![]() |
pa 2x 4870x2 od kojih svaka troši 267W (skoro isto ko i 6970) je u igri 745W, sigurno neće CPU i GPU nikad opterećeni toliko da troše punu snagu napajanja (bar CPU sigurno neće, a za GPU bi se dalo raspravljat), nekako mi se 750W čini malo. I ja još imam V1 napajanja, a ne V2. I sigurno u neko dogledno vrijeme planiram i7 dignit na 4GHz+, ali za sada mi ne treba. U slučaju da BF3 bude radio OK s trenutnom konfom, upgrade otpada tako da se sada čisto raspitujem.
|
Jesi li barem bacio oko na link koji sam stavio?
|
Citiraj:
Znači kada se uračuna efikasnost napajanja od cca 85% (745 x 0.85), to je ustvari 633W direktno iz napajanja. Dovoljno lufta :) |
HX750 je kod mene iz zida cuclao nešto blizu 1100 W mislim da je oko 1085 W bilo kad se gasio. Ne znam sad kako bi TX radio no nije ni on nešto pretjerano lošiji. Jedini bad je kaj će mu tada napajanje bit dosta glasno. No uz dve HD6970 pod opterećenjem to mu neće bit jedina glasna komponenta.
Ako baš želi nek uzme recimo neki TX850 ali nije baš da mu je neophodan. |
Da da, zanemario sam činjenicu da si mjerio iz zida, prošao sam odma dole na izmjerene vrijednosti :)
Nadam se da tako i bude ako bude uzimao novu grafu. |
Pozdrav,jel moze preporuka nekog napajanja za moju konfu jer chieftec je poceo lagano zezati. Hvala.
|
XFX 450W je već postao klasika što se tiče preporuka u zadnje vrijeme.
|
Jel ima netko iskustva sa Seasonic SS-460FL?
To napajanje je iz kategorije 80 plus gold i fanless je plus jos je i modulano :) Naravno i cijena je takva kakva je :D |
Citiraj:
Citiraj:
Stoka :D |
Previše para brate za 460W. Znam da je fanless, ali opet...
|
Slazem konfiguraciju i5 2500k, i MSI GTX 560 TwinFrozr II OC 1024MB, dva hdd-a, molio bi vas preporuku za modularno i nemodularno napajanje?!
Ja sam mislio na ova dva pa ako imate neku bolju preporuku, vjerujem da imate:) Napajanje 650W, LC POWER Metatron OZEANOS, ATX2 v2.2, 140mm vent., PFC, modularno Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU |
XFX 450W (obično) i Seasonic 520W (polumodularno)
|
Citiraj:
|
Bez brige, hoće.
|
Citiraj:
Sve ostale điđa-miđa specifikacije, kao i kvaliteta su identični, osim venta fkors :) |
|
Sve je već rečeno gore^^ :)
1. Fanless 2. Certifikat http://www.seasonicusa.com/NEW_X-series_Fanless.htm |
1.To da je pasivno hlađeno kužim.
2.A onda pretpostavljam da je to najjači certikikat za napajanja. Al šta je je...skupo ko vrag...no way...no in my case ! :nono: |
Isplati li mi se mijenjati Corsair VX450W sa važećom garancijom još 2g. za Seasonic SS-500HT bez garancije?
|
Citiraj:
Rekli bi ... san snova svakog nojz freaka :) Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Uzeo sam si Intel Q9400 i nVidiu GTX260, na kalkulatoru na CoolerMasterovim stranicama sam izracunao da bi minimalna W napajanja trebala biti 403W. Jel bi se isplatilo uzimati XFX 450W, pa da mi izdrzi i sljedece prebacivanje na noviju arhitekturu da ne bih opet morao mjenjati kada bih recimo prelazio na i5, itd ?
Trenutno imam Fortron 350W, E4600 i Radeon 3850. |
Vidim po postovima da posjeduješ zavidno znanje ako su u pitanju napajanja.
Za svaku pohvalu ! A koja napajanja imaju "titanium" certifikat ? Ne pronalazim ih na seasonicovoj stranici... |
Citiraj:
Citiraj:
Efikasnost je 92.07, 93.32, 89.95% na 115V, tj. ~ 93/95/91% na 230V gradske mreže. Iako 80Plus certifikat ne jamči i kvalitetu napajanja, već mnogo drugih faktora poput topologije i kvalitete korištenih dijelova. |
Citiraj:
http://www.plugloadsolutions.com/80P...rSupplies.aspx |
Citiraj:
|
Mogao bi Fortron biti malo kratak. Bolje kupiti novo napajanje. Ionako se lako preseli u novu konfu.
|
Kakvo je ovo napajanje
Napajanje ATX Xilence 600W Gaming ??? |
Prostojno. Dosta tiho i ima snage. Pitanje je samo koliko para?
|
579 kn u Chipoteci (Osijek)
|
Nije loše, ali pogledaj ak ti netko može nabavit XFX 550.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=XFX+550+W |
Citiraj:
Sluzbeni link Super shema, do 20%loada vent miruje, od 20-50% loada vent se vrti u silent modu (16dB, znači jako tiho) a tu je i jako kvalitetan vent. Ali opet je to 800 kn :) |
Citiraj:
Kad uzmem u obzir da sam više para dao za HX520 kad je izašao, to mi i nije puno za takvo napajanje. |
Da, ali kad uzmemo u obzir da jedno odlično napajanje (XFX 450) kosta duplo manje, tj 400 kn, onda mi se to nekak čini puno :) Nekak mi se sve čini da ce moj Corsair VX450 ici na refresh, tj na promjenu sad vec preglasnog ventilatora i bude onda to duralo par godina :)
|
bude taj Xilence tjero ovu konfu:
AMD Phenon x 4 965 3.2 GHz 2 x 2 GB DDR3 1333 MHz HDD: 500 GB XFX RADEON HD 6950 ? Razmišljo sam da narućim XFX 550w i AMD- a al bolje ako mogu nešto svom gradu nabavit. |
Citiraj:
Opet, tak sam i ja mogel reči da kaj ću kupit HX520 kad za skoro duplo manje mogu kupit Sisu S12 430 :D Kruške i jabuke. Citiraj:
|
Citiraj:
BTW mnogi ljudi koji prćkaju po ventovima zaboravljaju jednu važnu stvar - veza između efikasnosti i regulacije venta je vrlo bliska. Efikasnije napajanje stvara manje topline i potreban je vent na manje okretaja da ga ohladi - rezultat, tiše napajanje. Upravo zato si i X-sisa može dopustiti fanless rad ... jer jako malo energije baca u vjetar (kao i sva ostala 80Plus Gold/Platinum napajanja). Jedan od glavnih uzroka smrti napajanja (uz lošu izradu) jest slabo riješena termalna disipacija napajanja, tj. nedostatna provjetrenost ... negdje sam i naletio na formulu da se za svakih 10°C prepolovi život elektroničkih komponenti. Iskustvom poučen, mogu potvrditi ovu tezu :D Isto takva situacija mi je bila i za Antec P182, koji je bio još skuplji ... nije mi nimalo žao para (a nije da ih imam na bacanje). Vrhunska kvaliteta se jednostavno mora platiti, a pitanje je koliko si spreman zažmiriti na cijenu kvalitete :D |
I kad jos uzmes manju potrosnju 80plus gold napajanja, ispadne da razliku od 300-400 kn otplate u vidu manjeg mjesečnog racuna za struju :)
|
Citiraj:
BTW kad smo kod napajanja sa 80Plus certifikatima, upravo idem po još jednog (vrlo popularnog) snagatora novije generacije, jer sam se nekako zaželio testiranja napajanja ... a i treba se preliminarno isprobati novi load tester iz kućne radinosti :) |
Citiraj:
no nista ga ne kosta da proba...fortron nije smece napajanje koje ce skurit sve komponente ako vuku previse, jednostavno ce se zagasit / restartat i nista se nece dogodit ako dode do toga onda kupit novo napajanje...bar ja to tako vidim, a na kolegi je da odluci :chears: |
Jedno pitanjce :
- xfx 450W - OCZ StealthXStream 2 500W cijenom su +-10 kuna a razlika u 50W pa ono isplati li se ovo ocz ili bi bilo bolje da idem s provjerenim xfx-om |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37. |