PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Ammy 08.03.2012. 21:45

Citiraj:

Autor syss (Post 2118341)
znači ti si jednom rječju prilog :D :D :D

:D :D

Amdejac 08.03.2012. 23:05

Organ stigao i u dva šusa popio pola litre starog češkog crvenog kojemu je prije 2 mjeseca istekao rok trajanja. :) Iz ovoga se vidi da sam se dobro najeo.
U Kustošiji sam pronašao kebab od puretine i piletine kojega lik sam paca i slaže, a ne onaj mljeveni doner koji izgleda kao mesni narezak.
Ujutro sam rezuckao sušeni pureći zabatak, ljuti ajvar i domaći kruh.

Jelc 08.03.2012. 23:12

Sram te bilo, žena ti bolesna i gladna a ti se zajebavaš okolo:D

Hamm 08.03.2012. 23:28

Citiraj:

Autor AMD (Post 2118441)
U Kustošiji sam pronašao kebab od puretine i piletine kojega lik sam paca i slaže, a ne onaj mljeveni doner koji izgleda kao mesni narezak.

A da? Daj adresu/naziv. :)

Amdejac 09.03.2012. 00:13

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2118456)
A da? Daj adresu/naziv. :)

Kustošija plac. Kad prođeš ciglanu prvi parking sa Ilice prije placa.
Kebab Big Martin. Navodno imaju i na Savskom mostu.
http://www.restorani24x7.com/restora...martin/zagreb/
Ovdje piše da je Savska 21.

Hamm 09.03.2012. 07:15

Tnx organ. :)

domis 09.03.2012. 10:16

da ima dobrog kebaba na savskom mostu, nebi ih prestal hvaliti ovdje, al jbg svi su zaqurac...
a ovaj kojeg si ti dal je kod SC-a i mogu reci da imaju odlican kebab puretina/piletina i junetina/teletina ako se ne varam :D

a sto se tice kebaba opcenito, jeo sam i te mesne nareske (doner) koji su odlicni i one koji su zaqurac, tak da to nemora biti garancija dobar kebab :p

flare 09.03.2012. 10:31

Meni su svi ti kebabi grozni :fiju:...jedini dobar koji sam jela je bio u Njemačkoj kod nekog turčina :D...i to se vidjelo da se na onom čudu vrti pravo meso a u lepinju je išlo samo vrhnje i bijelo zelje na sitno naribano...e to je bilo fino :goood:

Inače, jučer smo bili u Carambi (kupila sam preko Ponude dana kupon za platu Caramba. Sve u svemu nisam baš zadovoljna. Ne mogu reći da je bilo grozno ali isto nije bilo niti tako fino da dođem ponovo :D

Danas za gablec pastvra sa žara i grah šalata s bučinim uljem, naravno :care:

Amdejac 09.03.2012. 11:22

Citiraj:

Autor domis (Post 2118623)
da ima dobrog kebaba na savskom mostu, nebi ih prestal hvaliti ovdje, al jbg svi su zaqurac...
a ovaj kojeg si ti dal je kod SC-a i mogu reci da imaju odlican kebab puretina/piletina i junetina/teletina ako se ne varam :D

a sto se tice kebaba opcenito, jeo sam i te mesne nareske (doner) koji su odlicni i one koji su zaqurac, tak da to nemora biti garancija dobar kebab :p

Vjerojatno je to taj. Baš se vide pravi komadi bjelog mesa.

Roberto 09.03.2012. 11:43

Moram priznati da nisam primjetio neku veliku razliku među kebabima kod nas, iako ova dva u Kustošiji i kod SC-a nisam probao.

Većina njih kupuje gotovo smrznuto meso (bolje da kažem smjesu) od istog dobavljača, tako da je teško da kvalitetom mesa mogu odskakati. Bilo je na nekom forumu i informacija kako su neka ispitivanja kvalitete pokazala da u toj smjesi nema mesa (uglavnom soja + aditivi). Ne znam kolko ima istine u tome, ali volim pojest kebab. Iako, naši su još ok, uvjerljivo najgori kebab pojeo sam u Italiji.

No, oni s komadima piletine mi nisu privlačni, uglavnom piletina bude loše pečena, a to mi se nimalo ne sviđa..

Planiram već neko vrijeme napravit neku domaću verziju kebaba, recepata ima - neki se i dosta razlikuju pa bi vrijedilo isprobat sve :D
http://gustinapjatu.com/bliskoistocna-kuhinja/kebab
http://moja-kuhinja.com/perad/kebab.html
http://www.frafranjomabic.info/recep...edan/363-kebab
http://www.fx-files.com/zanimljivost...ba-mljac-.html
http://www.sminkerica.com/2010/06/08...cne-radinosti/

JuiceBox 09.03.2012. 11:49

Danas mladi sir i vrhnje, kiseli krastavci, i pileca jetrica na luku :D poslje toga zveknem jedno po litre kole i onda kinder torta :D

Ammy 09.03.2012. 12:13

Danas za gablec kebab, taj iz Kustošije. Pa nije loše. I taj ljuti umak opće nije ljuti, makar kolegica je puhala da je jako ljuto, a tražila je samo par kapi i čudila se kak ja to jedem, da je preljuto, a ja sam ko pravo žensko naravno uzela samo ljuti umak :roller:

panoramix 09.03.2012. 13:55

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2118730)
Danas za gablec kebab, taj iz Kustošije. Pa nije loše. I taj ljuti umak opće nije ljuti, makar kolegica je puhala da je jako ljuto, a tražila je samo par kapi i čudila se kak ja to jedem, da je preljuto, a ja sam ko pravo žensko naravno uzela samo ljuti umak :roller:

Ne znaju oni kakve sve ljutine krije tvoj dom...:goood:
I ja sam ponosan na svoju drugaricu, jer tamani ljuto kao i ja, ponekad me i nadmaši...

Jelc 09.03.2012. 15:10

I dalje bojkotiram ribu-šnicle od kravetine na naglo, pire krumpač, matovilac i umak od pečenja sa mrvicom chilija:)

Ammy 10.03.2012. 18:13

Za ručak sam ja jela tjesteninu u umaku od vrhnja, a druga polovica šnicle i pomfri.

Sad se najela sira i vrhnja, nisam to već dugo jela i baš je bilo fino.

Gnjurac 10.03.2012. 19:27

Današnji ručak bogovski.
Lignje na žaru (za vrijeme pečenja premazivane smjesom od maslinova ulja i ružmarina)
Salata od rikole.
Zaliveno sa izvjesnom količinom Plavca, te na koncu krempite sa šlagom.
Mljac

panoramix 11.03.2012. 11:47

Danas za obed: juhica od pileće sitneži s domaćim rezancima, sekeli s zelenim paprom i restani krumpač na luku. Uz sve to, domaći lebac, jutros pečen.

Pohrani.com

Jelc 11.03.2012. 12:14

Mi budemo danas klasiku-domaći ćiknšit u pećnici sa krumpačem:)

Ammy 11.03.2012. 14:52

Danas za ručak goveđa juhica, kuhana govedina,pohana piletina, rizi-bizi, salata i za desert lagani voćni kolač, samo za mene :D jer organ ne jede voćne kolače pa sam njemu samo ostavila kreemu u čašicama :D

kriška i jedan grizić :goood:

@panorama kruh izgleda fantazija. To je nekak ko pogača, mislim po visini?

panoramix 11.03.2012. 15:57

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2119976)
Danas za ručak goveđa juhica, kuhana govedina,pohana piletina, rizi-bizi, salata i za desert lagani voćni kolač, samo za mene :D jer organ ne jede voćne kolače pa sam njemu samo ostavila kreemu u čašicama :D

kriška i jedan grizić :goood:

@panorama kruh izgleda fantazija. To je nekak ko pogača, mislim po visini?

Je, free style kruh, digne se kol'ko može :D
Puno fine korice za nadrobit u kefir...:goood:

Ammy 11.03.2012. 16:58

U dobrom društvu ili sami, uz čašu piva ili vina nešto za grickanje.
Tarammmm stiže Pão de queijo :goood: To je brazilski kruh od brašna manioke (tapioke) i sira.

cijela bombica i bombica u presjeku

Hamm 12.03.2012. 07:09

Danas je u lidlu akcija pekača kruha za 399,00kn.

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-....xsl/19040.htm

Ima netko iskustva s pekačima? Kolika je na kraju cijena kruha kojeg složim doma? :)

tor 12.03.2012. 07:29

Jučerašnja akcija u dvorištu :D
http://www.pohrani.com/f/32/Ui/1bbvzhvM/20120311120946.jpg

Hamm; od par ljudi sam čuo samo pozitivne stvari, plus da - izađe te jeftinije. Najveća je fora to što mu ubaciš sve navačer, namjestiš tajmer i ujutro te dočeka svjež kruh, točno kad hoćeš.

panoramix 12.03.2012. 07:37

Citiraj:

Autor tor (Post 2120402)
Jučerašnja akcija u dvorištu :D
http://www.pohrani.com/f/32/Ui/1bbvzhvM/20120311120946.jpg

Hamm; od par ljudi sam čuo samo pozitivne stvari, plus da - izađe te jeftinije. Najveća je fora to što mu ubaciš sve navačer, namjestiš tajmer i ujutro te dočeka svjež kruh, točno kad hoćeš.

Daj ukljuci vec jednom GPS tagging...:D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2120392)
Danas je u lidlu akcija pekača kruha za 399,00kn.

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-....xsl/19040.htm

Ima netko iskustva s pekačima? Kolika je na kraju cijena kruha kojeg složim doma? :)

Puno toga ovisi o dobrim receptima. Standardni kruh ispadne solidan no, ja pekac koristim samo za mijesenje a ostatak odradim u klasicnoj pecnici.
Za te novce se isplati.

tor 12.03.2012. 07:55

pa uključen je :D

Hamm 12.03.2012. 08:15

Dobro ovo tvoje torek zgelda. :p

Bum ja još vidio za pekač. :)

tor 12.03.2012. 08:24

je, dobro je ispalo, nisam je baš puno puta radio, pa mi je ispalo malo pregusto, no nije se nitko bunio :D

Hamm 12.03.2012. 08:36

@tor..Ako nije bilo mahuna onda je bio dobro. :D

Nađoh ovaj članak o pekačima. :) http://www.gazdarica.com/stranice/sa...se-pekac-kruha

I da košta više čini mi se da bi mi se isplatio. Jerbo kruh nas košta 7-8kn + ja manje više svaki dan pojedem pecivo od 3-4kn. :)

tor 12.03.2012. 08:53

hhahhahha, zaboravih - nije bilo mahuna ;)
Da, samo što mi dosta ljudi kaže da vrlo brzo počnu ubacivati malo sjemenki, pa ovoga, pa onoga - pa te na kraju ispadne više nego običan kruh u pekari, no ajd - bar znaš što je unutra itd.

Mad_Duke 12.03.2012. 08:54

Ma isplati se. Da ne pričam koliko je dobro kaj možeš hitit unutra kaj god ti se sprdne. Ne znam kad smo mi doma zadnji put derali po običnom kruhu. Uvijek ili češnjak ili krumpir ili masline...

Amdejac 12.03.2012. 09:09

1 kg polubijelog brašna = 3,25 kn (paket od 5 kg je oko 18 kn)
0.45 kg Dr Oetker kvasac instant = 23 kn
1 kg soli = 3,50 kn
1000 litara vode = 12 kn
1 kw/h struje = oko 1 kn

Recept za kruh vulgaris:
1/2 kg brašna (1,63 kn)
7 gr kvasca (0,36 kn)
3,5 dcl vode (0,004 kn)
10 gr soli (0,04 kn)
30 min pečenja u pečnici od 3 kw/h (1 kn, jer pečnica ne radi konstantno)

Znači da 80 dkg kruha bez aditiva i raznih E piz...rija košta 3 kn.
U kruh možemo dodavati razne masnoće da bude duže friški, recimo ulje, svinjska mast, maslac, maslaci sa dodatkom raznih trava. Mogu se dodavati žitarice u zrnu. Uglavnom mogućnosti su velike, a to poskupljuje cijenu kruha. Bez obzira na cijenu domaćeg kruha bit će uvjek kvalitetniji i finiji od kupljenog, a i uvjek znamo koje smo sastojke stavljali.
Mi pečemo već par godina kruh doma i nemam više onog pečenja i nadutosti u želucu niti cuclanja gastala.

panoramix 12.03.2012. 09:19

Citiraj:

Autor AMD (Post 2120454)
1 kg soli = 3,50 kn
1000 litara vode = 12 kn
1 kw/h struje = oko 1 kn

Recept za kruh vulgaris:
1/2 kg brašna (1,63 kn)
7 gr kvasca (0,36 kn)
3,5 dcl vode (0,004 kn)
10 gr soli (0,04 kn)

U kruh možemo dodavati razne masnoće da bude duže friški, recimo ulje, svinjska mast, maslac, maslaci sa dodatkom raznih trava. Mogu se dodavati žitarice u zrnu. Uglavnom mogućnosti su velike, a to poskupljuje cijenu kruha. Bez obzira na cijenu domaćeg kruha bit će uvjek kvalitetniji i finiji od kupljenog, a i uvjek znamo koje smo sastojke stavljali.
Mi pečemo već par godina kruh doma i nemam više onog pečenja i nadutosti u želucu niti cuclanja gastala.

Znaš dobro da ti to nije od kruha...:D:D

Amdejac 12.03.2012. 09:23

Sve je ostalo isto. Možda domaća piva i pivski kvasci utječu na smanjenje želučane kiseline. :)

panoramix 12.03.2012. 12:15

Citiraj:

Autor AMD (Post 2120454)
1 kg soli = 3,50 kn
1000 litara vode = 12 kn
1 kw/h struje = oko 1 kn

Recept za kruh vulgaris:
1/2 kg brašna (1,63 kn)
7 gr kvasca (0,36 kn)
3,5 dcl vode (0,004 kn)
10 gr soli (0,04 kn)

Dodajem receptu : 1 jušna žlica alkoholnog octa na 1 kg brašna. Regulira Ph tijesta i spriječava "urušavanje" kruha po sredini pri pečenju, a uopće ne mijenja okus kruha. pekari dodaju askorbinsku kiselinu tj. C vitamin, no teško ga je ispravno dozirati.

Jelc 12.03.2012. 12:29

Danas zapečene slane palačinke.
Moral bum se ogrebat da napuni koju šunkicom i šampinjonima:D

panoramix 12.03.2012. 12:36

Danas : dinstana sv. jetrica na luku s vinom i kiselim vrhnjem
, pire krumpir i kristalka, domaći kruh i Staročeško crveno. Pa ti ostani budan....

Amdejac 12.03.2012. 12:39

Idem zamjesiti tijesto za štrudlu.
Za ručak ostaci od jučer.

Hamm 12.03.2012. 12:42

Vidim opet je bog dal zdravlja pa si na bolovanju? :D

Ja i hefe po prvi puta naručili iz bakine kuhnje. :)

Ammy 12.03.2012. 13:20

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2120567)
Dodajem receptu : 1 jušna žlica alkoholnog octa na 1 kg brašna. Regulira Ph tijesta i spriječava "urušavanje" kruha po sredini pri pečenju, a uopće ne mijenja okus kruha. pekari dodaju askorbinsku kiselinu tj. C vitamin, no teško ga je ispravno dozirati.

Kak misliš da ti se kruh "urušava"? Meni se po gore navedenom receptu baš fino naraste.

Ja tamanim za gablec one brazilske kruščiće i kolač :D

flare 12.03.2012. 13:38

Od svih koji imaju pekače doma sam čula samo jako dobro o istima. A jednom su frendovi donesli na neki roštilj taj domaći kruh iz pekača i meni je bio prefini. Ja isto razmišljam da nabavim jedan :)

Kaj se klopice tiče u subotu smo krenuli s frendovima na kavu a završili smo u Nokturnu na tjestenini i lazanjama :). Standardno dobro :goood: a jučer je pala domaća pizza.

Danas sam gablala salatu od tune s povrćem i rikole a za desert par čupavaca koje sam donesla od doma. :zdero: Čupavce radim jako rijetko i kad ih radim onda se sjetim zakaj ih radim jako rijetko :D (jer su tlaka za napravit :D)...no svjedeno su fini :fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51.