![]() |
Danas : napacani sv. but kuhan u kiselom zelju i restani krumpač na luku. Daruvarsko crveno, se razme...
|
Danas dvije tunjevine. Strpao češnak pa tunjevinu. Začinio, dodao ono malo vrhnje za kuhanje sa parmezanom, ubacio vode, dodao malu fini mini od gljiva juhu unutra i na kraju ubacio one premium njoke ili kaj već. Ufff, ubijačina. Nije mi se dalo ništa "konkretno" jer je ovo bilo gotovo za 20 minuta!
|
Danas bude filana paprika-i to dugačke zelene "rog"+pire krumpač:)
|
Citiraj:
|
Već sam prije jeo! Puno bolje od "običnih". Baš se osjeti da je krumpač unutra, a ne poliplastikusfantastikus e666
|
čak i dok se kuhaju miris je totalno drugačiji.
|
Knedle sa šljivama, sa prezlima i punoooo vrhnja :zdero:
|
to smo već bili apsolvirali da tko ne jede knedle + šećer + vrhnje + prezle ne zna šta propušta.
malo voća iz knedli, prezle, šećer i vrnje mix kad ostanu na kraju tanjura... neću spominjati sex, ali bih i mogao! :D :D |
ja bi to (ono prvo) al bez šećera
|
I tata bi sine! :D
|
Citiraj:
Bas sam se jucer utovio u tome....predobro :zdero: Nego ocemo jos jednom prije nove god. neke ždere?? |
|
čvarci za doručak :D
|
Citiraj:
Danas svinjača-ostatak filane paprike, paradajz-soc i domaći pomfač:p |
Citiraj:
Usput, najbolji prirodni lijek za gastritis pa čak i za čir na želucu je sok od svježeg zelja ( treba imati sokovnik ), 1 dl natašte popiti svaki dan, dva tjedna. Prolazi sigurno i ne vraća se tako skoro, bar godinu dana. Ja sam već četvero ljudi nagovorio na to i svi su sada ok, a piju kavu i jedu po starim navikama. |
Citiraj:
|
Nije mi vrag dal mira pa sam išao probati lignje iz konzuma. :D Uvijek sam govoril da nemre tak hrana biti loša, a da je ja nemerem pojesti. Očito da može. Odvratno. :(
|
peceni odojak je zlo, jebeno zlo...opet moram u horizontalu a pred 3 sata sam se probudil :D
|
Umoran od klasično kuhane i pečene hrane, potprašio cipele do šume i malo prezalogajio (skontam da sam konjina obrisao fotke, pa nabacujem stariju):fuming:
Usput nabrao panjevčice pa si kontam za sutra neku piletinu, palaćinke, vrhnje... |
http://www.pohrani.com/f/3V/F9/4bAsEFY3/riba-1.jpg
Veceras ulovljen sutra ide u pecnicu...cca 4,50 kg zive vage |
Ja i stara se sjetili napraviti pizze. :p
Prva: http://www.pohrani.com/f/2g/Fr/4QhQD...1210131244.jpg paradajz, mortadela, šunka za pizzu, vratina, sir, ljuti fefaći, slatki fefaći i origano. :) Druga: http://www.pohrani.com/f/2T/135/2X5a...1210131936.jpg sve isto samo nema mortadele. :p |
Ja i feferone pojedem, a ti? :D
EDIT1 Mislil sam na ljute, naravno :D EDIT2 Chilliman Legenda Stanko NovaTv InMagazin http://www.youtube.com/watch?v=LHQXX..._YuYDTidEDujqD |
Citiraj:
Kupio jednom zbog totalne stiske sa vremenom bila je tak dobra da je pas s nje skinio one komade "salame" i ostalo ostavio. |
Citiraj:
Ovo na žaru je odlično :beer: Neznam zašto, ali jede mi se pizza sad...i mislim da idem sa riječi na djela :D |
Citiraj:
|
Domaći svinjski odresci žačinjeni i proprženi na maslinovom ulju i ubaćeni u domaći paradajz umak s bijelim lukom. Evo krćka se već jedno sat vremena, ima da bude fino :)
|
mortadela na pizzi :o ?
|
Citiraj:
|
|
sinoć el mehico grande enčilade, iliti u orginalu - enčilade :)
skombinirao sam par recepata i izvukao ono najbolje iz njih, pa se upustio u avantaru kako slijedi: ![]() - potrebni sastojci + sol i papar koji nije na slici, ono lijevo je 1 x zelena, 1 x crvena paprika i 1 x ljubičasti luk... btw. mercator 8 x 8 free tortilja za 19kn ;) ![]() - na zagrijano ulje kockice belog mesa, sol, čikn začin, chili i smrvljeni suhi ljuti feferon ![]() - kad dobije boju (nekih 10ak minuta sa miješanjem) dodati svježe povrće ![]() - paradajz na kockice i njegova voda, hint: ako trebate podlijevati kasnije rađe nasujte vodu u praznu limenku paradajza i onda sa tim podlijevajte pošto paradajza dobrano ostane u piksi ![]() - 5/10 minuta prije kraja kuruza i crveni grah ![]() - ovak jušno bi trebalo biti pred kraj ![]() - tortilju punite sa ocijeđenom smjesom, pa premaz umaka od jednog plavog vrhnja, malo kečapa i malo majoneze i na vrh ribani sir, ja uzeo gaudu ![]() - na dno malo ulja premazati i onda prekapati sa umakom od glavnog pečenja taman da prekrije dno, naslagati tortilje koje se frču ko palačinke ![]() - premazati sa ostatkom vrhnje-majoneza-kečap umakom ![]() - obilno posuti sirom, ja sam uzeo prek pol kile za cijeli recept ![]() - umak od punjenja preliti po siru i ako je ostalo nadjeva slobodno pobacati uokolo trtrtrtrtrtrrrtrt!!! ![]() ![]() eto šta je ostalo na kraju od 2.5 gladnih ustiju (stara je pojela neke dvije patvorevine od šunke i umaka jer ne ljubi meksičku). kod serviranja sam zabio na tanjur sa strane svježu kombinaciju zelenih i radića sa dolca + bijeli umak (vrhnje, abc vlasac, majoneza, sol). ubojstvo... ovo ću ziher ponovo delat. |
|
Aaaaaaaa sad si me sjetila, bio na maturalcu u pragu i odemo u dučan kupit cugu i gledamo žestice i uzmemo amareto jer je bio po imenu i izgledu najsličiniji amaru.
Uzeli smo 2 boce, vratimo se u sobu idemo probat i nikome ne valja, probam ja i efekt: vau, to je prefino i kasnije skužim da je to bio liker od marcipana, dobio sam 2 boce praktički free :D Danas za ručak krvavice, restani krumpač i domaće kiselo zelje :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
@syss a liker je fakat mrak. Ima još vanilija, čoksa i nugat. A i večera ti je bila fina. tak radimo i mi, samo ne stavljamo papriku jer ju ja ne jedem, ne mastimo protvan, a tortilje prije punjenja namažemo mješavinom vrhnja i češnjaka u granulama i zapečemo ih samo sirom jer punjenje uvijek potrošimo :D
|
Citiraj:
Inače, za recept :goood:. |
Majoneza daje jedan poseban okus kada se zapeče, ja ju stavljam na pizzu :D
Mi danas kod svekrve na ručku ima roćkas |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:27. |