![]() |
Trebao bi hitno napajanje za moju konfu. Moje jedva trpi ove komponente.. ima li šta bolje od hx850? Nigdje nisam našao modularno napajanje sa bar 4 pcie konektora. Izbor je jako slab.
|
Imaš na tržnici HX1000W za istu lovu kao HX850W u trgovini.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=228069 |
Taj HX1000 s Tržnice nije loš izbor.
Ako ideš na novog modularca i 850W ti je dosta, HX850 je totalno neisplativ, kad za samo 150 kuna više dobiješ zlatnu zvijer i trenutno najbolju platformu u svijetu napajanja. |
Hmm.. 150 kn više i 2 pcie konektora manje nego kod hx850.. čini mi se ipak da je Corsair Bog u toj seriji.
|
Citiraj:
|
Nije ni do koljena u čemu?? Obrazloži mi.
|
AX je usporediv s tom Seasonic X serijom. HX je korak ispod.
A u čemu je Seasoic X bolji? Kvaliteta korištenih komponenata, kvaliteta filtracije izlaznog napona, neusporedivo bolja kontrola ventilatora, puno bolja iskoristivost. U biti evo pa pročitaj nešto o toj seriji ovdje na forumu. |
Hvala.. naučio gradivo.. ipak ćemo uzeti nekog seasonica..
|
A šta nedostaje trenutnom OCZ-u?
Sve mi liči na "traženje kruha preko pogače". Sumnjam da ćeš osijetiti ikakvu razliku osim možda tiši vent, ali kraj nakrcanih grafa i ta činjenica je nebitna... |
Naravno da nije sve u buci - bolja regulacija napona, veća iskoristivost, manje zagrijavanje,... Vidiš da se čovjek žali (#2841) da mu je trenutno napajanje malo slabo i da ostaje bez daha kad ga se jače optereti.
|
Ima li itko iskustva sa Silencer III serijom od PC Power & Coolinga? Po reviewima mi se čini kao da se ne može naći nešto bolje od toga za tu cijenu, a modularno. Čak ga i dosta hvale s obzirom da modularna napajanja i ne postižu bajne rezultate. Konkretno, 600W model mi je zapeo za oko da se osiguram oko eventualnih nadogradnji unutar tih 5 godina, koliko mu garancija traje
http://www.pcpower.com/products/desc...00W/index.html |
Citiraj:
Odlično napajanje, ali fali mu snage za SLI. Kako nema 4 pcie konektora, već dva, po jedan sam stavio na svaku grafu, a ostalo sam riješio konektorima koje sam dobio uz grafu.. Nebi ga mijenjao, ali rusi mi se svako malo i gasi komp. (odradi zaštita od preopterecenja). Čisti nedostatak snage me tjera na davanje novaca kojih sada nemam.. Nisam ni najmanje sretan što ga moram mijenjat ali prisiljen sam. |
Kak moze bit odlicno kad nemre ni 560ti SLI poganjat sa svojih 700w. Ja sam na TX650 ganjao 3 x 5870 na 1000mhz i i7 na 950 na 4.7ghz bez poteskoca.
OCZ je lila od odlicnih i skupih do jeftinijih i bezveznih napajanja. Meni je jedno od 650w crklo a i kad je radilo je bilo izuzetno bucno tak da nemam puno povjerenja u njih. |
Ma ta OCZ napajanja su šrot kakvog nema. Imao sam to jedno sa plavim svjetlom 600w gamestream kakovec,riknilo nakon mjesec dana,a pogonilo je smijesnu konfiguraciju koja u loadu ne vuce ni 400w
|
Koliko novaca toliko glazbe.. Napajanje je skroz ok. Ne kvari se, radi dugo već bez greške. Drži moju konfu,6hdd, 3 lampe,3 optike, fan kontroler i 7 ventilatora. Nemože istrpit nikakav OC grafi jer grafe nisu spojene pcie konektorima. Jedino što je glasan vent kad je pod opterecenjem, kad nije opteretito ni ne čuje se.
|
Citiraj:
Pa na napajanju imaš konektore za grafu, a i sa grafičkom si dobio adaptere da sa moleksa možeš riješiti napajanje druge grafe. Rasporediš da ti jedan vod napaja jednu grafu, drugi drugu a treči hardove i ventove i nebi smijelo doči do preopterečenja. |
Citiraj:
|
Zdravo. Evo imam doma napajanje corsair cx 400. Kupljeno je u 12.mjesecu 2008. Koristeno je godinu i pol i od onda stoji u ormaru. Na njemu je bio c2d e6300 1.8ghz i neka slaba graficka. Znaci, mogu li ga staviti u novu konfu bez problema? Dali mu steti toliko dugo vrijeme bez rada?
|
Zavisi koje komponente ces imat u novoj konfi.
Ne steti mu toliko vrijeme bez rada, samo ga dobro ocisti od prasine i spremno je za rad. ;) |
Ovako bi nekako trebao izgledati comp koji polako slažem
Asrock Fatal1ty Z68 2500K 570GTX 8GB 1xSSD + 5 SATA Zalmam PerForma + 3 dodatna ventilatora USB TV kartica DVD-RW znam da nisu baš pouzdani ali ovaj http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp kaže recommended 530W ako je cpu na 4,4Mhz npr imam neki Seasonic od 520W, šta mislite, jel mi treba jače ili će ovo biti OK? |
Pusti te kalkulatore. Uvijek pretjeruju. Seasonic 520W će ti biti dovoljan.
|
Seaonic od 520 vata je i vise no dovoljan.
Btw imas tu na forumu sticky teme gdje je pokazana potrisnja racunala ovisno o graf kartici. |
Ak treba, Seasonic 520 potegne i do 588 wata bez prevelike muke...:goood:
|
Izostavio si nešto ... 588.2 W
:D |
heh :D
|
Na vikend akciji u Linksu je Mushkin Enchanced Volta 500W za 299kn (redovna cijena 359kn). Isplativa kupnja?
|
U rangu je LC Power GP3 i Corsair CX serije (možda malo slabije) ....iako, za 300kn, 2g garancije i neku slabiju konfu ne izgleda (pre)loše.
Uglavnom to je jedno od onih perolakih napajanja. |
Mišljenja sam da je za tu cijenu to napajanje OK s obzirom da isporučuje na 12V+ 32A(nije puno ali s obzirom na cijenu) i 384W snage:) i da je unutra Topower mislim da je to OK referenca glede kupnje po toj cijeni.:)
|
Da se ne bi netko zaletio, postoje dva modela (modular i nnon-modular), a ovaj model u Linksu posjeduje fiksne kabele.
Osim u modularnosti razlikuju se i po snazi +12V raila: MKNPSVT500 (29A/348W) (model iz Linksa) MKNPS500 (32A/384W) (modularno) |
To napajanje proizvodi Andyson, ne Topower.
|
Već je bilo govora o tom napajanju.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2677 |
Mogao bi neki mini testić dolijati ... nije dugo :D
http://img33.imageshack.us/img33/5996/pa170341.th.jpg http://img840.imageshack.us/img840/3240/pa170352.th.jpg ... i morat ću vas malo razočarati, ipak je riječ o Topoweru (na 2. slici dolje lijevo, UL: E130843). BTW zasada, po ovome što vidim ... LC Power GP3 ga šiša po kvaliteti. Stay tuned :D |
OCZ Fatality 700W,polovno za 350kn, isplativo? Ja mislim da je isplativo. Ima netko iskustva s tim napajanjem?
|
Napajanje je ok (Impervio), samo za mene ima preveč molex i sata konektora. :D
|
Od viska glava ne boli :D
ok,zanimalo me misljenje,hvala. |
Citiraj:
700w za 350kn i još potpis OCZ... Ne bi ni taknuo ako nema garancije niti da mi netko prisloni pištolj na glavu. Ustvari niti jedno i drugo. Spominjao si u temi 'Kejbljving job!' da skupljaš nofce za kučište a ono bacaš samo napajanje. FAIL |
Napajanje je kvalitetno i ispravno. Inače nemam običaj komentirati cijene, ali od onoga što se nudi 99% ima višu cijenu od realne, tu se uklapa i ovo napajanje.
|
Citiraj:
Ako sam dobro pokopćao, ta Fatality serija OCZ napajanja je išla prije jedno 3-4 godine, jelda? |
Nemre biti starije od tri godine.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:50. |