![]() |
|
evo mažem palačinke nutellom i gojim se :D
|
Veprić na gulaš uz home made njoke i panorama chili. :p
|
Citiraj:
p.s. - što je razmazano ispod tjesta? Eh, ja sam danas na sarmi, i kolačima... :D |
isao danas kod roditelja na rucak.... bila sarma......
:dobartek::dobartek::dobartek::dobartek: |
Mrtvo tele punjeno s nečim pa obrađeno u rerni...........a sad za desert slijede šnenokle :svrsh:
|
Švoje in forno danas. Za prste lizat. :D
|
Sinoć lagana večera-domaći kruh, sir i vrhnje+kulenova seka jednog našeg forumaša:)
Dans za ručak bude ona šatro morska pastrva i bažul šalata. Od jutra se u snijegu hladi pol gajbe staropramena, pozdrav sa brda Žderonje:D |
Danas mi je drugarica za ručak pripremila jezikovu juhu ! Odličan recept u kojem se koriste sv. jezik, korjenasto povrće, kiselo vrhnje i senf. Ubil dva tanjura uz dodatak Jolokie pa odo' u dreamland. Staročeško sam tradicionalno drmnul prije ručka.
|
Citiraj:
|
Monday's classic....bolonjez :D
Jelc,jes jeo tog morskog hibrida? |
Pikant pizza iz capucinera..ocajno lose. :)
|
Citiraj:
|
Uglavnom pizzeria DG je SF za njih. :)
|
Citiraj:
I da,pizza im je za harakiri si napravit... |
Nekidan smo kupili piroške sa sirom koje su bile turbo tvrde, a baš smo ih se zaželjeli jer nismo dugo jeli. Pa sam potaknuta nemilim događajem danas zasukala rukave i bacila se na posao. Prefine su, tako mekane, ma one iz dućana se mogu sakrit sa okusom naspram ovih :D Jedino kaj su moje svakakvih oblika :roller:
cijele presjek |
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Danas : starinski fašnički ručak. Svinjska lalovka iliti glava, kuhana u kiselom zelju i restani. Na tragu druga Tita...:D
|
@ AMD - taj "tršćanski" (mislim da se to tako službeno zove) umak ja stavljam uvijek na ribu. Češnjak, peršinov list i maslinovo ulje. I baš mi je odličan...nisam baš najbolje shvatila ovo zgražanje
enivej...kako je danas dan krafni...krafne su bile za doručak i ručak...:D |
Citiraj:
Danas krvavice,restani zelje :zdero: |
Jucer stavio marinirat piletinu u balsamicni ocat, zacinio, tandoorijem, muskatnim orascicem i soli. Danas preprzio na maslacu, k tome tjestenina i umak od senfa (u vrhnju za kuhanje, zacinjeno cesnjakom i provansalskom mjesavinom zacina.
Ovog puta bez ljutih dodataka :D |
Jučer juhica od bre govedo i vratina na naglo, večera opet sir, vrhnje i kulenova seka:D
Danas je Pepelnica ali se meni priŽderal juneći (šarf lagano) saft i češke knedle:) Citiraj:
|
Upravo pizzu vadim iz pecnice. :zdero:
|
Gotov post...danas bili zeleni rez. s lososom....a čim je ponoć prešla...tacna,komad kulenove seke i oštra čakija :D
|
|
Citiraj:
Kad razviju dva para pravih listova ( ovo su tzv. kotiledoni ), presadi ih u neku dugoljastu teglu u redove na razmak od 3-4 cm. U drugoj polovici travnja ih presadi na grunt, na razmak 70x70 cm. Ove se paprike u pravilu sade po dvije zajedno pa im onda ne treba kolac. Poželjno je nakon sadnje razrahliti zemlju oko stabljike i malčirati svježe pokošenom travom ( uzmi kosu u ruke) u debljini od 5 cm. Tako se očuva vlažnost zemlje i drač manje raste. Malčirati opet po potrebi kad se prethodni sloj malča posuši. Dileru ide 5 % od uroda :D |
Citiraj:
O tome se žena brine, ja samo hvalim-već dosta godina većinu flanci radimo doma u stanu jer nam je tak lakše ali je zato živi smjeh kad se hrpetina zelenjave transportira na breg...ko rasadnik na kotačima:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Danas (opet) knedle od kruha i vratina na naglo:) |
Citiraj:
Gdje ih držiš i kolko su stare? Evo moj hot squad: http://i43.tinypic.com/2i1kp75.jpg Uglavnom habanerosi i jolokie, ali ima svega :D Još sadim i nove :D |
Predpostavljam da nemaš rupe dolje na čašama?
|
Citiraj:
|
|
Danas čušpajz kelj i faširanci. :)
|
@panorama... naravno da ćeš morat objasniti stereo disko kugle za miđete :D :D
|
Citiraj:
Ostavil sam ih obješene na kuhinjskoj forangi još od Božića, jer daju zanimljiv efekt po zidovima kad je vani sunce. Gušt mi je žderat, a po zidovima štimung k'o u disku sedamdesetih, dok u pozadini lagano svira Rory Galagher...:D |
Citiraj:
Ble su relativno blizu plinske peći, sada su na prozorskoj dasci. Tvoje su već velike bogme:D |
Citiraj:
Ali su i starije :) Sadil sam ih u siječnju, klijale su randomly, ne sve odjednom. One najveće i najljepše stare su 3-4 tjedna. Na jednoj već piše panoramix :D Zanimljivo kak su sve u istim uvjetima, a razlike u klijanju i rastu su ogromne :) Uglavnom, kroz ovo loše vrijeme držao sam ih pod lampom veći dio dana, sad kak ide toplije vrijeme napravit ću neki priručni staklenik i stavljat ih van na sunce dio dana. Dok ne dođe vrijeme za seobu na zagorski grunt :D |
Citiraj:
Ma, u pravilu je toi tak. Ovo je još super, ono kupovno sjeme ne valja k***u:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:45. |