![]() |
Citiraj:
|
Hmmm...mislim da ne znam za vrijeme dana kad meni kava ne paše. Volim popit tursku, ali u zadnje vrijeme evilish hobit i ja pijemo prilično puno nescafea - čisto zato kaj je ukusniji nekak. Ali vidiš...morat ćemo ponovo provjerit koliko dobro radimo tursku. :)
|
još mi se šmajhlaš....??
Citiraj:
bez obzira na drvlje i kamenje sasuto po tebi? mislim da to ima veze sa vodonošenjem... ti si samo nosil , nisi pil.. al btw, nema veze.. vidimo se u četvrtak ujutro, pa objašnjavaj uz sendviče i cool Žuju(kad delam, hebiga!!) |
Bez kenjanja i prepoucavanja po Žderonjama.
Žderonje su INSTITUCIJA :D I shodno tome-samo papica i cuga dolaze u obzir za raspravu. Odite se prepirat u birtiju. :beer: |
Citiraj:
mitzek - uvijek jelc - postupit ćemo po naredbi |
...joooooj...znala sam da cu se uvaliti u nevolje s onim postom....:(
...i opet ista prica...blah... @ mitzek - sto ono tebi pise u titlu? da si na dijeti???:D ...i ti se meni nesto usudis reci...srami se...;) @ fleks - ja ne mogu samo tako otici s posla...i onda nisam dosla jer sam radila do 7...s treninga bi otisla...drugi puta organizirajte miting u subotu npr...sigurno dolazim :) @ syss - ujutro ne pijem pivu...ali inace sam beer girl: cheers2 ...najbolja piva...tamna velebitska :) @ horza - mon cheri kazes...ha :)...ja isto volim mon cheri....i sve cokolade s alkoholom...:) i oke...tko ne sljaka ide u ducan...;) |
ja živim zdravo... nikad ne pijem kavu i pušim dugački mc.
pa di još da kavu pijem, djubre debelo lijeno - vaga mi 88 broji, teretana me ne poznaje, a up-time lapa raste sa temperaturom. flex... massive respect za earl gray s mlijekom :) |
Citiraj:
/defenitivno idući meet mora biti u subotu...previše ljudi radi/školuje se/ljenčari preko tjedna...uvijek neko ima neke izgovore a i nije čovjeku do neke veće fešte ak zna da ga u 6:30h očekuju "predivni" visoko frekventni zvukovi budilice :) a i red je da se veliki šef pojavi.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja kao čovjek od zakona tvrdim da onaj koji drži ljestve priprema sa predumišljajem nedjelo jer je ljestve donio od doma ili sa nekog mjesta, dok onaj koji krade samo je iskoristio priliku postavljenih ljestvi ili ti po domači:"Prilika čini lopova". Tak da je više kriv onaj koji drži ljestve.:D :beer: |
Citiraj:
|
...jela sam burek i jogurt...:)
...a danas navcer mi dodju dvije najbolje frendice na veceru pa cu kuhati neku tjesteninu s finim umakom od maslina i tune i paradajza ...i sve cemo to zaljevati s nekim australskim jako dobrim vinom... :) |
Ah, opet se moram ponavljati...tjestenina i tuna je na Žderonjama, kulturno ću se izraziti- nepoželjna.
Mislim...stvarno... Daj budi pravi Žderonja i ponudi ljudima nešto od čeg će se najesti a da im ne bude muka ako podrignu. Evo jednog dobrog: Sastojci 1 šalica nasjeckanih maslina (bez koštica) 200 g gljiva, nasjeckanih na listiće 1 limenka oguljenih rajčica 450 ml kiselog vrhnja 4 žlice maslaca Pola zelene paprike, nasjeckane na komadiće 200 g tjestenine (najbolje širih rezanaca) 450 g šunke nasjeckane na kockice 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana 400 g naribanog sira Sol i papar po želji. Upute Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, ocijedite ju. Na maslacu, na umjerenoj vatri, popržite luk, papriku, gljive oko 5 minuta. Dodajte ostale sastojke, sve dobro promješajte. Umješajte tjesteninu, promješajte. Ulijte smjesu u veću posudu za pečenje. Pecite 30 - 40 minuta, na temperaturi od 160 C. Citiraj:
|
dobar, ali daleko kompliciranije od:
good-old špek i luk (dfi nf2 infinity) krumpirove pole sa špekom i lukom (dfi nf3 lanparty) ćevapi s lukom (dothan na desktopu) dva šiša iz ćingaća (dual opteron) dva šiša iz ćingaća sa pivom (dual opteron sa vapočilem) :) |
Citiraj:
|
@jelc: Daj nabaci neki za vegeterijance :p :D
|
Citiraj:
|
volih i ja frutek dok nije počeo koštat 20€ piksa.
|
Citiraj:
|
@ Fleks - ovo ti je bio ispad stoljeća. Izumitelj Žderonja pa vegetarijanac. Hahaha----ha
|
:D
on topic: Jedem buđolu i pijem pilsner. |
Ah, preključer sam se JA bacio na kuhanje:D
Rižoto. Prvo sam prepržio malo špeka, pa papriku. hitio gore paradajz, prodinstao. Dodao malo domaćeg paradajza iz boce. Namočio suhe vrganje, poslije ih kratko prokuhao. Izdinstao dagnje i na maslacu svinjski paket kozica. Za to vrijeme skuhao rižu sa vegetom i suhim povrćem. U posudu gdje je bio "mini sataraš" uvalio rižu, promješao, pa vrganje, pa dagnje i kozice. Hijao...tak sam se gadno ubio da nisam mogao zaćoriti do tri ujutro... |
evo jedan zgodni forspajz... skoro pa vegetarijanski... trebaju vam:
oveci sampinjoni cca pol kile... izdubit im klobuke tak da ostane rupa u njima u svakog kapnut malo maslinovog ulja.. napunit sa sitno nasjeckanim spekom i naribanim sirom tvrdim (Podravec i ine sorte) Ugrijat pecku na 200 i laganini unutra dok se sir ne rastopi... uz to fantasticno idu grill snicli recimo pureci fino napacani i malo sa raznim sortama papra (bijeli i zeleni za aromu)... druga varijanta mesna je snicle na trakice pa dinstat (rvacki pirjat) i napravit umak dodajuc paradajz i malo bijelog vina... (il eventualno ako bolje volite mere to bit i bijeli umak s vrhnjem i tak to). naravski uz to ide i bijelo vino... kao pravi lokalpatriot preporucam Skrlet... mada ni traminac ne bi bio los... |
...evo sto danas kuham...
:) ...pecena teletina, dinstana riza s bijelim vinom, salata od matovilca...i nesto slatko za desert...jos nisam odlucila sto...:cool: zderonje ...jel' ovo bolje od tjestenine s tunom?:D :p |
Citiraj:
Stapkice gljiva očistim, blanširam i zamrznem za juhu ili umak, u gljive stavim samo malo soli i ulja:D Ide fino uz biftek i vratinu:clap: |
Citiraj:
To već liči na nešto:) Spominjanje tijesta i tune je inače jedan od lakših načina za popušiti ban na Žderonjama Matovilac je super, samo ako ga drugi čisti:) |
E jel zna neko neki dobar recept kak pripremit divlje šparoge? Pliz hitno.
|
Citiraj:
Oni znaju hrpu recepata za to, istinabog 90% ih dela sa jajima ali...:D |
Citiraj:
Jebem ja i tebe i tvoju novu DFI, i grafu i sve skupa-kad mi misliš vratiti i instalirati printer, treba mi za posao:fuming: Pa sam joj jutros još zbunjen od toga kaj je susjedu pukla cijev i procurilo sve ravno preko moje razvodne ploče-dotični printer i vratio. I za provjeru mučki isprintao dotični recept i ostavio na stolu u kuhinji:D :D :D Sve sam si nekaj mislio-ostalo je nekaj kuhane šunkice, šteta da se baci... Čak sam i sir izribao:) Tako da ćemo uskoro vidjeti da li je sva ta muka oko traženja CD-a sa driverima i petominutne instalacije printera bila vrijedna toga... :beer: |
sadsam ponovo bacio oko na meni iz Hotela sa skijanja
Stnetina ala Wild : nuts : |
Citiraj:
Ak te žena vozi doma-dobro bi legla i kila cvičeka:) :beer: |
jelc legendo!
imam 25dag bukovača i sad ću ih napravit po tom receptu. zaaaaakoooon |
Jelc je spomenul rostilj... a vrijeme je lijepo pa evo nesto za na rostilj... tzv sarmice (moj mesar ih dela ali to morete i sami)...
trebaju vam: teleci snicli... na tanko istuceni batom onim kuhinjskim (a ak neko ima tesku ruku more i z njom), zacinjeni s papar, sol i to tvrdi sir spek na tanko nashnitan... ideja je napravit sarmice od toga... znaci zarolat teletinu oko sira... eventualno zatvorit cackalicama (ko zagrebacki) i onda oko svega jos obmotat ovaj spek... i naravno dobra vatrica i dobra cuga... pa to je to... |
Citiraj:
Ovak-ovo je izvrsno jelo, ali se je ispostavilo da je dovoljno hrane za bar četri debela Žderonje:D Jedva mi je stalo u ogromnu vatrostalnu zdjelu confused: U-bi-o sam se:D |
Jao bukovače kako je to dobro, s nekim finim šarf kobasicama mmh.
|
...danas za rucak...janjetina s mladim krumpirom...i zelena salata...:)
...neka bude zao onom tko je trebao doc na rucak...pa nije :(... jer mora raditi :rolleyes: ;) |
Možda već neki znaju a za one neupućene, ima za kupit' Nikšićko pivo. Jedan dućan na Prisavlju, kad se krene od Savske lijevom stranom, pa jedno 150 metara, u zgradi. Boce su one stare, kao što su bile kod nas do prije koju godinu, a pivo je (bar za moj ukus) vrhunsko !
|
Danas Roštilj :) !!!
Sad ga ja i stari idemo konstruirati, jerbo stari roštilj nije preživio zimu. Kupili u bauhausu rešetku ogromnu za 105kn imamo neke kvadre i voila. tri kile ražnjiča i kila šampinjona. Danas ne dišem iza ručka. :beer: |
Roštilj i kod mene danas:smoke:
|
Citiraj:
Kod nas osim u jednom ducanu ima neki lik kaj prodaje Niksicko s isteklim rokom za upotrebu tj. nije istekao vec ti ostaje jedan dan dok ne istekne :D 2.5Kn pol litre :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52. |