PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Novi iMac - sviđa li vam se? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164091)

fran123456 23.01.2010. 21:16

Briši post

Rino 23.01.2010. 21:59

.
.
.
5.PREKRASAN DIZAJN

:puke:
...mi se od moram imat ajpod,ajfon,ajmek i idem na Fejsbuk-generacije...

Baja 001 23.01.2010. 22:21

Ajme opet rasprava. Inače svatko tko je koristio MacBook (Pro) bilo koje generacije, i nakon toga uzeo običan laptop u ruke vidio je razliku.
  1. Dizajn, koji ima odlično rješenih i elegantnih stvari, od punjača, ledica, poklopca, ispuha pa do kopče za monitor
  2. Izrada, pa MB(P) je bolja od 90% prijenosnika na tržištu.
  3. HW neću komentirat jer ima i jačih uređaja
  4. SW kako kome ali činjenica da OSX dolazi sa svim predinstaliranim i da sve radi od početka nekog čini sretnim

Ostalo iz videa je manj-više crap.

media_plejer 24.01.2010. 00:03

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1548097)
SW kako kome ali činjenica da OSX dolazi sa svim predinstaliranim i da sve radi od početka nekog čini sretnim

Vidiš ovo me fascinira, zašto je npr. EU natjerala Microsoft da izbaci Internet Explorer (mislim ok, ja ga ne koristim i loš mi je, ali činjenica je da je to dio "software komplet rješenja" za široke mase) dok se ovdje tako nešto nabraja kao ogromna prednost. Sada je red na Apple-u da isporučuje goli OS bez safari-a itd., jer u suprotnome tjera kupce da koriste taj browser i time krše pravila tržišne utakmice.

thopok 24.01.2010. 01:12

prenosim video s prethodne stranice
Citiraj:

Autor thopok (Post 1547838)
valjda je vrijeme da se i ove godine nastavi ova tema koja nema kraja(a ova je zadnja aktualna)

moze se zakljucit kako doticna ima potencijala:goood:(nisu li zapravo i najavljeni kao "zaljubljenici", a ne eksperti), a sto se tice "dugog podesavanja" i koliko je frustrirajuce- evo bas temu ispod primjer: HDMI torture

takoder je primijecen dio jednog komentara koji je prilicno tocan za odredeni dio foruma
Citiraj:

oni koji na svom računalu nerade ništa osim igranja igrica i skidanja piratskog softvera i tu i tamo provedu dan uklanjajući viruse iz računala
jos ako se tome doda sve ostalo osim softvera(njega najmanje zapravo)

I'm a PC

Mar 24.01.2010. 02:13

Citiraj:

Autor media_plejer (Post 1548157)
Vidiš ovo me fascinira, zašto je npr. EU natjerala Microsoft da izbaci Internet Explorer (mislim ok, ja ga ne koristim i loš mi je, ali činjenica je da je to dio "software komplet rješenja" za široke mase) dok se ovdje tako nešto nabraja kao ogromna prednost. Sada je red na Apple-u da isporučuje goli OS bez safari-a itd., jer u suprotnome tjera kupce da koriste taj browser i time krše pravila tržišne utakmice.

Apple i Mac su totalno beznačajni u grand scheme of things i to je razlog što EC-u Apple uopće nije na radaru.

Njih prcaju za zamjenske baterije i univerzalne punjače za mob, pa će novi iPhone to morati imati ako se želi prodavati u EU.

Matth€w 24.01.2010. 02:14

Taman kad bi trebali pohvalit "ekipu s televizije" da je konačno bacila obraz malo na tehnologiju, te da su ju pokušali (bezuspješno) shvatiti i prenjeti svoje znanje, odnosno informirati širu publiku putem ovog priloga, oni naprave takve sranje od istog da je to za nepovjerovati.

Ja to gledam ovak - nas tu 99.999% s foruma se razumije u sve to što su oni nablebetali u prilogu i gdje su pritom pogriješili u njemu, a 99.998% zna barem 10x više od onog što su oni prezentirali, tako da je ubiti u nama problem. Jednostavno smo si mi krivi što smo prekvalificirani i prepametni za to. :D

Meni je osobno najbolje bilo kad je rekla da joj za "proper uštimavanje" nekog novo instaliranog programa na PC-u treba cijeli dan.

Gabre 24.01.2010. 02:43

Citiraj:

Autor media_plejer (Post 1548157)

možda zaboravljaš da Apple prodaje KOMPLETNO BRAND NAME računalo i na njega može staviti što hoće.

windowsi su samo komad software-a i kao takav se pojedinačno prodaje.

thopok 24.01.2010. 02:58

vidi, vidi
http://www.mackorisnik.com/forum/vie...p?f=13&t=11824

Matth€w 24.01.2010. 03:00

@gabre

Izjava ti baš i ne stoji, pa i HP prodaje svoja kompletna brand name računala od tuđeg hardwarea, isto kao i još xyz kompanija. Po ničemu se ne razlikuju od Applea.

I OS X je zaseban komad softwarea i kao takav se isto, poput Windowsa, pojedinačno prodaje.

Ovo što je Mar reko je dobro...

@thopok - svatko će uvijek "prat" po svome... Ma glavno da su oni nama sretni što ih predstavlja slatka cura, to im je očito najbitnije. :) Nema veze što je nadrobila gluposti.

IcyTexx 24.01.2010. 04:02

Kaj je to "monopol u hardverskom pokretanju PC-a na svijetu"?

Hamm 24.01.2010. 09:11

Izjave mlade dame:

a) apple proizvodi hardware i software
b) apple ima kvalitetniji hardware i tu ne mislim samo na proceosr, hardware i rame
c) lijepiši dizajn
d) pc je radio dok ga nisam trebala koristiti
e) windowse trebaš podešavati cijeli dan

Izjava ovog grdog lika:

a) igrice
b) igrice
c) igrice i grafička

Niti žena niti lik nemaju baš previše pojma o čemu oni zapravo pričaju. Samo mi je kraj bio zaista smiješan kada je žena izjavila da Mac ima kvalitetniji backup.

Sve u svemu totalni crap od priloga. :)

Wolverine 24.01.2010. 12:27

Citiraj:

Autor thopok (Post 1548226)

OMFG pa ekipa tamo ne zna ni kako im se OS zove :D
Koji FAIL :D

Citiraj:

A ovaj spiker mi je najjaci sa ejplom i sa kad je rekao mac se vrti na os deset.Ja sad gledam sta deset ,deset gb,deset bita ,mb a oo on mislim na XXXXXX jebemu led...

Pa kaj su svi na toj stranici totalni kreteni i nemaju pojma o računalima koja koriste? :stoopid:
Baš me zanima kaj bi bilo da im netko tamo napiše da žemska nema blage i da je većina izjava činjenično netočna. :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1548255)
Niti žena niti lik nemaju baš previše pojma o čemu oni zapravo pričaju. Samo mi je kraj bio zaista smiješan kada je žena izjavila da Mac ima kvalitetniji backup.

Sve u svemu totalni crap od priloga. :)

Drito to, niti jedan od sugovornika nemaju niti najmanje dume o onome o čemu pričaju, jer da znaju išta znali bi kakve gluposti valjaju.

Matth€w 24.01.2010. 12:46

Da i to mi je bilo smiješno, "kvalitetan backup", em je izjava "na razini" (definicija "kvalitetnog backupa"? WTF?) em je TimeCapsule jedan od većih failova Applea.

Nastranu što je enormno skup, software u većini slučajeva ne radi kako treba. Koliko sam imao prilike gledati i čitati po netu, a i kolega mi ga ima, to što ljudi backupiraju putem njega na kraju ni ne uspiju restorati to natrag.

Gabre 24.01.2010. 12:56

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 1548227)
@gabre

Izjava ti baš i ne stoji, pa i HP prodaje svoja kompletna brand name računala od tuđeg hardwarea, isto kao i još xyz kompanija. Po ničemu se ne razlikuju od Applea.

I OS X je zaseban komad softwarea i kao takav se isto, poput Windowsa, pojedinačno prodaje.

Ovo što je Mar reko je dobro...

@thopok - svatko će uvijek "prat" po svome... Ma glavno da su oni nama sretni što ih predstavlja slatka cura, to im je očito najbitnije. :) Nema veze što je nadrobila gluposti.

po ničemu? :roller:

da li HP ima svoj OS koji stavlja na ta računala. drugo, hardverski kvalitetom su NEUSPOREDIVA. kvalitete kućišta, hardvera, hlađenja, itd..

HP-ova brand name račnala su ti ništa nego obični piceki u ružnim caseovima. pogledom unutra vidiš koji je to jad i bijeda...

no tema nema smisla, mogu samo zaključiti da je malecka slatka i bilo mi ju je fora slušati :)

uvažavam mišljenja i pokušavam bit objektivan uvijek, no nije u redu kenjati protiv Applea ili PC-a. U krajnosti, PC kao brand ne postoji :beer:

apple predstavlja jedan kompletan proizvod, out of the box, sa svime da je funkcionalan taj čas kad ga izvadiš, uključujući i backup ;) i koji svaka šuša zna podesiti. aj to nekom laiku reci da napravi u PC-u, a da ujedno funkcionira tako dobro ko na OSX-u..
nemojte pričat o nečem što niste probali.. jer backup na Osx radi savršeno. jednostavno. ili kako bi moj prijatelj rekao - RADI.

P.S. ja ne vidim ništa loše u onom videu, zapravo su sa stajališta jednog normalnog usera bili sasvim točni.

Bubba 24.01.2010. 12:58

Citiraj:

Drito to, niti jedan od sugovornika nemaju niti najmanje dume o onome o čemu pričaju, jer da znaju išta znali bi kakve gluposti valjaju.
Ne da ih branim, ali prije svega, nezahvalno je uopce govoriti o takvoj temi u periodu od nekoliko minuta uz mogucnost gubljenja konteksta usljed montaze.

Ne znam koliko vas je bilo u prilici biti u ovakvim emisijama, no IME, najbolje je biti maksimalno suzdrzan i ne ulaziti u prevelike polemike. Na stranu sto ovo dvoje nema tri ciste o cemu baljezgaju, ali ipak..

Takodjer imajte na umu da je urednik emisije takodjer tabula rasa o temi o kojoj je bila rijec, tako da je to double facepalm fail!

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1548426)
da li HP ima svoj OS koji stavlja na ta računala.

Naravno da ima.

Citiraj:

drugo, hardverski kvalitetom su NEUSPOREDIVA. kvalitete kućišta, hardvera, hlađenja, itd..
Po obicaju, trkeljas.

Pogledaj, kad vec nikada u zivotu nisi otvorio brand masinu, whitepaperove i datasheetove te se skoncentriraj na "thermal" dio u njima.

Citiraj:

P.S. ja ne vidim ništa loše u onom videu
Onda ti imas nekih opakih problema. Jer jedino sto je moglo poboljsati taj video je veliti TITS or GTFO znak koji bi joj pokazao urednik.

Matth€w 24.01.2010. 13:00

Ah Gabre... Bolje da si ti bio u tom prilogu umjesto one cure, nekako mi se čini da bi to bolje sjelo. :p :D

Kao što rekoh i prije, uvijek će netko "prat" po svome, i tako u krug možemo dovijeka... Iskustva s Macom ima dovoljno i ja ti osobno, na ovo što si ti, mogu protuargumentirati, ali mi se, iskreno, stvarno neda...

EDIT: Etoga, Wolv i Bubba to the rescue! :D

Wolverine 24.01.2010. 13:01

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1548426)
P.S. ja ne vidim ništa loše u onom videu, zapravo su sa stajališta jednog normalnog usera bili sasvim točni.

Gabre daj odi van, nadiši se traka, ispljuskaj se pa ponovno pogledaj video. :D

Sasvim je točno da:
Apple proizvodi svoj HW i SW
Da je riješen problem piratskog SW-a za mac
Da koristi bolji proc, RAM, i sl.

Daj me nemoj.
Da se razumijemo osobno nemam ništa protiv mac-a izuzev cifre kod naših lihvara, no činjenica je da je video jedan veliki BS prepun dezinformacija

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1548431)
Ne da ih branim, ali prije svega, nezahvalno je uopce govoriti o takvoj temi u periodu od nekoliko minuta uz mogucnost gubljenja konteksta usljed montaze.

Ne znam koliko vas je bilo u prilici biti u ovakvim emisijama, no IME, najbolje je biti maksimalno suzdrzan i ne ulaziti u prevelike polemike. Na stranu sto ovo dvoje nema tri ciste o cemu baljezgaju, ali ipak..

Takodjer imajte na umu da je urednik emisije takodjer tabula rasa o temi o kojoj je bila rijec, tako da je to double facepalm fail!

Sa ovim se stajalištem u potpunosti slažem. Činjenica je da u jednoj takvoj emisiji ne možeš ulazit u suštinu problema. Također kao što si naveo, urednik određuje što ide, a što ne - što je samo jedan od razloga što recimo ja, a mislim i dosta drugih nikad ne bi željeli sudjelovati u prilogu takog tipa.

Gabre 24.01.2010. 13:06

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1548435)
Gabre daj odi van, nadiši se traka, ispljuskaj se pa ponovno pogledaj video. :D

Sasvim je točno da:
Apple proizvodi svoj HW i SW
Da je riješen problem piratskog SW-a za mac
Da koristi bolji proc, RAM, i sl.

Daj me nemoj.
Da se razumijemo osobno nemam ništa protiv mac-a izuzev cifre kod naših lihvara, no činjenica je da je video jedan veliki BS prepun dezinformacija

što ti smatraš hardwareom?
ja tu vidim i monitor i kućište, i tipkovnicu, i matičnu, i miš.. itd itd...

moram ovdje stat na stranu ejplovaca :D , video je takav kakav je, a i bubba vam je dobro napisao

ja osobno tvrdim da su Apple računala nešto najkvalietnije što možeš danas kupiti (od računala, jel). to je moje mišljenje.

:beer:

pinkskin 24.01.2010. 13:14

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1548382)
Baš me zanima kaj bi bilo da im netko tamo napiše da žemska nema blage i da je većina izjava činjenično netočna. :D

Napisao je neki tip, zadnji post

Wolverine 24.01.2010. 13:20

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1548437)
što ti smatraš hardwareom?
ja tu vidim i monitor i kućište, i tipkovnicu, i matičnu, i miš.. itd itd...

Gabre nemoj se pravit bedast, znaš dobro o čemu tu pričamo. ;)

Za svaki slučaj da te podsjetim:

curica veli:

Citiraj:

što se tiče hardvera on je također kvalitetniji , tu ne mislim samo na procesor, RAM i hard, već na kvalitetu ekrana, tipkovnice, tačpeda i ostale prednosti koje mek ima....
Citiraj:

...kod meka i hardver i softver proizvodi jedna tvrtka....
Sorry ali ovo je totalni BS
Navedi mi ime te tvrtke koja proizvodi sve to :D
Dakle nećemo sad o procesoru i matičnoj, ali navedi mi ime firme koja za mek proizvodi kućište, miš, tipkovnicu, LCD panel, adobe paket,...

Dizel 24.01.2010. 13:22

Mozda Eurovoće zadruga u Orahovici? :D

Gabre 24.01.2010. 13:26

a što si se ti toliko uhvatio što je jedna slatka mala rekla... bokte, u najmanju ruku kao da je Setve jobs to izjavio... :D

ja joj sve opraštam :P

pa hardver i je kvalitetniji... :) a i hardver i softvare pravi ejdna firma, jel tako, sve je pod jednim imenom Apple.. i to ti 99% korisnika smatra istinom.

i tko smo mi da tvrdimo drukčije. :P

Wolverine 24.01.2010. 13:33

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1548466)
a što si se ti toliko uhvatio što je jedna slatka mala rekla...

Lovim se zato što si izjavio

Citiraj:

Citiraj:

pa hardver i je kvalitetniji... :)

Ma ozbiljno? Koliko je to Intelov Core2Quad ili Core i7 u meku kvalitetniji od onog kojeg kupiš kod Štefa u njegovoj trafici? Koliko su to diskovi bolji? Koliko su LG Philips S-IPS paneli bolji u apple monitoru od onog kojeg kupiš u ostalim monitorima s istim panelom istog proizvođača?

Gabre, kažem ti, odi se nadiši friškog zraka :D

Citiraj:

a i hardver i softvare pravi ejdna firma, jel tako, sve je pod jednim imenom Apple..

UJ, kaj na Intelovom procu stoji Apple logo? Jel to onda nekaj slično ko K-Plus brand u Konzumu?

Bubba 24.01.2010. 13:34

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1548471)
Ma ozbiljno? Koliko je to Intelov Core2Quad ili Core i7 u meku kvalitetniji od onog kojeg kupiš kod Štefa u njegovoj trafici? Koliko su to diskovi bolji? Koliko su LG Philips S-IPS paneli bolji u apple monitoru od onog kojeg kupiš u ostalim monitorima s istim panelom istog proizvođača?

Ja mislim da bi se ti trebao nadihati friskog zraka, da ti malo dodje da je nas GaBre obicna trollcina. :)

Wolverine 24.01.2010. 13:37

Mislim da imaš pravo, dobro bi mi došla jedna šetnja maksimirom :D

thopok 24.01.2010. 14:51

takoder je istina da ce doticna vjerojatno biti daleko uspjesnija od nekih koji mnogo vise znaju(dok isti iz nekih razloga i nisu bas za televiziju):kafa:

Mad_Duke 24.01.2010. 15:01

Citiraj:

Autor thopok (Post 1548560)
takoder je istina da ce doticna vjerojatno biti daleko uspjesnija od nekih koji mnogo vise znaju(dok isti iz nekih razloga i nisu bas za televiziju):kafa:

Puno je veća mogućnost da se dotična izgubi u moru ekonomista, nego da bude daleko uspješnija od prosjeka ;)

Ali ono, who gives a ...

thopok 24.01.2010. 15:08

pa takav je dojam(vjerojatno je fokusirana na bitno inace), dok se npr. "korisnik PC racunala" samo igra*(a upravo takav predstavlja prosjek)

*to me podsjetilo da su takve bas na TVu (ne samo) jednom ocrnili

Gabre 24.01.2010. 15:11

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1548471)
Lovim se zato što si izjavio
Gabre, kažem ti, odi se nadiši friškog zraka :D
UJ, kaj na Intelovom procu stoji Apple logo? Jel to onda nekaj slično ko K-Plus brand u Konzumu?

evo upravo idem van, pa ćemo vidjet oću se vratit pametniji :fiju:

ma ti mene ne razumiješ.. :goood:

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1548476)
Ja mislim da bi se ti trebao nadihati friskog zraka, da ti malo dodje da je nas GaBre obicna trollcina. :)

:roller: pravi se javio :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:45.