PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

panoramix 13.08.2012. 21:14

Citiraj:

Autor syss (Post 2216037)
slažem se s tobom :D :D

S obzirom da sam prosao dobar dio Hercegovine i gotovo cijelu Crnu Goru, ponuda hrane je bila ogranicena na rostilj, jaganjce i prsut. Casni izuzetak su bila dva brudetica od jegulja i zaba u Metkovicu i Vidu ( Norin ).
Sutra bum pofrigal nekog brancina pa mogu doma...:goood:

Usput, nalazim se upravo ovdje : http://www.jutarnji.hr/snimili-morsk...jescu/1047452/
pa mi bas danas nije bilo do kupanja...:wtf2:

syss 13.08.2012. 21:22

ja sam danas napravio neki ludi vajngulaš... sa piri-piri umakom... na španjolku :D

fino je u tri qrca :D

panoramix 13.08.2012. 21:26

Citiraj:

Autor syss (Post 2216050)
ja sam danas napravio neki ludi vajngulaš... sa piri-piri umakom... na španjolku :D

fino je u tri qrca :D

Uzel sam piri-piri u Lidlu ali mi je premalo ljut, inace pase u cuspajze jer je kiselkast.

syss 13.08.2012. 21:29

jel ti moram kaj više reć? :D :D

isti taj sam i ja kupio... a chorizo? hijaooooooooooo :D :D

Roberto 14.08.2012. 08:51

Citiraj:

Autor flare (Post 2215855)
U subotu - faširanci i grah salata s bučim uljem (meni je to bučino ulje tak dobro da ga ja na sve salate stavljam :):fiju:

Uf, to je naj naj ulje. Nezamislive su mi salate bez njega, pogotovo grah, zelje, krumpir ili klasična zelena salata.

Nedavno sam njoke nakon kuhanja prelijevao uljem da se ne zalijepe, i odlučio ih preliti malo bučinim uljem. Na kraju sam punu zdjelicu njoka pojeo samo s uljem :D

Ammy 14.08.2012. 09:27

Potpisujem za bučino ulje, predobro je!

Da podijelim s vama cijenu novih peciva kod nas u kantini. Koga god pitam procijenio bi na cca 6-7 kn po komadu.
http://www.pohrani.com/f/A/PU/2Fj7CY...-14-091918.jpg

trouble 14.08.2012. 09:57

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2216182)
Potpisujem za bučino ulje, predobro je!

Bez toga salata nejde :D

Danas jagnjetina,al iz rora....jbiga :D

syss 14.08.2012. 13:27

ja po novom napravim dresing od vrhnja, soli, bučinog, malo octa i malo crvene paprike... probajte ;)

Jelc 14.08.2012. 13:45

Ja najviše volim za bažul-šalatu, pogotovo sa jednom vrstom tamnog Aceto Balsamica...uzmem samo šnitu kruha i ubijem se ko njasvi:)

syss 14.08.2012. 13:55

i bažul i krumpirska... bučino u oba je must.

Jelc 14.08.2012. 14:15

Najbolja krumpač-šalata je ona u koju se uvali cijela majoneza i kuhana jaja:D

syss 14.08.2012. 14:17

majonezu nisam nikad stavljao, ali sa kuhanim jajima je jako fina!

Jelc 14.08.2012. 14:37

Citiraj:

Autor syss (Post 2216299)
majonezu nisam nikad stavljao, ali sa kuhanim jajima je jako fina!

Pa to ti je klasika samačka:D
A možeš uvalit hrenovke, kobase, ostatke mesa ili kaj hoćeš tranu...jede se sa kruhom tak jasno:p

syss 14.08.2012. 14:39

pa možeš to onda nazvati i KMUsakom :D :D

Jelc 14.08.2012. 14:44

Bez octa, ulja se može mrvicu više stavit:)

U stvari-možeš prije napacat u nekom finom ulju luk i malo vegete da odstoji par vuri zatvoreno, samo preliješ po krumpaču, promješaš sa kuhanim jajima i majoneze koliko treba...kruh je tu zato da se neutralizira masnoća od ulja i majoneze:p

Scarf4ce 14.08.2012. 22:11

pozz svima, da li zna itko kakve dobre restorane u varaždinu da idu na x-icu?

riceburner 14.08.2012. 22:31

ja stigo na otok, raspremio se i malo prije satrao, jedan francuz, pol kile kiselog mleka, flasica domace pastete, jedno volovsko srce i 1/36 habanera :D

Roberto 14.08.2012. 23:00

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2216518)
ja stigo na otok, raspremio se i malo prije satrao, jedan francuz, pol kile kiselog mleka, flasica domace pastete, jedno volovsko srce i 1/36 habanera :D

Uf, pazi da ne bi slucajno pretjerao s habanerom :D

Ja upravo ukuhavam tri stvari:
Paradajz sos s dodatkom tomatilla, origana i bosiljka
Ljuti sos od sedam fatalli paprika, tri reznja cesnjaka, jednog malog srebrenca, meda, octa i limete
Ljuti sos od sedam mustard habanero paprika, dva ljubicasta velka luka, tri zlice senfa, tri reznja cesnjaka i dvije slatke zelene paprike.

Mirisi u kuhinji ubijaju, staviti glavu iznad spareta je je vrlo nezahvalno po pitanju smrcanja i suza :D

riceburner 15.08.2012. 08:09

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2216528)

Mirisi u kuhinji ubijaju, staviti glavu iznad spareta je je vrlo nezahvalno po pitanju smrcanja i suza :D

ultimate inhalation :no2drug:

Amdejac 15.08.2012. 08:35

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2216528)
Uf, pazi da ne bi slucajno pretjerao s habanerom :D

Ja upravo ukuhavam tri stvari:
Paradajz sos s dodatkom tomatilla, origana i bosiljka
Ljuti sos od sedam fatalli paprika, tri reznja cesnjaka, jednog malog srebrenca, meda, octa i limete
Ljuti sos od sedam mustard habanero paprika, dva ljubicasta velka luka, tri zlice senfa, tri reznja cesnjaka i dvije slatke zelene paprike.

Poznato.
Kuhao sos od Panoraminih ljutih paprika. A moraš i probat koliko je ljuto, jel ima dosta soli i tak. Uglavnom prestrašno, ali kao da se ukuhavanjem izgubi dio ljutine. Sviježa mi je bila puno ljuća.
Pošto sam to kuhao za goste pomješao sam 50:50 sa ljutim ajvarom koji meni uopće nije ljut. Uglavnom ubija. Svima sam prvo rekao da je ljuto i da je to za velike ljude i puno punoljetne. :D Bilo ih je zanimljivo gledat kako im zalogaj zastane u grlu, kako zijevaju i pušu i kako se znoje.
Navečer smo susjed i ja tamanili ostatak roštilja, sa ljutim umakom i zaljevali sa Imotskom lozom. Loza nam je djelovala kao neka blagoslovljena vodica. Nakon umaka loza nema ljutine ni alkohola. :D Ali da se ukrižaju oči, ukrižaju se. Tu umak ne pomaže.

Roberto 15.08.2012. 08:45

Da, ukuhavanjem se ponešto ljutine i okusa pogubi, ali ništa pretjerano. Nema drugog načina da ti sosevi prežive neko vrijeme, sirove moraš u kratkom vremenu pojesti. Ja ih ipak imam tolko da ne mogu sve stamaniti odmah pa moram ukuhavat :D

Moram priznati da je za većinu ljudi habanero razina ljutine - previše. Mnogi koji se busaju u prsa kako im ništa nije dovoljno ljuto padaju na habanero sosu, i to razblaženom s ajvarom i paradajzom :D

Jedino frend iz Širokog brijega s kojim sam bio na moru može to jesti kao od šale, čovjek zaljućuje hranu više i jače od mene :D

Danas je na redu sušenje papričica u dehidratoru. Treba i malo praha za zimske dane :)

Ammy 15.08.2012. 11:25

A jel ima netko ovakve patliđane ili ovakve tikvice????? :D

Danas za ručak će biti piletina u vrhnju, uz to neka salata i za desert opet neki novi kolač i zapečene palačinke sa sirom :D

Halos 15.08.2012. 12:31

Albino :)

Nesjećam se dali je ovo bilo jučer ili prekjučer ili prekprekjučer:D
Pohrani.com

Ugl., dobra zabijačina, gro gro mješane salate sastrane...

Jelc 15.08.2012. 13:49

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2216645)
A jel ima netko ovakve patliđane ili ovakve tikvice????? :D

Danas za ručak će biti piletina u vrhnju, uz to neka salata i za desert opet neki novi kolač i zapečene palačinke sa sirom :D

Kakve su ti to tikvice?:D

Ammy 15.08.2012. 14:17

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2216744)
Kakve su ti to tikvice?:D

Malo predugačke i pretanke :p
Inače to je vrsta duga langeria (tak nekak) i nju možeš odrezat i ona na tom mjestu zacijeli i nastavi dalje rast. Nismo probali jer imamo samo ovaj jedan primjerak :D

Evo današnjeg ručka i uz to su bili naši domaći kiseli krastavčići. Bilo je predobro :goood:

Jelc 15.08.2012. 14:33

Ja imam šljakerski ručak-komad pečene gujdice, kruh i kiseli krastavci+crveno Staročeško:D

WraGG 15.08.2012. 15:36

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2216593)

Jedino frend iz Širokog brijega s kojim sam bio na moru može to jesti kao od šale, čovjek zaljućuje hranu više i jače od mene :D

Mi Hercegovci smo u stvari viša rasa pa nama takve stvari ne smetaju :D

syss 15.08.2012. 15:41

evo ga odmah na višoj rasi :D :D

ja danas ostatke čudnovatog vajngulaša i biće neka opaka salata... previše začina imam :D

Roberto 15.08.2012. 16:11

Citiraj:

Autor syss (Post 2216773)
evo ga odmah na višoj rasi :D :D

ja danas ostatke čudnovatog vajngulaša i biće neka opaka salata... previše začina imam :D

Jos se nisam nasao u situaciji da imam previse zacina :D

Kad vec radim s ljutim, danas je bio chili con carne modificirana verzija (vec sam pisao kak radim pa da se ne ponavljam). Zaljucen samo s trecinom jedne zrele fatalii papricice u 6l loncu i bilo je taman ljuto :)

Sad capuccino i coksa, a kad zeludac predahne opet cu po grahu :D

syss 15.08.2012. 16:14

mislim začina za salatu :D :D

riceburner 15.08.2012. 16:31

ja delo fast fud, pecene dimljene hrenovke, pire i mesana salata=krastavci, luk, volovsko i 1 taaanki kolutic habanera podijeljen na 4 dijela da bude kao iznenadenje :O

panoramix 15.08.2012. 18:34

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2216769)
Mi Hercegovci smo u stvari viša rasa pa nama takve stvari ne smetaju :D

Samo da ti podnesem raport. Pojeli smo brudet od jegulja ali ne u Vidu vec kod Staroga u Lovackom rogu u Metkovicu. Bio je vrhunski, bolji nego sljedeci u razvikanoj Vili Neretva, a uz to i drasticno jeftiniji.
Sad cekam da se razgori zar pa idu dva brancina na posljednje putovanje.
Uz to ce biti kuriozitet za Peljesac, hladan peljeski chardonnay ! :goood:

Jelc 15.08.2012. 18:55

Matori, ti buš crko na svom godišnjem:D

WraGG 15.08.2012. 20:47

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2216842)
Samo da ti podnesem raport. Pojeli smo brudet od jegulja ali ne u Vidu vec kod Staroga u Lovackom rogu u Metkovicu. Bio je vrhunski, bolji nego sljedeci u razvikanoj Vili Neretva, a uz to i drasticno jeftiniji.
Sad cekam da se razgori zar pa idu dva brancina na posljednje putovanje.
Uz to ce biti kuriozitet za Peljesac, hladan peljeski chardonnay ! :goood:

A još da si me poslušao i otišao i otišao u Mate i Đuđe u Vid... :D
Nego, jel ideš nazad kroz moj kraj, ili pičiš ravno kroz Opuzen pa na autocestu?

Ammy 15.08.2012. 23:10

Dakle eto mog još jednog rođendanskog slasnog kolača i slatkih zapečenih palačinki sa sirom. To je bilo za one goste koji nisu stigli i imali drugih obaveza za vikend.

I da se pohvalim fotkom bodljikavog ili iti ga litchi tomata Bacam se u profesionalce, slika mi je predobra, mislim meni se sviđa jako, čak se i bodljice vide :D

Jelc 15.08.2012. 23:16

Jel bar stavil danas suđe u perilicu?:D

Ammy 15.08.2012. 23:25

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2217004)
Jel bar stavil danas suđe u perilicu?:D

Je :) Ma dobar je, nakiselio krastavce, narezao i nakiselio ciklu.....zlato moje :D

Malo naporan rođendan, ali ajde..... :chears:

Jelc 15.08.2012. 23:26

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2217009)
Je :) Ma dobar je, nakiselio krastavce, narezao i nakiselio ciklu.....zlato moje :D

Malo naporan rođendan, ali ajde..... :chears:

Sam nek dela, niš mu nebu:D

Amdejac 15.08.2012. 23:51

Ja delam skoro svaki dan. Skoro sam delal danas, skoro sam delal jučer, skoro sam delal prekjučer ... :D

Jelc 16.08.2012. 00:10

Citiraj:

Autor AMD (Post 2217018)
Ja delam skoro svaki dan

Ne, ti ideš na posel skoro svaki dan a delaš povremeno:p

Odo se ja ubit ostatkom pečene gujde i kiselim krastavcima:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:59.