![]() |
U principu ne. Taj tvoj cpu ili ne bottlenecka tu gpu ili je bottleneck malen (ovisno o igri). Gain nije toliki da ti se isplati utuć 4-5-6 somova kn u novu platformu
|
|
Citiraj:
|
Malo se raspitao jučer kod malo većih riba... tih procova nema. Niti se zna kad će doći.
Ne osporavam cijenu ali mi je sumnjiv taj lager od 5 komada. Sent from my SM-A500FU using Tapatalk |
Mene samo zanima da li ce 8400 stvarno radit i na jeftinijim plocama na 3,8ghz.
Ako da, to ce biti pun pogodak....jednog dana kad oboje budu dotupni (i jeftine ploce i sam proc) ;) |
|
Ovaj 8400 za 1600kn bi bila odlična cijena i neka mbo do soma kn, pun pogodak..
|
Citiraj:
No-Go. |
Ali ga barem ima u trgovinama, te je jeftiniji od i5 7600K...
Mada vjerojatno nitko za te cifre više neće uzimati čiste quadove |
Citiraj:
Zašto gledate cijene samo kod nas, sada smo u EU! Karine više nema i takva roba se nabavlja tamo gdje je najjeftinije! A dostava je cca 15 EUR. http://shop.mawe.co.at/eshop.php?act...er_aid=2893279 http://shop.mawe.co.at/eshop.php?act...er_aid=2893276 Usporedite cijene na nabava.net a onda odite na ovu tražilicu i potražite istu robu i usporedite cijene https://geizhals.eu/?fs=Intel+Core+i5-8400&in= https://geizhals.eu/?fs=Intel+Core+i7-8700K&in= Dajte već jednom shvatite da smo već par godina u EU, a sada je pokrenuta i akcija da se izjednače troškovi dostave unutar cijele EU, tako da nema razlike od kuda se nabavlja roba. Dakle osnovni kriterij je nabavna cijena. |
|
zatišje pred buru? :D
|
Mislim da je taj ugovor posljedica prihvaćanja kritika korisnika prijenosnih uređaja (tableta i notebooka) da integrirana Intelova grafička kartica nije više dorasla visokim rezolucijama i zahtjevima programa za detaljnijim 3D renderingom nego dosad, ujedno će i igrači profitirati time.
|
vjerojatno je intel procjenio da im je preskupo dalje solo razvijati graficki dio, u 4mj. je istekao dogovr sa nvidiom(nisu bas vise u prijateljskim odnosima), a amdu svaka kuna dobro dodje :D
pred koji mjesec je nvidija reklamirala svoje grafe kako dobro rade uz zen arch, sad pak suradnja s intelom, postali ovi poželjna udavača u kratko vrijeme. interesantno ce biti za vidjeti hoce li ovim potezom amd uzeti dio intelovog mindsharea i dali ce se suradnja ostati samo na mobilnim cipovima. |
Po tome bi ispalo da Ati (AMD) dio radi ko mutav, uzevsi u obzir da su jihovi cipovi bili u dosta konzola (GCN,Wii,WiiU,X360,X1,PS4) plus sada ovo (sto bi moglo biti odlicno ako te integruse ne budu zvakale struju)...ali nekako mi se cini da tu i nije bas neki profit.
Ali zato sigurno dobro profitiraju od rudara ;) |
Škot na ovu temu.
RTG ubire gdje god stigne. Konzole, descrete, computing, majneri i sad su još s intelom u krevetu. |
U svakom slučaju nije loše:), Intel procesori s AMD iGPU rješenjem u rangu (ili bolje od) mobilnih GTX 1050 Ti.
Sudeći po Xbox One X (40CU Polaris, 2560 stream procesora, 32 ROP jedinica, 12GB GDDR5), krajnji korisnici su svakak na dobitku. |
Citiraj:
|
|
bogati integruša i to low profile koja ide ko 1060-ka... šta je iduće? tv u boji? :D
|
malo zbunjujuce, neki pisu polaris neki vega(sto je logicnije zbog mem.kontrolera), kodno ime sugerira Polaris arch., to bi znacilo da je amd negdje u rezervi imao polaris arch. sa HBMC/HBCC mem.kontrolerom.
edit. google kaze da polaris moze i sa hbm pretpostavljalo se da ce amd ovim potezom prepustiti high end mobilce intelu, međutoa ako intelu daju polaris vjerojatno vegu ostavljaju za svoje produkte sto bi znacilo da ce u nekoj buducnosti i oni ici na taj viši segment mobilaca |
Nekako sumnjam da ce bas biti toliko brza integrusa. Valja se strpit.
Kada ce prvi laptopi sa tim cudom? |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace raja mi je bio nekako simpatican, za razliku od vecine nije znao bas lagati na stageu kad su bile one silne najave vege :) |
Pa u linku piše da će najvjerojatije preći zbog softverskih razloga i ove integracije sa radeonkama. Također i/ili radi ovih deep learning AI pizdarija. Nego smiješno mi je što po netu vidim reakcije tipa "nek je ošo, vega je nikakva ovo ono", pa kad je ošao u intel "joj nedostajat će AMD-u" :D
Tko će u amd nemam pojma, vidim da su doveli neku trebu direktoricu iz qualcomma (fudzilla), ali to nema veze s ovim nego će biti valjda glavna za marketing |
Raja je peta kolona u Intelu.
Al barem ce Intel u suradnji sa AMDom imat dobre igpu za razliku od horora sto sad stavljaju. Amd ce dobit pare,a Intel kvalitetu. Svi na dobitku. |
Citiraj:
|
Boli njih k za procesore i integriranu grafiku :)
Sent from Mobara |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |