![]() |
Citiraj:
Danas za gablec tuna na salatu s malim paradajzima i kukurzno pecivo a doma kuham tj, dinstam mrkve s curijem i krmiće. Pravo indijsko/slavonsko jelo :) |
Tjestenina & umak od tune :)
|
Citiraj:
|
Naručio danas iz Don Dona (Nekadašnji Din Don)
Vikin odrezak piletina punjena sirom, šunkom u umaku od šampinjona sa pomfračem. Mnogo dobro moram priznati bilo. |
Ajoj što sam dobar sekeli gulaš ručao...:)
|
Meni je sv. Nikola već danas donio 14 sarmi koje su se do malo prije krčkale.
Sutra samo složim restani na luku i to je to! |
Pljeskavice od smjese za punjenje kobasica i salama. :D
Prezvušt, čvarke i luk jedem već dva dana. |
|
pravi je ;)
|
|
to si od barbieria maznuo jelde? :D
|
Makakvi, pa bilo je već na Žderama...
|
znam da je bilo, ali mi zvoni da sam to orginalno kod njega vidio u nekoj recepturi.
|
Makaki, tog lika ni ne gledam jer me strah da bu otegnul papke usred emisije a priča tiho i tužno ko Mate Granić...
To je prastari recept, u orginalu se krumpač prvo skuha pa nareže i nafila pa u pečnicu:) |
|
dac maj boj!!! :D :D :D
kaj bu bilo odnjeg? |
U ponedjeljak izvađen, Od ponedjeljka do utorka je visio da se iscjedi. Od utorka do danas bio je umotan sa paprom i malo ulja i stajao u frižideru.
Za početak ću malo vulgaris na tavu. Onak 2 prsta debljine, zažaren, a u sredini roskast do krvav. :) |
klasični poznavatelj mesa ;)
obavezno pics! |
mazno burek od mesa i jogy....old skul :)
|
Grah, zelje (sa placa domaće), fina komedina suvog mesa unutra. Klasika. Sad mi se prdi!
|
Danas ramstek iz juhe, pire-krumpač i paradajz-sos...palo bu ubijanje samo takvo:D
|
Za ručak opet lungć.
Bio u fermentaciji od utorka. Pošto je bio u papru i ulju danas sam ga izvana namazao vegetom, mješavinom vriško mljevene gorčice i domaće ljute crvene paprike i da se sve to lagano drži namazao sa malo senfa. Onda sam ga rezao na komade debljine dva prsta i navruću tavu. Na ulju na kojem se peklo napravio sam umak sa malo vode, senfa i gustina. Prilog pomfri i gemišt od graševine. Žena radila popečke sa špekom i lukom, a za desert je napravila lješnjak badem šnite. |
Napacane sv. kosti sa puno mesa na sebi kuhane u kiseloj repi po sistemu Kaj su jeli naši stari, tj. repa je kiseljena u komadu u tropu od grožđa. Izuzetno !
Puno Božićnog piva za prilog... |
Grašina i panceta. Jednostavno neprocjenjivo! :D:D
|
Da vas malo zagrije.... cappuccino i kolač :D
|
|
@Jelc super desert, al verzija s makom bi bila isto fina :D
Danas krem juha od gljiva, mesna štruca, pire i salata. Za desert još ima malo kolača od jučer. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Krvavice, pecene kobaje, krumpac, zelje na salatu i za desert cvarci Za cugu gembaci.
Svrle domace iz zagorja. Ljudi moji ovo je raj. |
Jučer bilo kolinje, ubio se u svemu k'o prasac :D
Zelje, krvavice, kobasice, ufffff :D |
Moji su priklali lepotana od 270kg i lepoticu od 210kg. :)
|
Mi smo jučer rešili dva lepotana od po 180kg :D
Uh, jedva se krećem od hrane :D |
Moj je već u pušnici i u pacu. :D
A ostala četvorica još treniraju i čekaju priliku za ulazak u arenu u prvom mjesecu. Neka bolji pobjedi. :D |
Salenjaci. :kafa:
|
Ja se jos davim u ostatcima od jucer..
Punjena teleca prsa i domaci kroketi, a desert medjimurska gibanjica... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jucer krvavice, sarma i krumpac i kobasice, a danas za dorucak cvarci. :zdero: |
Bio je prošle godine od 340kg. :D MRCINA! :D
Iako ovaj od 270kg je takve "pasmine" koja i nema toliko masti. :) Špek je ljepotica. Ima masti ali je stvarno jako "prošaran" mesinom. :p |
Ja sam već dva dana na bureku i pivi...radim prijelom i pripremu za tisak za jedan časopis pa se nema vremena za spremat išta doli otić do pekare :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:44. |