![]() |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Jedino ak pod brlju ide ona loše kvalitete što te pukne prije no dođe do želuca. :D |
Volim jako ljuto, ali ipak ciljam vise na nesto s dobrom aromom/okusom nego na samu ljutinu :D. Ko zna mozda se uskoro upustim i doma u uzgoj nekih papricica, otkud vi nabavljate sjeme ?
|
Citiraj:
|
@flare i kakvi su ti zlatni šampinjoni?
|
S obzirom da su najavili zahlađenje, stisnul sam si rajnglicu bažula s mrkvicom i suhim rebricama. Idem se ubit s dva tanjura uz dodatak čili umaka, pa u dreamland...
|
Danas punjena paprika i pire.
|
Citiraj:
btw. danas hladna pečenica uz puno hrena :zdero: |
Pece se pizza Margherita :zdero:
|
Zagrebački, pire i umak od gljiva. :)
|
Mi isto pohance i pire:)
|
Danas prasetina na krumpiru i pečena paprika.:)
|
Kuhana piletina/junetina, paradajz sos, i da, pogodili ste... isto PIRE! :D
|
Citiraj:
Bemti, ovdje treba samo dolazit instant nakon jela, inace gro ogladnim. Morat cu do fridizera :D |
Citiraj:
Kako je malo zahladilo onda sam za danas skuhala leću, grašak i mrkvicu na čušpajz + krmiće na naglo. Za desert: maline i domaće breskve :goood: A jučer sam pekla lazanje i to s korama koje sam kupila na placu kod onih kaj imaju kore za štrudle i mogu vam reći da su VRHUNSKE! Kupila sam dvije te kore (4 kn) i bilo mi je dosta za cijeli protvan, čak mi je malo i ostalo. Krojiš ih nožem na veličinu koju hoćeš i ne moraju se prije kuhati. :chears: |
Mi budemo danas krumpač i pol domaćeg grahorastog i uz to moja omiljena šalata od friškog crvenog zelja:)
|
Jutros nisam mogla spavati pa sam se digla u 6 i napravila bučnicu :fiju: a kad dođem doma planiram raditi crumble s kupinama i bademima.
Nisam još nikada radila crumble i baš me zanima kakav će biti. Javim dojmove sutra :) |
Citiraj:
|
Meni je ostal jedan batak i karabatak, kožicu sam poŽderao a meso prstima rasturil na rezance.
Na tavici u mješavini malo ulja i masti malog pu-ajceka budem predinstal po pol žute i crvene paprike, na to ide curry pa riža koja se prije u cjediljci propere i osuši. Piletina. Povrtna kocka i podljevanje sa ostatkom juhe koju sam smrznul baš za takve prilike. I malo naribane obične i svinjske mrkve. Brijem da bu ok ispalo:) Luk i umak od domaćih fefača na žalost ne idu danas u jelo jer vještukara nebi jela:D |
|
Kasnije idem roshtiljat do tekme. :zdero:
|
Citiraj:
|
Mala promjena, bilo je vaganje ali presudilo je sto stric ima Maxtv pa se moze tekma gledat, ja sam na optitvu pa je banana. :D
|
|
Biskvit sa komadićima čokolade, parfe od sira i unutra maline, gore komadići badema (lješnjaka,oraha, po želji) umoćeni u čokoladu. Odličan desert, mora biti posluženo hladno pa je odmah i osvježavajuće.
|
|
Crumble - otkriće godine! Radila sam ga s kupinama, jagodama i bademima. Prefino! i Jako brzo gotovo. Od sada mi je to na listi omiljenih deserata :goood:
Imamo doma neke domaće ljute kobase od govedine i svinjetine (fine su) pa sam to jela za doručak (uz pecivo sa suncokretom) i ABC sir. Za gablec ću salatu od paradajza i mozarele s bučinim uljem i bosiljkom a kad dođem doma planiram raditi carbonaru. :chears: |
Uzeo sam neki dan u kauflandu chilli mix 150gr za 10 kn, reko da probam :D. Evo i slike http://www.pohrani.com/f/3x/1j/1oEUWGO7/untitled.jpg, zadovoljan sam ljuto je jako, sutra cu se bacit u proizvodnju nekog umaka :) , ono sta me zanima je jel moze neko preko slike vidjet o kojoj se tu sorti tocno radi, posto na kutiji samo pise "chilli mix"?
|
Citiraj:
Ovi zavinuti crveni bi mogli biti. Teško ih razlikovati i u uživo kad su u različitim fazama rasta, a kamoli preko slike. |
Ubil sam se ko gujda u dinstanim mahunama na luku s krumpačem i saftom od gudija uz dodatak ljutine po potrebi.
|
Vidim da ovdje ima dosta ljubitelja papričica pa bih trebao informaciju ima li igdje u nas za kupiti peppadew (slatko ljute južnoafričke) paprika.
|
Danas bude brza hrana-smrznuti pomfač, začinjena krilca i mali bataci na naglo, ljuti ajvar i dva-tri jaja na oko:D
|
Zeznula me kiša pa ću kotlovinu napraviti u velkoj tavici na šparetu. U rolu se peku sitni neoguljeni krumpirići. Samo oprani od zemlje, Odličan prilog kotlovini.
|
|
Meso izvađeno iz paca i radi se na saft, uz to budu domaći žganci, raženi i kristalka sa češnjakom...ubil bum se ko zadnji sacpra:D
|
Lazanje :)
|
uskoro kreće proizvodnja chilli con carne uz dodatni carne u obliku dimljenih istarskih kobaja i špeka.
o da... nedjelja opet ima smisla :) |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:29. |