![]() |
Citiraj:
|
Slažem se s izborom, ako jedino imaš Links i ne želiš trošit previše novaca ovo je pravi izbor..al pazi ima Links više ovih LC napajanja u ponudi, mora bit GP3 serija...dosta dobro i tiho napajanje za te novce...
|
Imam neko nekvalitetno staro MS-ovo napajanje (450W) pa bih ga zamijenio nekim kvalitetnijim..., a imao sam u planu uzeti ovo: XFX Core Edition 80+ 450W, a alternativa je LC POWER Silent Giant GREEN POWER 460W.
Komponente: Procesor: Intel Core2 Duo E6600 Matična: ASUS P5B-VM Grafička: SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 RAM: 4GB DDR2 800MHz KINGMAX HDD: Samsung Spinpoint F3 500GB Zanimaju me vaša razmišljanja, koje od ta dva ili možda neko drugo (bolje, skuplje...) napajanje uzeti? Mislim da bi tih 450W bilo i više nego dovoljno, a poželjno je da je napajanje što tiše... Unaprijed se zahvaljujem na pomoći! |
dovoljno je i jedno i drugo, i dovoljno tiho (ali je tisina subjektivan dojam). ali nece biti niti xfx niti lcpower pod stresom/optereceni, tako da bi oba morala svakako biti tiha ;).
|
Taj XFX 450W je "no brainer" - više od toga ti ne triba, a boljeg za te novce nema (taj LC kao alternativa nije loš, ali premala je razlika u cijeni s obzirom na razinu kvalitete/performansi)
Inače XFX je preporučen u ovoj temi jedno 100-200 puta :D |
e ovako ljudi krepalo mi je napajanje... tj 90% sam siguran da je napajanje(chieftec 410)... radio sam na kompu i samo se ugasio... vec godinu dana je davalo znakove umiranja tj neke piskutave zvukove, sad kad je na 1 piskutav zvuk je jos jaci a kad ga stavim na 0 (ugasim jel) taj piskutav zvuk se polako gasi 10 sek.
otisao bih po novo napajanje bit ce seasonic 520... hocu li znati sam postaviti novo napajanje nije nista tesko? jel mogu fulati neki utor stajznam 12v staviti 5v i tako, ili svaki rail ima svoju vrstu utora, samo gledam di je staro napajanje bilo popikano i pikam novo? |
ne možeš ništa fulati, mislim možeš jedino ako nabijaš na silu.. svaki konektori ima drugačije utore na sebi, stoga ne brini, samo provjeri kako je bilo uštekano i tako uštekaj novo napajanje
|
evo montiran je seasonic 520 uspio sam sam jeee, komp odmah 80% tisi stari chieftec se zapravo jedini cuo u kucistu:goood:
jel treba kome stari chieftec, za neke djelove mozda sta ja znam, vent brijem jos radi... za colu zero 2l i doc po to u dugave:chears: |
Zanimljivo kako se taj XFX probio u bolju klasu. Ne znam zasto ali kad mi netko spomene tu marku nekako sam uvijek skepican prema njoj. Inace sam uvijek kupovao Enermax i nikad s njima nije bilo problema ali budemo i drugima uskoro sansu dali.
|
Nisam inače tip koji ovo piše drugima na forumu, al u ovoj temi gdje je, kako kaže kolega Drvoje, sve napisano 100-200 puta o gotovo svakom popularnijem napajanju, napisati da si skeptičan prema xfx. E pa valjda na svakoj stranici teme u zadnjih 30 stranica 2* piše kakvo je napajanje taj xfx i što je unutra zapravo, pa daj onda malo prelistaj unazad da ne pišeš ovako nešto.
(Ne umanjujem enermax (koji si također spomenuo) ni malo, ni kvalitetu ni cijenu ovim postom :nono:) |
Trebam preporuku dobrog napajanja od 500W do 600W.
:fala: Edit: ili tako nesto toga ranga sto kazete o ovome npr 520W seasonic Treba zamjena za 650W modularnog chiefteca CFT-650-14C starog 3 godine koji umjesto 3.3V daje 3.68V!!! |
Citiraj:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9848 |
Molio bih preporuku za napajanje (na raspolaganju imam 550kn).
Gledao sam ovo: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.740.035 i ovo: http://www.hgspot.hr/63042/napajanje-ocz-fatal1ty Ili preporucite neko drugo napajanje... Hvala :chears: |
QuidZz* Daleko bolja solucija od tih koje si odabrao
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9848 |
Citiraj:
Koji točno Antec imaš? |
Antec BP500u
|
Onda slobodno uzmi gore preporučeni XFX 550W.
|
OK, a kakav je ovaj lc power? Pitam jer mi ga kolega nudi povoljno.
|
Ne bi znao, nisam probao tu seriju.
|
Hm..neznam jel ovaj lc power bolji izbor nego ovaj moj antec...
anyone else? |
Ja imam LC6420 V2.0 ,ovo pod moj komp gura,dobio sam napajanje besplatno,nije bilo
novo,mislio sam se poslužiti dok ne skupim za nešto bolje jer nisam bio nešto za LC međutim radi mi super, nečujno je dosad nije bilo nikakvih problema,taj što si stavio je sigruno bolji od mog ako je povoljno ja ne bih bježao od toga . |
Tako i ja mislim, hoce li bit dovoljno da gura moj komp?
|
Iste je jačine kao to što imaš ako ono ne stvara probleme ne bi trebao ni LC .
|
Da ali ralog je ipak sto je ovo moje napajanje staro preko 2 god, a ovo je novo sa garancijom..mislin da ga se isplati uzet..
|
Isplati se onda kad je tako,ja sam promjenio mišljenje o LC od kako ga imam,
znam još neke koji imaju LC i nemaju problema sve radi stabilno . |
Onda idem na lc power :D
|
Pozdrav svima bio bih zahvalan za mali savjet. Neki dan mi je preminula HD4870 kartica pa sam mislio uzeti XFX6870 kao zamjenu.
Od napajanja imam VXCorsair 450W pa me zanima dali će to podnijeti novu grafu? Od ostalog imam: Procesor: Phenom II X4 955BE oc na 3.6GHZ Matičnu: GA-870A-UD3 Rev.3.1 Memorija: 8G DDR3 Kingston Hard disk: Samsung Spinpoint F3 1TB |
Hoće
|
Hvala onda uzimam odma!
|
Je li se nešto promijenilo u posljednje vrijeme da je XFX Core Edition 80 450W postao smeće ili su dečki u ADM-u počeli uvaljivati? Naime, nedavno sam frendu preporučio kupnju istog, ali kad je otišao po njega u ADM tamo su tako "izvrijeđali" to napajanje kao da je tražio MS, pa je odustao... Kasnije smo skupa otišli u Links u Vž i tamo su mu uvaljivali Chiefteca kao top napajanje, ali je na moj nagovor uzeo LC Powera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjerojatno imaju viška drugih napjanja na skladištu, pa pokušavaju uvaljati i nešto osim XFX-a ... Šteta što nisam bio tamo da ih priupitam što to točno nije u redu s tim "Seasonicom", baš bi me zanimao onako marketinški stručan odgovor :) Citiraj:
|
Citiraj:
A njihovi "argumenti" su bili nešto s uključivanjem usisavača, da ne bi radio ... Ali sam nakon spominjanja usisavača prestao pratiti. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
:chears: |
Planiram ubost još jednu 6970 (BF3 :goood:), pa me zanima mislite li da moje trenutno napajanje Corsair TX750 to uopće može gonit?
Ako ne, preporuka za napajanje do 1000kn (znači nešto od 850W+)? |
Bez da se oznoji.
|
Jesi ti siguran? Na nekom testu je izmjenera potrošnja same kartice (peak) 267W, ako uzmemo ostatak konfiguracije, 3 diska ... Nekako mi se čini da sam na knap.
Više na: http://www.geeks3d.com/20101223/test...48mb-review/7/ Po mojoj nekoj računici dođem do 768W za cijelu konfu (kada kupim 2. grafu). Računicu sam radio pomoću http://forum.corsair.com/forums/show...981#post469981. , 3 diska troše po 8W = 24w DVDRW 30w matična i ram 75W (možda i više jer imam G35 sluše, G11 tipkovnicu na USB-u) 2x grafičke 534W procesor 95W 2 venta od 80mm, 10W ukupno je to: 768W Samo napajanje nije iz najbolje serije pa me malo brine kako će to podnositi... |
Krivo si računao:D, to kaj je tamo nema veze sa stvarnosti tj. tolko troši kad se upali sintetika il stress testovi. Potraži na podforumu temu Potrošnja računala u različitim situacijama i konfiguracijama, pa ćeš dobit malo bolju sliku kak stvari stoje.
|
Citiraj:
Bez ikakvog problema. Kod mene na testu je HX750 vrtio Core i7 + dvije GTX295, a TX750 dvije HD4870x2. Nemaš se što brinut. btw pogledaj koliko stvarno troše takvi sistemi. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189774 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:43. |