PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

riceburner 14.11.2011. 20:08

Citiraj:

Autor flare (Post 2024811)
pire od krumpira i karfiola s preprženim lukom :zdero:

nadam se da spavas s otvorenim prozorom i nemas otvoreni plamen u blizini :D:fiju:

domis 15.11.2011. 02:59

neznam gdje drugdje da pitam pa ajmo ovdi :D

hoce li netko narucivati Trinidad Scorpion pa da puknemo zajednicku narudzbu preko ebay-a? :D

panoramix 15.11.2011. 06:25

Citiraj:

Autor domis (Post 2025390)

hoce li netko narucivati Trinidad Scorpion pa da puknemo zajednicku narudzbu preko ebay-a? :D

Jesi probal Nagu i kak ti se cini ? Ak nisi, onda se strpi za TSBT. Ja imam doma 5 komada Nage susene, al skupljam hrabrost za degustaciju. Neki dan sam probal svjezu Scotch Bonnet i bilo je ok ( 350.000 Scovlle )

JuXo 15.11.2011. 08:02

ja bi to probao sad odmah :D

iako znam posljedice :D

Roberto 15.11.2011. 08:07

Citiraj:

Autor domis (Post 2025390)

Jesi obratio pažnju na ovaj dio:
Citiraj:

The Trinidad Scorpion Butch T pepper is so strong that those who handle it must wear protective gloves. Exposure to the eye or skin near the eyes when handling this pepper could cause temporary blindness. While preparing the Butch T, one should wear a chemical mask or a body suit to defend against fumes given off in the cooking process
:D

Kaj bi uzeo, sušenu, svježu (jel ovo uopće moguće preko ebaya) ili prah?

Što se ludo ljutih papričica tiče imam Nage Bhut Jolokie u prahu, a obzirom na doziranje u jelima i obzirom da to nitko od rodbine i frendova osim mene ne može konzumirati, tih 100 grama će potrajati duže vrijeme :D

Kupio sam sjeme Scotch Bonet Red papričica, to bi ljutinom trebalo odgovarati i širim masama ako uspiju :)

JuXo 15.11.2011. 08:24

gdje nabaviti tu Bhut Jolokiu?

i da, uzeti svjezu ili susenu?

dovoljna mi je jedna papričica jer znam da nitko od mojih ovdje u okolici to ne bi probao :D

Roberto 15.11.2011. 08:33

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2025423)
gdje nabaviti tu Bhut Jolokiu?

i da, uzeti svjezu ili susenu?

dovoljna mi je jedna papričica jer znam da nitko od mojih ovdje u okolici to ne bi probao :D

Imaš sušenih kolko hoćeš na ebayu, kao i praha:
http://www.ebay.com/itm/20-Bhut-Jolo...item3a6c76c9f6
http://www.ebay.com/itm/1-4-oz-SUN-D...item1e644a4d3b

Ako bi samo jednu, onda radije uzmi prah, tak sam i ja kupio.
Napravil sam si od njega svoju žešću verziju tabasco umaka, a ostatak koristim za zaljutit jela po potrebi.

Evo i škorpiona tko hoće :D
http://www.ebay.com/itm/1-4-oz-SUN-D...item1e681222d3

JuXo 15.11.2011. 09:36

to meni ne treba za zaljutit jelo, imam tabasco, nego bas hocu da probam to i da vidim koliko je ljuto :D

jer kad sam vidio onog lika sto umire sat vremena nakon sto je probao hocu da se uvjerim osobno :D

Roberto 15.11.2011. 10:02

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2025469)
to meni ne treba za zaljutit jelo, imam tabasco, nego bas hocu da probam to i da vidim koliko je ljuto :D

jer kad sam vidio onog lika sto umire sat vremena nakon sto je probao hocu da se uvjerim osobno :D

Ukratko - ako si mislio da je tabasco ljut - prevario si se gadno, to je mala beba napram ovog :D

Od samog mirisanja kad sam otvorio vrećicu s prahom jolokie, krenule su mi suze na oči i počeo mi je curit nos, i trajalo je to skoro pol sata.
S ovakvim ekstremno ljutim stvarima treba biti oprezan.

Ja sam napravio svoj novi sos - pol kavene žličice jolokie, žličica dimljene slatke paprike, žličica rižinog octa (može i obični ili vinski), žličica šećera, pol žličice soli, žiličica soka od češnjaka, paradjz sos (količina po želji, ovisi kolko ljut umak želiš), žličica hren umaka i žličica senfa.

Tko ne voli paradjz sos može ga zamijenit vodom, ali će sos ispasti rjeđi. Također, tko ne voli šmek dimljene paprike, može i bez toga, kao i bez senfa ili hrena.

Frend koji voli ljuto (ili je samo mislio da voli :D) nije mogao podnijeti ljutinu par kapi ovog umaka na kriški pizze.

syss 15.11.2011. 10:05

malo retrospektive :)

Pohrani.com
- ljubekov gaj, fenomenalna klopa i još bolja vina

Pohrani.com
- orogoro zagorska, slavonska i lovačka

Pohrani.com
- stejkooooovi, papar i ulje prek dana, sat vremena odstajali vani prije pečenja

Pohrani.com
- done + ledo premium njoke što sam neki dan spominjao i umak od pečenja

Pohrani.com
- teško je medium-rare ufatit sa mobom

eto sad možemo dalje sa radnim danom :)

panoramix 15.11.2011. 12:57

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2025416)
Jesi obratio pažnju na ovaj dio:

Kaj bi uzeo, sušenu, svježu (jel ovo uopće moguće preko ebaya) ili prah?

Što se ludo ljutih papričica tiče imam Nage Bhut Jolokie u prahu, a obzirom na doziranje u jelima i obzirom da to nitko od rodbine i frendova osim mene ne može konzumirati, tih 100 grama će potrajati duže vrijeme :D

Kupio sam sjeme Scotch Bonet Red papričica, to bi ljutinom trebalo odgovarati i širim masama ako uspiju :)

Ako si pogledao jedan od mojih prethodnih postova, stavio sam fotku svoje ljubimice Scotch Bonnet koja veselo raste na prozoru u kuhinji. Možeš dobit koju svježu za probati, bumo se uz pivo dogovorili.

Roberto 15.11.2011. 13:30

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2025684)
Ako si pogledao jedan od mojih prethodnih postova, stavio sam fotku svoje ljubimice Scotch Bonnet koja veselo raste na prozoru u kuhinji. Možeš dobit koju svježu za probati, bumo se uz pivo dogovorili.

Može, naravno :D

Vidio sam sliku, lijepo izgledaju papričice :)

Meni je stigao dio sjemenja, za probu bi već posadio par komada i probao uzgojiti doma uz prozor prek zime. Kolko vode/sunca/topline im treba?

panoramix 15.11.2011. 17:00

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2025712)
Može, naravno :D

Vidio sam sliku, lijepo izgledaju papričice :)

Meni je stigao dio sjemenja, za probu bi već posadio par komada i probao uzgojiti doma uz prozor prek zime. Kolko vode/sunca/topline im treba?

Nemoj sad, rano je. Moja paprika je posijana ( više sjemenki ) u teglicu početkom ožujka. Kad mlade biljčice porastu 10 cm, presadiš u veću teglu na razmak od 3 cm x 3 cm ( najbolje su one duge plastične koje se mogu objesiti na balkonsku ogradu ). Tek početkom svibnja, kad prođe frka s mrazom, možeš ih presaditi na stalno mjesto u vrt na razmak 30 x 30 cm. Ako imaš mogućnost postaviti mali plastenik/tunel, mogu iću u vrt desetak dana ranije. Paprike općenito traže dosta sunca i topline a Bonnet ne traži odveć zalijevanja kao npr. domaća babura. U jesen, polovicom rujna, možeš odabrati koji lijepo razvijeni primjerak i sa dovoljnom količinom zemlje oko korijena, presaditi u okruglu teglu pa s njom na prozor. Bonnet spada u porodicu Capsicum chinense tj,. ona je u naravnom staništu višegodišnja biljka tako da se nadam da će moja prezimiti bez većih gubitaka lišća i vratiti se u vrt u svibnju.

Hamm 15.11.2011. 19:42

Kako te paprike izdržavaju vrućine? :) Moj balkon gleda na zapad/sjevero-zapad.

Ljeti zna biti zicer 45-50 cemzijevaca. :)

Pupo 15.11.2011. 19:44

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2025990)
Kako te paprike izdržavaju vrućine? :) Moj balkon gleda na zapad/sjevero-zapad.

Ljeti zna biti zicer 45-50 cemzijevaca. :)

Ako budeš zaljevao, nećeš imat problema iako bi ti se mogle pojavit fleke na jednom djelu plodova. Napravi im neki hlad da nema direktno sunca kad je najjače i zaljevaj :goood:

EDIT:

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2026032)
Ovak uglavnom i ja sijem. Jedino što sam skužio da i paprike i paradajzi puno bolje rastu ako se sjeme prije sadnje dobro navlaži vodom.
U usporedbi s klasično sijanim sjemenom rasle su duplo brže do veličine flanca (za sadnju u zemlju).

Bilo koja biljka raste bolje ispočetka ako staviš sjeme da naklije. Recimo još bolje ti je stavit sjeme u navlaženu vatu, bolji je efekat. Još se recimo može prije sadnje/naklijavanja stavit sjemenje u vodu i ono sjemenje koje pliva gore u pravilu neklija, "pokvareno" je tako da ga možete odmah u startu eliminirati.

Roberto 15.11.2011. 20:58

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2025876)
Nemoj sad, rano je.

M znam.
No, svrbe me prsti, iposijao bih 2-3 sjemena za probu i držao ih u uredu da rastu, imam tamo obilje topline (doduše i malo direktnog sunca i suhi zrak) :D

Citiraj:

Moja paprika je posijana ( više sjemenki ) u teglicu početkom ožujka. Kad mlade biljčice porastu 10 cm, presadiš u veću teglu na razmak od 3 cm x 3 cm ( najbolje su one duge plastične koje se mogu objesiti na balkonsku ogradu ). Tek početkom svibnja, kad prođe frka s mrazom, možeš ih presaditi na stalno mjesto u vrt na razmak 30 x 30 cm. Ako imaš mogućnost postaviti mali plastenik/tunel, mogu iću u vrt desetak dana ranije.
Ovak uglavnom i ja sijem. Jedino što sam skužio da i paprike i paradajzi puno bolje rastu ako se sjeme prije sadnje dobro navlaži vodom.
U usporedbi s klasično sijanim sjemenom rasle su duplo brže do veličine flanca (za sadnju u zemlju).

Citiraj:

Bonnet spada u porodicu Capsicum chinense tj,. ona je u naravnom staništu višegodišnja biljka tako da se nadam da će moja prezimiti bez većih gubitaka lišća i vratiti se u vrt u svibnju.
Hvala, ovo nisam zapazio, dobro je znati :)

listerstorm 15.11.2011. 21:38

Rest In Peace

"This sauce is NOT for the faint hearted or inexperienced!

Rated at over 2 million on the Scoville Heat Scale, it has a burn far above what any single chilli pod can achieve!Can't find a chilli sauce hot enough? Look no further! This blazing hot beauty won 'The Hottest Chilli Product' of the huge 2010 Araluen Chilli Festival, over many well known super-hot sauce companies, including the famous 'Blair's Death Sauces'!!It also defeated the Chilli pepper Companys '10 minute burn' to Win Gold and also take out the entire Extreme Hot Sauce Class in the prestigious Hot Pepper Awards In the US.A SUPER HOT fruity sauce, REST IN PEACE is full of hot hot Bhut Jolokia, fresh Mango, banana, peach, 3 different honeys and spices, along with STUPIDLY HOT natural Habanero Extract"

Roberto 16.11.2011. 09:50

Jebote, ovdje su moderatori i na svaštari brži nego na nekom drugom forumu u bitnim sekcijama :D

Danas sam na poslu samo na kavi, doma je ostalo špageta od jučer, zmislim bum neki umak da ih iskoristim :)

kian 16.11.2011. 17:19

Da priupitam vidim ima znalaca.

Ove domaće feferone su fino ljute dok su svježe, a dok se posuše jako malo ili ništa.
Pohrani.com

Moje Naga Jolokie, samo kasno nabavio sjeme pa su još male, a i sad mi fali sunca. :(
Pohrani.com

Najljuće što sam jeo je crvena habanero u sosu Red Haba Delight.
I mogu reći jako fino, ali i ljuto zavisi od doze. :)
E da i skupo mislim da je bilo cca 70 kn.

Stranica ne radi, pa da kopiram sastojke.
Ingredients: Red Habanero peppers, water, extra virgin olive oil - cold pressed, organic cane sugar, tangerine puree, honey, lemon, salt

Mislim da je netko stranicu prije spomenuo, a kopirao krivi link. Počnite jesti ljutu hranu!

Ammy 16.11.2011. 20:47

Ideja by nino...nije loše to tak s kuruzom :goood:

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Jelc 16.11.2011. 20:50

Mi delali danas nekakvu pivsku pizzu-meni isti vrag ko obična:D
Jedino kaj ide pivčuga u tijesto a žena je usput nafilala rub sirom...

trouble 16.11.2011. 21:45

Za ručak su bile pečenice sa francuskom,večera je bila krvavica,krastavci i integralac :D

syss 16.11.2011. 23:25

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2026963)
Ideja by nino...nije loše to tak s kuruzom :goood:

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

ejmi probaj zabiti trakice svježe babure po pizzi... believe you me :)

Ammy 17.11.2011. 07:12

Citiraj:

Autor syss (Post 2027125)

Budem probala na jednom komadiću, jer nevolim papriku, mislim uvijek ju mogu maknut, ali radi okusa možda i nebi bilo loše. Thx :D

Mad_Duke 17.11.2011. 09:56

Bogme lepo zgleda. Meni ta kuruza ide tak fino uz kulen i chili na pizzi :)

Roberto 17.11.2011. 10:11

Paprika na mesnoj pizzi je must, ako i špek, a vidiš, bum probao i kukuruz, dobra ideja :)

Ammy, čini mi se da šampinjoni nisu friški... ccc :D
Meni ne valjaju ti iz staklenki/piksi, ako nemam friških radije ih ne stavljam na pizzu.

Inače, jučer sam bio u nekoj pizzeriji na Ravnicama, ne znam ni kak se zove :D
Uglavnom, kuhar radi pizze za pultom pred ljudima i peče ih tamo u peći, cijela pizzerija fino miriši.
Došo sam s frendom popit cugu, al' nam je tak zamirisalo da smo si naručili pizzu. I bila je fina :)

JuXo 17.11.2011. 11:56

ufff paprika na pizzi daje prej... okus :D

a danas za rucak punjena paprika, mljac

Ammy 17.11.2011. 12:05

Nisu friški šampinjoni, pa kaj, meni to nesmeta, samo da su možda tanje rezani.... :p

Upravo jedem ostatak pizze, a doma za ručak II ili ti ga večeru sarma ili kiselo zelje s grahom, nemrem se odlučit :D

flare 17.11.2011. 14:39

Citiraj:

Autor syss (Post 2027125)

o daaa, nema domaće pizze bez paprike i luka :goood:

Mommistake 17.11.2011. 14:57

Bemu miša.. Od kad sam bio u piceriji Oro-goro, ni jedna pica mi više nije dobra.. Jer je ova božanstvena :)

Ammy 17.11.2011. 18:04

Ipak sarma i pire....mmmmmm finooo

trouble 17.11.2011. 22:34

Prekipilo mi iza teretane.....posjet Zelenjaku ja krvavice,frend(inace profesionalni fudbaler :D ) jedva prožvakao pola zagrebačkog,pa sam ja morao dovršit posao! nakon toga za desert tiramisu i palačinke s nutelom......it's good to be a Žderonja again :D

Jelc 18.11.2011. 00:18

Lagana večera-sir, vrhnje, raženi i onaj ostatak čvaraka, nema smisla da se presuše u frižideru:p

Ammy 18.11.2011. 18:54

Mužić vratina na naglo i pomfri.
Ja ledov oslić i pomfri.

I radila sam ovo za probu, nije mi vrag dal mira :roller:
Tko pogodi kaj je ispod sirnog omotača dobi jedan takav sendvić :lol2:

Pohrani.com

Sad idem skakutat, a naknadno vam stavim sliku presjeka, patite se malo :D

Halos 18.11.2011. 19:03

Citiraj:

Autor flare (Post 2027557)
o daaa, nema domaće pizze bez paprike i luka :goood:

Ooo da! :goood:
+ neznam dali je tko probao "divlje" šampinjone na pizzi, vjerojatno malotko (osim mene khm, khm ... :D ), to je nešto najbolje što sam otkrio u zadnjih godinu dana! Savršeno!

@ammy - ma daj... :)

Codiac 18.11.2011. 19:18

e ovo je hamburger...

Pohrani.com

600 grama cistog uzitka :)

btw tacna je 40x40cm :) ak se netko pita jel :D

nino 18.11.2011. 19:39

Pozicija?

3NCORE 18.11.2011. 20:19

To je ovo?

http://www.mekpers.com/cjenik-hrane/...geri/zloburger

Pupo 18.11.2011. 20:25

Ma lako za veličinu žemlje, bitna je veličina pljeskavice :D

Ammy 18.11.2011. 21:03

Taj hambi bi ja jela 2 dana :goood:

Dakle presjek, mojega neobičnog jela....Toast Hawaii (u ovu rupu od ananasa kada je pečeno ide višnja, ali ju ja nisam imala) :roller:
Pohrani.com

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50.