PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Speedport W724V Type Ci (T-Com) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270478)

skalar 12.04.2018. 23:43

u ovoj temi se moram uvijek nasmijati - prištekam mob i speedport rikne, a čovjek bi server :)
a i u temi je svaki drugi post tipa -kupi svoj router.

jednostavno iz lošeg uređaja, da se na trepavice postaviš nemreš napraviti dobar.

Citiraj:

Autor Toncek (Post 3182414)
Ne...zanima me kako viditi kolike su mi smetnje na optici, imam problema s maxtv-om

neznam dali će ti pomoć, ja sam imao prošli tjedan na dva prijemnika probleme sa maxtv, smrzavanje, kockanje slike, prekidi veze,
izišli tehničari i po njihovim riječima isključivi krivac je speedport, što se ispostavilo točno, izbacivanjem speedporta i prebacivanjem
maxtv na moj router niti jedne greškice sad već 10 dana, jedina negativa je da je telefon sada definitivno stvar prošlosti, što u mom
slučaju i nije katastrofa.

Nikky 13.04.2018. 09:51

Za tel. kao "prijelazno" rješenje treba postaviti redirekciju poziva na mob. i miran si.

EDIT: Evo dodatak sa objašnjenjem:

"Pozive je moguće preusmjeriti na tri načina:

bezuvjetno;
ako je vaša linija zauzeta;
ako se ne možete (ili ne želite) javiti.

Prvi obuhvaća i preostala dva, pa ćemo samo njega opisati.

Kako ćete uključiti tu uslugu – to ovisi o vašem telekom operateru. Razlike postoje, ali su minimalne. U pravilu, morat ćete u svoj fiksni telefon utipkati kombinaciju brojki i znakova.

To vam operater neće naplatiti (iako preporučamo da provjerite kod svog operatera je li doista tako).

Nakon što uključite uslugu, troškove poziva snosi osoba koja vas zove, dok ćete vi platiti preusmjeravanje od vašeg fiksnog do mobilnog telefona. Koliko će vas to koštati ovisit će o tarifama koje koristite a i uvjeti korištenja povremeno se mijenjaju pa ponavljamo preporuku: provjerite s telekomom.

Kad već provjeravate, pitajte ih još dvije stvari: je li moguće preusmjeravanje na međunarodne brojeve (to će vam zatrebati ako/kad ćete putovati u inozemstvo) te kako možete poništiti uslugu.

Evo nekoliko primjera kako ćemo to provesti. U Bnetu je, recimo, potrebno utipkati **21*091xxxxxxx*11# (pri čemu je 091xxxxxxx broj na koji preusmjeravate pozive) pa potom stisnuti tipku za pozivanje. Za deaktivaciju trebate unijeti ##21#.

Ako ste na Vipnetovoj mreži, utipkajte *21*091xxxxxxx# za aktivaciju, odnosno *25 za deaktivaciju.

Korisnici Hrvatskog Telekoma trebaju upisati *21*099xxxxxxx#, a za deaktivaciju #21#. Isti postupak vrijedi i za Iskon Internet."

Napomena: To treba odraditi još dok je tel. aktivan (spojen) na router ISP - a, prije nego taj router izbacite "iz kombinacije".

skalar 13.04.2018. 10:58

pozitiva je da mi tel ne treba, al eto paketi su povoljniji s njim nego bez, bio sam bez 2g pa mogu još i dvije,
promjenilo se to da sam uzeo drugi prijemnik sa novim ugovorom pa rekoh čisto da si portove oslobodim da probam sa speedportom i šipak pukne veza i greška - zovite 08009000 tehničku podršku,
promijenili mi 2 x router prvi puta firma koja radi za t-com drugi puta t-com tehničari e i njima ista stvar i onda kemijali sa portovima jer prijemnici nisu htjeli učitavati i tako to sat vremena,
taman čovijek htio zvat centralu kad proradilo na jednom prijemniku priključi drugi proradi,
isključi speedport iz struje opet isto greška pogađaj koji će port propustiti signal za maxtv i to jedan po jedan prijemnik,
mislim si ja fučkaš telefon priključim na asusa oba prijemnika i sve radi bez greške, a speedport u ormar,
u nevezanom razgovoru tehničari kažu em je speedport za k.... ,a i da su ti novi samsungovi prijemnici jednako takvo smeće, jer od kada su njih mijenjali da imaju toliko više posla da ni ne stignu kvalitetno odraditi reklamacije.

tascam 13.04.2018. 11:16

Ja mogu samo potvrditi kako mi "stara" verzija Sppedporta radi znatno stabilnije od AC verzije, iako je u bridge mode-u.
Na drugoj strani je Linksys WRT 1200.

Toncek 13.04.2018. 12:27

Citiraj:

Autor skalar (Post 3183642)
neznam dali će ti pomoć, ja sam imao prošli tjedan na dva prijemnika probleme sa maxtv, smrzavanje, kockanje slike, prekidi veze,
izišli tehničari i po njihovim riječima isključivi krivac je speedport, što se ispostavilo točno, izbacivanjem speedporta i prebacivanjem
maxtv na moj router niti jedne greškice sad već 10 dana, jedina negativa je da je telefon sada definitivno stvar prošlosti, što u mom
slučaju i nije katastrofa.

Kod mene je bio problem u maxtv receiveru...potpuno novi, a neispravan. Stavili drugi i sad je sve ok.

skalar 14.04.2018. 03:54

rekao mi je tehničar da je problem u istovremenom spajanju 2 prijemnika ,odnosno da router nekuži da treba u isto vrijeme vid-ove poštelat na dva porta i da za to treba poseban ritual jer ni jedan po jedan neupali svaki puta tako da to traje jer kad se jedan zblesira nemožeš ni sa drugime ništa a to mi se baš neda,s jednim prijemnikom je je sve radilo 3 godine bez ikakvih problema,osim što su mi jednog samsunga morali zamjeniti,činjenica je da na optici linija do onta radi savršeno ,ontovi se isto gotovo nikada ne kvare,jedina slabost i to ne baš mala je speedport,a tu ti nema pomoći jedino ga mogu zamjeniti i vrlo brzo ti je sve po starom i kad tad dođeš na to da treba uložiti kune u svoj router i prestat se nervirati.

Toncek 14.04.2018. 10:11

Treba sve iskljuciti iz struje. Prvo upaliti ont, pricekati, pa ruter, pricekati, pa na kraju receiver.

darkydark 14.04.2018. 10:33

Ili kupit svoj ruter i bit preko godinu dana bez ikakve brige i pameti 😂

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

tominjo_1 16.04.2018. 12:44

Kod mene Speedport W724V Ci 11ac.
U zadnje vrijeme generira povremeno probleme sa pristupom na WiFi sa uređaja tipa tablet, mobitel, audio receiver.
Npr. surfam na tabletu i odjednom ne može učitat ništa, nula, banana...vrti u nedogled i tako bude i do 30 minuta...onda se odjednom ponovo sve normalizira.A na drugim uređajima ( mobitel jedan, drugi, komp...) sve šljaka normalno?!

Na uređaju za to vrijeme stoji ikonica da je spojen na wifi mrežu, ali od rutera prema van štanga.
Imao netko sličnih problema?
Mislim da ću tražit zamjenu rutera!

Nikky 17.04.2018. 11:33

Dok ne dođe novi (koji vjerojatno neće ništa riješiti), probaj svako cca 24h ga ugasit - saćekaj 5 sec. - pali.
U tim 24h ili 48h intervalima bi trebao biti "žveltiji".
Druga mogućnost je da ga "udavi" neki od klijenata, prvenstveno mislim na iphone ili android mob.
Ako se ne varam, nedavno je Samsung priznao grešku i dao update za neke nove (i skupe modele) jer su radili "nered" AP ili Routerima.

tominjo_1 17.04.2018. 14:19

U početku kad su mi dostavili ruter prije pol godine je bilo sve ok. Spojen sam i na novu centralu koja je 300 m zračne linije od mene.
Parametri u ruteru (hidden postavke) su idealni.Brzina 45 megabita.
Problemi koje sam spominjao su počeli unazad 4 tjedna.

T com tehničar mi danas donio drugi ruter. Ovaj je isti Speedport ali bez ac, znači nije dual band :(
Kad su me prespojili na novu centralu zvali su me i rekli da će mi poslat novi ruter, verziju ac (prije sam imao ovaj bez ac koji mi je danas ponovo dostavljen za zamjenu).
Sad mi nije jasno koji kuki su mi slali ac verziju rutera kad mi je čovjek danas dofural ruter bez ac????

Vidjet ću kak će se sad bit..... no bude li problema istih i dalje rekao je tehničar da će onda na centrali poziciju mi promijenit... šta god to značilo??

Nikky 17.04.2018. 14:37

Dofural je šta je imao u autu, AC varijanta je novija sa izmjenama u WiFi dijelu,
na žalost obje verzije su očajne, vidiš šta se sve navodi u temi.
Promjena pozicije na centrali se odnosi na promjenu porta na DSLAM - u, obično se radi kada se sumnja na ispravnost / korektan rad odr. porta pa se premješta na drugi (alternativni).
Ostalo ti već piše u temi.

tominjo_1 17.04.2018. 17:38

Ima li smisla tražit da mi ponovo zamijene ovaj bez ac koji sam dobio kao zamjenu, sa ac verzijom.
Inače na frekvu od 5 se nisam spajal na ac routeru koji je otišo danas.

Nikky 17.04.2018. 18:36

Vrlo teško pitanje ...
Već smo utvrdili da za neko normalno korištenje (čak i u kućnim uvjetima a da o poslovnim ne govorimo), treba stavit svoj normalni router.
:amen:

gusta 22.04.2018. 13:18

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 3183190)
To je zadnja verzija fw-a, 09091602.00.006

Jućer dobio taj ruter firmware je 09091602.00.007 tako da je to zadnji od t coma

Ag008 24.04.2018. 22:54

Ima li način kako na speedportu vidjeti koji profil imam na vdsl-u (8b, 17a) itd, kao što Zyxel iskona može?

Nikky 24.04.2018. 23:09

Nađi u temi linkove, neki rade neki ne.

Ag008 24.04.2018. 23:35

Ja sam sam postao te linkove, na niti jednom nema podatka o samom profilu pa sam mislio zna li netko kakav drugačiji način za to dobiti...

Europium 24.04.2018. 23:59

8b profil će teško dati iznad 5-6 megi uploada tako da si gotovo sigurno na 17a.

Ag008 25.04.2018. 10:28

Je, 17a. Samo s vectoringom sam možda i na 3x profilu a volio bi to provjeriti

.Delboy 26.04.2018. 01:30

Samo preko onog adslctl toola valjda, treba ti ssh za to.

mamutarka 04.05.2018. 21:48

trebo bi za wc3 otvorit portove jer ne radi, kak točno to napravim? ovo trebam pootvarat https://us.battle.net/support/en/article/7842

vidim port activation ali neznam gdje točno upisujem

3 su kućice, pa jedna siva,, pa još jedna veća

u prve dvije valjda ide port raspon, u treću? i zadnja velika je ip? koji točno, di ga nađem?

.Delboy 05.05.2018. 01:20

U prvu i drugu ide raspon portova na wan strani rutera, a u treču početak raspona na klijentu, tj. isti port ko na wan strani, a u zadnju ip od kompa.

Pazi da imaš zelene kvačice lijevo, ako ih nema i ne želi ih prihvatiti da ostanu nakon save, napravi factory i ponovo unesi, užasno iritantan bug.

Npr port 100:

100-100 100-100 192.168.1.2

Od porta 100 do 200:

100-200 100-200 192.168.1.2

Otvori samo one portove koji trebaju pristup do kompa, na ovoj listi su vjv. mislili na izlazni promet, a ne dolazni.

mamutarka 05.05.2018. 12:08

evo ovak sam otvorio https://i.imgur.com/TEi1Veq.png

al ne radi warcraft i dalje, frendu na iskonu radi mene ne radi kreiranje igre

neznam di griješim

koji ip moram ukucat u zadnju kućicu od ovih? https://i.imgur.com/JDZ4kt7.png

Nikky 05.05.2018. 14:02

Druga slika je sa kompa / lapa ?
Ako je onda si napravio grešku, u zadnju kućicu treba biti 192.168.1.4, to je trenutna ip adresa.
Ako su mrežne postavke na idiot (auto) onda je trebaš fiksno podesiti pod TCP/IP v4 a v6 ugasi.
U routeru provjeri / postavi da DHCP počinje od cca 192.168.1.20 kako bi ove od .2 do .19 bile slobodne za klijente sa fiksnim ip adresama.

mamutarka 05.05.2018. 15:13

sve je s mog kompa

enivej stavio sam kak si reko i sad radi sve, tenks nikky :)

booNN 10.05.2018. 20:12

ispričavam se ako je već odgovoreno, je li moguće uz net imati i voip i maxtv preko novog routera ak je speedport u bridge modeu? hvala!

skalar 10.05.2018. 20:40

speedport u bridge modeu znaći da voip i max tv i dalje rade na speedportu,
jedino signal za internet samo prolazi kroz njega, za internet tom slučaju treba dodatno tvoj router.

ThorSteiner 11.05.2018. 15:20

da vas pitam ja imam kvačicu i na 2.4ghz WLAN i na 5ghz, jel normalno da oba rade ili treba samo jedan od ova dva radit ? i za jedan imam šifru, a za ovaj drugi imam neku drugu vidim, jel to treba biti ista šifra za obe verzije ili kako je to normalno napravit ?

i jel ima razlike ako se koristi 2.4ghz ili 5ghz, meni se čini da mi je tehničar stavio šifru ovu veću na 2.4ghz, dok ova tvornička od rutera je na 5ghz.

Nikky 11.05.2018. 15:44

Promatraj to kao 2 odvojene WiFi mreže (što i jesu),
svaka ima svoje ime (SSID) i šifru, mogu / ne moraju imati istu.

Svaki band ima svoje prednosti i mane,
na 5ghz ima manje susjeda (čitaj manje smetnji), dobit ćeš veću brzinu transfera ali je radijus pokrivanja manji, na 2.4ghz je skoro obrnuto.

Čitaj malo, informiraj se :D

skalar 12.05.2018. 01:13

5ghz ti treba i kartica/komp/laptop/stick podržavati,i savjet ti je isto osiguraj svojom šifrom
ne ostaviti tvorničkom.

ThorSteiner 12.05.2018. 02:52

Citiraj:

Autor skalar (Post 3193288)
5ghz ti treba i kartica/komp/laptop/stick podržavati,i savjet ti je isto osiguraj svojom šifrom
ne ostaviti tvorničkom.

ma ovu 2.4 ghz mi buraz koristi i ne žali se za sad ništa, ona je odlično zaštićena imam skoro 30 znakova. ali ovu 5ghz nisam dirao, tehničar nije ni radio tu šifru, samo za 2.4ghz. budem napravio istu za oboje, smislio sam odlčnu šifru. :D

Nikky nisu svi od čitanja kao ti, neki vole da im drugi pričaju, a ne da moram sve čitat unazad, pa nemam ja vremena listat toliko stranica, ja sam radni čovjek ko je vidio čitat, kao da ja imam vremena za to. :D

skalar 12.05.2018. 18:42

šifra se stavlja da ti se nitko sa strane ne spaja kako na 2,4 tako i na 5 se možeš spojiti u isto vrijeme, a može se i susjed ili netko sa ne baš čednim namjerama,
u prvom slučaju osim što ćeš osjetiti s vremena na vrijeme pad brzine, nikakve posebne posljedice osim što plačaš internet i za sebe i za susjeda,
u drugom slučaju pak ovisno o nečednim namjerama možeš biti i zakonski gonjen za stvari koje nisi sam napravio, jer zakonski si dužan sam zaštititi wifi mrežu dobrom šifrom,
ako ne koristite 5ghz onda ju je najbolje isključiti, tvorničke šifre nisu dobre zato jer da bi se upisala automatski mora postajati neka lista u tvornici, e sad dali je netko nekom tu listu prodao ili nije to nitko nezna, a šifre se najčešće probijaju preko lista, tako da ćeš uvijek naći savjet da te šifre odmah promjeniš i da u redovitim razmacima staviš nove šifre.

Doktor O 14.05.2018. 00:24

pozz
neda mi se čitat cijelu temu...jel se može složit auto paljenje i gašenje rutera kao što se moglo na gigasetu recimo, da mi se resetira automatiski u 5 ujutro recimo?

hvala

i admin šifra, ne kužim i nemrem uć u admin, ako se tamo može složit onda nek mi netko pomgone pretty please :)

mamutarka 14.05.2018. 01:19

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3193840)
pozz
neda mi se čitat cijelu temu...jel se može složit auto paljenje i gašenje rutera kao što se moglo na gigasetu recimo, da mi se resetira automatiski u 5 ujutro recimo?

nop

moraš ustat u 5 i ugasit/upalit ruter

Overclock_freak 31.05.2018. 13:23

Molim Vas ko moze da mi uploada FW za ovaj uredaj

Lp

tomislav_sb 06.06.2018. 15:28

Da li je netko uspio upogoniti LTE failover? Imam Huawei E3276 4G stick i ht karticu na bonove (uzmem internet dan kada mi treba).
Stick i kartica rade bez problema na laptopu ali na routeru nikako.
Ima rješenja?

Andrija M 06.06.2018. 22:47

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 3200830)
Da li je netko uspio upogoniti LTE failover? Imam Huawei E3276 4G stick i ht karticu na bonove (uzmem internet dan kada mi treba).
Stick i kartica rade bez problema na laptopu ali na routeru nikako.
Ima rješenja?

Nema, tvoj stick nije podržan :nono:

(klikni na help kad si u failover meniju, tamo ti piše koji uređaji su podržani)

tomislav_sb 07.06.2018. 09:50

Citiraj:

Autor Andrija M (Post 3200938)
Nema, tvoj stick nije podržan :nono:

(klikni na help kad si u failover meniju, tamo ti piše koji uređaji su podržani)

Currently supported 3G/LTE dongles: HUAIWEI E3131/E3131As-6/E3276/E372, ZTE MF110/MF193A/MF195/MF662/MF683/MF821D, Alcatel X221L/L100V

Ipak je podržan ;)

stokis 07.06.2018. 15:28

koji je ulaz za ruter ( t-com) ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:29.