PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

burmuz 27.10.2017. 13:12

Naručio upravu X-aru, da vidim i to čudo.
Ima da mi za tu cijenu kavu kuha i pika me iglicama za akupunkturu svako veče. :D

Brko 27.10.2017. 13:14

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3119275)
Naručio upravu X-aru, da vidim i to čudo.
Ima da mi za tu cijenu kavu kuha i pika me iglicama za akupunkturu svako veče. :D

Također i da te masira kad budeš gol zbog pasa :D

Sent from Mobara

JuiceBox 27.10.2017. 13:19

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3119266)
pa naravno, ajfonova ciljna skupina su bogataši ajmo reć, a ubiti sada ga najviše ima niža i serdnja klasa, nuff said

Ne bas. Po tom bi SE trebao kostati 5000 kn. Slazem se da ima dozu statusa ali to nije glavni argument. Ako mozes pixel 2 kostti 8500, sto nebi X kostao 9.5 :kafa:

mamutarka 27.10.2017. 13:28

fuck you burmuz, ja sam trebao biti prvi :D

Děkujeme za Vaši předobjednávku

iliti Thank you for your pre-order :D

Spikeman 27.10.2017. 13:51

:goood::goood::goood:

mamutarka 27.10.2017. 13:55

ane :roller::roller:

Igorr 27.10.2017. 14:11

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3119314)
btw. da nebi mislili da sam seljačina i samo oću doć i pokazat se, nisam ja ko burmuz seljak, ja po ajfon mogu a i nemoram doć u pragu, još ću si razmislit, niš me ne košta, nemojte me etiketirat :D

Evo ja sigurno kupujem x tako da preuzimam titulu seljačine od tebe ;)

mamutarka 27.10.2017. 14:12

kak možete kupit bez da ste rivju vidli od crnje :D

Igorr 27.10.2017. 14:14

iOS dev sam tako da mi treba u svakom slucaju ;)

Master_Hrc 27.10.2017. 14:24

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3119266)
pa naravno, ajfonova ciljna skupina su bogataši ajmo reć, a ubiti sada ga najviše ima niža i serdnja klasa, nuff said

potpis...

mamutarka 27.10.2017. 14:26

nikako da neki shvate da nije nikakav kult nego pričamo o našem zajedničkom interesu ajfonu, isto ko što ima tema za playstation i aute, raspravljamo i pričamo

neidemo u temu aute pisat kak je lambo skup nit playstation kak je skup, zajednički korisnici raspravljaju o nečem, nebitno što je topic

i ok je napisat da je ajfon skup, al brate ti i još par ljudi pišete već 3 mjeseca kak je skup, wtf?? primljeno na znanje, idemo dalje, preboli to

tor 27.10.2017. 14:30

S obzirom da su neka gospoda iz ove i sličnih tema dobili read only pristup podforumu "Smartphone uređaji i mobiteli" predlažem da ostali nastave normalnu raspravu :) Moderator će počistiti temu od nepotrebnih gluposti.

mamutarka 27.10.2017. 14:36

ajmo ontopic

šta mislite kad će neki jutuber rivju, jel embargo na recenzije do 3.11. ili?

Spikeman 27.10.2017. 14:39

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3119357)
ajmo ontopic

šta mislite kad će neki jutuber rivju, jel embargo na recenzije do 3.11. ili?

bome neznam, moze bit da ce svi roknut 3.11. u popodnevnim satima a vjerojatno ce među prvima The Verge, crnjo, i unbox terapija :D

prileee 27.10.2017. 15:02

Citiraj:

Autor Omerta (Post 3119095)
Jako mi se svidja ovaj fičr Raise to Wake, no zanima me kako se ponaša u džepu, dali se stalno pali ekran zbog mrdanja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3119097)
pa ja nisam primjetio da se pali konstantno, iako, ako recimo stoji na stolu i ja ga podignem i odmah spusti, ekran se upali ali zatim izgasi nakon 2 sekunde..

uglavnom, meni bas dobar feature, iako je budalastina, al eto :goood:

Istu stvar ima moto g5. Mislim mozda se zove drugacije, ali je princip isti. Uzmes mob sa stola, upali se lockscreen, vratis ga na stol, za sekundu je ugasen.
Vrhunska stvar, pre lako se naviknit i tesko bi bilo nazad na mob bez toga. Ne znam kako funkcionira u dzepu, ali pretpostavljan da je na neki nacin rijeseno.

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3119323)
I boli mene kuki što ćete vi kupiti i zakaj kupujete ajfon ali budite spremni da neko neće pušiti te fore "kupio sam ga jel je super". Kupio si ga jer si fan i bok.

Kako si naporan forumaš to je užas. Znaci novi iphone 8/s/X nije super i jeben uređaj? Ne budi smijesan molim te. Ko da netko tebi dode i kaze "kupio si s8 jer si fanboy a ne jer je super, ajde kupi šaomi/cubot/govno". Daj se saberi.

xlr 27.10.2017. 15:07

Citiraj:

Autor prileee (Post 3119385)
...Ne znam kako funkcionira u dzepu, ali pretpostavljan da je na neki nacin rijeseno.
...

Kad si ih vec usporedio, na androidima je proximity senzor bio u kombinaciji s raise to wake opcijom. Znaci gyro je okidac, a proximity senzor je safety u dzepu. Nisam cuo da su izmisljali neki drugi senzor, a za iphone ne znam ni sto ima od senzora... Vjerojatno radi na isti nacin

burmuz 27.10.2017. 15:07

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3119283)
fuck you burmuz, ja sam trebao biti prvi :D

Děkujeme za Vaši předobjednávku

iliti Thank you for your pre-order :D

A gle... Ja sam to obavio usmeno. Nazvao me agent i sve mi rekao koliko što, rekao DAJ. Tako da, nemam još ništa napismeno... Možda je fejk pa si ti prvi :D
Btw Huawei Mate 10 je 900 ojra prepručeno, a kome ćeš ga prodati kasnije i za koliko. Nisam dosada imao ios i reko da probam.. to što mi je rata za mob i tarifu 320 kn sveukupno na 3 godine me ne dira uopće, toliko se zapije za vikend, tako da nije to neko rasipništvo.
Ali da je uređaj preskup, je... no meni to ne radi neku razliku, imao ratu 200 ili 320 kn kad si toliko zaradim za par sati posla kao honorar. :)

coconut 27.10.2017. 15:28

Svagdje sam čitao da se 8 slabije prodaje zbog toga svi svi žele X i zbog činjenice da nije neki veliki upgrade u odnosu na 7. Navodno je Epl smanjio proizvodnju istih zbog tog razloga.

Isto tako je i činjenica da mu ne mogu isporučiti toliko dijelova (ekrani, mbo, memorija,...) koliko on zahtjeva te da je kapacitet tvornica ograničen na određeni broj komada dnevno.

Osobno očekujem navalu na X.

mamutarka 27.10.2017. 15:32

pa ko će kupit osmicu kad je doslovno 7S to, osmica za par dana postaje ''novi stari'' mobitel :D

JuiceBox 27.10.2017. 16:20

Ja nagodinu :D X me apsolutno ne privlaci a i 9.5k kuna mi je kasko, rega i nova 7ica zajedno :D

mamutarka 27.10.2017. 16:45

kod nas je 9600 u istyle, u češkoj 8400 isto istyle, nije mala razlika

ja preordero al sumnjam da će imat uopće tolko ajfona..čisto sumnjam

IcyTexx 27.10.2017. 16:48

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3119403)
pa ko će kupit osmicu kad je doslovno 7S to, osmica za par dana postaje ''novi stari'' mobitel :D

Ja! Za apgrejd sa sedmice.

FaceID me maksimalno odbija, notch još više, puno je wasteanog screen spacea oko tog notcha. Nije mi napet X. :D

mamutarka 27.10.2017. 17:04

pa kak wejstan spejs kad su aplikacije već iskoristile to za prikaz nečeg u lijevom odnosno desnom kutu

definitivno bi bilo bolje bez notcha, al nutra je 8 senzora pa ćemo oprostit, iduće godine očekujem da ga maknu

neznam, treba to uživo isprobat pa onda dat zaključak

https://cdn.macrumors.com/article-ne...h-system-2.jpg

IcyTexx 27.10.2017. 17:38

Ako/kad ugrade TouchID u ekran gdje se trenutno nalazi i u staklo ugrade mali dimple da znaš gdje je, a pritom iskoriste haptic feedback i 3D touch, onda ću kupit takav iPhone. Do tad će me služiti 8ica.

FaceID ma koliko god brz bio, nije mi praktičan. Dok vadim mobitel iz džepa, već sam stisnuo home button i već je otključan prije nego što sam ga pogledao. FaceID mi je "obtrusive" i zahtjeva više interakcije.

Slažem se, treba uživo isprobat i usporedit.

Dottore 27.10.2017. 17:39

on topic

Citiraj:

Autor trebampomoc (Post 3119005)
Zašto misliš da nije potrebna zaštita ekrana?

Nemaš potrebe jer imam 5S skoro 4 godine i drži muški bez folije. Nema trunke ogrebotine. Griffinova maska malo više viri od ekrana jer zato spriječi grebanje.

Nego, čestitam na prinovi.

trebampomoc 29.10.2017. 08:39

Mi moze netko, tko je vlasnik iphone SE, reći koliko vam se baterije potroši preko noći (da nije airplane mode)
Meni ode oko 6% u cca 9 sati, pa bih htio usporediti s tudim iskustvima.
Mobitel je trenutno spojen na 3g, bez pristupa wifi.

P.S. Sa starog iphone 4 sam povukao backup na iphone SE, ne znam je li bilo bolje napraviti čisti install.

Mommistake 29.10.2017. 09:00

Pa to je normalno, nekih 5-10% bez obzira na sve.

Brko 29.10.2017. 10:47

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3119462)
on topic

Nemaš potrebe jer imam 5S skoro 4 godine i drži muški bez folije. Nema trunke ogrebotine. Griffinova maska malo više viri od ekrana jer zato spriječi grebanje.

Nego, čestitam na prinovi.

Dottore pusti čoeka na miru :) oće staklo i neka kelji staklo.
Nillkin se pokazao dobar, kao i onaj ProGlass (barem u mojim slučajevima). Oni no name kinezi po 1 usd nisu bog zna što. Počnu se na ravnom ekranu odljepljivati i lako puknu.

Sent from Mobara

mamutarka 29.10.2017. 11:19

ak ti je prek noći spojen na 3G a ne wifi, onda je normalno da potroši jer vjerojatno stalno traži signal, još ak je malo slabiji signal onda se stalno muči

kvaju 29.10.2017. 17:40

Meni potrosi doslovno 0% iphone 7+, 11.0.3.
Iskljucen mail push, pozadinski procesi samo gphotos upaljen, siri ne koristim, a sto se lokaciskih usluga tice pale se samo kada se otvori odredjena aplikacija. 3g i wifi stalno on, bt ne koristim.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50.