je lajt verzija u zagorju poznatih krastavci z vrhnjem.
|
Sve je to ista pašta, samo drugo pakovanje :D
|
U najgorem slučaju kiselim mljekom. :)
Ne spamaj sa tim EU pizd....ama i :Syssa zna: . Svoje imamo tuđe nečemo. :D |
|
Nebudeš, sad buš dulje živel.
:D |
@Mad Duke kaj si to zmješal s tjesteninom? Me like :D
@Toorop i to kaj veliš :) Nego kaj si se zmučil dok si ono izgovorio, bilo bi ti lakše to napisat :p |
Luk, češnjak, mrkva, tikvica tanko narezana i špinat.
Mislio dodati špek i sir pa ispalo da ga nema, tako da sam skuvao litru mlijeka dok nije počelo kipiti, dodao par žlica octa i maknuo sa vatre. Nakon što se odvojilo sve kroz krpu u cediljki istočio/istisnuo vodu, dodao malo soli i maslinovog ulja i kasnije kad je sve bilo gotovo posipao dio toga po vrhu. Ostatak u frižider za mazanje navečer :P |
Thx...super izgleda, moram i ja to probat :D
|
1 privitaka
Jer ja sam zderonja, a ovo je vecera tralala :D
|
Ja jučer popečke od blitve, danas neki sendvič s kulenom a upravo za sutra kuham mladi grašak s mrkvicom i krmiće na naglo.
Ovaj i idući tjedan čuvam klinca od frendice tako da usput jedem i puter štanglice koje on ostavi, petit kekse i dječje jogurte :D |
|
Samo kaj tvoje izgleda bolje od mojeg :) Istina ,ja sam hitil unutra sve kaj sam imao u frižideru pa nisam imal mjeru :P
Nego. Kako si "sir" napravila? Ja sam bio osobno oduševljen kako je bilo jednostavno, ali fino. |
Jučer sam malo zazujao do Karlovca s dva frenda i otišao u pizzeriu Tiffany.
http://www.gastronaut.hr/restoran.asp?id=2784 Pošto nisam imao mašte uzeo sam pizzu i nisam se razočarao. Bolju već jako dugo vremena nisam jeo, a prema izgledu i mirisu, ostatak hrane opće ne zaostaje. :) Cijena 40kn velika pizza (slavonska). |
Ako budes opet u Karlovcu sjedni u Grincek (Green bar - tako nes)..
Prekoputa trznice je McDonalds a jos malo prekoputa njega u istom pravcu je Grincek, izmedju zgrada. Nesto fenomenalno, porcije ooooogromne (recimo pasta sa bilo cim) i cijena vrlo vrlo pristupacna.. Kad bi se vracali iz Zg a frendovi umiru od gladi, odveo bi ih tamo.. Jedan se hvalio kako moze pojest tone i tone, al kad je dobio bolonjez, pomfri i jos kruh (mislio je da ce mu bit malo), jedva je sve strpao u sebe :D Druze Brko, se pokvario sta Grincek? Nisam bio ove godine.. |
Citiraj:
Zakuhala mlijeko i unutra octa, ocijedila i usitnila skroz prstima, tak da budu baš te sitne grudice i nisam stavljala ulje, nego samo malo soli. |
Citiraj:
|
Ja ću danas pohani patišon :) i bučnicu :care:
A inače se davim u domaćim breskvama, marelicama, malinama i divljim borovnicama. :goood: |
Jučer plučica na kiselo i Germknödel.
Danas faširanci i pire a uz to krastavci i krastavčići iz jučerašnje berbe :D @flare bučnica....sve bi dala za komadić :) |
Kakvi su to mali krastavčići? Šta je to? Link na sjeme? ;)
Dobro izgledaju, jeo bi ih bez guljenja "kore" :) Btw, baš sam o tome razmišljao.. Mi koji imamo mogućnost ubiranja plodova iz vrta, zašto gulimo koru krastavaca (barem mi doma to radimo), kada se to može fino narezati na ploške i jesti normalno.. Dapače, zdravije je sigurno.. |
|
Citiraj:
Danas krem juha od domacih tikvica, peceni krumpir, prasetina i salata :zdero: |
|
Thx, baš su zakon.. Okus?
Reći ću kevi za to, pa ako bude htjela kupujem za drugu godinu ;) |
Okus krastavca, manje vodenast od normalnog krastavca, nenako više mesnat, puniji okus.
Nakiselili smo dvije manje flašice pa će mo vidjeti. Inače su najbolji samo ohlađeni i jedu se poput kikrikija. Velčine su žira, a penju se poput nekakve loze. Kod mene u vrtu su već drugu sezonu. |
@Omerta i jedu se bez guljenja kore.
@Halos zavidim ti |
Kako su super ovi mali krastavci :)
Ja sam danas tortilje punjene mljevenim mesom, dinstanim lukom, paprikom i mexičkom mješavinom. Nisam ih zapekla nego smo ih samo smotali i tako jeli. Nije mi se dalo palit pećnicu po ovoj vrućini :( |
Citiraj:
![]() |
Pa uvijek je bolje da gost donese pleh bučnice neg da se ja patim u kuhinji :D
|
|
|
Hambići su zbilja veći ili samo zumirani?
|
pa imaju fi zdravih 16ak cm... ogromni su, kao napravili četri jedva pojeli dva i pomfi.
|
Citiraj:
|
Kelj i faširanci :)
|
Ja sam danas u Mc-u bio. došo tamo svi se prave fini jedan hambi i pomfrit, ja fino 2 Big Mac-a, jedan Cheese, dva pomfrita i kolu.. ljudi me gledali k'o da sam neznam ti šta! a ono ko doručak mogao sam još bez pol frke :D
|
Danas sam na poslu jela musaku i zelje salatu.
Za večeru topli kruh i nutela :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:15. |