PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

syss 12.03.2012. 13:50

predobro ti pekači naprave kruh, stvarno čudo jedno.

Pupo 12.03.2012. 13:52

Potpis za pekač za kruh. Iako za mene nema do domaćeg kruha iz krušne, bude jako fin iz tog pekača a znaju se naći na akciji za siću para.

Hamm 12.03.2012. 13:53

Pa no danas je na akciji u lidlu za 400kn. :)

Da kruh ispadne 5kn to je 3kn uštede na dnevnoj razini.

400kn investicije / s 3kn uštede (na dan) = za 133 dana se isplati, a sve dalje je čista ušteda. :)

panoramix 12.03.2012. 13:56

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2120643)
Kak misliš da ti se kruh "urušava"? Meni se po gore navedenom receptu baš fino naraste.

Ja tamanim za gablec one brazilske kruščiće i kolač :D

Ako radiš po receptu koji sam poslao ( vidi kod Organa ), prijelaz između dizanja u toploj pećnici i sobne temperature ( dok se pećnica ne zagrije ) je šok za tijesto i hoće se zrušit'. Naravno, sve ovisi ponajviše o tome koliko je tijesto čvrsto tj. manje vlažno. Ja volim slagati kruh iz nešto vlažnijeg i mekanijeg tijesta pa mi zato pogače ispadaju u promjeru protvana :goood:

Ammy 12.03.2012. 15:30

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2120677)
Ako radiš po receptu koji sam poslao ( vidi kod Organa ), prijelaz između dizanja u toploj pećnici i sobne temperature ( dok se pećnica ne zagrije ) je šok za tijesto i hoće se zrušit'. Naravno, sve ovisi ponajviše o tome koliko je tijesto čvrsto tj. manje vlažno. Ja volim slagati kruh iz nešto vlažnijeg i mekanijeg tijesta pa mi zato pogače ispadaju u promjeru protvana :goood:

Nikad ne dižem tijesto za kruh u toploj pečnici, naraste se i samo ovako vani, ponekad kad zaboravim na njega oće pobjeć iz posude :roller: Ne volim baš jako vlažne kruhove, a moram vidjet taj recept :)

Amdejac 12.03.2012. 16:09

Dok jedem sušenu puretinu si razmišljam o tom pekaču. Vidim da ima mod za kuhanje pekmeza. Ako može skuhat pekmez trebal bi moć skuhat i grah.
Navečer ubacim grah, narežem kobasica i špeka, povrće, sol ..., stavim na odgodu (usput se grah i namače) i u 4 ujutro počne kuhat. U 6:00 kad se probudim imam friško skuhani grah za doručak. :zdero:

listerstorm 12.03.2012. 17:14

Obilna, podrhtavajuća žućkasto-smećkasta masnoća na junetini iz juhe (uz skoro pola teglice hrena).

Sad mi ništa ne može dan pokvarit. :D

Ammy 12.03.2012. 18:06

Citiraj:

Autor AMD (Post 2120796)
Dok jedem sušenu puretinu si razmišljam o tom pekaču. Vidim da ima mod za kuhanje pekmeza. Ako može skuhat pekmez trebal bi moć skuhat i grah.
Navečer ubacim grah, narežem kobasica i špeka, povrće, sol ..., stavim na odgodu (usput se grah i namače) i u 4 ujutro počne kuhat. U 6:00 kad se probudim imam friško skuhani grah za doručak. :zdero:

A ja sam mislila da će reć, ajde ženo kupit ću ti da se ne maltretiraš sa kuhanjem pekmeza, kad ono on razmišlja o grahu :roller:

Pojela ostatak pohanog od jučer i sad čekam da se ohladi štrudla sa sirom :zdero:

tor 12.03.2012. 20:00

je, dobro si se ponadala :D
AMD - da, vjerojatno bi mogao i pasuljče da skuha, no pobogu gdje ujutro za doručak graha jebate?!!! Pa onda opet kod doka, boli duša, boli telo - daj mi bolovanje jel? :D:D

buljo 12.03.2012. 20:02

Danas stara napravila gulaš, ja sam samo dodao kasnije u tanjur panoraminog čilija. :)

Amdejac 12.03.2012. 20:16

OK. Ako je grah pretežak za doručak odlučio sam u tome kuhati žitarice. Nešto poput cornfleksa, ali u izvornom vulgaris obliku.
Da li bi ječmena kaša ili popularno zvani ričet bio prihvatljiviji doručak?

tor 12.03.2012. 20:25

he, he - to ostavljam tebi na izbor ;)

Zmaj000 12.03.2012. 20:40

Majne vumen :D pravi lepinje, posto nemlatimo puno po kruhu opcenito lepinu imamo 3 dana, cca od kile brasna.

Ako netko hoce napraviti po ovom principu evo. Znaci brasno germa, soli po zelji. Kad se sve izmjesa izlupat kuhacom u zdjeli , lupanje negdje 10 min. ostaviti da se digne khm :D i razvuc po tepsiji. Peci pola sata i voila lepinja izbusena ko švajcarski sir :)

Fatal 12.03.2012. 20:58

ovo plus pomfri. Ne disem :D

syss 12.03.2012. 21:32

piletino, čiketino ili kak se zove ona kvočka u vrećici, krumpač u masnoći od svinje i puterica.

god help us all :D

Ammy 12.03.2012. 21:37

Uff ja se ubila u štrudli i sad mogu samo lagano u krevetac :D

Roberto 13.03.2012. 10:22

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2120674)
Pa no danas je na akciji u lidlu za 400kn. :)

Da kruh ispadne 5kn to je 3kn uštede na dnevnoj razini.

400kn investicije / s 3kn uštede (na dan) = za 133 dana se isplati, a sve dalje je čista ušteda. :)

Tak sam nekak i ja računal, isplati se definitivno, a svaki kruh iz pekača koji sam probao (a probao sam ih brdo u raznim kombinacijama brašna i začina) bio je izvrstan, a plus toga možeš u njemu raditi tijesto za pizzu, pekmez...

No ja sam zapazio i dva problema:
- težina bi mi uz svakodnevni domaći kruh vrlo brzo postala troznamenkasta, jerbo se ne bih mogao kontrolirati :D
- ne možeš baš birati oblik kruha, a ja jako volim peciva, lepinje, male kruhiće...

trouble 13.03.2012. 13:53

Rokam po onom mađarskom čobancu od ranog jutra :D

Jelc 13.03.2012. 14:32

Bolognese, špagaći i kristalka:)

Hamm 13.03.2012. 14:45

Kelj i kobasice. :)

vga killer 14.03.2012. 17:19

Proljece, ljepše vrijeme....ic tajm za žderanje ;)

Ajmoooo dogovor, brzo

panoramix 14.03.2012. 19:44

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2122466)
Proljece, ljepše vrijeme....ic tajm za žderanje ;)

Ajmoooo dogovor, brzo

Budeš opet zbegnul k'o pi3da sa Žderonja "zbog neodgodivih obaveza"...:D

trouble 14.03.2012. 19:51

Nema Žderonja dok ne nabavimo Paradu :D

Danas kolektivno samoubistvo sarmom....

Jelc 14.03.2012. 20:24

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2122515)
Budeš opet zbegnul k'o pi3da sa Žderonja "zbog neodgodivih obaveza"...:D

Pa da, malo-malo urla za Ždere a onda ko pica zbriše:D

Ammy 14.03.2012. 22:01

Danas na terenu pa standardno sendvić :) A doma sam si napravila puhance ili ti ga poderane gaće.

E kad se radi o chiliu, jeste probali čaj sa istim? Ja kupila u mulleru :D Nije me se dojmio jer me želudac kasnije bolio, ali nije baš ljuto ko panoramina papričica, ali se osjeti :)

vga killer 14.03.2012. 23:19

E našla se dvojca c c c :D

Kaj da delam kad mi je mulac kolokvija metnul u krivo vreme. Sad nemam faks petkom tak da :D

Idemo

Amdejac 14.03.2012. 23:35

Žena mi skuhala saftić od svinje i povrća, a ja si skuhao riže i ubio se ko zadnje svinče. Jedva dišem. Da bude stvar bolja uz saftić sam smazao 24 ljuta fefača od podravke.
Mislim da će biti nemirna noć :)

syss 14.03.2012. 23:35

danas pizzeria chello deep dish... 3 vrste sira (dimljeni, mozzarella i još nekaj), na izbor 4. topivi blagi ili ljuti, 2 vrste suhog mesa, špinat na krupno rezan i božanstveni paradajz umak, majke mi takvo nešto još nisam probao na kupovnoj pizzi... 72kn za dvoje je taman, da košta 100kn dao bi bez greške.

malo se stisnula dok sam naručio u firmu, pa došao doma etc.

Pohrani.com

Pohrani.com

edit: ovo je jedna od najboljih pizza koje sam pojeo u životu.

Andymur 14.03.2012. 23:35

Zadnjih DEsET dana.... 1. Virtinukei (Litvanski specijalitet tijesto punjeno mljevenim mesom te kuhano i posuto vrhnjem i sjeckanom przenom slaninom), 2. Kebab 3. Čeburekas (također Litvanski spec.- tijesto uglavnom od sira punjeno mljevenim mesom te smazano uz builon od kokoše) 4. Spec. večera (haringe u rajčici, losos na kruhu sa spec. majonezom i kaparama te kapulom, salata od hobotnice, rizoto od hobotnice i skampurinja, 5. dimljeni šaran te dimljeni menke , Kobasice sa krompirom i kupusom, 6. Spaghetti bolognese od govedine, 7. Burgeri od ramsteka i janjecih kotleta sa svim prilozima, pekarski krompir, zelena salata 8. Tika masala od janjetine te od govedine te od karabatka bez kosti- sve posebno, hot krilca sa umakom od luka vrhnja i majoneze i povrh svega taxi pizza 10. Krumpir i bataci Juha od Piletine....UH....

syss 14.03.2012. 23:50

pics or didn't happen!!! :D :D

mrak stari, čisti mrak.

Andymur 15.03.2012. 00:02

Citiraj:

Autor syss (Post 2122729)
pics or didn't happen!!! :D :D

mrak stari, čisti mrak.

Bio sam na putu u Litvi te par dana u Beču tako da je to bilo specijalno...ali na zalost nema pics...
:hitthewal: (spize)

syss 15.03.2012. 00:04

nepremostiva prepreka na threadu žderonja... BAN!!! :D

Andymur 15.03.2012. 00:06

Citiraj:

Autor syss (Post 2122738)
nepremostiva prepreka na threadu žderonja... BAN!!! :D

:lol2: ovo mi je prvi post ovdje ali posto sebe smatram gurmanom i voljan sam podijeliti bice prilike...

syss 15.03.2012. 00:09

svakako očekujemo lijepe slike, recepte i savjete, tako da se nemoj ustručavati ;)

pogotovo nakon što si zasjenio moju odličnu pizzu :D

Andymur 15.03.2012. 08:37

Citiraj:

Autor syss (Post 2122713)
danas pizzeria chello deep dish... 3 vrste sira (dimljeni, mozzarella i još nekaj), na izbor 4. topivi blagi ili ljuti, 2 vrste suhog mesa, špinat na krupno rezan i božanstveni paradajz umak, majke mi takvo nešto još nisam probao na kupovnoj pizzi... 72kn za dvoje je taman, da košta 100kn dao bi bez greške.

malo se stisnula dok sam naručio u firmu, pa došao doma etc.

Pohrani.com

Pohrani.com

edit: ovo je jedna od najboljih pizza koje sam pojeo u životu.

...gdje je ta pizzeria?:zdero:...

(...ovo bi mojoj malenkosti bila najbolja pizzeria na svijetu ...koriste tijesto koje se dize 2-3 dana tako da nije tesko a koriste samo najbolje namirnice, mladi sef uvijek smislja nove stvari ima pizze od 2-3 eura do 30)

Ristorante Pizzeria Siesta

Indirizzo
V. Vitt. Eman. nr. 148
Comune
Sava
Ca
74028
Provincia
Taranto
Tel
099 9746631
Fax
099 9746631
ITALIJA
(tko ima prilike ići u južnu italiju, nezaobilazno mjesto..ljudi voze iz okolnih stotinjak km samo za pojest tu pizzu...ah da ...Pivo Morreti Gran CRU bi bila dobar izbor za popratit ovako nešto)

Mad_Duke 15.03.2012. 08:55

Citiraj:

Autor syss (Post 2122713)

Kaj to biviši Shakespeare? Čuo sam isto odlične komentare za pizzu :)

Citiraj:

Autor Andymur (Post 2122716)
Zadnjih DEsET dana.... 1. Virtinukei (Litvanski specijalitet tijesto punjeno mljevenim mesom te kuhano i posuto vrhnjem i sjeckanom przenom slaninom), 2. Kebab 3. Čeburekas (također Litvanski spec.- tijesto uglavnom od sira punjeno mljevenim mesom te smazano uz builon od kokoše) 4. Spec. večera (haringe u rajčici, losos na kruhu sa spec. majonezom i kaparama te kapulom, salata od hobotnice, rizoto od hobotnice i skampurinja, 5. dimljeni šaran te dimljeni menke , Kobasice sa krompirom i kupusom, 6. Spaghetti bolognese od govedine, 7. Burgeri od ramsteka i janjecih kotleta sa svim prilozima, pekarski krompir, zelena salata 8. Tika masala od janjetine te od govedine te od karabatka bez kosti- sve posebno, hot krilca sa umakom od luka vrhnja i majoneze i povrh svega taxi pizza 10. Krumpir i bataci Juha od Piletine....UH....

1. Nisam je
2. Klasika
3. Pa kaj nije svugdje Cheburek isti? Nisam probao u Litvi baš (naspram Latvije i Estonije), ali to mi je valjda najsocijalnija "kopija" bureka na kugli zemaljskoj. Tijesto, mast, niš slojeva, tanko i sa niš mesa.
4,5. Ovo zvuči baš ko tipično baltičko :) Mljac! Od njihove domaće klope (kaj nema veze sa rusijom) mogu samo riblja jela podnijeti. Ovo sve ostalo je srednja žalost. Čak i ako imaju neš pohvalno kao što je krvavica sa zeljem dotičnu ubiju sa slatkim zeljem :D

Šteta kaj nema slika pa makar sa mobitelom okinutih.

syss 15.03.2012. 08:59

@andy... piše ti sve na linku.

@đuka... pojma nemam, znam samo da se pojavila odnekud u razgovoru i od sad će se pojavljivati puno češće :)

Mr.Black 15.03.2012. 09:30

Danas za galbec: Pečeni grah, pečena pljeskavica, lepinja..:zdero2:

mbed 15.03.2012. 09:58

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2122838)
Kaj to biviši Shakespeare? Čuo sam isto odlične komentare za pizzu :)

Da, to je pizzeria u istom prostoru di je bio Shakespeare, ali je sada drugi vlasnik i puno bolja pizza.

Preporuka Gotham city pizza :dobartek:

syss 15.03.2012. 10:03

preporuka imaju novu "gotham" pizzu od jučer... zovni i provjeri ;)

bilo je riječi o 5 sireva, 3 suhomestanih slojeva i 3 preljeva :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:50.