![]() |
Bigme, fino bi legel sad jedan takav komadić, ne treba prilog:p
|
Citiraj:
da nebude OT danas bio u kineskom restoranu u Vž, sve vode neki autentični kinezi :D konobarica razumije hrv, al slabo govori, onak ko da si u drugoj državi. dakle, piletina u slatko-kiselom umaku, nije lose,makar bi piletinu zamijenil s ananasom kojeg je unutra bilo jako malo junetina na sečuanski, odlicnog okusa, puno safta, lagano ljuto špageti od riže, definitivno najbolji špageti koje sam jel...izgledaju ko one zive jegulje na diskaveriju :D a desert, pohani sladoled...izvana vruće, iznutra hladni sladoled...wtf? :stoopid: a aperitiv mi je bil sake, toga bi se lako moglo popiti i po par litri :D |
Citiraj:
momentalno se rastopi, a stejkove obloži folijom bogova :D inače klasika - vino za deglaziranje, pol limuna za veselje pa onda malo vrhnja da poveže masnoću i onda ostatak vrhnja, sol, papar. najbolji umak kojeg umijem napraviti :) |
Ma kakvi, kak sam gladan-samo bi malo reducirao umak i pomako sa kruhom uz meso...kakve crne finese dok mi krulji u škembi:D
|
zato valja trezan i sit raditi stejkove :D :D
|
Citiraj:
|
Kaj bu mi stejk sitom, to je mazohizam:D
Jeo sam samo pizzu danas pa sam ogladnio, zato budem za kasnu večeru poŽderal ostatke materijala-šunku, sir i masline, uz do domaći kruh i jabuku:) |
@črabl... nemoj zaboraviti uzet partiklicu :D :D
edit: mislim relativno sit, za stejk postoji poseban odjeljak u tijelu koji nikad nije pun :D |
LOL,netreba,ja žderem ko "zločesti bradati dečko" iz Banata :D što više mrva po meni to znači da je obrok bio bolji....zalit pivom nakon ---> građanska dužnost!
|
Joj čitam, gledam i razmišljam kak sam gladan, idem ubit još graha sa kobasicom kaj je ostalo od ručka, i još malo luka da sam sebi smrdim po noći :D
|
Citiraj:
Usput, di je taj kineski restac u VZ i kakve su cijene. |
a to ti je na trgu bana josipa jelačića,na mjestu gdi je prije bila pivnica medvedgrad, odnosno preko puta ulaza na ograđeno parkiralište
a cijene...sveukupno je ispalo 180kn, a to mi spada jos u dopusteni buđet za počastiti se sa stranom kuhinjom :D |
Citiraj:
|
yup...za dvoje...mislim, recesija je pa se nebre financijski potpuno opustiti :p
|
Nema smisla zamrzavat žuljba i zelje pa sam danas potukel ostatak:D
|
|
|
ali je stvarno golem :D
kaj nude nutra sve osim umaka? |
Feta, paradajz, luk, krastavci, kuruza..ima toga. :)
Ja sam na kraju ovaj umak kaj sam imao za pomfri istresao u zloburger. :D Bilo bi bolje kad bi pecivo bilo tanje, a pljeska deblja. :) |
Šteta što su se vratili na "obični" pomfrit. Prije su sami rezali krumpire i radili ga, odličan je bio.
|
Danas bude kasni ručak-tek oko 17.20, pol zigorskog domaćeg grahorastog u pećnici i krumpač, domaći kruh i crveno staročeško.
Šalatu bum preskočil danas:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Zvlek sam se iz kade i odmah nakon toga u škrinju po king sladoled na štapiću. :)
|
vani -10 a moja zena hoce sladoled..... naravno otisao sam ga kupiti i sada se prezderavamo.......!!!!!!!:roller::roller::roller::roller::roller::roller:
|
Danas za ručak krem juha od cvjetače, pečeni picek i mlinci. Palačinke vulgaris :)
I ja sad pojela sladoled :) |
|
Losos,zeleni rezanci....repete repete cijeli dan :D
|
Citiraj:
|
|
Ja obožavam lososa :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Panorama kak si me skužio u toj kapi i prsluku. :D |
Jučer sam za ručak radila juhicu od povrća + pečeni svinjski but na jabukama i luku (odlično :goood:) i uz to za prilog pečeno povrće (krumpir, karfiol, paprika, prokulice) + špinat na salatu.
Bilo je jako fino :zdero: A danas sam gablala krafnu s pekmezom :D (počinje vrijeme krafni, treba to iskoristiit :)) |
Smrzo sam se ko zadnja pica danas pa kad sam se vratio doma napravio usput inventuru škrinje...našao i jednu plečku i jednu ŠUNKETINU, ovu zadnju zvadil odmah van:D
Iskopao sitniš od zigorske pure, 4 krilca skup sa malim batacima, želučeke i srčeka pa hitil u lončinu, ubacio papra u zrnu, korjen peršina i celera, pola paprike, jedan paradajz, posle idu tranu dva krumpača da ima i žena kaj jest kad je divljak i ne jede juhu, jedna svinjska i dvije obične mrkve+par malih komadića suhe chili papričice od matorog. Poslje fino zvadim van meso, krumpače i mrkvu a ostatak propasiram natrag, malo domaćeg paradajza iz boce, domaća taranica i nasjeckanog lišća peršina.... Za desert imamo dva reda štrudle od višanja i jedan od trešanja:chears: |
Danas 2 kroasana i 1 sendvić. Sad nemam pojima kaj ću jest, opće nisam gladna. Jedino sigurno znam da ću radit fritule :D Dalek je put sutra pred menom pa da kolegica i ja imamo što grickat putem :goood:
Citiraj:
E da, jel netko radi biskvit sa višnjama/trešnjama? Jel to klasičan biskvit ili su neke finese u biskvitu? Plizzzz hellllpppp :D |
Danas grah zelje i kobase,Danka Partizanka style :D
|
e danas sam se upucal u sofri bureka i klepa, onda merak torta i jedva sam prezivio;)
nego da, prtljah nesto po kulinariki i ma evo link predobra spika:) @ammy ja znam za onaj ful jednostavni, biskvit, bacis nutra visnje/tresnje i speces... ispadne onak ko da su potopljene unutra, mozes malo zalit s onim sokom iz tegle u kojem su bile tresnje da bude saftnije. taj kolac obicno iz manjeg protvana prezivi 20minuta i mir:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije bilo loše, mrvicu preslatko za moj ukus (ali ja ni ne vilim baš slatko pa nisam mjerodavan:)) ali neloše. Čak ni trešnje iz škrinje nisu bile loše. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58. |