![]() |
Citiraj:
|
Zanima me vaše mišljenje o Galaxy proizvođaču graf. kartica pošto sam u prilici nabavit povoljno jednu gtx 260+ od nazivnog proizvođača.
|
Ma valja, ako se ne varam oni vole dati bonus kupcima. Znam da je nešto bilo da se može otključati ali samo na GALAXY modelima, ne znam točno šta.
|
Citiraj:
Čitao sam pomalo po netu :kafa: i uvjek pišu sve pozitvno, a i da se dobro dižu taktovi. Više mi je bilo da nakon mjesec dana kaže laku noć :D. |
Imam ovu karticu:
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=106 Može meni samo brzi info - kako da utišam vent toj kartici? U idleu tjera preko 2000 RPM, a GPU je stalno ispod 40°C. |
Budući da imam identičnu, samo Palitovu, instaliraj MSI Afterburner. Tamo ćeš to poprilično jednostavno to napraviti. Ili Riva Tuner, no MSI Aft je kud i kamo spretnije i brže rješenje.
|
Dakle procesura je slijedeća; prebacim na manual i spičim ga u minimum, 30%? A kako će radit pod loadom?
|
Citiraj:
Da njega namontiraš gore to bi ti bila milina :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pasivno na tu mrcinu? Mora da se šališ... Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kolko ja vidim u kutijetini, HR-03 je pasivac... :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Hahaha...ma ne da mi se ljepit te pasivce po memoriji i VRM-u. Uvijek me strah da će to sve pootpadat po vasceloj kanti :)
|
evo, barba Dizel:
http://www.overclock.net/ati-cooling...curve-msi.html |
http://www.dodaj.rs/f/3L/4N/1pyoDVfe/dizel.jpg
Pokrenes MSI Afterburner, pa ides na Settings, skoknes na karticu Fan, ukljucis "Enable user defined software automatic fan control". Zatim podesis sebi ovu krivulju kako ti odgovara (dodak "prelomnih tacki" koliko ti treba), sacuvas taj profil i nastimas da ti se Afterburner dize sa Winom i to je to. EDIT: Tek sa sad otvorio ovaj link sto je stavio Ivo_Strojnica. Ako sad ne uspijes nastimati kako treba onda je pokloni nekome za Bozic. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
dali je dovoljno spojiti samo jedan 6-pinski konektor ili treba oba spojiti kod montiranja?
|
Citiraj:
|
Imam Gigabyte GTX 260 OC i zanima me da li bi Corsair VX 450W mogao držati takve dvije grafe u SLI. Ostatak konfe je AMD Phenom 940 BE, 4GB DDR2 i WD 500GB Blue.
|
Citiraj:
VX450 je iznimno kvalitetno napajanje, no ja bih osobno osigurao se sa 500W brand name napajanjem. |
VX450W ima vise od 450W na 12V, oko 550W.
No, rekao bih da ti je GTX460 bolja od tog GTX260 SLI-ja, a i manje trosi. Odnosno odgovorio bih te od SLI-ja, jer je u principu los. GTX260 SLi ce imati vise performanse u benchmarcima, ali kad se krenes igrati, ugodnije je na jednoj GTX460 nego na tom SLI polju. |
Citiraj:
SLI u zadnje vrijeme nema problema sa microstutteringom i sličnim i tehnologija je dosta ispolirana u igrama. |
Da i ja bi što dalje od SLI-a, al ipak je premala razlika izmedu GTX 460 i GTX 260 OC.
Ovako od oka na tu konfiguraciju jedna GTX 560 bi super sjela, samo je problem cjena. |
samo ne znam na koju ploču ćeš staviti drugu grafičku??? jel na svoju nečeš sigurno
edit: ps. cors ima skoro 570(nije bitno) ali mislim da bi sa dvije bio uknap |
VX450 ne bude gurao 2x GTX260 sli ili će bit na samoj granici. Meni nije htio uopće upogonit GTX295 jednu karticu (ne onu dualplate, već noviju single plate koja navodno manje vuče). Ako imaš za sli imaš i za neko jače napajanje. Nemoj vadit mast jadnom VX-u 450 :)
|
pa ja sam na svome h450 gurao i 2xgtx 260 i 2xgtx 275,gtx 295 je isla bez problema tak da taj vx bi takoder drzao sve to bez pola muke...samo mu fali konektora jer ima jedan 6pin za grafe,ali u sustini su ionako ista napajanja hx450 i vx450...
|
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-260-review/4
Sjećam se mučenja VX450W dok sam s Razerom testirao 3870x2 + Q6600 @4GHz, jedva se držao živ, napon pao na 11.5V. xD Prema ovome, na stock frekvencijama itd bi trebal upogonit SLI, samo je pitanje na kolko dugo. :D Anyway, iam XFXovu Black Edition i stalno je na GPU na 680MHz, ne mjenja se frekvencija ovisno o 2D/3D, to normalno tak? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:36. |