![]() |
Prikurili Ismeta:D pa bude pljeska, bijelo meso, hrenovke i pečenice:)
Bogme sam ogladnil budući da danas nije bilo struje a žena odlučila da bi ispremještala dva najteža komada namještaja u kući:p |
Citiraj:
|
Napacana vratina na Ismetu i rižoto sa bukovačama i smeđim šampinjonima:)
|
Ja bum danas slično. Samo umjesto vratine idu kremenadle na naglo. :)
|
Ćevapi s lukom i kajmakom + osječko. :D
|
znam da upadam bezveze...ali trebam jednu informaciju i siguran sam da ću je nać ovdje...jel slučajno netko u prošlom ili pretprošlom broju nedjeljnog juternjeg našao onaj recept za čokoladni desert s carolinesom..ako je može li mi ga poslat na pm! pls...hvala vam!:D
|
|
bio si blizu ali nije...i u pravu si s Baileys -om je ...krivo sam ja napisao,ali je više nešto kao puding!:D
|
![]() daklem grah (sa još par braće grahorica). prvo na svinjskoj masti zdinstan luk sa malo soli da povene i 3 peperončina, nakon toga idu kožice na dinstanje da malo "prostakle", onda ide domaći špek i kobasa na sitno rezano da pusti malo svojega šta mora pustiti, pa onda ribana mrkvetina i junetina na sitne kockike, papar. kad to sve prodinsta zadovoljavajuće ide pol tube konšerve i jedno 3 jušne žlice crvene paprike, ali ono muške. kad se sve stisne onda vode da prekrije sve. prokipi. komadi svježe i suhe kobase (domaće tak jasno), kolutići iste zbog zabavnosti te razigranosti uz kolutiće mrkve (manje naravo). kada se i to sve stisne onda vode da pokrije sve. kad to sve prokuha onda redom - slanutak i crveni grah, malo vode od konzerve, malo vode iz pipe, 3 lovorova lista. prokipi. bijeli i smeđi grah (samo njegova voda) i leća i tap-vode da pokrije sve. poklopiti i prokipiti na sporoj vatri onak isto muški jedno pola sata minimalno, probati, popapriti, posoliti. eto :D |
Dok si ti kupovao namirnice ja sam izvadio iz škrinje rebrica nasjeckana na kockice koja su bila tri tjedna u pacu za sušenje, ali nisu završila u pušnici nego u škrinj. Fino ubacio u zepter tavicu, svinjske masti i podlijao sa vodom, da se odmrzne i onda fino ispeče. Prilog krumpirove pole. Ubio sam se ko svinja u tim slanim rebricama.
|
dok si ti to smazao jučer jer si prasac ja imam još jedno 4 litre ovog božanstvenog graha... još odstajao hijaooo bit će navečer samo NJIIIII :D
|
DOmache lazanje :)
|
Paradajz juha, faširanci, pire krumpir, matovilac, friško pečeni domaći kruh. Za desert tapioka sa šumskim voćem i šlagom. Domaće svijetlo pivo.
|
U subotu - goveđa juha s domaćim gris knedlima. Meso iz juhe, paradajz sos i pire :care:
Nedjelja - tikvice punjene mljevenim mesom i zapečene + pečeni krumpir i zelena salata A za danas imam samo neki sendvič iz Pan peka - pršut, paradajz i rikola. I jogurt. :stoopid: |
Nisam mogao nac prikladnije mjesto pa eto da tu pitam :D
Jel zna netko gdje mogu kupiti mjerice u velicini cajnih zlicica znacni za mjerenje gramaže? |
city centar east my house dućan sam vidio... računaj da nije baš cheap kao i cijeli dućan, ali imaju kvalitetne stvari (wmf i ekipa).
|
|
Mene privlači Tripl-Dabl Zloburger :D
|
Citiraj:
|
Za gablec sendvič s pohanom piletinom i uz to jogurt od borovnice :D (volim takve kombinacije ali na zgražanje ostalih :roller:)
|
Faširanci i salata od matovilca, radiča i rikule (sve domaće iz vrta od svekrve :))
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Paštetu zajedno s pekmezom za doručak oduvijek znam pojest+jogurt, mlijeko il čaj sa strane. |
za one koji ne znaju pašteta i senf ko ruka i rukavica ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
A moram probat i s marmeladom, zvuči zanimljivo. Citiraj:
|
Citiraj:
A ovo, pašteta i marmelada najbolje da se može preklopiti kruh ili pecivo, pa na jednu stranu paštetu, an drugu marmelada. Također, navečer dok imam domaćeg suhog sira s jabukom obožavam pojest. Možda nije neobično toliko, ali kad me vidlo par ljudi zgražali su se :D Da, i banana+čvrsti jogurt mi dobro isto a ovo od syssa ne bi baš htel probati :D |
Veliki čevosi iz rubelja. :D Ko sacpra. :D
|
probaj... možda na prvu liči kao čudna kombinacija, ali je genijalno.
praktički više ne jedem paštetu bez senfa gore i preporučam ovaj. |
Bil sam jednom prilikom u restoranu Sermage i apsulutno su mi se zgadile kombinacije tipa svinjetina s pekmezom i sl.. Ali nista ne mrzim vise od grozda sa kruhom.. Senf i pasteta i nisu neke suprotnosti.
Za gablec je bila klasika, gulas od divljaci.. Za veceru cu testirat tovu Teflonku sa par jajci na oke, vratinom i malo curryia preko toga da zamirse uz vratinu. |
Obožavam čokoladno mlijeko uz sendvić od parizera s majonezom i kiselim krastavcima. :D
|
oprao domaće batake čikena (koliko domaći mogu biti) i bacio u pac od maslinovog, limuna, krupne paške soli sa dalmatinskim začinima, timjanom i paprom.
u protvan nabacao narezani mladi krumpir, cijele češnjakove, šparoge, svježi vlasac, peršin i ružmarin (iz vrta, sa paga grm), ista ta sol, papar, maslinovo i još malo prelio sa pacom od čiketine. prvo malo zapeko da se sve "posuši" i onda folija jedno 40 minuta i sada idem istu skinuti i zapeknuti pošteno. ![]() |
Ajme kako to dobro izgledaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Evo i moje jelo od neki dan.. Inače gušim se i topim se u riži-ma, (riži-ju ili kako već) :D |
nadajmo se da će tako i okusiti dobro... nije baš jeftino jelo ako ništa drugo :)
valja ti rižu kuhati u vodi sa vegetom... believe you me ;) |
Je, kuham ju sa vegetom ;)
Čak se i na fotki vidi sa desne strane riže komadić crvene (valjda) paprike ili tako neš.. Sutra budem možda skuhao rižu, a u drugom loncu neki lagani "saft" od tune.. Zapravo biti će samo tuna, češnjak, papar (jer mi ponestalo mog Jalapenja i čilija) i to je to, "saft" i pol :D |
ma vidio sam komadić i skužio sam kasnije da je to nešto vegete, ali valja tu staviti muških par žlica... preslana neće biti.
ja inače kuham one parboiled vrećice sa dosta vegete u vodi i poslije još obavezno sojinog sosa i bujrum :D veli fotić da je fino: ![]() bogami i ukućani su se složili sa fotićem :D |
A bogami meni počelo krulit :/ Baš ti hvala na tim fotkama :D Dobar tekec :)
Imaš pravo, baš sam si mislio drugi puta staviti puno više vegete.. Inače stavim jedva malu čajnu žlicu.. Sestrična od stare dinsta riži.. Da, dinsta.. Nedavno sam to probao kod nje, fenomenalan okus.. Klasično dinstanje, luk, ovo ono.. |
hvala :D
ma čajna žličica na neki kazan vode za kuhanje je ništa... vjeruj mi teško možeš pretjerati. znam za dinstanje, tak ja počinjem obično rižoto raditi, kak vele u narodu - na ciganski :) |
Citiraj:
Jednom i nikad više...kaj je prevec je prevec |
Danas krpice sa zeljem :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44. |