![]() |
Jučer peka, danas pohanci sa 50/50 prezli/kikiriki plus špinat. Krumpir mi se ne da delat :D Prevuće je tu u Zadru!
|
kako volim ove suptilne naznake prisustva na našoj obali :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Danas : iz vl. vrta blitva i mladi krumpač + hrenovke + umak od senfa i opakog chilija za razbijanje velike vrućine...
Poslije, kad se sve malo slegne, hladna graševina od Josića iz Baranje. Prefina, a ima u Billi za kupit'. |
Baš sam se rashladila sa sladoledom...paše uz vrućinu zagrebačkog asfalta. :D
|
Citiraj:
+ posni sir sam kasnije tukao, kao da...ma zaboravite :D :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
:banned: |
Citiraj:
:chears: |
Ne pita se za kilograme kao niti žene za godine. :D
Nino za svoju visinu ima taman kilograma. :) |
Citiraj:
Evo majka napravila strudel od jabuka pa se trenutno davim u tome, a za par dana ce bit omiljena orahnjaca :zdero: |
Citiraj:
Fini je filing jesti odojka na +30. :zdero: |
ajde, ajde šta se žališ... nagodinu će i kod vas doći trend jedenja jagnjetine i luka :D :D
|
Mahune iz vl. vrta na kiselo s krumpačem i špekom. Staročeško se razme...
|
Citiraj:
|
+3 i lajk :)
dobro si me podsjetio, dugo nisam ;) danas mater napravila poklone za servisere u firmi - 40dag šunke na kockice, 40dag sira, 5 jaja, tost i mlijeko i sve to u protvan pa zapeć... nestalo u sekundi :) |
To je nešto kao "topli sendviči"?
Za ljeto je najbolja takva šalata od mahuna, može i ona žderonjska (obična krumpač šalata sa kuhanim jajima i majonezom):) |
nisam pitao staru, ali u biti naslažeš tostove u protvan ono ko biskvit i brijem zaliješ sve sa mješavinom + začini.
možeš na slajsove rezat da liči na pizzu :D |
Ma to je to:)
|
Danas pileća jetra sa srcem i žgancima.
|
Citiraj:
|
Zarolal sam si jedan lagani burek za večeru, zahladilo je pa mogu kurit pećnicu...
|
Citiraj:
Dakle recept: 1 suhi kvasac 200 ml vode 100 ml mljeka 550 g brasna 2 jušne žlice jogurta 2 jušne žlice ulja sol jaje za premazati i malo sezama ili posip po želji Mljeko i vodu malo zagrijati, ne previse, mora biti mlako pa u to dodati jogurt i ulje. Pomješati brašno, sol, kvasac pa sa tekućinom zamjesiti tijesto. Ostaviti na toplom da se diže. Podijeliti tijesto u loptice, malo premjesiti, pa oblikovati pecivo kakvo hoćeš. Premazati ih umućenim jajem i posuti sezamom ili čim već želiš i voliš. Zagrijati pečnicu na 200 C pa peći peciva dok ne porumene. Ja sam ih pekla 20-ak minuta. Vruća preciva prekriti vlanom krpom i pustiti da se ohlade. :D |
Danas žena dovukla fini komadić (t-bone) od kilicu, taman bude za roštilj:)
http://www.pohrani.com/?13/e1/1jOIiuf1/crknisiso.jpg Onda je njena majka jambrala da je na bregu koma vruće, da ne želi ništa kuhati ali da bi jela-sarmu:D ![]() I kad je već rovala za nečim u škrinji izvukla je za nogicu i zadnju frtaljku odojka pa idi ranom zorom u šparet...mislim da bum CRKO od takve hrane:p Nemojte obraćat požnju na porukice jer je slikano za zajebanciju jednog debelog forumaša:) |
mora u linku biti crkni siso :D :D
|
Pa kad sam sve na brzinu poslikal a nijedna slika nije bez poruke:D
|
hvala ti matori što sam izložen ruglu sirotinje i neimaštine :D :D
|
Jadan, sve ti se rebra vide:p
Odo ja solit pu-ajceka:D |
moraš nam reći t-bone pac koji si koristio ;)
|
Bum pital ženu sutra, ja sam se samo bio naŽderao i otišel gledat pod kapke a ona je to rješavala:)
|
ti bi isto mogao prošetati lagano u temu zdravu hrane sa takvim neinteresom :D :D
|
I odojak je gotov, nebum stavljal sliku da ovaj opet ne jambra:D
|
stavi da se vidi kako se vodeća moderacija ophodi sa nama malim pezntima :D
|
To je zato kaj više nema Pucka na slikama:D
http://www.pohrani.com/?2g/HD/2O0FcCr1/cs3.jpg Još moram otić po lubenicu od bar 8-9 kila i odo na breg:) |
Dakle ovo vam je sendvić iz kantine moje firme....košta punih 5 kuna, ali i to je previše.
http://www.pohrani.com/f/w/v0/3aCjlJ8j/sendvic.jpg |
koma, ja sam pak spusil sa ribicama i lignjunima iz bile culinec, bolje da sam uzel burek kod trovaca na raskrcu....
|
Treba primjereno kaznit' one koji ne stavljaju propisane fotke kućnih šlapa i pesjih nogica...
Reda mora bit' ! rekel bi Hića...Ordnung muss sein ! Danas za ručak : pileća juhica zašarfana s čilijem + pileći ajmokac sa pireom ( tko ne zna kaj je ajmokac, nek' gugla ) |
Citiraj:
Tnx, javim rezu. :D |
Jučer mi je muško radilo kubansku rižu: http://www.coolinarika.com/recept/ku...a-s-piletinom/ - za prste polizat :goood:
Danas kolegica iz firme častila za rođendan pa smo klopali pastrve, lignje, punjene pljeskavice i zagrebački + grah šalata i razne druge salate. A sve smo zalili Žlahtinom :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:53. |