![]() |
Citiraj:
|
ISPRAVAK NETOCNOG NAVODA :)
Nakon vise dana isprobavanja na 703/980, skuzio sam da nesto ipak tu ne stima...ocito prije nisam dovoljno dugo drzao graficku u igrama...naime nakon jedno 45min u igrama (konkretno FEAR i COD2) mi pocinju lagano pucati teksture sto je jako zivcirajuce (u biti to su neke crne linije kao fleke i linije koje se pojavljuju po ekranu)...tako da sam kroz nekoliko dana isprobavanja dosao do 640MHZ GPU i 1980MHZ RAM kao max postavke na kojima uz visesatno igranje (preko 10h konstantno) graficka prede kao najsretnija maca.
Ide ona do 700mhz i sve je ok neko vrijeme a onda...svasta. Nisam prije to skuzio jer sam samo iprobao 4-5 igrica na krace vrijeme pa se problem nije javljao. Neznam sto uvjetuje te "fleke", temp. ne moze biti nikako jer je GPU na oko 70-75C max. |
ako temp nije problem onda ostaje samo napon gpu-a. pretpostavljam.
|
ja sam jučer probao sa ati toolom (zadnja beta verzija 0.27) find max core i otišlo je do 639 mhz i onda bsod. jel to zato kaj je beta ili općenito nvidia kartice ne rade s tim programom?
|
Procesor te koci,isto ko i u 05 i 06,u 05 se vidi jos vise.
@tommy__ I meni se zblokalo kad sam trazio s Ati-toolom, doslo je isto negdje do 640, a mem je zblokirALA na 2060. No,zato je 3dm06 loop odvrtila bez ikakvih problema na 650/2000. |
8800 series fan?
Jel zna netko jesu se počeli kod nas prodavat cooleri (aktivni ili pasivni) za seriju 8800?
|
za sad jedino thermalright hr-03 PLUS vani.. kod nas nis.. jedva cekam da dodje u sloveniju bar jer ga sigurno uzimam :)
|
ma ovaj stock je solidan na 70% je još koliko toliko tih a hladi solidno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Slažem se da trenutno sve igrice rade do j.ja na full detaljima, ali razmišljam unaprijed...za cca. 2-3 mjeseca pitat ću te ponovo. A sada ću je kloknut privremeno, samo da vidim koliko još soka mogu izvuć iz nje...tek toliko... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To je ipak nvidin higend segment on će sasvim sigurno biti dosta jak da bilo što što će izaći ove godine tjera na maksimumu svega, barem što se grafe tiče... A vjerojatno i procevi, doduše to ovisi o tome koja vrsta igre je u pitanju, ja predviđam da će naglo narasti apetiti za ramom, kako grafičkim tako i sistemskim i lako bi to moglo biti ono što će ove godine određivati stvari... Zato ko još nema 2gige - u kupovinu prije nego počnu stvarno skakti cjene... :D |
E, kako cijene brzo padaju. Sad je 8800 320MB već došla na 2400kn HGspotu. Još se više isplati uzeti te 2 nego jednu gtx.
|
Zapalio sam se za ovu grafu opasno :)
sredinom četvrtog bi trebao uzimat novi kompjuter i ona će pošto poto ići u konfiguraciju. Da bar još ATI(AMD) izbaci R600 prije toga pa bi im cijene bile još manje :( E... i još bi bilo ljepo kad bi intel izbacio početkom četvrtog nove procesore(1333mhz) pa da stari padnu za skoro pola cijene. No nećemo pretjerivat :D Mene zanima kako će ona stajat sa 1680x1050 jer kako vidim tu je granica pada preformansi u odnosu na model sa 640mb. Jel ima neko iskustva iz prve ruke? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Cjevovodi su odrezani laserom, a mogu li se otključat dodatni shaderi na GTS?
Mozda vlasnici dotičnig grafulja bi mogli pogledat u riva tuneru ima li što disejblano? |
Citiraj:
Da se nešto može "enableati" već bi se znalo ;) |
Citiraj:
Vidim ne kužiš da je ovo što si napisao kontradiktorno tj jedno isključuje drugo. Ako su pipovi rezani, kako ih misliš osposobit? :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego konkretno bi me zanimao oblivion :) |
8800gts problem
e cao ljudi pratim forum vec neko vrijeme neregistriran sve pohvale naravno ali evo sad nazalost moram se i ja regat...zasto nazalost slijedi u nastavku :)
uglavnom nedavno sam uzeo komp konfiguracija je ovako nesto soprano dx, enermax liberty 500w,gigabyte ds4, 2 gb ram geil na 800, xfx 8800 gts narucio iz njemacke sve fino xp sam instalirao sve super radilo nego sam ga odlucio ovih dana formatirat zbog neki gluposti i kad sam ga digo pojavio mi se problem sa grafickom... nece da je prepozna, drivere od maticne sam instalirao i u device manageru mi se pojavi graficka ali sa onim upitnikom uglavnom treba je instalirat ali vga device je tu... e sad kad pokusam instalirat nece da je nadje ni sa xp cd-a ni sa najnovijih drivera nvidie...kad pokrenem spomenute samo mi kaze da ne posjedujem nvidinu grafu bla bla... uglavnom komp nece da je pozna a prije formata je radila u biosu sam stavio sve na default kako je pokrenuto i radilo probao sam je vadit iz pci slota pa je vracat i dalje ista prica jos sto imam u planu da je premjestim na drugi pci slot ali to cu sutra jer moram pomjerat disk jer je ogromna... pa eto ako netko ima neko rjesenje i vec dolazio u kontakt sa ovakim problemom nek se javi :) sva rjesenja su pozeljna...eto toliko od mene unaprijed zahvalan :) |
Jesi li išao po redu s instalacijom?? SP, DirectX, driveri matične, driveri grafičke... Ili se DirectX zadnji instalira, sorry nisam siguran...
|
DirectX se instalira prvi ( ja tako radim več godinama ).
Probaj u Device Manegeru uninstall pa zatim scan for hardware changes pa kad te zatraži drajvere ubaci one koje si dobio sa karticom. Naravno prije toga deinstaliraj sve drajvere za karticu s kompa. |
Probaj premjestit u drugi PCI-E slot, ali on ti radi samo na 8x, ne na 16x.
A nisi otvarao konfu? Slučajno ozljedio sirotu grafulju? |
a evo rjesio sam problem instalirajuci drivere koje sam dobio uz graficku izgleda da oni sto sam skino nisu radili a ja pokusavo sa njima vidim nece pa nisam htio ove od graficke ni probat...dobro je dobro radi tnx :) |
jesi probao možda sa ovim driverima: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_97.92.html ? probaj s njima ali ipak instaliraj vistu ima da radi ko zmaj!
|
Testiranje BFG 8800 GTS OC 640MB
Eto, upravo sam dobio dotičnu VGA na testiranje pa ako koga zanima štagod oke te grafulje nek napiše.
info: http://www.bfgtech.com/8800GTSOC_640_PCIe.html Pozdrav |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:21. |