![]() |
..mjesec dana čekao i sad ide spavat :D
|
Svecana prostirka na stolu, za crnog viteza :D
|
sviđaju mi se ti gay ramovi, no jel im možeš ugasit osvjetljenje ili je uvik las vegas?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
isusati da sam znao da ćeš kupit ovako gej rame nebi ti nikad dao svoj komp.
edit: daj ih nariktaj na mađenta boju. :D |
Meni su bas show, unatoc gej faktoru :D
Kad bolje pogledas ionako sve u kucistu blisti, maticna, ventovi, aio cooleri, ram je samo slag na kraju :) |
e zato ja to sve iskljucim u biosu.
kad dodem s posla probat cu ram divider 2933 bclk 109 multi 37 dram volt 1.4 vboot 1.4 soc 1.16 vcore 1.36 llc lvl 3 Ako to boota i bude stabilno onda je to to sto se tice klokanja Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Pasiva na m.2?! Brko, mozes ti bolje.
|
Daj testiraj mi te rame...
|
Evo zasad samo validacija a kad s probudim ide testiranje dalje.Neznam da li je stabilan na ovom.Cak sam i latencije zategnuo malo
http://valid.x86.fr/v3l384 Smeta li ovoliki bclk grafi? Nesto asm citao da na am4 veci bclk od 100 moze radit probleme pcie hardveru(grafa,m2...) Edit:Superposition Unigine prosao bez beda pa onda valda grafa radi normalno View post on imgur.com Eh da gpu-z mi pokazuje samo pcie x16 2.0 umjesto 3.0 i to vjerojatno zato kaj sam dirao bclk |
Najs :goood:... Ako bude stabilan to je odlican 24/7 oc.
Nece smetati za grafu jer razlika izmedju pcie gen2 i gen3 je mizerna i zanemariva u 99% slucajeva. Jedino ako budes ima problema sa ssd-om, morat ces malo smanjiti bclk. Meni je ssd zna jednostavno "nestati" sa bclkom vecim od 115... Citiraj:
niti blizu, al ispalo je dobro - prvi put ikada :). Uglavnom cekamo na rezultate :zdero: |
Citiraj:
cini se da je bclk stavljen da bi ekipa mogla rusit rekorde, a ne za 24/7 use, ako nekad u buducnosti nadodaju djelitelj ili nesto slicno pa da ne utjece na pcie onda ok. https://forums.anandtech.com/threads...nical.2500572/ Citiraj:
https://www.techpowerup.com/reviews/...caling/24.html Citiraj:
edit2: stilt coruptao m2 ssd Citiraj:
|
7 tjedana kasnije brko upalio racunalo iz prve na 3200 ramu .. bikoz iskustvo :D
|
Citiraj:
https://cdn.meme.am/cache/instances/...ju-na-3200.jpg |
Citiraj:
Nisam pametan sad ali ako forsam u biosu gen3 na pcie kaj moze bit? Ssd mi je sata ne m2 Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Možeš probat forsirat, ali vjerovatno neće radit. Meni na auto prebaci na gen 2 oko 109 bclk, ako postavim gen 3 ručno, drži ga do 118.8 il tako nešto, nakon toga sam spusti na gen 2 bez obzira na gen 3 postavke u biosu. Na 130+ ne želi bootat dok ne postavim gen 2 ili vratim na auto.
|
radi kako zelis ali velim ja osobno ne bi mrdao sa bclk 24/7 dok ne dodje djelitelj....ili bios update pa da stavis memu na 2667 ili vise
btw. zar je stvarno toliko bitno imati 100 ili 98 fpsa :fiju: |
Šoljiću, lijepo. Nego ima mista za četvrti slot do Noctua ventilatore?
|
Ja uredno gejmam i na 145 bclk... Boota bez problema i ba 150...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I da, na gen 2 je automatski kad dignem bclk... Sad sam spustio BCLK na 104 i sad je na gen3. Ram clock mi ovisi o bclk... Kad je BCLK na 100 i kad biram brzinu rama, do 2666 boota, a 2933 i 3200 uopce ne zeli doc ni do biosa... No ako odaberem ovih 2666 i onda dignem sa bclk na 3100 i nesto, bez problema ce bootat... Dalje nece zbog bclk, a ne zbog rama... Tako da eto sad sam postavio setup na bclk 104, cpu je na 3.9 i ram na 2773 uz 16-15-15-25 1T s time da sam CL postavio na 15 ali iz nekog razloga je na 16... |
nemoj da te moj kometar sprecava, znam da je to gustanje pogotovo kad dodje novi komad hardweraja :)
uskoro ce doc novi biosi pa nebi bilo lose pricekati dok se stvari dodatno ne speglaju nego gazit novu bebicu |
Citiraj:
Kod mene ista stvar, nece boota na strapu vecem od 2666, samo ja imam puno manje rama nego ti :) |
Citiraj:
http://valid.x86.fr/x0ay6j Evo ovo prolazi intel burn test... I tako cu ostavit dok ne izade novi bios... Ne diram vise nista... |
Voli parne brojeve, bar za cas.
|
Citiraj:
Ajd svaka čast, drago mi je da imaš i tako dobar overclock. Javi ako provrtiš kakav benchmark. |
Citiraj:
View post on imgur.com Vracam se na bclk133 jer se vidi da je bolji |
ja vidim dva ista rezultata :)
|
pa pogle gore i dolje
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Prebaci razliku u postotke
|
Citiraj:
Hrvatski jal na najjače :D |
Za 0.64% zanemariti sugestiju stilta, stvarno mislis da je to pametno?
Ili ako ti nes prdne, pa bus bez kompa xyz vremena, pa ponovno sve slazi i namjestaj...jel to isplativo? |
Ma ostavio sam na stocku bclk i ram furam na max kolko ide nazalost a to je 2400 mhz.Furam tak do daljnjega dok se ne promijeni nesto da mogu na jebenoj nazivnoj frekvi radit
|
Citiraj:
Citiraj:
S podizanjem bclka dobijem nekih 300Mhz na ramu i to je to, nije velika razlika pa cu cekati dok novi bios ne stigne na default bclku. |
Kaj vas košta čekati AGESA May updates koji tjedan kad će biti mogući strapovi do 3600 bez dizanja BCLKa? Ujebat ćete si nešto uređaja bezveze.
Osobno ga ne diram. Na 100 stoji i basta. Sve ostalo tu je AiSuite za napone i množitelje on the fly. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Fascinantno kako još uvijek nema R5 1400 recenzija od iole relevantnijih portala...
No evo još jedan video sa yt Ryzen 5 1400 vs Intel i5 7400 CPU Showdown - Which Is Better? RYZEN 5 1400 vs i5 7500 - Gaming, Rendering, Encoding |
Ja sam zadovoljan sa svojim chipom
Stabilan na 1.373v i ne mice ni gore ni dolje pod max loadom sa llc 3 postavkama u biosu a temp u stresstestu max 75c.U igrama ne dode do 55c.Cekat cemo may agesa update. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Vidi se da je brko bio na intelu, tamo je prije 5 godina bila peica kad se pretjera s bclk da ostali uređaji na sabirnici više nemogu pratit korak. Ostali već budu naučili.
Koliki vam je uopće boost u postotku između nekog normalnog bclk-a i tog dok vam već počnu krepavat uređaji? |
Jel se to Ryzeni rade u razlicitim zemljama ?:stoopid: Kina i Malezija
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:06. |