![]() |
Jel mi moze neko rec ko je uzeo Turbo+ (200/100) kolko mu je trebalo da mu se aktivira opcija/donese ruter? Pricao sam sa agentom prije 6 dana, podnio je zahtjev za aktivaciju opcije medjutim jos nema nikog sa ruterom, a brzina je ista.
|
mene zanima jel tocm uvea za optiku onaj fair usage policy,da ogranice download/upload kad predjes toliko i toliko gigabajta mjesecno?
i ako nije, jel se suska o tome? planiram dignit neke servere nekad u bliskoj buducnosti edit: i jel inace se u to broji samo download ili i download i upload |
Citiraj:
|
Citiraj:
Promet se uvijek racuna sav, gore i dole. To sto neki provideri servera racunaju samo upload, to je njihova politika. |
Citiraj:
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/promet ne znam dali isto vrijedi za Ultra max pakete :chears: |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270478 Pogledaj post (mislim da je 100). Jesu o tvoji bili takvi problemi? |
Citiraj:
Nazalost, kako sam i mislio. Problem je i dalje prisutan 😡 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Čujem i ja od tehničara da se to dešava često i da još traže rješenje. Čudno je što nekima sve radi kako treba a nekima ne a sve ista oprema. Ja sam im rekao da se vraćam na bakar ali su me odgovorili da se strpim još barem mjesec dana. |
Nisam radio nikakav upadate, samo razmišljam da se nije slučajno dogodilo da nije kod tebe ili kod mene prošao neki upadate pa da se to događa. U svakom slučaju kada dođem kući stavim i ja koja mi je verzija Firmware pa da usporedimo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukupni promet za 07 / 2015: 3.276,23 GB Ukupni promet za 08 / 2015: 1.953,07 GB --jebg more:p nema ogranicenja |
Citiraj:
|
Ista je verzija koliko vidim tako da stvarno može biti da je stari firmware i da to smeta ali opet ne možemo biti 100% sigurno tako da su to stvarno igre bez granica i živa katastrofa. A šta napraviti stvarno nemam pojma. Jedino se radi probe može staviti neki gigabitni router, unijeti sve postavke u njega i vidjeti kako će se ponašati. Jedino ne znam i mislim da se ni ne može na nekom svom routeru podesiti fiksni telefon da radi.
|
Vezano za verziju fw isto pričamo u temi o tom uređaju.
Za ove druge "kombinacije", najlakše rješenje je (kao i kod drugih uređaja) da se njemu ostavi "posao" za MaxTV i VoIp (IMS), a za Internet tražiti da ga prebace u Bridge mode odnosno otvoriti PPPoE Pass-Trough. U toj kombinaciji bi svaki WAN (Wireless) Router trebao raditi jer Vlan dio (npr. 100 za internet) odrađuje Speedport. |
Već šest mjeseci imam optiku. Posljednjih mjesec dana i 200/100 brzinu. Sve funkcioniralo do prije 2 tjedna. Brzina stravično padne (ispod 1 Mb/s, D i U), MaxTV (oba uređaja počinju trokirati i smrzavati se, telefon isto prekida). Momentalno rješenje je restart speedport rutera. Nekada više puta dnevno se dogodi, neki puta 2-3 dana dobro. Konstatno prijavljujem kvarove, ali od rješenja ništa. Resetiraju liniju, mjenjaju profile i sl., ali problem se i dalje pojavljuje. Tehničar bio 2 puta, uamjenio ruter i ništa. Više sam lud, danas zovu i kažu da jednostavno neznaju što je. Kažu da prate i analiziraju, ali ne vide uzrok. Onda mi podignu tlak pa nakon 2 tjedna oni mene pitaju jel imam aktivne torente. Pa jeb**te pa ne skidam torente preko telefona i maxtva kad je problem u svemu (PC ne mora uopće biti upaljen, a maxtv i dalje šteka). :fuming:
:fuming::fuming: |
Citiraj:
Baš me zanima... Najviše pod ovo dvoje dolje: DSL / Link DSL / Link Status Meni konkretno na DSL / Link : Not synchron DSL / Link Status Offline Downstream 0 kBit/s Upstream 0 kBit/s Jel i kod vas ovako ili? Pozz... |
@bachje
Nemoj istu stvar pitat / pisat u više tema, odluči se za jednu. U drugoj temi su ti kolege odgovorile, očito su i to sprčkali pri customizaciji. |
Citiraj:
|
No frks :)
|
Evo dosli danas, ja mislio nose oni novi ruter konacno nova brzina, a oni kazu da su dosli provest optiku. Trebalo im je malo da se uvjere da je optika provedena...
|
He he, malo im je baza stanja na terenu u banani,
više ni ne znam koliko puta sam onoj balavurdiji morao tumačiti da imam optiku još od 200x, a najbolje bi bilo kad bi nakon 10 min objašnjavanja i dalje tvrdili da nije istina / da nemam, bolje da ne pišem dalje ... :nono: |
Citiraj:
|
Jasna stvar da su tada "pilot program" radili gdje je veća gustoća > više potencijalnih klijenata na istoj adresi, Blatine - zgrada sa 2 x 94 stana.
|
Da li ima najava da bi se cjenik MAX3 optičkih usluga uskoro mogao mijenjati?
|
Nema
|
http://www.speedtest.net/result/4673908771.png
:D :care: Nakon SAMO 2. godine čekanja :D Kada sam sklapao ugovor naručio sam brzinu 200/100, ali opet se mora nazvat njih da ti preko telefona propuste 200, bez obzira šta si ti sa prodajnim agentom dogovorio 200/100. Ne kužim zašto, ali dobro. Tako sami sebi rade dvostruki posao. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16. |