PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

listerstorm 07.10.2012. 13:57

Danas sarmica, punjeno pile na krumpiru, za salatu kupus i pečena paprika, za "varenje :D" beljska graševina.
:zdero: :beer:.

syss 07.10.2012. 18:59

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2250370)
Ocisceni vrganji, prokuhani i isprani.
Kiselina: ocat, malo balsamica, lovor, papar u zrnu, sol, ruzmarina malo... Kolko se sjecam, mozda je jos neceg bilo unutra.

Pustiš par dana da stoje u tome i savršeni su. Uz nareske, jaooo.

Al gamad se stisne u kuhanju, metneš ih pune lonce, oči se sjaje, a ono izađe dvaput manje. :D

e dobro da si napisao recept, sad još samo mi provajdaš vrganje :D :D :D

danas neko azijatsko čudo... čiketina odležana u soji, vorčesteru, kariju, đumbiru, pa porženo sa par komada špeka i svježim šitakama, poriluk i kineski kupus, a sa strane riža kuvana u vodi sa sojom, vegetom i šafranom.

salata nvidia, radič, matovilac i šta već je na slici, dresing limun, par kapi octa, bučino, sojin umak, suncokretovo.

AZIJA FTW :D

Pohrani.com

riceburner 07.10.2012. 19:05

Citiraj:

Autor syss (Post 2250978)

danas neko azijatsko čudo... čiketina odležana u soji, vorčesteru, kariju, đumbiru, pa porženo sa par komada špeka i svježim šitakama, poriluk i kineski kupus, a sa strane riža kuvana u vodi sa sojom, vegetom i šafranom.

salata nvidia, radič, matovilac i šta već je na slici, dresing limun, par kapi octa, bučino, sojin umak, suncokretovo.

AZIJA FTW :D

http://www.pohrani.com/t/w/qc/1oXHi6ef/dsc0118.jpg

jebemu di je pesja noga i zenine slape????? :banned:

syss 07.10.2012. 19:07

peso vani laje na gavrane, žena tek u dolasku... ovo kao iznenađenje :D

Ammy 07.10.2012. 19:20

Danas za ručak je bila paradajz juha s rižom, pohana krilca i pire, pita od tikvica uz to vrhnje.

A sad se peče krumpiruša :D

@flare kakva je bila torta? I knedle od kruha obožavam!

@syss super ti ta azija izgleda

panoramix 07.10.2012. 19:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2250978)

Lijepa kombinacija i dobro izgleda. nemoj se posle žalit' kad ti se oči ukose...:D

O pesjoj capi i šlapama neću više prigovarat, uzaludno je, a tak je bilo dobro dok je trajalo...

syss 07.10.2012. 19:49

LOL :D :D

inače to je jedan modificiran recept sa kulinarike... tak jasno :)

na dosta maslaca i malo ulja bacim šitake da puste vodu, onda doslovno par komada adidasa, i kad sve skupa počne kopniti nutra bacim sitno nasjeckan bijeli dio poriluka i meso koje je stajalo u navedenom pacu jedno pol sata i malo paca da ga pas ne popiški :)

kad meso bude bijelo i pusti sve sokove skupa sa ostatkom, prebacim u drugu posudu i poklopim, naravno da masnoća i sokovi ostanu u kazanu.

e tu masnoću bacam seljački narezanu glavicu kineskog kupusa i zeleni dio poriluka. kad malo povene dodam jedno kiselo vrhnje obično i neka se malo dinsta.

vratim natrag ovo prvo, malo soje da reguliramo slanost, papra i đumbira, dinstam i boli glava :D

panoramix 07.10.2012. 20:07

Citiraj:

Autor syss (Post 2251029)
LOL :D :D

inače to je jedan modificiran recept sa kulinarike... tak jasno :)

na dosta maslaca i malo ulja bacim šitake da puste vodu, onda doslovno par komada adidasa, i kad sve skupa počne kopniti nutra bacim sitno nasjeckan bijeli dio poriluka i meso koje je stajalo u navedenom pacu jedno pol sata i malo paca da ga pas ne popiški :)

kad meso bude bijelo i pusti sve sokove skupa sa ostatkom, prebacim u drugu posudu i poklopim, naravno da masnoća i sokovi ostanu u kazanu.

e tu masnoću bacam seljački narezanu glavicu kineskog kupusa i zeleni dio poriluka. kad malo povene dodam jedno kiselo vrhnje obično i neka se malo dinsta.

vratim natrag ovo prvo, malo soje da reguliramo slanost, papra i đumbira, dinstam i boli glava :D

Budi faca i reci sve do kraja : di je litra i voda ? :no2drug:

syss 07.10.2012. 20:22

lijevo od stola trenutno jerbo ne stane na stol uz konzumaciju azijskog jela :D :D

azija feat. špek & zagorje :D :D

Jelc 07.10.2012. 20:44

Prije pola vure pala dva tanjura domaće goveđe juhice sa žličnjacima a nakon toga sam zel hren i kruh i poglodal rep:D

Ammy 07.10.2012. 20:59

Ubih se u krumpiruši, bila je predobra :D

Hamm 07.10.2012. 23:47

Prvo u 12h roštilj (carsko i vratina), a uz to normalno krumpač, salatica i ajvar. :) Kasnije kod bolje polovice goveđa juhica, svinjsko pečenje, krumpač, grah salata, zelena salata i matovilac. :p

Predivan dan. :D

panoramix 08.10.2012. 11:56

Danas za obed : juha od govedskih kostiju, dinstana pileće jetrica sa žgancima i kristalka.

Hamm 08.10.2012. 12:11

Za sada samo kokošja juhica, a kasmije ostaci roštilja. :p

syss 08.10.2012. 13:23

dan je made for bbq... hm... :D

riceburner 08.10.2012. 13:30

meni i zeni je godisnjica, idemo sad u čajniz na zagrebackoj :D

Jelc 08.10.2012. 15:04

Dočepal sam se kiseliša pa punica i ja imamo mali eksperiment-sarmu od 60% srnetine a ostalih 40% veprić i gujda vulgaris i u rezanom sa strane komad suhog mesa:p

Brijem da bum se ubil ko zadnja njasvi:D

Amdejac 08.10.2012. 15:52

Za ručak bažul sa kiselim zeljem i friškim svinjskim kožicama + friški domaći kruh.
Sad idem vužgat roštilj i speći kostajne i sljezove kolačiće.

flare 09.10.2012. 08:59

@ ammy - torta/šnite (jer nisam radila u okruglom nego u četvrtaskom kalupu) su mogle biti bolje :D...biskvit je bio malo pregorak i boja je previše pustila u kremu (za drugi puta točno znam što treba promijeniti) ali inače OK

Za danas nisam ništa kuhala pa ću gablat sir i vrhnje. A donesla sam i zdjelicu malina i par mandarina.

Jelc 11.10.2012. 15:35

Nakon ovoljetne katastrofe u vrtu prošlogodišnji minjak ničim izazvan u srpnju izgmiljio na kompostu i stara ga iz zajebancije presadila u vrt-brstimo ga već 10 dana:p

Pohrani.com

Danas domaći grahorasti ćiknšit, krumpač i kristalka:)

riceburner 12.10.2012. 14:51

nino jel bude pizza danas?

nino 12.10.2012. 14:54

O da, zaboravijo.

Znaci, veceras tekme (Hokej, nogomet), znaci pizza . :D

Halos 12.10.2012. 14:55

Citiraj:

Autor nino (Post 2253698)
O da, zaboravijo.

Znaci, veceras tekme (Hokej, nogomet), znaci pizza . :D

+1 :beer:

:D

riceburner 12.10.2012. 14:57

ja idem sad nakon posla u marinero :) jel tam vredi kaj pojest?

Vuco 12.10.2012. 15:02

Kaj nije tamo roštilj kao bio super. Čevapi i to ? Ja sam bio i ok, s obzirom da se ne sjećam previše, rekao bih da je bilo prosječno...

riceburner 12.10.2012. 15:06

a pise po netu svasta, nekima je fino nekima ne...
bum videl :)

Jelc 12.10.2012. 15:07

Danas ostatci ćiknšita i rizi-bizi:)

Sa brega sam dovlekel krasnu glavicu kelja pa brijem da bu za koji dan palo varivo i faširanci:D

panoramix 12.10.2012. 19:33

Večeras kuham klasičnu žuljbu sa špekom i mrkvicom.
Da bi u kuhinji bio djelotvorniji, nabavio sam na Jakuševcu "novi" nož.
Brand "CHRISTOFLE" Baguette, Francuska , drška posrebrena, oštrica hrđajuća, godina proizvodnje 1880. Cijena, prava sitnica...
Reže k'o britva samo ga poslije uporabe treba oprati i odmah osušiti.

Pohrani.com

Jelc 13.10.2012. 10:17

Danas bude nekakava pohana puretina i pire.

Za desert (Bok Zrinka:p)

Pohrani.com

Hamm 13.10.2012. 14:06

Danas tri pizze.

1. paradajz, šunka i sir
2. paradajz, sir, kulen, kuruza i fefači
3. paradajz, sir i vratina

IMA DA SE OBŽDEREM! :D

nino 13.10.2012. 14:13

Nes mi bilo dosadno, pa sam dok zena ne dodje s posla pripremio:

Pileca prsa 4 kom, otvorena i zarezana kao snicle, zacinjena, zarolana sa par trakica sira i na kraju omotana tankim dugackim fetama domace dimljene pancete.
Usput sam oglulio krumpir, kad zena dodje, bacimo u pecnicu i cekamo. :zdero:

listerstorm 13.10.2012. 14:28

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2253850)
Večeras kuham klasičnu žuljbu sa špekom i mrkvicom.
Da bi u kuhinji bio djelotvorniji, nabavio sam na Jakuševcu "novi" nož.
Brand "CHRISTOFLE" Baguette, Francuska , drška posrebrena, oštrica hrđajuća, godina proizvodnje 1880. Cijena, prava sitnica...
Reže k'o britva samo ga poslije uporabe treba oprati i odmah osušiti.

http://www.pohrani.com/t/36/Xc/4eI9fugm/pa020353.jpg

Stvarno lijepa "čakijica" :D.

Ammy 13.10.2012. 14:41

Pohana vratina, pohani sir (Camembert), rizi-bizi i cikla.

Otkrila sam opet neki novi kruh, za taj čak ne treba niti mikser samo kuhača, a ispadne s lijepim rupama,ko onaj kaj se diže preko 12 sati :D

panoramix 13.10.2012. 17:18

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2254247)
Pohana vratina, pohani sir (Camembert), rizi-bizi i cikla.

Otkrila sam opet neki novi kruh, za taj čak ne treba niti mikser samo kuhača, a ispadne s lijepim rupama,ko onaj kaj se diže preko 12 sati :D

I to je sve kaj imaš za reć' o tom kruhu ? Recept? Slike ? :goood:

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2254241)
Stvarno lijepa "čakijica" :D.

Još da pogledam film od Papića pa sam kompletan...:D

Ammy 13.10.2012. 17:34

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2254317)
I to je sve kaj imaš za reć' o tom kruhu ? Recept? Slike ? :goood:

Još mogu dodat da je fini :D Radila sam ga neki dan prvi puta, a danas sam dodala i malo ulja, i pekla sam ga u onom duguljastom kalupu i posipala odozgor s brašnom. Radila sam ga po ovom receptu, samo od pola kg brašna. Slika prvog kruha je u galeriji pod Talo, a današnji nisam slikala :D

E da, kada je pečen ne motam ga u mokru krpu

Valley7 13.10.2012. 21:53

pitanje o mikrovalnoj

Sorry na neukom pitanju, ali zanima me smijem li koristiti bilo kakvu plastiku u mikrovalnoj, ili to mora biti nesto specijalno? I moram li obavezno koristiti nesto da poklopim jelo? Ova pitanja odnose se samo na kratkotrajna podgrijavanja, nikakva kuhanja, pa ne bi smjelo biti visoke temperature koja bi mogla negativno utjecati na plastiku (jedino mi to pada na pamet kao potencijalni problem)... Ustvari se bojim toga da neku katastrofu ne napravim. :D Najvise me buni ovo sa poklapanjem.

listerstorm 13.10.2012. 23:11

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2254317)
Još da pogledam film od Papića pa sam kompletan...:D

Hehe, s tim da je hrđajuća oštrica dodana vrijednost. :D

Jelc 14.10.2012. 02:07

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2254466)
Sorry na neukom pitanju, ali zanima me smijem li koristiti bilo kakvu plastiku u mikrovalnoj, ili to mora biti nesto specijalno? I moram li obavezno koristiti nesto da poklopim jelo? Ova pitanja odnose se samo na kratkotrajna podgrijavanja, nikakva kuhanja, pa ne bi smjelo biti visoke temperature koja bi mogla negativno utjecati na plastiku (jedino mi to pada na pamet kao potencijalni problem)... Ustvari se bojim toga da neku katastrofu ne napravim. :D Najvise me buni ovo sa poklapanjem.

Imaš plastično posuđe za mikrovalnu i sa poklopcima npr. ovakvo ili slično:

http://www.emmezeta.hr/posude/cuvanj...valnu-pecnicu/

pa ako radiš nešto kaj hoće frcat staviš poklopac i bog:)

Ammy 14.10.2012. 12:37

Podgrijavat možeš i na tanjuru ili zdjeli, samo nesmije imati nikakav zlatni rub jer ti onda iskri, a to kaj se malo zašprica odnosno ako meso pucketa se lako obriše krpom :)

Danas juha, pečeni picek, mlinci i salata. I peče se moj PRVI samostalni dizani kolač od sira, pa Bože pomozi :care:

ivan77 14.10.2012. 12:44

hm..vidim da ste spominjali mirkovalne, ma u stvari zanima me slijedeće-
Nemam mikrovalnu a obožavam one kokice , ko u Cinestaru.
Vidio sam ima kupit te "kuruze". E sad. Jel ima način da se to spremi, u tavi?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:24.