![]() |
I malo fete tranu, treba organizmu soli po ovoj vrućini:D
|
eh... nemam je doma, a koliko vidim ona kockica je 30ak kn što i nije zanemarivo.
makar bi ja rađe nutra bubnuo grabancijaša, pa da to bude pošteno slano ;) |
Citiraj:
@ jelc : yebeš pravog pepača koji nema doma bar litru bučinog:fiju: |
Citiraj:
Jedan dan smo bogme i juhu kuhali u 5 ujutro:D |
inače obožavam bučino, ali nisam točno shvatio granicu kad je bučino bilo domaći inventar (pogotovo na selu) i sad kad je 50-60kn za pol litre u marketima.
|
Pa isti drek ko i maslinovo.
|
maslinovo extra djevičansko litra 35kn u mandiju... naravno ima i za 100+kn mali škropec.
|
Ja ga jebem koliko je tog tobože extra neprcanog ulja ustvari to što se proklamira na etiketama. Vjerujem da tu ima poprilično prevare kao i sa eko glupostima, jednom kad stekneš cetrifikat krkaš gnojiva i špricaš kolko te volja jer kontrole nema :D Znam jer mi dobar prijatelj ima tobože "eko jabuke", ali znam i da šprica te jabuke kao mutav ;)
|
Mislim da to ulje ne valja ali baš ništa! :) Jedino ulje koje mi je bilo ok je od kolege kojeg on i njegova obitelj radi. Ima miris po zelenim šljivama i stvarno je odlično.
|
Da ti nisi u stanju delirija rakiju zamijenio za ulje? :D Boja je slična ako dugo u buretu odleži... :D
|
Haghahah nije nije. :D Stvarno ulje je vrhunske kvalitete i svake godine rasprodaju sve iako je cijena 80kn/l.
Ima možda netko za preporučiti kineski restoran u centru Zagreba? Ciljam centar tak da mogu kasnije otići neke koktele pocuclati. :D |
ma imam i ja kolegu koji radi ulje, isto top klasa... to nema veze maltene sa ničime na policama dućana.
nije loše ovo, probao sam i debelo gora tak da za 35kn za dinstanje i sl. ko bog, a može i na salatu bez greške. |
Citiraj:
Od kad znam za sebe, imali smo doma bar pol litre bučinog koje je stari donosil iz SLO jer su tamo bile dobre uljare i duga tradicija proizvodnje, npr. Oljarna Fram potiče još iz 1750. godine. |
Samo lubenicu zderem danas. BMI mi je previsoko vec, a lubenica fina i niskokaloricna :D
|
Ja sam se neki dan naŽderal sira i vrhnja, pa breskvi pa zalio mineralnom...veselo je bilo:D
Za danas sam si dovukel jednu malu dinju, taman bu se ohladila do navečer... |
Citiraj:
ubio sam neke przene ribice i gro pomfrija... mrzim mutavo vruce ljeto.... ocu zimu i -10 vani i domace kobasice, prsut.... |
to je i moja filozofija... po zimi nemre bit nisko koliko se ja mogu zabundat, a po ljeti mogu gol hodat i dalje će mi bit neugodno.
što zbog vrućine, što zbog sebe samog :D zima + domaća pogača sa domaćom masti, pole krumpira sa špekom neoguljene naravno, slane i ljute salametine... bring it on :D |
Syssa, mislim da je svima neugodno kad hodaš gol :D
(morala sam) Ja niš ne jedem, živim od ljubavi i knjiga. |
Danas bude lagani ajngemahtec a poslje meso iz juhe sa hrenom:)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
danas isto lagana papica, prilagođena vremenskim prilikama
pljeskavice i zapečeni grah :):) |
Niškoristi od ove juhice...brijem da bum si strajbal par jaja uz hrgu adidasa:D
|
Za obed pečeni hladni kajzerflajš, brdo kristalke i Staropramen za desert. Pošto je neki dan opet malo zahladilo, puknul sam na kuhanje manju rajnglicu hladetine, kad se stisne, pa kad se zatrese...
|
Zgubil sam inspiraciju. Zadnjih par dana neznam kaj da si zemem za jest. Onak, blejim ko tele u TV i treba mi bar 15 minuta da si smislim kaj da uzmem u dućanu.
A niš, bum neku ribu onda. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
meni uvijek draža sendvaja od piče Citiraj:
|
Citiraj:
Mora se ohladiti da se manje mrvi, dodaš češnjaka, maslinovog i octa. Ima jedan dobar recept s karfiolom. Skuhati kao i obično, narezati na manje komadiće i staviti u veću tavicu na žlicu-dvije ulja, zalijati sa umućenim jajima i zapeći s donje strane ( ne miješati). Posipati parmezanom i jesti toplo. Kaiserfleisch iliti carsko meso, nekad su svi u Zagrebu tak govorili a meni je dosta toga nazivlja ostalo s obzirom na godinu proizvodnje. Kod junetine ili teletine, potrbušina se kaže flam. |
Domaće mahune (starozagorske niske) sa krumpačem na varivo i faširanci.
Raženi i Žuja:D |
Ujutro tuna s maslinovim uljem + ABC sir 200g, maloprije 4 pečena jaja. Danas se lagano jede jer idem trčat kasnije :D
|
Citiraj:
njam Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:49. |