PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

RAUL 19.01.2016. 09:31

Par dana.

Omerta 19.01.2016. 09:31

Ne trebaš ništa napravit.. Sjednu za dan, dva, tri.. Ovisno o vikendu, vremenu uplate i slično.. Ne brini..

0siris 20.01.2016. 12:27

čisto informativno sjelo je 20.01 već oko 8 ujutro.Trebalo 2 dana.

Juice 20.01.2016. 12:45

Sjesti će ti kroz par dana direkt na račun.

edit- sad sam skužio da su odgovori na drugoj stranici :D

croi1 11.02.2016. 01:45

Za vas koji povlačite novac u stranoj valuti na HRK račun:
Kontaktirajte PayPal i recite da vam je kartica na koju povlačite u onoj valuti koja vam je na PayPal-u, dakle npr. kažete da je u EUR i da želite withdraw u EUR. Kada vam to srede PayPal vam više neće raditi svoju konverziju iz npr. EUR u HRK i onda HRK slati na račun već će slati direktno EUR što tada naša banka konvertira po normalnom tečaju.

Citiraj:

Autor Keano16 (Post 2878856)
Je li netko bio toliko "lud" pa da napravi popis domacih web trgovina koje primaju PayPal?
One koje ja znam
- Ronis
- Svijet Medija
- Withcar

Bilo bi dobro da se napravi neki popis i stavi na prvi post. Jedan kolega je spomenu još i MagazinRS. Ono što mi se ne sviđa je to da npr. MagazinRS dodaje još neki postotak za platiti ako se ide na PayPal, a cijene im ionako nisu baš dobre.

darkydark 11.02.2016. 07:41

Meni je razumljivo, kad paypal okine svoju proviziju, fino odere marzu 😄

goranbo 11.02.2016. 12:40

Ne mora se to zvati paypal kolko ja znam nego promijeniti u postavkama (ali nemojte to olako mijenjati).

Ja sam se jos davno konzultirao sa strucnjakinjom za internet plaćanje u erste banci.

I najpovoljnija solucija mi je bila kunski racun, u paypalu postaviti da on ne mijenja po svojem tecaju, nego da se naplacuje u dolarima, i normalno ostavio sma dolare.

Po mom shvacanju, i kad prebacics na eure, banka opet radi dvostru konverziju, iz eura ukune pa u eure ak imas deviznu karticu. Tako je meni objasnjeno.

Uglavnom, mislim da je bar emeni povoljnieje imatiUSD (jer nekad i nest kupujem, a to je onda u USD), i kunski racun, jer nema dvostrukei trostruke konverzije.
Da ne govorim da cete vi eure s devizne kad tad morati promijeniti u nesto drugo, ako ne zivite npr u njemackoj. A ja odma dobijem to u kunama.

A paypal normalno da ima i svoju proviziju, ne radi besplatno. Jedno je provizija drugo konverzija.

xXxSsS 11.02.2016. 20:55

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2889628)
Bilo bi dobro da se napravi neki popis i stavi na prvi post. Jedan kolega je spomenu još i MagazinRS. Ono što mi se ne sviđa je to da npr. MagazinRS dodaje još neki postotak za platiti ako se ide na PayPal, a cijene im ionako nisu baš dobre.

https://www.svijet-medija.hr
http://www.ronis.hr
http://www.magazinrs.hr
https://cee.hr
http://www.sonusart.hr
http://www.molydon.hr
http://www.topshop.com.hr
http://www.rootpc.hr
https://www.silux.hr
http://hr.mobileshop.eu
http://www.canosa.com.hr

Roberto 12.02.2016. 11:10

Čudan problem danas...

Kupim nešto na ejdnom web shopu normalno, pola sata kasnije na drugom web shopu odaberem paypal, i kod redirectanja ne mogu odabrati svoju Amex karticu, kaže mi da ju ne može krositi, a nemogu ni kliknuti na nju. Odem u Wallet, nema kartice? WTF???

Odlogiram se i logiram, probam par puta, i dalje nema kartice.
Unesem ponovo podatke od iste kartice i sad je ima, i nakon toga prethodnu transakciju obavim bez problema.

Ne znam da li to ima veze s novim dizajnom, jel neki bug, ali nije mi se nikad tako nešto dogodilo.

vedranzeman 14.02.2016. 15:41

Ima li tko praktična iskustva s PayPal Refunded Returns Service?

Keano16 18.02.2016. 21:13

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2889628)
Za vas koji povlačite novac u stranoj valuti na HRK račun:
Kontaktirajte PayPal i recite da vam je kartica na koju povlačite u onoj valuti koja vam je na PayPal-u, dakle npr. kažete da je u EUR i da želite withdraw u EUR. Kada vam to srede PayPal vam više neće raditi svoju konverziju iz npr. EUR u HRK i onda HRK slati na račun već će slati direktno EUR što tada naša banka konvertira po normalnom tečaju.

@CROI1

Iskreno malo sam se pogubio u ovom tvom objasnjenju ;)

Ja kada pravim "Withdraw funds", upisem iznos u EUR, on preracuna u kune... i dobijem taj preracunati iznos kuna (-30 kn naknade) i to onda banka preracuna u EUR i stavi na devizni rn.

Sto u ovome ne stima i kako ustedjeti :) ?

//

Super sto se napravio ovaj popis... tnx .....

Dodajem na njega:

dormeo (to je u biti top shop)
volino.hr tj. volino.eu
www.withcar.hr

croi1 25.02.2016. 18:22

Imaš "PayPal Balance" u EUR i PayPal ti nepotrebno prilikom isplate preračunava po svom jako lošem tečaju u HRK, a HRK onda opet banka preračunava u EUR. Ovo je možda i najgori slučaj, imaš dvostruku nepotrebnu konverziju. Ako uzmemo da želiš isplatiti 1000EUR, naravno umanjimo to za 4EUR naknade onda bi bilo idealno da na bankovnom računu dobiješ 996EUR, a ne kako sada sigurno dobiješ puno manje zbog nepotrebnih konverzija.

Preko svog account-a odeš na Help i tamo kontaktiraš PayPal putem email-a. Napišeš da ti je bankovna kartica u EUR valuti i da ti za tu karticu podese da se "Withdraw" radi u EUR (a ne kao što je sad slučaj da se radi u HRK). Kad to napraviš stiže ti na tvoj email informativni email od PayPala - obavezno na taj email odgovori i zatraži opet isto.

Unutar dan-dva bi trebao dobiti povratni odgovor da su ti sredili to. Nakon toga za tu karticu ti PayPal više ne bi trebao preračunavati EUR u HRK već će direktno slati EUR. Znači želiš si isplatiti 1000EUR, PayPal ti uzme 4EUR naknade i šalje banci 996EUR koje ona stavlja na tvoj račun.

Keano16 25.02.2016. 18:58

Hvala ti, rijesio sam tako :)

Sve jasno

Keano16 09.03.2016. 13:57

Bijela tehnika.... preko PayPal-a.

cee.hr
svijet-medija.hr

Daljnje preporuke ako znate?

Necronomicon 11.03.2016. 19:05

Je li tko u zadnje primjetio kakve kretenarije u konverziji?

Naime do sad mi je bilo kad nešto kupim naplata na kartici u obliku:
PAYPAL *OPIS/DATUM/EUR(ili USD)/IZNOS

Znači sve bi naplaćivali u valuti u kojoj kupujem i banka bi vršila konverziju po prodajnom (najskupljem) tečaju.

Sad PayPal šalje naplatu u kunama iako ja nisam u accu ništa mijenjao.

Iznos od 47,49 Eura koji bi me normalno izašao 365Kn po prodajnom tečaju ispao me ovako:

PayPal šalje naplatu po nekom njihovom tj. 378Kn.
Banka konvertira u euro, 378Kn=50,35Eur i onda opet 50,35Eur=387Kn...
I naravno od početnih 365Kn naplati mi se 387Kn. :D

To je u zadnjih 10ak dana prije bilo sve normalno... :nono:

Lewis 11.03.2016. 19:11

Paypal ima brutalne tecajeve. Neki dan meni 500 EUR PayPal izracuna 3976 kn.

Ehhhh da mi je kod njh mjenjati ERUe to bi bio dobar posao, ovako u "kupovini" je gadno ;).

Necronomicon 11.03.2016. 19:40

:hitthewal: Skužio u čemu je problem...

Istekla stara kartica pa dodao novu a za svaku karticu posebno treba namjestit payment options.

Ako kome treba na ovoj novoj stranici postupak sljedeći:

U accountu stisnut ikonu za Settings / Payments / Preapproved Payments / Set Available Funding Sources / Conversion Options (za odabranu karticu) / Bill me in the currency listed on the seller's invoice.

Ispane na kraju dosta povoljnije pogotovo ako su cifre tipa 500 eura. :D

3NCORE 13.03.2016. 15:50

Trebam i ja malu pomoc.

Znaci imam staru karticu 3/16 koja istice za desetak dana i dobio sam novu 3/20, koja se uredno aktivirala preko m-banke.E sad, paypal za staru karticu kaze da je istekla a prilikom dodavanje nove baca gresku ( u vezi cvc broja ili tako nesto ).

Da pricekam da stara istekne/odem u banku sutra/nesto drugo?

nino 13.03.2016. 16:01

Treba prihvatiti novu

3NCORE 13.03.2016. 20:18

Kako mislis prihvatiti?

Zadnji put kad sam mjenjao samo sam updateao informacije i to je bilo to ( ili je isto trebao onaj kod, ne sjecam se:D ). Sad vise nema ni stare ni nove i ne mogu dodati nijednu:stoopid:.

nino 13.03.2016. 20:48

Ja sam ovaj mjesec najnormalnije dobio novu karticu i azurirao i paypal i amazon i svugdje gdje imam tu karticu prijavljenu makar je i stara jos vrijedila do kraja mjeseca.

Dali ti je blokiran unos zbog krivog cvc broja ili stogod, nemozemo znati.

3NCORE 13.03.2016. 21:04

Znam, i ja sam zadnji puta to obavio bez problema.

Nije hitno, pricekat cu jos par dana da stara istekne pa cu onda probati ili kontaktirati pp ako ni tada ne bude radilo.

RascaL 14.03.2016. 13:48

Je netko upućen što bi ovo moglo značiti?

"We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card. This happened because it has been denied by the card issuer."

Do sad nikad nisam imao ikakvih problema tog tipa. Na kartici je dovoljno raspoloživih sredstava stoga je uzrok problema nepoznat.

Kruno M 14.03.2016. 13:51

Istekla? Dobio novu a nisi aktivirao novu?

Lewis 14.03.2016. 13:52

Citiraj:

Autor RascaL (Post 2903035)
Je netko upućen što bi ovo moglo značiti?

"We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card. This happened because it has been denied by the card issuer."

Do sad nikad nisam imao ikakvih problema tog tipa. Na kartici je dovoljno raspoloživih sredstava stoga je uzrok problema nepoznat.

Vjerojatno imas dnevni limit na kartici (meni recimo 600EUR nije prolazilo a 500EUR je proslo premda bi trebalo biti oko 5000kn u banci ali s obzirom na palyalove tecajeve moguce da zbog preracuna to bude manje nego bi trebalo).

Nikky 14.03.2016. 13:55

Pa fino ti piše: "Izdavač kartice odbija transakciju (plaćanje).
Možeš jedino zvati Banku i tražiti razlog / moguće rješenje.

RascaL 14.03.2016. 14:17

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2903039)
Vjerojatno imas dnevni limit na kartici (meni recimo 600EUR nije prolazilo a 500EUR je proslo premda bi trebalo biti oko 5000kn u banci ali s obzirom na palyalove tecajeve moguce da zbog preracuna to bude manje nego bi trebalo).

Moguće, iako do sad nikad nisam dosegao taj limit (niti mi je rečeno da postoji).

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2903040)
Pa fino ti piše: "Izdavač kartice odbija transakciju (plaćanje).
Možeš jedino zvati Banku i tražiti razlog / moguće rješenje.

To bi bila jedna solucija. Ali, obično operateri tamo znaju manje od mene i samo me prebacuju drugim službama. U konačnici samo potrošim previše na poziv bez konkretnog rješenja.

Jedini preostali uzrok je možda neka skrivena konverzija valute. Iz tog razloga sam nadoplatio još na karticu. Ako ni to ne prođe onda mi preostaje zvati službu za korisnike (na sranu činjenica da će mi prodavač vjerojatno poništit prodaju do onda).

EDIT: Zaboravih napomenut da se radi o VISA classic kartici tako da ni službenici u banci nisu točno upućeni već moraju zvati službu u Zagrebu (barem je tako bilo prije).

Lewis 14.03.2016. 14:23

Citiraj:

Autor RascaL (Post 2903051)
Moguće, iako do sad nikad nisam dosegao taj limit (niti mi je rečeno da postoji).

Pise u uvjetima banke (barem kod ZABAe). Imali smo isti problem sa Visom od ZABAe i od Raiffeisena i nakraju sam malo potrazio i svi imaju novcani limit po dani u cak broj transakcija po danu (5-10) taka da provjeri to kod svoje banke. Moze se taj limit promjeniti ali to moras trazit u banci da ti odobre i vjerojatno nesto i potpisati.

RascaL 14.03.2016. 14:30

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2903053)
Pise u uvjetima banke (barem kod ZABAe). Imali smo isti problem sa Visom od ZABAe i od Raiffeisena i nakraju sam malo potrazio i svi imaju novcani limit po dani u cak broj transakcija po danu (5-10) taka da provjeri to kod svoje banke. Moze se taj limit promjeniti ali to moras trazit u banci da ti odobre i vjerojatno nesto i potpisati.

Provjerio sam i maksimalni dnevni iznos za kupovine je 15.000 kn tako da definitivno nije do toga. Broj dnevnih transakcija nije problem jer je ovo jedina u današnjem danu.

EDIT: Plaćanje je konačno prošlo. Razlog zastoja je bilo neko procesiranje od strane banke. Iako su sredstva bila "raspoloživa" do stvarne raspoloživosti sam trebao čekati još 4 sata.

Imagine 23.03.2016. 14:29

Jedno brzinsko (vjerovatno glupo)

Dobia san invoice za nesto platit na e-mail (naveden je taj e-mail) s kojim nemam registriran PejPal.

Mogu to platit?

Brko 25.03.2016. 18:03

Hm... svuda sam regan sa drug.brko mailom a paypal mi je na ime.prezime@gmail.com. uredno sve plaćam tako 6+ godina i nikad problema. Nekada treba navesti u napomenu da je uplata za *tvoj drugi mail*. Imam 400tinjak uplata preko paypala i nikad nisam doživio bilo kakvu pizdariju.

Pupo 25.03.2016. 18:47

Ti i tak kod sebe unosiš mail na koji trebaš platit. Tvoj u toj priči zapravo nije bitan. Iako bi ja svakako naveo, kako drug kaže, da plaćaš u ime tog svog drugog maila. Čisto da se nađe.

sipe 31.03.2016. 22:28

Evo jedno iskustvo pa nek se čita ako se netko nađe u sličnoj situaciji.

Kupujem nešto s njemačkog webshopa i treba platiti. Prebacim pare na devizni, stisnem platiti u paypal i figa :D

Dobijem neki error "L_ERRORCODE0=10486" u najobičnijem XML-u, gledam nije mi ništa jasno.

Pogledam račun, naravno pare skinute piše paypal i ime webshopa i cijena.

Odem u paypal, u novoj "redizajniranoj" stranici nema transakcije, stisnem na dnu "Old account view", te vidim da je transakcija Denied, pojašnjenje "The recipient chose not to accept this payment." Kliknem na detalje transakcije, piše ID, Denied i nikakvi detalji.

Ništa šaljem e-mail webshopu, kažu nismo ništa dobili. Šaljem e-mail paypalu i čekam par dana.

Prođu 2 dana, šaljem ponovo e-mail paypalu.

Pošaljem još 2 e-maila svaki dan paypalu, nikakav odgovor. Odem u resolution centar, probam napravit dispute na transakciju, dobijem grešku da se trenutno na tu transakciju ne može raditi dispute.

Zovem banku, dobijem savjet da pričekam utorak, ako u utorak nema para napravim reklamaciju.

Zovem u utorak banku, napravim reklamaciju, danas ujutro me zovu iz banke da su pare vračene.

Odem ponovo u webshop, platim opet preko paypala i sve prođe normalno :fiju:

Zašto se možda ovo dogodilo? Smatram kao razlog što sam prekratko "čekao" kad sam prebacio pare na devizni i stisnuo plati na paypalu. Naime kad sam u internet bankarstvu prebacio na devizni, nakon kojih 20-30 sekundi sam stisnuo plati na paypalu i dobio grešku. Jedino je to nešto "drugačije" zašto bi se sve ovo moglo desiti, drugi put čekam 10 minuta :D

Druga stvar neugodno me iznenadio paypal neodgovaranjem na bilo koji način preko e-maila. Jako neugodno i neprofesionalno od njih.

S druge strane toliko me iznenadila pristojnost i pristupačnost službe za korisnike Zagrebačke banke, te webshopa koji me čekao 10 dana i danas popodne poslao paket čim sam platio (carondo, autodijelovi).

vedran031 06.04.2016. 19:52

Linkao sam visu sa paypal ali me sada trazi neke 4 znamenke za potvrdu, gdje da to nadem?

Kruno M 06.04.2016. 19:53

Na izvodu banke, pod tom.transakcijom od 2$. Imas na net bankarstvu ako ga imas.

Mommistake 06.04.2016. 19:58

Ako imaš internet bankarstvo onda pogledaj na ispis transakcija (vrijedi i za mbankarstvo).

Ako ne, onda idi u banku i traži ispis transakcija.

vedran031 06.04.2016. 20:32

uh to ce me kostat 5kn posto nemam net ni mobilno al dobro sta je tu je :D

Mommistake 06.04.2016. 20:35

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2911653)
uh to ce me kostat 5kn posto nemam net ni mobilno al dobro sta je tu je :D

Što točno?

Nije ispis transakcija free?

panda505 06.04.2016. 22:09

s tim da, ako se ne varam, to se ne vidi odmah.
Meni se transakcija vidjela tek nakon par dana.

Ali, npr. ako si u PBZu, imaju one gratis printere sa to - tak je i meni bilo.

rodney 08.04.2016. 21:28

Zna li netko slučajno radi li kartica deviznog u RBA sa paypalom?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03.