PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

stokis 14.04.2016. 18:13

pozdrav
nešto kupujem na webu i imam na paypal računu 150 eura,, ali ovo košta 200 eura ,pa me zanima kako rest novaca uplatit na payapl da mogu kupit?
račun mi je kod zagrebacke banke.

Davor2210 14.04.2016. 18:22

Ne možeš sam uplatiti. Moraš dodati neku karticu koju Paypal podržava ili ako to nemaš daj nekom novac ko ima Paypal i povezanu karticu da pošalje sa svog Paypala na tvoj. Kod nas Paypal ne možeš spojiti sa bankovnim računom.

Sent from my iPhone

Kal-EL 14.04.2016. 18:32

Kako ne mozes spojiti? Meni je bio normalno spojen sa tekucim do prije par mjeseci.
Sad imam prepaid u hpb-u, koliko prebacim sa tekuceg toliko trosim. Imam i stari žiroracun iz pbz-a jos spojen sa paypalom.
Nisam bas ovo tvoje shvatio...

Sent from my D5803 using Tapatalk

Davor2210 14.04.2016. 18:38

Da spoji se sa tekučim ali sa tekučim mora biti spojena nekakva kartica koja podržava internet plačanja. Kod mene je to npr. VISA na rate u otp banci. U tom slučaju povlači novac sa kartice odnosno sa tekučeg računa. Ne možeš spojiti sam račun na PayPal. Kad se registriraš upisuješ broj kartice a ne broj računa. Nadam se da sam dobro objasnio.

Sent from my iPhone

Kal-EL 14.04.2016. 18:42

Onda je moja to imala :)

Sent from my D5803 using Tapatalk

alengrosevic 01.05.2016. 19:15

Imam pitanje u vezi paypala. Frend mi je u Irskoj i uplatio bi mi neki novac na paypal (dosta novca bi uzela provizija iz njegove banke u moju). Ja imam Visu od PBZ-a (Visa electron) koja je povezana sa paypalom. Kad plaćam na netu uredno skida i tu nema problema. Pošto do sad nisam nikad primao novac na paypal, zanima me ukoliko mi on uplati na moj paypal, da li će mi ti novci biti transferirani na moj tekući račun? Kolika je provizija? Zahvaljujem!

partwish 01.05.2016. 19:23

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2920875)
Imam pitanje u vezi paypala. Frend mi je u Irskoj i uplatio bi mi neki novac na paypal (dosta novca bi uzela provizija iz njegove banke u moju). Ja imam Visu od PBZ-a (Visa electron) koja je povezana sa paypalom. Kad plaćam na netu uredno skida i tu nema problema. Pošto do sad nisam nikad primao novac na paypal, zanima me ukoliko mi on uplati na moj paypal, da li će mi ti novci biti transferirani na moj tekući račun? Kolika je provizija? Zahvaljujem!

Novci će ti biti na pp, možeš ih pocući na tekući ako imaš Visa karticu. Provizija je 5$ ako je prebacio dolare, 4€ ako je prebacio eure. I naravno na konverziji ćeš malo popušiti para.

bjede 18.05.2016. 20:59

Imam dva pitanja.

1) Zašto mi prilikom plaćanja za predmete kupljene na ebayu ponekad ponudi, a ponekad ne plaćanje s Available Balanceom?
Koliko mi je poznato, od kad nam je paypal ukinuo automatski transfer novca na karticu, istovremeno je omogućio plaćanje s Available Balanceom?
Nije mi jasno zašto nekad imam opciju da biram, a nekad mi samo daje mogućnost plaćanja Visom?
Kad plaćam invoice koji mi netko pošalje van ebaya isto nemam opcije plaćanja balanceom.
U pitanju su sve transakcije u USD tako da valuta nije razlog.
Također, u opcijama pod Funding Sources stoji samo kartica, nema balancea.

2) Ovaj novi izgled sučelja je očajan. Nikako ne mogu pronaći opciju za pobrisati dodatne shipping adrese. Ranije sam bio dodao neke koje mi više nisu potrebne i želio bih ih pobrisati, budući da mi ih svaki put nudi prilikom plaćanja.
No nevid načina kako to napraviti. Opcija za dodavanje novih je tamo, ali ove ranije dodane jednostavno ne vidim!

ShebY 18.05.2016. 21:19

Ovisi koliko imaš na racunu, ako nije dovoljno onda prebaci ma karticu

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

bjede 18.05.2016. 22:49

Citiraj:

Autor ShebY (Post 2927369)
Ovisi koliko imaš na racunu, ako nije dovoljno onda prebaci ma karticu

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Mislim da bez obzira na dostupan iznos on najprije povuče balance, a tek onda razliku povuče s kartice, ako je potrebno. Na bezbroj sajtova sam tako pročitao. Čak kažu da niti ne možeš odabrati karticu ako imaš novaca na balanceu!?
Zato mi nije jasno. Nema logike da lova stoji, a da je ne možeš iskoristiti.

android-split 29.05.2016. 21:42

Jel se uvijek naplati 5$ za prijenos na karticu?

Lewis 29.05.2016. 21:45

Citiraj:

Autor android-split (Post 2930516)
Jel se uvijek naplati 5$ za prijenos na karticu?

da

android-split 29.05.2016. 21:46

Ok. Jer netko mi je spominjao nesto tipa da se samo prebaci na kraju mjeseca a ako je zahtjev da se placa. Nisam bas razumio. Prodao sam nesto na ebay i danas mi isteklo 21 dan i sad mogu prebacit.

vedranzeman 30.05.2016. 00:13

To je bilo prije kad nismo mogli plaćati direktno iz balancea, pa je bio automatski besplatni transfer na karticu jednom mjesečno.
Sad možeš plaćati iz balancea ili povući novce na karticu uz naknadu od 30 kn / 5 USD / 4 EUR.

android-split 30.05.2016. 02:38

Obavio sam. Kako si i napisao, 30kn

Lewis 01.06.2016. 12:50

Bok!

Im ali negdje lista koliki je MAXimum withdraw amount ? Gledma pise za minimum 4 EUR (https://www.paypal.com/ag/cgi-bin/we...l-fees-outside) ali nekako mi se cini dok pise "minimum" da ima i neki maximum ?

Znaci ok, ako povuces 50 EUR bit ce tih 4 EUR ali koliko je recimo na 500, 1000, 1500, 2000 EUR ??

Hvala

panda505 01.06.2016. 15:42

Citiraj:

For security reasons, there are initial limits on the amount of money you can withdraw from your PayPal account each month. Until you complete the steps to remove the limit, you may only be able to withdraw the equivalent of $500.00 per month. The start of a month is determined by when the PayPal account was opened (for example, May 15 to June 15).
You can lift this limit by linking and confirming your bank account or verifying your credit or debit card information.

Here's how you can view and lift your withdrawal limit.
  1. Log in to your PayPal account.
  2. Complete the steps to complete your profile. You will be finished when your profile is at 100%.

ako si upotpunil account do 100% - ne bi trebalo bit limita

jura_hr 06.06.2016. 18:52

Naručil mobitel prek Giztop stranice di je do sad uvijek pošiljka išla prek Francuske do nas i nije bilo PDV-a i carinskih troškova.I na linku lijepo piše no customs tax&vat, ali evo sad mi poslali mob direkt iz singapura i naravno da ga zaustavili na carini.poslal sam im mail i odgovorili mi "we will offer partial refund as compensation".
e sad pitanje ako netko zna ako mi ne vrate uopće ili ako mi vrate, ali ne puni iznos za PDV, jel imam kakvih mogućnosti preko paypal-a nakon kaj platim PDV i preuzmem mobitel da otvorim case i žalim se, jer mi nisu vratili novce pošto na njihovoj stranici fino piše da nema carine i da garantiraju za vraćanje novaca?(For upon counties, we promise that will afford customs fees if your order is stuck on shipping process.)

Mar 06.07.2016. 10:45

Jeste li povlačili lovu sa Paypala na račun? Ako prebacujem eure na devizni račun u eurima, hoće li mi biti duple konverzije?

vedranzeman 07.07.2016. 09:13

Da, po defaultu će doći do duple konverzije.
Paypal ne zna u kojoj valuti se vodi račun vezan uz tvoju karticu, a pošto si iz Hrvatske sustav automatski zaključi da ti je račun u kunama.

Trebaš kontaktirati PayPal: https://www.paypal.com/selfhelp/contact/email/t_s
Napiši da se račun vezan uz tvoju karticu xxxx (zadnja 4 broja) vodi u eurima a ne u kunama, te ih zamoli da ti prebace valutu s HRK na EUR u postavkama kartice.
Spremi tekst poruke, jer će ti trebati i kasnije.
Dobit ćeš automatski email, vidi točku "E" emaila i odgovori na email istim onim tekstom otprije.
Javit će ti se živa osoba i prebaciti ti valutu.
Zbogom dupla konverzija...

xXTheLuka1998xX 10.07.2016. 11:51

Pozdrav,naime dobio sam od erste banke visa electron debit card pise na prospektu da mogu imati paypal,no ja sve uredno napišem podatke i neće da mi prihvati karticu.
Piše ovako:
"This card is not accepted,please try different card"
Što da radim?

Mikeyy 10.07.2016. 12:00

Imam od erste visa electron ali u kn, uredno radi na PayPal

vedranzeman 10.07.2016. 15:41

@xXTheLuka1998xX
Jesi li aktivirao karticu?

xXTheLuka1998xX 11.07.2016. 11:40

A jesam potpisao sam oni papirić za aktiviranje

Imagine 14.07.2016. 10:09

Kako napravit withdraw novaca s PejPala...
ali da se ne radi konverzija?

Imam dolare ali ne vidim opciju da ih prebacim na linkanu karticu bez konverzije u HRK.
Nastranu što bi išlo po uvrnutom tečaju , banka bi mi kune ionako opet konvertirala u USD koji mi je primarna valuta na deviznoj kartici.
A dupla konverzija nema smisla.

btw, zar prije nije bila neka priča da se PP balans automatski prebacuje na karticu?

Lewis 14.07.2016. 10:37

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2946148)

btw, zar prije nije bila neka priča da se PP balans automatski prebacuje na karticu?

Bilo nekad davno pa se spominjalo :).

Bilo je svkaog prvog u mjescu prebacivanje dok nismo mogli imati "Ballance" na paypalu. Provo je trebalo verfikaciju proci 30 dana pa onda jos cekas do prvog u mjesecu za automatkso pa jos 2-3 radna dana da to vidis stvanro na kartici/racunu.
Sad odma stize na balance ali nema vise automatskog free povlacenja na racun/karticu nego moras raditi withdraw (5$) i svakako ce te oderait na konverziji/tecaju ;).

Imagine 14.07.2016. 11:08

Da , stoji fee od 30kn za povlačenje te njihov tečaj za konverziju.
Ali ne kužim da se ne može odabrati valuta u kojoj napraviti povlačenje.
Ako več imam USD i primarna valuta kartice mi je USD ,
nema apsolutno nikakvog smisla da mi PP to konvertira u kune pa da mi banka kune konvertira u USD. :-/

vedranzeman 14.07.2016. 14:08

A da pročitaš i koju (1) stranicu unazad? :D
http://forum.pcekspert.com/showthrea...70#post2943870

Nego, jesi li apsolutno siguran da ti je glavna valuta na kartici USD?
Jer praktički sve banke tvrde da možeš imati novce na deviznom u kojoj hoćeš valuti, a često ispadne da za sve što nisu euri rade međukonverziju u eurima.

Tvrdi 15.07.2016. 16:06

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2946162)
Bilo nekad davno pa se spominjalo :).

Bilo je svkaog prvog u mjescu prebacivanje dok nismo mogli imati "Ballance" na paypalu. Provo je trebalo verfikaciju proci 30 dana pa onda jos cekas do prvog u mjesecu za automatkso pa jos 2-3 radna dana da to vidis stvanro na kartici/racunu.
Sad odma stize na balance ali nema vise automatskog free povlacenja na racun/karticu nego moras raditi withdraw (5$) i svakako ce te oderait na konverziji/tecaju ;).

Ja nemrem napravit withdraw jel mi javlja da moram paypal accu pridružiti US Bank account i tek onda ide withdraw love koja je na paypal accountu. Kak to sad riješiti? Prije mi je automatski bacao na račun na kojem je regana kartica.. Inače imam svoju i ženinu karticu pridruženu tom paypalu (obje mastercard).

Imagine 17.07.2016. 10:55

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 2946249)
A da pročitaš i koju (1) stranicu unazad? :D
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2943870#post2943870

Hvala ti.
Pročitao i napravio.
Dobio automatika odgovor na koji sam ponovio pitanje.
Javim kako ispadne.

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 2946249)
Nego, jesi li apsolutno siguran da ti je glavna valuta na kartici USD?
Jer praktički sve banke tvrde da možeš imati novce na deviznom u kojoj hoćeš valuti, a često ispadne da za sve što nisu euri rade međukonverziju u eurima.

Hm...davno je bilo kad sam otvarao acc pa se ne sječam 100%.
Moguče da je i EUR.

Inace, do sada mi je devizni vidio 8-9 valuta...
Valuta koju nije vidio jer je ne mogu drzat je HRK.

btw , sve skupa mi je malo blesavo.
Ako vec stoji mogucnost da se odabere hoce li ti naplatit ono sta kupujes u valuti koja je u invojsu ,
nema nikakvog smisla da se nemoze odabrat da ti se napravi withdraw na karticu u valuti u kojoj imas novce.

Aleksandra069 18.07.2016. 19:05

Dobila sam refund na paypal račun,status refunda je completed. Platila sam kreditnom karticom. Novaca na kartici nema, a kako mi je to prvo plaćanje paypalom uopće ne kužim da li je refund zaista napravljen, kada ću i gdje moći vidjeti novce?

Lewis 18.07.2016. 19:09

Refund bi trebao biti vidljiv na Paypal Accountu pod "Balance".

Aleksandra069 18.07.2016. 19:16

Balance je 0, dakle nema ničega. Pored moje uplate piše refunded-purchase, prva transakcija na listi je refund gdje piše između ostalog
"Refunded to
VISA x-2402
You'll see "PAYPAL *HU****TS" on your card statement." Negdje sam čitala da se refund vrši onako kako je plaćeno, u mom slučaju bi to bila kreditna kartica. Ništa mi nije jasno. Jel prodavač uplatio ili nije? Inače, refund sam daobila prekjučer, u subotu.

Lewis 18.07.2016. 19:19

Ako ide na karticu direkt to moze trajati i 3 radna dana da se proknjizi/vidi na kartici.

Aleksandra069 18.07.2016. 21:25

Dakle, po vama je novac uplaćen, samo još nije na kartici? Znam da su pitanja malo glupa, ali meni je to sve novo, pa ne kužim.

Lewis 18.07.2016. 22:11

Da, meni je to bilo vise puta da refund na karticu sjedne po par dana kasnije.

Aleksandra069 18.07.2016. 22:15

Ok, hvala :)

Smarty 22.07.2016. 11:33

Neznam dali je vec spomenuto ali paypal ima nepovoljne uvjete za konverziju valute pa je preporuceno da se stavi da banka radi konverziju valute ne paypal.
Paypal je to dobro sakrija u novoj verziji pa evo upute ako kome treba.

Neznam koji je to tocno tecaj jer san to tek sazna.

c/p
- Main page (My account - Overview)
- Click on Settings. (Spinning Gear Icon)
- Click on Payments Tab.
- Click on Preapproved payments.
- Under My Preapproved Payments, click Set Available Funding Sources.
- Click on Conversion Options next to your credit card number.
- Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
- Submit and Save changes

Nevaljala 22.07.2016. 17:01

Vidiš, nisam znao da se to može podesit. Hvala.

A šta je s onom pričom da možeš tražit povrat tih 30kn što uzmu kao fee za povlačenje novca? Negdje sam o tome čitao...

geronimo_2 29.08.2016. 23:02

mislim da uprav pocinje moja nocna mora sa paypalom.
daklem probao sam nesto platiti veceras. odjednom se pojavilo nesto da moram potvrditi account i da izaberem br tel na koji ce me nazvat. izaberem broj i vidim zadnje 2 znamenke koje odgovaraju, ali kada kliknem pise da nije broj reg na mene i nemogu dalje.
ako odem na contakt da im posaljem meil pita me da se ulogiram sto nemogu napravit jer mi neda. wtf???
molim savjet sta dalje? kako poslat toj bagri meil i to rascistit jer sad nemogu nista placat.
hvala.

edit: ja ovo nis ne kuzim. daklem totalno locked out. nece da mi poslaju preko moba. i onda se sjetim reseta pass-a i to radi. uletim u acc i na ulazu me pita neka pitanja za koja znam sigurno tocne odgovore i nece da ih primi. na kraju sam preko kartice koja je vezana za PP usao.
jel moguce da se radi o hakiranju? kako to da nisu skinuli dinero onda jer ima nesto na deviznom?

edit2: jutros opet isto, locked-out nakon sto sam sinoc uspio napravit. opet ista poruka sve isto :-(. i ne nudi mi vise mogucnost zvanja mobitela ni nista. samo pise
zar nitko nije imao isti problem?

edit3: Zvao heldesk I manje vise ista stvar. Poslala mi zena neki link na meil za reset pass-a, ali prije toga ukucam neki pin koji mi ona da na telefon.
I kaze da bi sad trebalo bit ok i da nezna zasto se to desava.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:47.