![]() |
Nova galerija, Sarajevski ćevap, velika porcija 22 kn. :)
Za te pare vrhunski. Mogu potvrdit Jelc i Hamm. :) |
Ne znam ja ništa, sve je poŽderalo ono dlakavo čudovište:D
|
Nije istina. :D Svi su ih žderali. :D
Jučer je majka fino spekla komad vratine i krumpač. Uz to kristalka, a predjelo kokošja kuhica. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sarajevsko pivo je 25kn, ali je fino. |
A šta bi ti htio za 22 kn. Uzmi 2 porcije za 44 kn. Ili uzmi još 5 ćevapa i još jednu lepinju, luka ako tražiž dobit ćeš ga đabe.
A ako odeš u "Mekić" za 44 kn ćeš ostat gladan. |
ma kremenko ćevapi :goood::goood:
al njihov cheeseburger, nešt prefino (pogotovo ako se uzme i čili umak nutra :D) |
Radila sam danas kiselu juhu od graha s kukuruznim brašnom :D
Meni nije loša, dragi radi pa će njegov sud past kak dojde dom. Jedina zamjerka mi je kaj se vide one točkice od brašna al se opće ne osjete dok jedeš. I brašno je domaće iz Rastoka :svasamsivažna: :D |
Citiraj:
:D |
Citiraj:
E da zaboravih, ovaj grah je je slčan onom kaj ti radiš :p (viš, niti taj nismo dugo jeli, ahhh) |
pa nisam ni ja... ne znam jel ima više one juhe od graha di sam maznuo recept, knorova ako se dobro sjećam.
|
Nema od knora već dugo, mi kupimo od magia, al ta nema recept...sva sreća na tebi :D
|
e da kad smo već kod recepta jel... ovaj... khm :D
|
Kaj, nisi valjda gladan :p
Iskoristih zadnji kvasac kojem je prošao rok trajanja, hahaha...slike zakeljim kasnije :) Ode sad probat radit neš s kivijem :D |
ma neeee... zaboravijo recepturu, pa kad ćeš imat volje jel ;)
|
Aaaa to, ma nema frke. Budem kasnije ;)
|
Citiraj:
|
Na malo ulja prepržiti meso na kockice i špek. Zalijati s hladnom vodom, cca 6-7 dcl, zavisi od željene gustoće i odma dodati juhu od graha iz vrečice. Prokuhati, začiniti po želji, zaljutiti. Na kraju umiješati 1-2 žlice kiselog vrhnja i još iber u tanjur kao prilog :D
Dakle, kvasac :) ![]() i gotov proizvod :D ![]() :ugrizitesezavrit: :p |
@organ... JAO KO SE JAVIJO :D
@napaćena_drugarice... fala ti na rimajnderu ;) |
Gledam u frić-u rajnglici pileća juha a u posudici sa poklopcem čami komad piletine, par želučeka i dvije mrkve...reko šteta bacit:D
Tak da se sad kuha-juha:p Sa domaćom taranicom. |
u pol jedan? :D
dobar si, dobar... biće parastosa :D |
To je pileća juha, svježe lišće peršina, kuhana piletina, mrkva i domaća taranica-sve zdravo i dijetno:D
|
a i to što kažeš :D
|
|
Citiraj:
I pozivam se na ručak/večeru kada će to biti na meniu :D |
Kelj i faširanci :goood:
|
Grah, carsko (ala Konzum), kremšnita i jedan komad torte ferrero roche. :)
|
Citiraj:
Tak da bu za ručak opet pljeska ali jedna velika, par ćevapa, cijelo bijelo meso, hrenovka, pekarski i ajvar sa umakom od fefača:p Nema ljepšeg nego roštiljat dok snijeg pada:) |
Ako hočeš ljepu veliku pljesku uzmeš poklopac od električnog ringa na špahretu. U njega staviš prozirnu foliju ili najlon od vrečice i natrpaš smjesu. Poravnaš i izvadiš iz poklopca.
Ja sam radio pljeske od fi 25 cm i debele 2 cm. :D |
Ljudi evo vama iskusnijim kuharicama i kuharima
http://jna-kuvar.atwebpages.com/ :D možda nađete neku inspiraciju za doradu ili izvorni recept svako jutro gladan najviše obožavam čitati žderonje :respekt:. |
fala na jna kuvarici, mam će u favorite da leti :D
sinoć spektakl od ostataka. daklem nešto prije sam stavio onog epskog punjenog čikena... e sad je ostalo tog paca dolje od svih tih mirodija i čikena, pa sam uto fino stavio novu pošiljku krumpača i na komade izrazanih komada velikih smeđih šampinjona: ![]() ostala je skoro cijela jedna strana pileta s limunom i onda sam ovako postupijo za moju varijaciju umaka sa finim travama :) gornja buksa za dinstanje sa bijelim dijelom mladog luka, par komadića mog domaćeg špeka, malo kapara i pokapano sa limetinim sokom, maslac već se grije u tavi. donja buksa iskidano meso pileta, nasjeckani svježi vlasac, zeleni dio luka, peršin i potočarka. ![]() nutra vrhnje i muškatnog oraščića, falilo još malo soli i kiseline (ipak je čikn lemon tema), pošto sam uzeo light vrhnje i stavio mrvicu vode pred kraj dinstanja valjalo je to sve pred kraj malo zagustiti i zasiriti pa sam ubacio trokutić zdenke. ![]() UBIJO SE U HRANA! :D |
Mrzim te :p
A ja jedem sendvič za gablec, pih. |
znam, mrzim i sam sebe što ću morat to opet jest danas i znam da ću sve pojest u dva obroka :D
|
di je pes???
|
|
Danas bolognese, špagaći, parmezan+kaj ima u friću za naribat i cikla:)
|
OPKRALO đejmi olivera :D
http://hotcooking.co.uk/recipes/28/j...er-veg-lasagne izbacio sam bob (nisam ga našao), mladi luk (ostavio za manualnu konzumaciju jer sam svinja) i stavio 2/3 poriluka (sve zeleno i malo bijelog), brdo mladog špinata i još dodao divlje šparoge. ![]() ![]() gornja buksa za topings va vrh lazanja, donja stabiljke šparoga, poriluk, češnjak, inćuni, limunova korica. ![]() ![]() manekeni kao mesni dodatak :) ![]() manekenke :D ![]() pre. ![]() posle. fino. jako :D |
ubijam paštetu HDZovku :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:32. |