![]() |
pics or didnt hapen :D
|
Citiraj:
|
:D :D :D
ajde trudi se ti onda i dalje :D |
Jučer sam radila saftić od junetine i knedle od kruha pa mi je toga ostalo i onda ću to sad za gablec :)
I pečenu papriku na salatu :) |
@Dottore nema na čemu. Može i s bananama umjesto jagoda, ta kombinacija mi je još bolja :goood:
Upravo tutnuh u pečnicu palačinke da se zapeku :D Bem ti kišu i šetnju bez kišobrana :roller: |
Doručak: konjska salama ili domaća, ali domaća mješana od divljači i domaće svinje, premija! + dukatov namaz (i naravno ništa bez domaćeg kruha, a ne onaj bijeli sterilni iz pekare)
Ručak: neki dan zec, jučer čufte, nažalost nisu bile od konjetine kao zadnji put, ali pojelo se :) Večera: pohani kruh + malo salame ;) -noć: neprespavane noći skoro svaki put, pitam se zašto :-) |
Muško mi je cijeli tjedan na godišnjem pa doma nakuhava :D tako da danas imam za gablec grah i rebrica:zdero: koji je jučer kuhao.
|
|
Faširanci, pire i zelena salata
|
~15 litara goveđe juhe... rebra, flam, jedno 2 kile mrkve, kila celerona, začini i sada par sati lagano kuhati.
valja popraviti temperaturu i kašalj. |
|
Za večeru raženi, slanina, kobasica, domaći svježi sir, domaći kajmak, luk, paradajz. :)
|
|
Citiraj:
Kljik ! Daj recepat od ove grašine :D |
Što će ti recept, samo nastavljas svega finog i zapečeš :)
Tamane se neke mini pizze, al nijedna nije doživila slikanje |
malo mi je jedino onaj špek "preživ" tako da bi to stavio kao neki argument, ali dobro... neka mu je, ipak je on stran državljanin :D
|
Taj "špek" ili panceta, je bila tako fina da se topila ko sladoled u ustima. Slikano je u smjeru sunca pa zato izgleda kao sirova.
To sam pekao grill za 20tak ljudi, 5 tura mesa je proslo, normalno da su me komadi hvalili kako je dobro. :D Zena je spekla domaci kruh, teta je spremila taj zapeceni fazol pa neznam recept. Bile su dvije terine, jedna normalna i ova ljuta. :zdero: |
deder se ti raspitaj oko tog fažola recept, valja to sve probati ;)
ako nešto volim, onda je to dobro gravče. |
Današnji ručak da mama ne mora kuhat kada dođe s posla :D
http://www.pohrani.com/f/32/2s/4XJJx...0609132622.jpg http://www.pohrani.com/f/16/oK/2NrwZ...0609132904.jpg Ostalo bu i za večeru :P |
Svaka čast tvom kuharskom umjeću i trudu, ali neznam kaj bi se trebalo dogodit da me netko natjera da ovo pojedem.
Kao niti granadir marš (tijesto i krumpir) i krpicer sa zeljem (tijesto i zelje). Da se razumijemo jedem sve navedene stvari. Tunu, tjesteninu, kukuruz, krumpač, krastavce, zelje ...., ali neke kombinacije istoga ne podnosim. |
meni je granadir marš odličan ako ima dovoljno no ne i previše paprike.
Jučer probao juhu od koprive, iznenađujuće dobro |
Meni su krpice sa zeljem super ali ne na sve načine. Ja ih dinstam na luku sa šećerom i na kraju dodam malo koncetrata paradajza i senfa. To mi je jedan od najdražih ručkova :)
Danas imam kruh s paštetom i salatu od paradajza i mozzarele :) |
Citiraj:
|
Ja volim krpice sa zeljem i to onak vulgaris, malo masnije. Ufff. Može i sa nekim umakom, ali većinu vremena. Solo to uz neku finu mesinu.
|
ma joj krpice sa zeljem malo paprene, malo paprikaste od neke ljute paprićice, crvena paprika... mmm, raj.
|
Citiraj:
Opet mu nemogu dati BAN. :fuming: |
Meni su zakon knedličke s kiselim kupusom i kobasicom.
|
morski pas(najbolja riba uz tunu :D ) na grill tavi, sa domaćim pohanim tikvicama ko prilog :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
ma jesam(doduse dimljenog) al nije mi toliko dobar :D nisam bas neki fan riba inače, pogotovo onih malih s puno kostiju, side dobijem od njih
|
Pa kakvog si ti lososa jeo sa puno kostiju :D hehe
Od morskih steakova, kaj bi dao za platu tune, lososa i cucka. Mljac. :) |
Citiraj:
Lagani anjpren na masti, lovorov list i malo paradajza iz tube se podrazumijeva. Nek me neko banira ak' se usudi. Pozdrav Amdejcu ! :zdero: Krpice sa zeljem su samo prelazna faza u odrastanju kandidata za Žderonje. |
ev ja za veceru sebi napravio manistru sa umakom od rajčica, gljiva, tikvica,paprike, mrkve i začinjnu sa mojim posebnim začinom "Ljuto, bog pomozi"
gustam :) |
U lokalnoj mesnici 30 kn za kilu ovčetine. Kontam, il za čobija mjesto flama il za bosanski lonac (ovo drugo nisam probao al čuo da je super).
|
pošto nije bilo ništa danas za jest, otišao u vrta, iskopa malo mladih krumpira, u mikrovalnu sa njima 10 min, na kraju ih polio maslinovim uljem soli i kajenskim paprom, za prilog krastavci sa tabaskom :)
|
Burek sir trokut :) a kaj vi još spavate hmm :P
|
Mali :offtopic:. Napravio sam 5L sirupa od bazge, 5 od limuna i 5 od naranče. Od čega vi još pravite sokove ako ih pravite. Imam još puno boca pa bi ih htio napunit. Podjelite svoje recepte. ja radim 5L vode, 2kg šećera i 50grama limunske kiseline, stavim 40 cvjetova bazge ili iscjedim par limuna i pustim 24 sata.
|
Citiraj:
Samo 5L od bazge????? :D Mi ispod 2 gajbe ne radimo ;) A kak radiš te od limuna i naranče? Radim još i od bobica bazge. Recept ti mogu napisat kada dojdem doma ako te zanima. |
Da li ovaj od naranče praviš klasično kao i limun, ili blendaš cijele naranče s korom? Možeš od višanja pravit, to mi je najomiljeniji sok :)
|
Citiraj:
Jedem neke zobene s tropskim voćem, odlične su :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |