![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uz onu sisovu rapsodiju masti i mesine ti kvoto picu? :D |
Danas tortilje cura sprema :)
Mljevena govedina, grah, kukuruz, paprika, tabasco, ribani sir i kiselo vrhnje s češnjakom i naravno, to sve u tortilje :) |
@halos... nije bilo poslije :D :D
kako sam koju pekao tako smo je devastirali i ulazila je druga u proces :) |
Stavio u lonac pol kokice, grincajg i koščobu, želučeke...nakon pol vure izvadio koku, odrezao joj vrat i prkno:D
Kokicu posušio i natrljal mješavinom vegete, crvene paprike i masti pa u protvan sa mladim roza krumpačem:) Za to vrijeme ostrugal i hitil tranu mrkvu i jetrica pa bu bilo danas za predjelo srž iz kosti na raženom, juha sa taranicom i za glavno kokica sa krumpačem. Taman:D |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bijele su obične, a crne s kakaom i koricom naranđe :goood: |
Citiraj:
hijaoooo danas dinstano rezano zelje (za amdiju: opet jelenko ali rezano... stvarno vrh kupovnih što sam se sada uvjerio jerbo nakon valjda sat vremena dinstanja nije posustao u kašu i generalno se ponaša ko domaće), krvavice sa kolinja od stranu prije i pire. krvavice su tako fine, tope se u ustima... ma san snova :) |
Radim laganu večericu.
U ostatak boloneza od čiste junetine, ubacio sam kukruza i paprike iz konzerve, dodao kečapa, ljuti fefač i ljute tucane paprike. Saftić je prefini. :D Naribao sira, sitno nasjeckao špeka. Tortilju premazao vrhnjem sa dodatkom češnjaka u granulama, na razmazao saftić, posipao sirom i na kraju špekić. Stavit ću u pečnicu na 280 stupnjeva na 2 minute i čim se izvadi dok je sir još vruć i rastopljen zarolati u palačinku. :D Uz to Vam preporučam mrzli gemišt od graševine. |
ja imam mrzli gemišt za sada, a saftić ćemo nekom drugom prilikom :D
zvuči awesome svakako ;) inače ja sam sinoć delao ovo - http://www.coolinarika.com/recept/pe...og-dede-lede-/ svaki put me iznenadi kako tako jednostavno jelo može biti tako dobro! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pizza danas :) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
U crnim šlag i preljev od čokolade, bijele klasika nutella. Izgleda da šlag ne poznate u tom obliku:roller: |
Citiraj:
|
Jučer sam skuhal u kiselom zelju iz vlastite proizvodnje par kostiju s obilnim naslagama mesa ( ostatak od kolinja ) koje su bile 6 dana napacane s solju, češnjakom i biberom. Dodao ukuhanog paradajza i kečapa i oždrao se iz pire krumpir.
Pošto ide zima, upravo pristavih lončugu kožica, par nogica, dva bunceka i sv. repić da se kuhaju. Sutra za ručak je hladetina. Uz sve to, hladno bijelo vino ( sivi pinot+chardonnay 70:30 % ) donešeno iz mog podruma. ps. Trebal bi Syso probat domaće zelje da shvati gdje Jelenko živi....:goood: |
ma jeo sam ja domaćih i radili smo mi to doma prije, ali brate iz podruma to smrdi u kuću i zajebancija stalno nekog boga... a da se razumijemo jeo i sam i crap domaćih.
to mene amdo stalno prca za ovo kupovno, a nije ni probo... velim za kupovno je to top topova. |
Danas krem juha od tikvica, pečeni odojak, krumpir i salata.
Za desert Irski browniesi :D |
Citiraj:
2. ne smije smrdit ni u podrumu ako se poštuju pravila igre a onda nema nikakve zayebancije. Kad ti treba samo si natrpaš kol'ko treba. Nikakvo čišćenje i pranje, nikakve bijele i štajaznamkakve prevlake i kožice na vrhu...:goood: Istina. Od kupovnih, Jelenko je best for money, no najbolje je imati svog plac-dobavljača. Kaj Amd zna kaj je k. zelje ( jedan od procesa fermentacije ) kad svaku drugu turu domaće pive nekaj syebe...:D:D |
Fermentaciju imam u malom prstu.
Kiselim zelje, repu, vino, pivu .... :D |
Bile pizze, njih 3...
http://www.pohrani.com/f/3X/137/xid5fI9/img04651.jpg http://www.pohrani.com/f/1D/17/30iXIYGB/img04671.jpg Može proć :D |
Danas sam radila ovaj sir. Mislim da to nema veze baš sa skutom, jer bi ona trebala biti mekana, ako se ne varam, ali svejedno fino je, uz friški kruh i paštetu,odlična večera :D
|
Citiraj:
nemam pojma oko pravila igre, sjećam se da je to moja pokojna babetina kiselila dolje i to je bazdilo kako u kući, tako i na dvorištu ko krepane krave sa demiglasom od ukiseljenih ribljih jetara. moraš onda ić do placa, pa to ne radi stalno, pa ajde u auto, pa nema parkinga (volovčica plac)... ovako ja fino u šlapicama preko ceste kod brke i bacim jednu od 2.5kg na pult i ajmo :) slažem se da amdo generalno nema pojma :D |
:D
Javio se "gurman" koji ne zna doma složiti zimnicu. :D Sramota i stid te treba biti. :D I to kaj panorama veli ak se sve napravi po psu zelje ne zaudara. :) To kaj elementarno u obitelji nemate pojma to je drugi par rukava. :D Danas je pao pekarski krumpir i vratina. :) Uz to zelje na salatu. :) |
Život nije fer,danas sam imao poslovne partnere na ručku i napravili smo masakr u Zelenjaku sa zagrebačkima,juhicom i desertom i to tak da još sad ne dišem kak spada.....
I usred spektakla javi sestra da je baka poslala kilu tatarskog bifteka.... |
Citiraj:
Za večeru klasika od sira i vrhnja, domaći kruh i malo šarf kobase:) |
FALIT ĆU TI JOŠ!!! :D :D
|
Citiraj:
Em bi Đizs imal više vremena da s Petrom dogovori ustroj buduće Organizacije na Zemlji, em bi bilo više vremena da Filipu pojasni detalje oko jedinstva Oca i Sina. Tomo bi čekajući hranu malo više popio i odagnao svoju poslovičnu sumnjičavost a Juda bi zakasnio na dogovoreno preuzimanje kuverte s 30 srebrnjaka pa bi nastavno tome, pred Farizejima šutio k'o zaliven. Birtaš bi fajn zaradil na pijači a kuharu bi jedino prijetila frka od Šimuna koji bijaše nagle naravi pa bi mogao nahrupiti u kuhinju da vidi zakaj večera toliko kasni i naklepat kuhara jer će mu zbog njega pobjeći zadnji brod na Genezaretskom jezeru. Srećom, Đizs je i sam nakon nekog vremena skužio da klopa ne bu tak skoro i pošao osobno do kuhara te učinio još jedno od svojih čuda, tzv. Galilejsku junetinu na naglo. Nakon prvotnog naguravanja s kuharom oko noža i daščice, Đizs mu objasni da junetinu treba rezati sitnije, napacati dan prije u marinadi bez soli te prije dinstanja zapržiti naglo na masnoći. Izvaditi privremeno iz posude, ubaciti lukac te dodati na vrh noža sode bikarbone eda bi se ljepše raspao i karamelizirao. Još mu Đizs naglasi da podlijevanje safta sa paradajzom produljava vrijeme kuhanja zbog kiseline u njemu i da ga bez frke može dodati u zadnjih 5 minuta kuhanja. Kuhar bijaše žalostan zbog kritike te zavapi : "Rabi, Juda ima uže viška pa se idem objesit' ! Đizs ga odgovori od nauma blagim riječima: Pođi natrag u kuhinju i nemoj više griješiti. Za mnogo vremena bit ćeš opet na Zemlji, baviti se informatikom i biti jedan od boljih kuhara na Forumu. :goood::goood: |
Evo trenutno jedem, isklijali pšenicu sa lješnjacima :).
|
Jučer sam kupila par junećih odrezaka (ne baš biftek ali slično) pa sam ih samo posolila, poparila i malo namazala maslinovim uljem i nakon što su odstajali 2 h stavila sam ih na gril tavu. Bili su super :)
Uz njih sam ispekla batate i krumpire. Odličan ručak :) Danas bolonjez :goood: Ammy, kakvi su to irski browines? Kaj staviš unutra? Baleys ili viski ili kaj? :) |
Citiraj:
Danas za gablec crumble od jabuke i brusnica. |
Citiraj:
Danas juha, meso iz juhe i za desert punjena jaja:p |
Citiraj:
Upravo sam obral mast s vrha hladetine i prilažem jesenas ukiseljene lučice ljutike i dobru šnitu raženog. Za aperitiv sam si suknul pol litre Božićnog Zagrebačke pivovare. Fino je, skoro ko Amdejčevo...:D |
Citiraj:
Tak mi se svidla koka da idem čim malo prizdravim po još... |
Citiraj:
Ima ovdje tema za takva jela: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69643 Za vačeru friška pajcekova jetrica uvaljana u oštro brašno sa češnjakom. Prilog gemišt od graševine. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
nećeš vjerovat htio sam orginalno samo zapeć junetinu na masnoći pa onda dalje po ps-u, ali sam trebao oprati sve kasnije i jedan tanjur masni više mi je predstavljao prevelik problem :D umene 5 minuta prije kraja može ići jedino smanjenje vatre jerbo se mora sjediti za šparetom satima i kuvati! :D |
Kriza je:D
Manje se gujda peče pa sam ostal bez masti doma...i jadna žena morala na plac pa dovlekla kilicu nekakve šatro domaće. Budući da imamo domaćeg kruha vrag mi nije dal mira sinoć pa sam namazal dvije šnite, posuo sa soli i crvenom paprikom i poŽderao...bogovski je bilo:D |
Jučer neki sendviči, ful kul fini :)
Napravio sam smjesu: naribao šunku i sirn, stavo obično kiselo vrhnje, pelate i origana, i sve promiješao. " Namazao" na kruh i pekao 10-tak min na 180 stupnjeva. Super je :) Danas varivo neko :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:23. |