![]() |
Citiraj:
Tipa amoled na mobitelima ima meni ljepše boje. Da ne titra nebi ni dvojio, ovako sam na ips na mobu. A vid.. sve je to stvar navike. Kao npr white point. Mozak je jako plastican kod toga i adaptira se i dok nemas usporedbu sa drugim to ni ne percipiras. Ja sam osobno na monitoru jedino spustio white point na 6000k, a i po tft reviewu taj je bliže 6500k. Ostalo sve mi odgovara na default. |
Citiraj:
|
Stavio metro i rtx na mojoj i to je fps oko 30 do 70 u sceni di sam stao...
Sad mi je sve to trzavo nakon 70-120. Vidi se da se scena pomiče previše u pokretu... i sve je mutno kad se brže okrece Ali ne vidim razliku između fast, i normala u monitoru. Sad se igrao malo u far cry-u sa fixnim.. jao 60 fps je ono... Jao. A 30... Mama Mia... Slajdshow..... Kakav overshot kad stablo skače 10 cm između frejma do frejma u brzom pokretu.... Hahaha Meni je bitno da nema laga misa i da nema tearinga.. vidi se mana ips-a tj response od 4-5 ms ali to je miljama bolje nego na dellu. I bar mogu potvrditi da lfc radi. |
Hajde testiraj onaj G-SYNC Pendulum Demo pa malo obrati paznju ima li overshoota u polju 30-60 fpsa :D. Na koliko monitor prebaci u LFC, na 48Hz?
|
rtings review za The LG 27GL83A-B
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gl83a-b |
Citiraj:
Znači događa ti se isto... Samo što kod mene gašenje i paljenje ne pomaže. A po tome što kažeš meni se daleko češće događa. Skoro svaki put kad sjednem za komp nakon dužeg vremena eto ga na 60 Hz i moram čupat pa ubost natrag DP kabel da bi se 144/155 opcija uopće vratila. Koma... Eto pred par dana sam prebacio na HDMI 2.0, što naravno uklanja FreeSync/G-Sync iz opcije, ali refresh stoji i ne mijenja se. Kako bi i trebalo biti. Mislim da problem stvara FreeSync na G-Sync driver "mod". Long story short, DELL mi navodno šalje direktno od njih novi monitor pa bumo vidjeli. No u međuvremenu ću prebacit natrag na DP, ali ću kompletno ugasit FreeSync pa vidjet ako će se isto događat. |
Citiraj:
U igri sam viđao 50 hz vrr u osd-u od monitora.. šteta što nema on screen kao fraps.. nego klik, desno u menijima. Vjerujem da nema nikakvih problema s tim s ovim monitorom s responseom. Problem mu je kontras i bijeli glow sa lijeve strane... del ima obrnuto - bijeli sa desne, a žuti sa lijeve. |
Sad sam fixirao na 60 i preloše mi je to... Morao sam prebaciti na della da se uvjerim da li je to normalno... I naravno je.. na dellu čak i manje izraženo zbog zamućenje pa se manje vidi koliki su ustvari preskoci između slika sa 16ms u brzom pokretu.
Istina što kažu.. jednom kad probaš 100+ nema nazad. |
A da docaram evo koliko je kontrast loš....
Desno je dell sa 1000:1 a lijevo 800:1 LG.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bf27f4503c.jpg Na dellu sve kockice mogu raspoznati kao drugu nijansu a na LG eventualno petu nadalje... Brightnes tu ne pomaže, jedino brightnes softwerski od nvidije digne kontras pa se raspoznaju i prve 4. |
Ako neko snimi dobar 2k 144hz monitor nek javi tj naravno na akciji... Tipa dell 2719dgf ili nesto pametnije(ips).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Si na ovo mislio? (Gamer 2)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b741d9540b.jpg 251 za Dela, 254 za LG. Edit : Ne vidi se na slici, pojela kompresija... |
onda do gamme, vidi gamma test u lagomu da li je ok na 2,2
|
Citiraj:
Ili je do drajvera.. jer meni se sve stopi oko 1.5.... na 25% |
Na 1,5 gamma bi ti bilo sve presvjetlo na monitoru a ne pretamno. Da ti nije osto color profil od della!? Za pocetak obrisi drivere od oba monitora obrisi nvidia drivere iz safe moda sa DDU pa probaj sa samo prikljucenim LGom instalirati nvidia drivere pa vidi stanje.
|
Novi driveri clean install.. I sad kad stavim na limited se vidi kao na delu. Ali je slika koja.. bolje manje izražene nego na delu...
Nisam ddu i driveri od monitora.. budem probao to sutra. Ddu ne dira afterburner? |
nemoj limited mora ostati na full RGB, ako na to mislis. Probaj ubaciti color profil sa tft central i stavi gamma 2 i gamer1 kao oni i podesi RGB kao oni jer je po defaultu preplav monitor na 7k kelvina.
|
precrveno mi to dođe :)
Ugl, nešto su fulali kod black stabilizera u gamer 1. Jedan korak od +5 (55 umjesto 50) riješi problem sa tamnim sivima. |
Pitanje za tebe, pošto i ja lovim monitor 27" FHD.
Kako to da si išao na TN? Zašto ne AOC 27g2u IPS 144hz? Em je IPS, em je 400kn jeftiniji. Nisam baš pratio temu zadnje vrijeme, no nije li IPS najbolji izbor u 2019.? |
Citiraj:
Ja sam uzeo 27GL850 QHD IPS. Ne bi uzeo 27" fhd jer jer sam imao prije LG27" 1920x1200 i to je bilo meh... Oštrina u klincu s obzirom da sjedim pred monitorom... |
Moja greška.
Mislio sam da si uzeo LG 27GK750F-B. Sorry. Jebote, toliko problema i namještanja/kalibriranja za monitor od 5000kn. :( Šteta. |
4150 da budemo točniji :)
A čuj, to ti je ono... Uzmeš aorusa i imaš bolji kontrast, ali bugove, puno bleeda i mutniji motion, ili uzmes lg pa imaš problema sa kontrasom... Chose your poison:) |
Na Amazonu (njemackom) je XB271HU na popustu, 434€. Mislim da je vrijedno kome se igra lutrija, za sebe nisam bas siguran :D
|
Definitivno vrijedi, i dalje su to najbolji gaming monitori pored asusa pg279q.
|
Citiraj:
Da ga prodajem rabljenog tražio bi 4000kn. |
Nešto mi se kaže AOC 27G2U za OK lovu, sutra bi ga trebao naručiti.
Javim dojmove ako mi sve uspije. |
Otkazao LG. Rok dostave se prebacio na 12.12. i mislim da je i Alzi pun k tog LG-a koji ne zna porizvod normalno lansirati :D Refundirali mi odmah.
U međuvremeni je i 38A postao dostupan na Amazonu pa sam sad opet u dilemi :D Btw, @Alfa_R možeš ovdje provjerit i javit rezultate kontrasta? Se vide ove prve kockice? :D |
U gamer 1 ne. Tek od 4 nadalje. Dakle ako stavim black stabilizer samo 1 korak napravi nažalost previše, 1. Postane kao 6. ako se igram brightnesom u nv control panelu onda da, ali to i zamuti malo...
|
de ubaci color profil sa tft central i podesi u winsima da ga uzmu u obzir.
|
Ne pomaže. Niti sa rtings-a.
Prikazuje nijanse na gamer 2, ali na srgb ne. Pada mi na pamet, tek eliminacije radi da probam HDMI. |
Ajde vi sa dobrim i kalibriranim IPS monitorima bacite oko na
http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php pa da vidimo da lice jasno vide nijanse na drugim modelima. |
|
Alza ima u ponudi Samsung C27JG56. 144hz, 1440p, VA, Freesync po redovnoj cijeni od 324 eura (2410 kn).
32" je na akciji, 10 eura jeftinije od 27" varijante, ali radi se o 4k 60hz. Kod nas u trgovinama postoje samo stariji, JG50 modeli koji nemaju nikakav VRR (najjeftiniji za 27" 2150 kn). Za 242 eura (1800 kn, čak je na američkom Amazonu skuplji za 10 eura, kod nas 2380 najjeftiniji) ima i Samsung S27R750, VA, 2k, 144 Hz, Freesync. Odlična cijena, ali ne odgovara mi zbog kutnog oblika stola, inače je podesiv po visini i štedi prostor. Prema recenziji rtingsa odličan je za gaming. Ističu kako je Samsung C27HG70 sveukupno bolji monitor, ali to je i za očekivati, pošto u našim trgovinama starta od 3600 kn (čak je i u Edigitalu 3200 kn, Alza ga nema u ponudi). Osobno ću još neko vrijeme pričekati na eventualnu pojavu CQ27G1 na našem tržištu (iz supporta mi nisu znali reći kad bi to moglo biti, zasad samo SAD i Kanada), na američkom Amazonu se kreće od 220-250 dolara... |
Citiraj:
Na retini (macbook 15") nisam siugran dal vidim prvu kockicu - također kalibrirano sa spyderom Na LG 24GM77 - vidim full jasno sve kockice, ali taj monitor sam si namjestio za kompetitivno igranje Na Acer G247HL - ne vidim prve 2, i treća se jedva vidi. Na Dell U2717D vidim sve kockice - nije kalibriran Na FI27Q - nisam vidio prve dvije - nije kalibriran |
vidim sve kockice jasno (pg279q)
|
Pitao sam na redditu i par njih potvrdilo istu stvar. To je očito ljepota 800:1 kontrasta :/
Ajde bar znam da me nije zapeo neki extra loši primjerak pa me ne muči toliko. Hvala vam odgovoru... :) A na dellu je očito gama kod mene malo izvan jer je prejasno kad gledam uzivo. |
Ne mora bit. Ovo je lako moguće gamma. FI27Q ima kontrast od 1150+ pa svejedno nisam vidio prve dvije kockice. Ali nisam se ni previse gnjavio namjestanjem postavki.
Recimo na svom navedenom LG-u sam si namjestio gammu da vidim sve zivo i mrtvo u mracnim kutevima tako da me kemperi ne zivciraju previse :D |
Spojio AOC 27G2U, vidim sve kockice bez ikakve kalibracije.
|
Sta kaze xGame, ne mora ovo nista značit. Nabijes brightness i gamu sve ces vidiit ali ce onda bit sjebano isprano i uzasno sivo na bijelom.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Može mala pomoć oko kalibracije? Nikada nisam ništa kalibrirao, pa odakle krenuti?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:18. |