PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

trouble 16.02.2012. 15:09

Vajn anytime al oko 4 ujutro nakon bjesomučnog lokanja :D

Danas home made cheeseburgeri!

flare 16.02.2012. 15:25

jučer: mexička pizza iz obližnje pizzerije kraj posla...odlična!:zdero:

danas: špinat na mlijeku :care: + krmići

danas navečer: palačinke s domaćim pekmezom od dunje/višnje/marelice/šljiva :chears:

Amdejac 16.02.2012. 16:50

Jelc mi je dao ideju da skuhamo goveđu juhu. :)

Jelc 16.02.2012. 17:05

Citiraj:

Autor AMD (Post 2102541)
Jelc mi je dao ideju da skuhamo goveđu juhu. :)

Budi car pa kuhaj juhu ko ja u gluho doba noći:D

Mi danas imamo brzu hranu-kranjske pečene u tavici, kuhani krumpač i dinstano kiselo zelje:)

riceburner 16.02.2012. 17:10

meni konacno dosel spek iz gorskog kotara sa dima i susenja, plan je danas bila isto neka juha i kelj na leso, ali mirisu speka nisam odolio, samo otisel u pekaru po friski razeni, iz podruma donesel 3 glavice luka i dernek, srecom pa zena ima upalu sinusa i nis ne osjeti :D

Ammy 16.02.2012. 19:23

Citiraj:

Autor flare (Post 2102437)
danas navečer: palačinke s domaćim pekmezom od dunje/višnje/marelice/šljiva :chears:

Evo i meneeeee u goste :D

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2102551)
Budi car pa kuhaj juhu ko ja u gluho doba noći:D

Nemoj mu davat takve ideje svašta bi on mogao kuhat u gluho doba noći :D

panoramix 16.02.2012. 20:38

Radio sam kruh po novom receptu i evo rezultata. Nikad bolje! Pol kile brašna ukupno, 30 % raženog.

Pohrani.com

Jelc 16.02.2012. 21:22

To si po onom receptu kaj so mi slao?

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2102636)
Nemoj mu davat takve ideje svašta bi on mogao kuhat u gluho doba noći :D

Sam nek kuha:D

Amdejac 16.02.2012. 21:27

Upravo pojeo dva tanjura goveđe juhice i komad flama sa hrenom i domaćim kruhom.

Još malo pa se bude ohladio puding sa petit keksama.

buljo 16.02.2012. 23:20

Ja bio na biljaru u balabuški pa svratio preko puta na kebab, bio je vlasnik pa je stavio hrpetinu mesa, čak i malo previše za moj ukus ali se ne žalim :D

panoramix 17.02.2012. 07:17

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2102734)
To si po onom receptu kaj so mi slao?
D

Naravo, samo postuj redosljed poteza i mjere. Ako ides stavljati integralno brasno, onda treba nesto malo vise vode.
Ubil sam se sinoc u tom mlacnom kruhu, speku i ajvaru pomijesanom sa umakom od Naga Jolokie paprike. Ocrtaval mi se sav probavni trakt, u ustima sam imao Road to hell a posljedica pri exitu nije bilo. Stvar je treninga.:D

Hamm 17.02.2012. 07:22

Ovih dana se jeo bolonjez i pileci paprikas s dodatkom panoraminog chillia. Fenomenalno! :)

Danas pohani oslic + grah salata, a na poslu bi mogle pasti lignje + blitva/krumpir. :)

Roberto 17.02.2012. 08:14

Jučer sve skupa popodne i navečer četiri puna na vrh tanjura pileće juhe i dva homemade hamburgera sa svim dodacima koje sam mogao naći u friđu - paradajz, luk, paprika, kristalka, kečap, majoneza, dvije vrste senfa, dvije vrste sira s ogromnom junećom pljeskavicom u lepinji (hambi pecivo je premalo za ovaj zvjerski obrok :D). Sve preliveno ovim:
http://www.hotsauceworld.com/enrushotsauc.html

Još je jedna pljeska u friđu za danas, ali sam se malo zamislil nakon ovog:
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ss-Burger.html

:D

Jelc 17.02.2012. 13:59

Danas vratina na naglo, pire i kristalka:)

panoramix 17.02.2012. 15:41

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2103183)
Danas vratina na naglo, pire i kristalka:)

Kaj bu opet na rasporedu "Revenge of duodenal" aka excitatio duodenii. Nisi stavil čilija i žderalo te bude opet...:D

evo što kaže: dugo se vremena pogrešno smatralo da unos ljute hrane uzrokuje čireve na želucu. Danas je potvrđeno da ljute papričice ne samo da ne uzrokuju čireve, nego ih sprečavaju zato što ubijaju štetne bakterije i stimuliraju stvaranje zaštitnih želučanih sokova.

Izvor: http://www.alternativa-za-vas.com/in.../article/cili/

Za ručak dvije ogromne home-made pljeskavice obilno premazane umakom od Jolokie, već prije navedeni lebac i kristalka. Počele su mi zreliti Scotch bonnet papričice u tegli na prozoru. Dvije su već crvene i pa se veselim berbi :goood:

Jelc 17.02.2012. 15:51

Matori, prošli četvrtak smo ih uvalili u one čepove-danas ih je ( pet mađarica i 4 one) stidljivo izgmiljilo:goood::chears:

Blizu su peći, pokrivene i sa dosta vlage:)

trouble 17.02.2012. 17:51

Danas tjestenina sa umakom od tune :)

Amdejac 17.02.2012. 19:53

U rolu su već pole (police ili kako ih tko zove) od krumpira, a prilog šnicli od svinjskog buta na naglo i ljuti ajvar.

flare 18.02.2012. 08:34

Ja sam baš doručkovala jaja na oko sa špekom:care: i sad lagano pijuckam kavicu :kafa:

A jučer sam jela pastrvu i bila je prefina. Zapečena na tavi s puno češnjaka, peršina i maslinovog ulja i uz to grah šalatu :)

Danas za ručak planiram bolonjez kaj mi je ostao od neki dan, špagete i kristalku na salatu :zdero:

Amdejac 18.02.2012. 08:41

Citiraj:

Autor flare (Post 2103732)
Ja sam baš doručkovala jaja na oko sa špekom:care: i sad lagano pijuckam kavicu :kafa:

A jučer sam jela pastrvu i bila je prefina. Zapečena na tavi s puno češnjaka, peršina i maslinovog ulja i uz to grah šalatu :)

Danas za ručak planiram bolonjez kaj mi je ostao od neki dan, špagete i kristalku na salatu :zdero:

Strašno. Pastrva sa maslinovim uljem.
Pisat ću peticiju da zabrane emisije Ane Ugarković na TVu.

Špek i jaja. To bi i ja mogao za doručak. Dobra ideja. :zdero:

Mad_Duke 18.02.2012. 12:06

Citiraj:

Autor AMD (Post 2103735)
Strašno. Pastrva sa maslinovim uljem.

Možda je jadranska pastrva ;) :P

Amdejac 18.02.2012. 12:25

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2103842)
Možda je jadranska pastrva ;) :P

Moguće. :) Na to nisam mislio.

Hamm 18.02.2012. 14:45

Krvavice, restani krumač, kiselo zelje na salatu, a za desert orahnjača i ajmo reći rolada s pekmezom od šljiva. :)

Amdejac 18.02.2012. 14:48

Pohana pileća krilca i friški topli domaći kruh.

trouble 18.02.2012. 15:04

Pohovani sir :D

Jelc 18.02.2012. 15:05

Ja gibam sutra na breg pa budemo punica i ja probali tu jadransku pastrvu da vidimo jel to čemu:D

Wolverine 18.02.2012. 17:13

Spreman za napravit malo čvaraka :)

http://www.pohrani.com/f/k/sk/2QmAim4u/18022012736.jpg

Ammy 18.02.2012. 20:53

Moj današnji ručak je bila pizza, a za desert kolač s višnjama :D
Pohrani.com

Jelc 19.02.2012. 10:42

Danas ak bog da konačno idem na breg i odmah se radi klasična svinjača-komad carskog (još sam ga sinoć nasolio) i krumpač u pećnici a sa strane još pol kile špinata i domaći kruh.

Rok:D

panoramix 19.02.2012. 12:42

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2104399)
Danas ak bog da konačno idem na breg i odmah se radi klasična svinjača-komad carskog (još sam ga sinoć nasolio) i krumpač u pećnici a sa strane još pol kile špinata i domaći kruh.

Rok:D

A kaj je s ribicom za punicu ? Si odustal? Pa treba na nekom sprobat':D

syss 19.02.2012. 13:07

jučer imao neke krmiće iz škrinje i reko šta napravit sa tim glupim krmićima a da nije kotlovina :D

odkoštio, oprao, sol papar na jednu stranu i UBIT MAMUMUJEBEM ČEKIĆEM!!!:D

isto tako i na drugu stranu, pa malo u brašno i po pol minute sa svake strane na medijum ulje, tek toliko da se zazlate, nakon toga u vatroslavnu posudu sa par listića lovora između njih.

Pohrani.com

na ulje od pečenja baciti glavicu-dve luka slobodno na malo krupnije i par režanja češnjaka, kad povene baciti natrgani špinat, sol (ne pretjerati kasnije objašnjenje), papar i par žlica brašna.

Pohrani.com

kad sve to pusti vodu i zgusne se od brašna, onda nutra temeljac ergo kocka juhe na pol litre vode, ja stavio goveđu i zalio. pošto je bilo dosta vodenasto grunuo sam još koju žlicu brašna, par komada maslaca i čekao za zakrčka.

Pohrani.com

dalje nemam pics jer mi se nije dalo :)

uglavnom kad tavica zakrčka i maslac se otopi preliti preko šnicli i lovora, protresti cijelu priču da krmići nutra zaplivaju, zamotati vatroslava u alu foliju i na jedno 40-50min ispod 200c u peć.

ako ste pametni, kao ja naravno, onda ćete prije stavljanja folije na površinu vilicom dovesti što više luka, jerbo nakon skidanja folije treba na istoj temp ostaviti jedno 10-15min da se sve zapeče... e onda je to fino :)

luk - 2 kune
češnjak - kuna
špinat - 5 kuna
krmići - škrinja
začini i masla - ormarić i frižider

eto pojeftino jelo, nož vam neće trebati :)

inače ovo sve skupa imam filing da bi debelo igralo da se stavi malo više češnjaka, radi na maslinovom i umjesto svinje idu fileji ribe, a umjesto špinata blitva.

riceburner 19.02.2012. 13:09

Citiraj:

Autor syss (Post 2104487)
jučer imao neke krmiće iz škrinje i reko šta napravit sa tim glupim krmićima a da nije kotlovina :D

zanimljivo nadasve :) ali bez slike pesove noge to jednostavno nije to :fiju:

syss 19.02.2012. 13:15

ma nisam kuvo tjedan dana i bila kriza, morao sam biti in-the-zone :D

poždrali žena i ja po dva uvrh tanjura uz prilog graška na brašnu sa koprom, ali to je stara majstor toga :)

inače ko ovakav grašak nije probao, neka ga proba :D

panoramix 19.02.2012. 13:16

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2104489)
zanimljivo nadasve :) ali bez slike pesove noge to jednostavno nije to :fiju:

Potpisujem. Ne znam zakaj ta noga izostaje već neko vrijeme ? A šlapice ? :D

Amdejac 19.02.2012. 14:28

Ja sam danas poput Sysse uzeo 4 šnicla od svinjskog buta, nasolio, u brašno i na svinjsku mast da se zazlati s obje strane.
Ogulio krumpir, narezao na šnite od pola centimetra i u fritezu da se zazlate.
Odlijao sam višak masti od pečenja mesa i na to bacio nasjeckani špek, malo ga prepekao, na to sitno sjeckani češnjak i peršin i na kraju zasolio i stavio vegete. Zalijao s vodom i ubacio gustina da se malo zgusne.
U vatrostalnu složio red krumpača, pa red umaka, pa red krumpača, pa red umaka, pa šnicle pa red umaka i opet krumpač pa umak, krumpač pa umak.
Tako složeno ubacio u pečnicu na 20 minuta na 200 stupnjeva i zapekao.
http://my.opera.com/Amdejac/albums/show.dml?id=9552672

Predjelo goveđa juhica sa rezancima, govedina i hren.

Žena sebi radi Corn dog, Dip umak i pečene krokete.

syss 19.02.2012. 14:34

e ovo super zgleda organ!

mi smo također za predjelo imali juhicu od ramstek ostataka... veri najs! :)

Amdejac 19.02.2012. 14:41

Slike su stare. Nije mi se dalo ponovno slikat. Ali tako uvjek radim i ubijem se ko svinja. :D

Ni ženino nije loše.

panoramix 19.02.2012. 15:29

danas : krvava kača iliti krvavica vulgaris, dinstano kiselo zelje i restani.

riceburner 19.02.2012. 15:39

evo pizza upravo ide u pecnicu...

Pohrani.com

samsung89 19.02.2012. 15:45

Grah. Dan treći

:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:27.