![]() |
Danas sarmica, punjeno pile na krumpiru, za salatu kupus i pečena paprika, za "varenje :D" beljska graševina.
:zdero: :beer:. |
Citiraj:
|
peso vani laje na gavrane, žena tek u dolasku... ovo kao iznenađenje :D
|
Danas za ručak je bila paradajz juha s rižom, pohana krilca i pire, pita od tikvica uz to vrhnje.
A sad se peče krumpiruša :D @flare kakva je bila torta? I knedle od kruha obožavam! @syss super ti ta azija izgleda |
Citiraj:
O pesjoj capi i šlapama neću više prigovarat, uzaludno je, a tak je bilo dobro dok je trajalo... |
LOL :D :D
inače to je jedan modificiran recept sa kulinarike... tak jasno :) na dosta maslaca i malo ulja bacim šitake da puste vodu, onda doslovno par komada adidasa, i kad sve skupa počne kopniti nutra bacim sitno nasjeckan bijeli dio poriluka i meso koje je stajalo u navedenom pacu jedno pol sata i malo paca da ga pas ne popiški :) kad meso bude bijelo i pusti sve sokove skupa sa ostatkom, prebacim u drugu posudu i poklopim, naravno da masnoća i sokovi ostanu u kazanu. e tu masnoću bacam seljački narezanu glavicu kineskog kupusa i zeleni dio poriluka. kad malo povene dodam jedno kiselo vrhnje obično i neka se malo dinsta. vratim natrag ovo prvo, malo soje da reguliramo slanost, papra i đumbira, dinstam i boli glava :D |
Citiraj:
|
lijevo od stola trenutno jerbo ne stane na stol uz konzumaciju azijskog jela :D :D
azija feat. špek & zagorje :D :D |
Prije pola vure pala dva tanjura domaće goveđe juhice sa žličnjacima a nakon toga sam zel hren i kruh i poglodal rep:D
|
Ubih se u krumpiruši, bila je predobra :D
|
Prvo u 12h roštilj (carsko i vratina), a uz to normalno krumpač, salatica i ajvar. :) Kasnije kod bolje polovice goveđa juhica, svinjsko pečenje, krumpač, grah salata, zelena salata i matovilac. :p
Predivan dan. :D |
Danas za obed : juha od govedskih kostiju, dinstana pileće jetrica sa žgancima i kristalka.
|
Za sada samo kokošja juhica, a kasmije ostaci roštilja. :p
|
dan je made for bbq... hm... :D
|
meni i zeni je godisnjica, idemo sad u čajniz na zagrebackoj :D
|
Dočepal sam se kiseliša pa punica i ja imamo mali eksperiment-sarmu od 60% srnetine a ostalih 40% veprić i gujda vulgaris i u rezanom sa strane komad suhog mesa:p
Brijem da bum se ubil ko zadnja njasvi:D |
Za ručak bažul sa kiselim zeljem i friškim svinjskim kožicama + friški domaći kruh.
Sad idem vužgat roštilj i speći kostajne i sljezove kolačiće. |
@ ammy - torta/šnite (jer nisam radila u okruglom nego u četvrtaskom kalupu) su mogle biti bolje :D...biskvit je bio malo pregorak i boja je previše pustila u kremu (za drugi puta točno znam što treba promijeniti) ali inače OK
Za danas nisam ništa kuhala pa ću gablat sir i vrhnje. A donesla sam i zdjelicu malina i par mandarina. |
|
nino jel bude pizza danas?
|
O da, zaboravijo.
Znaci, veceras tekme (Hokej, nogomet), znaci pizza . :D |
Citiraj:
:D |
ja idem sad nakon posla u marinero :) jel tam vredi kaj pojest?
|
Kaj nije tamo roštilj kao bio super. Čevapi i to ? Ja sam bio i ok, s obzirom da se ne sjećam previše, rekao bih da je bilo prosječno...
|
a pise po netu svasta, nekima je fino nekima ne...
bum videl :) |
Danas ostatci ćiknšita i rizi-bizi:)
Sa brega sam dovlekel krasnu glavicu kelja pa brijem da bu za koji dan palo varivo i faširanci:D |
Večeras kuham klasičnu žuljbu sa špekom i mrkvicom.
Da bi u kuhinji bio djelotvorniji, nabavio sam na Jakuševcu "novi" nož. Brand "CHRISTOFLE" Baguette, Francuska , drška posrebrena, oštrica hrđajuća, godina proizvodnje 1880. Cijena, prava sitnica... Reže k'o britva samo ga poslije uporabe treba oprati i odmah osušiti. ![]() |
|
Danas tri pizze.
1. paradajz, šunka i sir 2. paradajz, sir, kulen, kuruza i fefači 3. paradajz, sir i vratina IMA DA SE OBŽDEREM! :D |
Nes mi bilo dosadno, pa sam dok zena ne dodje s posla pripremio:
Pileca prsa 4 kom, otvorena i zarezana kao snicle, zacinjena, zarolana sa par trakica sira i na kraju omotana tankim dugackim fetama domace dimljene pancete. Usput sam oglulio krumpir, kad zena dodje, bacimo u pecnicu i cekamo. :zdero: |
Citiraj:
|
Pohana vratina, pohani sir (Camembert), rizi-bizi i cikla.
Otkrila sam opet neki novi kruh, za taj čak ne treba niti mikser samo kuhača, a ispadne s lijepim rupama,ko onaj kaj se diže preko 12 sati :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
E da, kada je pečen ne motam ga u mokru krpu |
pitanje o mikrovalnoj
Sorry na neukom pitanju, ali zanima me smijem li koristiti bilo kakvu plastiku u mikrovalnoj, ili to mora biti nesto specijalno? I moram li obavezno koristiti nesto da poklopim jelo? Ova pitanja odnose se samo na kratkotrajna podgrijavanja, nikakva kuhanja, pa ne bi smjelo biti visoke temperature koja bi mogla negativno utjecati na plastiku (jedino mi to pada na pamet kao potencijalni problem)... Ustvari se bojim toga da neku katastrofu ne napravim. :D Najvise me buni ovo sa poklapanjem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.emmezeta.hr/posude/cuvanj...valnu-pecnicu/ pa ako radiš nešto kaj hoće frcat staviš poklopac i bog:) |
Podgrijavat možeš i na tanjuru ili zdjeli, samo nesmije imati nikakav zlatni rub jer ti onda iskri, a to kaj se malo zašprica odnosno ako meso pucketa se lako obriše krpom :)
Danas juha, pečeni picek, mlinci i salata. I peče se moj PRVI samostalni dizani kolač od sira, pa Bože pomozi :care: |
hm..vidim da ste spominjali mirkovalne, ma u stvari zanima me slijedeće-
Nemam mikrovalnu a obožavam one kokice , ko u Cinestaru. Vidio sam ima kupit te "kuruze". E sad. Jel ima način da se to spremi, u tavi? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:24. |