![]() |
Vidim imaš drugi najbolji primjerak (ona 2 sa dušikom i abnormalnim voltažama ne računam)
|
Citiraj:
Primjecujem da novi cpu-z ne prikazuje cpu vcore vec core vid, iako hw-info uredno prikazuje sve. Trenutno testiram 4050Mhz@1,33v i stabilan je. Pokusat cu smanjit voltazu da nadjem novi sweetspot Edit: ipak prikazuje vcore nakon restarta... |
Ako odabereš extreme oc validation onda ti cpuz očitava vid a ne vcore. Isključi (ili editaj config file) i restartaj cpuz.
@brko Čitaš li o problemima sa rgb memorijom? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
|
|
To te ja pitam ak je istina.
Ja sam naletio na zid na 4.2 ghz trazi vise od 1.45v a to od mene nebu dobio dok je 4.1 validacija prosla na 1.395v al se srusio odmah na intel burn testu.Probat cu kasnije 1.4v da vidim jel stabilan.llc level 3 za soc i vcore. Gledam malo po netu i rulja uglavnom kloka sa vcore Offset+ i kazu da su temp manje i do 15c i da je moguce postici veci takt. Ja koristim fix vcore u biosu. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Koje drivere za chipset instalirate... oficijalne od AMD-a, ili od proizvođača ploče?
Imam ASUS Prime B350-plus... |
Skini sa AMD stranice
BTW PCB Breakdown: MSI B350M Gaming Pro Najjeftinija msi b350 mbo (2 ram slota itd.) Volio bih od ovog momka čuti (kada ih sve istestira) koje su best buy B350 mbo |
Na ocn izasao bios 1106 za c6h
probao tko? ja sam na jobu pa nemrem Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam isto na poslu do 22h, tako da nist prije sutra.. |
oprez
kazu na forumu da se nemoze vratit niti jedan drugi bios ako se ovaj 1106 stavi. jedino preko usb flashback braca Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Nikako sad nać taj link, a nada sam se bar 200/300kn manjoj cijeni u nas -.- |
Drvoje takav R5 1300 ne postoji (osim eventualno na onim prvim leakovima), a ako se radi o R3 onda je čisti quad. Inače nije cijena 4c8t ryzena loša, nego je cijena hexi predobra da bi se ignorirala.
Razlika 1400 vs 1600 - 30%, a 1500X vs 1600 - porast od 15%. Pogledaj na primjeru intela (prije g4560) - entry i3 2c4t - entry 4c cca 50% razlike, 4c - 4c8t - cca 65% razlike naplate samo HT... |
Citiraj:
Problematican je oc, dosta ljudi javlja nemogucnost overclocka nevezano uz postavke u biosu... Nist, cekam drugu verziju. |
Nema šanse da napustim 0082 koji je za sada meni odličan... doduše ja ne tražim zadnji herc iz procesora. Bitno mi je da sam postigao ono što sam želio i prije upogonjenja komponenti - 3,9GHz za gaming i handbrake i 3200 CL14 po XMP-u.
Moj sljedeći BIOS update će biti kada će se garantirati 3600 strap i kad će to sigurno raditi, dakle kroz 2-3 tjedna. Sve radi i ne diram ništ :D nema cold boot problema, nema bsoda, nema crash to destop iz igara. Sve rock solid stabilno. |
Citiraj:
Citiraj:
I što reći na ovaj benchmark - igre u potpunosti ignoriraju SMT, R5 4c/8t potpuno nepotreban za gaming... Citiraj:
|
Možda je nešto promaklo, nisam primjeto kako Ryzen ponaša kao integruša. Pored svih benchmarka sa vanjskom grafičkom i nijednom nisam vidio test integrirane.
Imao sam i7 2600k i na i5 3570k osjetio sam napredak i stabilnošću igranja. Ono što me je spasilo je prodaja VGA i privremeno čekanje na integrirane (dobro, duže sam godinu i pol igrao na integruši) |
Promaklo ti dobro :D, Ryzen nema integrusu sve dok ne stignu APU-i...
|
Citiraj:
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
|
To je isti ram. 3000CL15 ili 3200CL16. Samo mu je XMP malo dignut. Oba 2 će to raditi na 2933 na navedenim pločama.
Nakon AGESA updatea, oba bi ti TREBALA raditi na 3200 CL16 ako je za vjerovati AMDu. @Sn4k3 i @warlock25 Povučen taj BIOS. |
Bilo je pitanje vremena samo kad bu to napravili
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Yep, previse bugova u startu... Sad se mozemo nadati novoj/boljoj verziji :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, to je glupost glede integruse. Nema je, tj, Ryzen nema integriranu grafu, al ploce su spremne za sljedecu generaciju koja ce imat APU.
Sad ispadne situacija ako to dodje za godinu dana. Ekipa koja nema ryzena ce odma kupit i novu plocu (novije verzije od ovih sad) i novi cpu. Ljudi koji su vec kupili ryzena bi trebali prodat cpu i kupit drugi sa integrusom, sta ce napravit mozda 1% ljudi. Na svu srecu imam negdje staru pasivnu 6600 za prvu pomoc. |
Citiraj:
Citiraj:
Za godinu dana, tko zna i možda izađe nova ploča. Usput, tko zna hoće li tvoja pasivka raditi s obzirom na podršku. Meni ATI X800XL nije htijela raditi na novijim pločama. Samo na starijim generacijama hoće raditi. |
Citiraj:
Problem je što će Zen APU biti u 4C/8T i 4C/4T varijantama uz GPU, a toga jednostavno nemaju dovoljno u zalihama. Izaći će nešto poslije R3 CPU modela. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Odgoda je vjerojatno zbog toga što u njih ide vega gpu koja još nije gotova, a vjerojatno još kemijaju oko toga dali da idu sa hbm2 ili da odustanu (jer i intel lagano posustaje sa igpu pa im hbm neće ni biti potreban da imaju najjaču igpu). Ako su se pak sigurno odlučili za hbm vjerojatno kemijaju na njegovoj implementaciji, jer će to definitivno biti čudan SoC. Zašto bristol ridgea nema u slobodnoj prodaji ne znam ni sam |
Ma ne fleshaš bios dok netko ne napiše da je sve ok, onda možeš ekperimentirat.
Nego što se tiče RGB memorije, priča se da softveri za kontrolu rgb-a zapisuju profile na ROM na kojem se spremljen xmp profil pa u slučaju korištenja više različitih programa za kontrolu rgb-a dolazilo je do korupcije tog ROMa. Ukratko, znalo se dogodit da memorija odbija radit. |
|
Citiraj:
Citiraj:
Mogao bi ja probat 0083 i probat 2t pa mozda i uspijem upogonit memu na 3200 Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Da, ram je na 2T. Probaj, mozda ti pomogne da dobijes vecu brzinu...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11. |