PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Jelc 28.12.2011. 13:39

Nije mi dal vrag mira, moral sam umakat kruh u ono crno od pečenja...brijem da sam pretjeral:D

Amdejac 28.12.2011. 13:48

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2059752)
Nije mi dal vrag mira, moral sam umakat kruh u ono crno od pečenja...brijem da sam pretjeral:D

Jel imaš dovoljno novina u kancelariji. :D

Jelc 28.12.2011. 13:52

Citiraj:

Autor AMD (Post 2059759)
Jel imaš dovoljno novina u kancelariji. :D

Skoro sam se po plećima zahital:D

Ko ga šljivi, gušti su gušti:)

Ammy 28.12.2011. 17:44

Pojela sam ujutro kroasan još je bio topli i masni, bjak, cijeli dan mi je muka.
Zamjesila tjesto pa će bti pizza :D

lutherus 28.12.2011. 17:58

Za ručak sekeli gulaš.

syss 28.12.2011. 22:29

danas sam zgodno ženu dočekao sa vrlo jednostavnim i pristupačnim jelom :)

na malo maslaca prepržio sitne komade špeka, doslovno 4-5 listova sitno narezanih, pa onda nekih 10-15dag šunke, nakon što je se špek fino stisnuo nutra 500ml 20% mm megle vrhnja, jedno 30dag ribane gaude i malo mlijeka... začiniti sa malo soli (ako treba zbog špeka), muškatnim oraščićem i majčinom dušicom.

sve skupa zveknuti preko onih premium ledo njokica.

tri tanjura je pojela pigletica :D

Roberto 29.12.2011. 11:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2060190)
na malo maslaca prepržio sitne komade špeka, doslovno 4-5 listova sitno narezanih, pa onda nekih 10-15dag šunke, nakon što je se špek fino stisnuo nutra 500ml 20% mm megle vrhnja, jedno 30dag ribane gaude i malo mlijeka... začiniti sa malo soli (ako treba zbog špeka), muškatnim oraščićem i majčinom dušicom.

Malo modificirana verzija carbonare, me like :)

Općenito, bijeli saft s poprženim špekom je kombinacija s kojom nemreš fulat kaj god dodal poslije toga :)

Općenito me nakon mesina za blagdana vuku salate i tjestenine :)

Želudac se oporavlja, jučer sam krenuo oprezno s malo pizze, danas budem malo više pizze :D

panoramix 29.12.2011. 12:57

Za oporavak od prežderavanja : Poriluk s kobasicama, crveno Staročeško.

Mad_Duke 29.12.2011. 16:59

Sodoma i gomora sutra počinje u 06:17 ujutro kad idem na vlak za Beograd. Onda malo u Novi Sad na proslavu Nove Godine :)

Zašto Sodoma i Gomora? Zato jer je tamo roštač toliko dobar i jeftin da se ne moram bojati nekih lokalnih desničara jer će me za svinju zamijeniti! :P

Prvo će neka karađorđeva pasti za bivšu domovinu :p

syss 29.12.2011. 17:01

neš' ti problema zamijenit te za pork :D :D :D

sretan put ovo-ono, dofuraj mi neke poklone :)

@roberto... evo stara je dokrajčila zalihe gornjeg recepta, udavila se :)

muškatni oraščić FTW :)

listerstorm 29.12.2011. 17:36

Evo jedan zanimljiv recept:

http://coolinarija.blogspot.com/2011...muckalica.html

syss 29.12.2011. 17:40

odoh u mercator... brb :D

Ammy 29.12.2011. 17:50

Citiraj:

Autor syss (Post 2060839)
odoh u mercator... brb :D

kaj si mi kupio :p

@mad sretan put!

@listerstorm imamo i mi taj recept, al na hrvaškom :roller: uglavnom svi koji su probali su se davili u tome vele da je prefino :goood:

Danas ostatak pizze :zdero:

syss 29.12.2011. 17:54

idem vraga... pa ne stane mi u frižider više hrane :D

Ammy 29.12.2011. 17:58

Citiraj:

Autor syss (Post 2060847)
idem vraga... pa ne stane mi u frižider više hrane :D

pih, party breaker :p

syss 29.12.2011. 17:59

slab sam :(

Ammy 29.12.2011. 18:02

Citiraj:

Autor syss (Post 2060854)
slab sam :(

a sijoće :frend:

Zamjesila sam kruhek pa si sad razmišljam dal još radit kakva punjena peciva, ono šunka/sir, hrenovke u tijestu, puhance ili ti ga poderane gaće bez poderotine :roller:

syss 29.12.2011. 18:06

pitaj onog svog doma koliko sam siroče :D :D

Roberto 29.12.2011. 19:36

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2060834)

Neloša stvar ta mućkalica. Radili ju ovo ljeto s ostacima roštilja od dana prije. To je po meni jedini smisao rađenja mućkalice - kad se zasitiš roštilja, ostatke iskoristiš za ovak nekaj (iako, za moj ukus, kad napraviš dobar roštilj, taj je i drugi dan bolji od mućkalice), dobro je za triježnjenje :D

Preporučam za probat ;)

Citiraj:

Autor syss (Post 2060805)
muškatni oraščić FTW :)

Orašćić je zakon, često ga se dohvatim u kuhinji :)

Ammy 29.12.2011. 21:11

Odluka je pala na kupus kifle :D Baš sam rekla dragom, malo je ostao zbunjen, pa sam mu objasnila, ali da ne govori kompiću kakve su u biti, nego da ostane na kupusu, pa kad je rekao da nije izbirljiv :lol2: Inače su to kiflice punjene šunkom i sirom, a mogu biti i prazne, premazuju se margarinom pa kada se ispeku raskupusaju se, barem ja to tako dožvljavam, i listaju se lijepo. Sad sam ih ugurala u protvan pa stavila u pečnicu. Hvalim se kasnije slikama prije i poslije, nekak mi se čini da će ona prije biti lijepša :roller:

@syss neće pitat al pretpostavljam veliko ;)

Dakle prije i nakon pečenja...uff baš sam ponosna na sebe :D

Amdejac 30.12.2011. 01:14

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2060834)

Nema ovo veze sa pravom mučkalicom.

panoramix 30.12.2011. 07:27

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2060979)

Dakle prije i nakon pečenja...uff baš sam ponosna na sebe :D

Bas lijepo izgledaju a vidim da je stari skrtac odobril malo vecu potrosnju struje pa je i korica fino smedja :D
Jos da sam degustiral uz domace pivo....:goood:

Ammy 30.12.2011. 07:42

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2061215)
Bas lijepo izgledaju a vidim da je stari skrtac odobril malo vecu potrosnju struje pa je i korica fino smedja :D
Jos da sam degustiral uz domace pivo....:goood:

Hahaha, ne kužite vi to s koricom, a izgleda da ću dugo bit na tapeti radi toga :D
Pa mogao si doć, bila je degustacija oko 23 sata uz domaće pivo :goood:

Roberto 30.12.2011. 10:18

Citiraj:

Autor AMD (Post 2061178)
Nema ovo veze sa pravom mučkalicom.

Ima, ima...
Orginalna mućkalica je jelo koje se radi od ostataka roštilja koje se onda dinsta sa svježim sezonskim povrćem. To je osnovni recept.

Varijacija na temu ima mali milijun, svaki kraj ima svoje neke običaje i pravila, vrste mesa i povrća, ali u suštini je uvijek ista stvar - meso s roštilja i povrće.

Zdinstaš svježe sezonsko povrće (mrkva, luk, paprika, paradajz...po želji), podliješ s temeljcem od juhe (poslužice i kocka za goveđu juhu, rastopljena u mlakoj vodi), dodaš meso s roštilja (prethodno očišćeno od kostiju), začinioš po želji, eventualno možeš dodati malo paradajz sosa i pustit da zakrčka - i to je to :)

Amdejac 30.12.2011. 10:50

Joooj, vidio sam svakakve recepte. Neki se čak kunu da u mućkalicu mora ići coca cola. Kad probaš pravu Leskovačku mućkalicu onda shvatih da su drugi recepti jeftina kopija.
Kod nas nisam naletio na dobru mućkalicu iako sam obišao skoro sve pečenjare koje se kunu u originalne recepte. U osnovi kao što kažeš je meso sa roštilja i sezonsko povrće, ali postoje omjeri pvrća, paprika mora biti pečena na roštilju. Za probanje originala put za Leskovac ili u Sloveniju, Gornja Radgona, Pomurski sejem.
http://www.pomurski-sejem.si/slo-kzs/kzs.htm
Tamo svake godine dolazi ekipa iz Leskovca sa svojim specijalitetima.

Roberto 30.12.2011. 11:02

Citiraj:

Autor AMD (Post 2061324)
Joooj, vidio sam svakakve recepte. Neki se čak kunu da u mućkalicu mora ići coca cola. Kad probaš pravu Leskovačku mućkalicu onda shvatih da su drugi recepti jeftina kopija.
Kod nas nisam naletio na dobru mućkalicu iako sam obišao skoro sve pečenjare koje se kunu u originalne recepte. U osnovi kao što kažeš je meso sa roštilja i sezonsko povrće, ali postoje omjeri pvrća, paprika mora biti pečena na roštilju. Za probanje originala put za Leskovac ili u Sloveniju, Gornja Radgona, Pomurski sejem.
http://www.pomurski-sejem.si/slo-kzs/kzs.htm
Tamo svake godine dolazi ekipa iz Leskovca sa svojim specijalitetima.

da, to je porijeklom leskovačko jelo, ako se entko može hvaliti da ima orginalni recept, to su leskovčani.

Ja volim svaki recept prilagodit sebi i svojim željama, pa tako i ovaj. I volim eksperimentirati s hranom :D
I volim upotrijebit ono što imam na raspolaganju.

Ovo ljeto sam mućkalicu radio s pečenim tikvicama s roštilja umjesto pečenim paprikama, a paprike sam sitno naribao i zdinstao s lukom, mrkvom i malo češnjaka.

Šta reći osim da smo se na kraju skoro potukli tko će posudu pomazat :D

flare 30.12.2011. 21:56

Amy - svaka ti čast :care:...sve tvoje kiflice/kolači izgledaju predivno :)...ja takvo što, na žalost, ne znam napraviti

Upravo sam se vratila sa Zrinjevca/Cvjetnog/Jelačić trga - čaj s rumom, sendvič s pršutom (režu pršut pred tobom i odličan je :)) i kobasice...uz nezaobilaznu Rakijarnicu na Cvjetnom :goood:

Uživajte sutra :chears: i svih drugih dana u godini

Amdejac 31.12.2011. 04:51

Citiraj:

Autor flare (Post 2061750)
Amy - svaka ti čast :care:...sve tvoje kiflice/kolači izgledaju predivno :)...ja takvo što, na žalost, ne znam napraviti

Pa ti meni reci kak da smršavim :rolleyes:

Ammy 31.12.2011. 10:07

Citiraj:

Autor flare (Post 2061750)

Upravo sam se vratila sa Zrinjevca/Cvjetnog/Jelačić trga - čaj s rumom, sendvič s pršutom (režu pršut pred tobom i odličan je :)) i kobasice...uz nezaobilaznu Rakijarnicu na Cvjetnom :goood:

Uživajte sutra :chears: i svih drugih dana u godini

Hvala, hvala.
Lijepo je tebi bilo u obilasku ;)

Citiraj:

Autor AMD (Post 2061865)
Pa ti meni reci kak da smršavim :rolleyes:

Nikak :roller:

panoramix 31.12.2011. 10:42

Upravo završio lončić sa 12 sarmi a poslije ide u rol domaća raca i naravno uz to mlinci i cikla. Svim Žderonjama i Žderonjkama puno uspjeha u kuhanju, koju kilu više na vagi, dobrih recepata i nadasve zdravlja u 2012. godini želi matori kuhar.

samsung89 31.12.2011. 16:30

Pohrani.com
:goood:

Jelc 01.01.2012. 13:09

Za doručak usputno čerupanje odojka i umakanje kruha u maščobu, za ručak klasika od sarmuljka i pirea:)

Ammy 01.01.2012. 13:56

Za doručak kolači :roller: Bili su moji pa su oni doručkovali špek, kobasice, salamu i sir.

Za ručak će biti goveđa juha, kuhana govedina, ostatak odojka i tortilje za mene :D (isto ostatak od jučer). I radim baguette, po receptu idu masline, ali njih ću izbacit ovaj puta :D

domis 01.01.2012. 16:09

za dorucak sarma, nakon dorucka kolaci, prije rucka kolaci, rucak sarma, desert kolaci :D

listerstorm 01.01.2012. 17:13

Za ručak pašticada s njokima. Za večeru ostaci janjeće plećke od sinoć.:D

Hamm 02.01.2012. 12:47

Suza za zagorske brege...

Starci se vrnuli iz zagorja i dofurali su:

domaćeg sira i vrhnja, kobasica i špeka. Tak normalno da sam se jučer usvinjil s tim. Danas domaće dimljene krvavice, restani krumpač iz zigorja i domaće kiselo zelje na salatu. :) MILINA! :)

Kasnije bum spil deci-dva domaćeg crnog i odo gledati pod kapke. :)

panoramix 02.01.2012. 13:00

Danas za ručak reliquie reliquiarum od stare godine: sarma s restanim i staročeško crven x 2 pa onda u dreamland...

Roberto 02.01.2012. 13:22

Kod mene još ostalo odojka od neke večeri.

Danas ću ga dokrajčit, treba sam odabrat salatu (krumpir salata mi zvuči kao dobar izbor) :)

Jelc 02.01.2012. 13:33

Odojak i ostatak francuske.
Sve si mislim da probam francusku malo "doradit" sa chilijem...treba i to probat:D

Halos 02.01.2012. 13:35

kebab iz šcp-a... opet

dooobarrr :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:02.