![]() |
Probaj disk zavezat na obican flaks, na sva cetri kuta, i da tako visi.
Stari trik, ali itekako efikasan. Vibracije na nuli. |
Ili kupi u local hardware storu gumice za vodu i stavi između kučišta i diska. 0.10 lipa komad.
|
Citiraj:
|
|
ma meni je kanta wide open :) trenutačno . doduše malo vuče sa proca... ali opet...
podnošljivo je to. imam sobu 3 sa 4m i mogu spavat sa kompom koji vrti grid... e da još uvijek mi zna fortron počet nekad cvrčat. to iritira. ima neko riješenje? |
meni je kuciste napola otvoreno. Ako se fanovi vrte sporo mora biti dobar dotok zraka
|
Flaks ti je ona prozirna spaga za pecanje.
Renesis, raskopcaj tog fortrona i kresni Papsta nutra. (taj fortron ima 120 mm vent, jelda?) Decki pazite kad smanjujete brzinu ventova... Ja sam skinuo onaj speedfan, i ljepo fino kak nisam nis posebno radio iskljucio ja CPU fan i dva case coolera... kad ja to zaboravio i poceo gledat neke parodije... I komp--- cak, restart. Zanimalo me pa sam odmah u BIOSU pogledo temperature, kad ono 82 C:fuming: :fuming: :fuming: , kak sam nedavno restarto bios, shutdown temperature mi je bila off... Ugasio ja odmah komp, i iso vidjet kolko je topal pasivac, opeko sam se...:smoke: Decki, samo se pazite.:beer: |
Ovako. Napajanja su jako osjetjiva i malo veća temp drastično smanjuje vijek trajanja, tako da on puše zato šta mora a ne zato šta mu se da...
šta se tiče isključivanja ventova mene to ne brine. oba su nonstop na 35% i u biosu je namješten warning i shutdown temperature tako da ja straha nemam... |
meni je pc vent na 30%, NB i OTES na 20%. Graficnu hladim sa 120% na 800 RPM.
U biosu je podesen shutdown i warning |
Meni se vent na procesorskom cooleru vrti na 1100 okretaja, Papst 120mm otraga na 800 i Antec 120mm naprijed na minimumu na onom potenciometru, kanta je sad pod stolom i ja sam ful zadovoljan.
|
Citiraj:
|
Negdje sam bio čitao o tome kolko povećanje temp smanjuje vijek trajanja. a ta krivulja je dosta strma. ako mi se bude dalo budem pisao u fsp group pa budemo vidjeli...
ja bi ipak da mi napajanje drži preko 3 godine... |
Moje ima garanciju 3 g...A u te 3 godine ce se svasta promijeniti... Mozda uzmem fanless PSU :)...
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Evo i kako sam riješio kablove od diska...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:52. |