![]() |
Ovako radi moja:
Code:
Polje Trenutna vrijednost |
Citiraj:
No, ako te to smeta, pogledaj te opcije. |
koja bi danas geforce kartica bila u rangu ili malo bolja od gtx260? (mislim na novije serije)
|
GTX460 je jaca od 260tke i to osjetno.
Po toj logici,nekaj poput GTS450 ili mozda GTX550. |
Zadnji dobri driveri za ovu seriju? Na aktualnim mi ne spusta uopce na 2D clockove.
EDIT: Da, na mom modelu je to disejblano od strane proizvidaca, ah, bar ne throtla :D |
Upitat ću i tu pošto na "problemima" nitko ne trza :D
Imam XFX GTX260 216 i htio bih zvuk preko HDMI-a. Problem je što nemam taj kablić, ali mislim da bih mogao to spojiti "pješke" kad bih rastavio onaj CD-zvučna kablić. Problem je što nisam siguran koji od dva pina na grafi je spdif in a koji gnd. Jel ima tko to pospojeno da provjeri? Edit: rjeseno. Ako komu zatreba, MBO: x--1-2 GPU: 1-2 1-spdif 2-GND Ne zaboravite prebaciti default audio device na odgovarajuci da ne izgubite pola sata kao ja :D |
Citiraj:
možeš povečat voltažu i overclokat GPU i povečavat brzinu ventilatora. http://downloads.guru3d.com/download...6cbf3bb153925b :dajpivu: |
Se isplati uzet gtx260 216sp za 400kn?
|
da.
|
Pitanjce, postoji šansa da gtx 260 zamjenim sa xfx 6850 xxx. da li ću dobiti štogod ubrzanja?
hvala |
Ovisi koliko moraš nadoplatiti?
Razlike će biti, ali ne koliko bi osjetio s nekim drugim procom. Nedavno sam testirao GTX660Ti u BF3 MP @ 1920x1200 AA/AF off: Q6600@3.2 GHz - High postavke - 23-60 Fps i5 3570K@3.8 GHz - Ultra postavke - 60-130+ Fps Znam da se radi o zahtjevnom MP-u, ali neces valjda samo igrati SP. |
Ok ista uspuredba gtx 260 I xfx 6850 xxx upareni s postojecim c2d e8500 ili uparena s i5 2500
|
Dakle, proc je sad i5 2500 k, 4.gb ddr3, grafa je gtx 260, da libidobio ista mijenjajuci ju na hd 6850?
hvala |
Bi, naravno. (i libido) :D
|
Ok, ozbiljno pitam, jel... igram 90% multiplayer, zadnhe je bio.borderland 2
|
Pa ozbiljno ti velim :D
|
Cca..malo, puno, srednje. Dal se isplati zagebavat, pogotovo sto nisam nikad imap radeona it'd itd
|
Citiraj:
|
Hmmmm, tako nešto sam si i mislio, a realno, imam opciju ili gtx 460 1gb ili hd 6850 1gb, navodno je radeonka malo brža, kažem navodno, e sad, pitanje, jel...koju :D
|
Tu su negdje, nešto je 6850 jača i malo "štedljivija". A ti uzmi onu kojem taboru si nakloniji, crveni ili zeleni ;) bilo kako bilo, osjetit ćeš oveći skok sa stare pekare GTX 260 ;)
|
Da ja moram birati uzeo bi gtx460, iako mislim da je hd6850 nesto brza u nekim igrama.
I ja sam jedan od onih koji su imali problema s atijevim driverima :D |
Nisu sve verzije dotičnih katrtica jednako brze (a nismo dobili info od tebe koje su ti to kartice točno u vidu).
U globalu su više manje jednake kartice, s time da crvena (radeon) troši osjetno manje. Uzmi jeftiniju i to ti je bolji izbor. |
"Osjetno manje", a razlika u potrošnji je manja od 10% u loadu. :stoopid:
GTX 260 - 295 W; GTX 460 - 290 W; 6850 - 275 W -> link I po testovima, "više manje" je GTX 460 nešto brža kartica, ali pošto je usporedba stock verzija, sve ovisi o konkretnom modelu kartica. |
Citiraj:
Nego, sve je to tu negdje, kao što sam naveo. Neka izabere što mu je draže, amd ili nvidia. |
Citiraj:
Power Consumption Radeon HD 6850 127 Watts GeForce GTX 460 1GB 160 Watts Difference: 33 Watts (26%) |
ili gigabyte gtx 460 1gb oc edition
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3530#ov ili msi hd 6850 cyclone poweredition/oc http://www.msi.com/product/vga/R6850...dition-OC.html trenutno je to u ponudi... pare...cca iste... |
Citiraj:
Ali obje kartice su testirane na identičnoj konfi, pa je time razlika u potrošnji razlika potrošnje kartica. Što se tiče ovih tvojih podataka (za koje ne navodiš izvor), možeš ih okačiti na oglasnu ploču u Billi. :D Našao sam da se radi o max TDP-u koji, kao što se vidi iz realnih testiranja, nisu za komparaciju realne potrošnje kartice. @isalopek Ja sam pristran, pa bi uzeo 460. :D |
Citiraj:
|
Poz svima
Imam problema sa karticom radi se o naravno GTX260 Dogadja se to da stalno izbacuje poruku display driver stopped responding and has recovered. Mjenjao sam drivere, napajanje, cak sam i ponovno preistalirao windowse al nista ne pomaze. i5 750 Gigabyte P55 UD3R XFX GTX260 216SP Seasonic S12 II Itd.... |
Black Edition
http://imageshack.us/g/1/10211416/
kaj se događa sa grafom? i52500K, Asus P8P67Pro, Mushkin Red Line 2x2GB, Chieftec 750W, Win7/64, XFX GTX260 Black Edition promijenio drivere, stare u safe modu čistio sa Driver Sweeperom, promijenio kabel DVI-D to DVI-D, probao sa HDMI+adapter, ništ unaprijed zahvalan majstorima na helpu pozz, Lugi |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:24. |