![]() |
Jučer sam bio u berbi kod svojih u zagorju. Čim smo došli dočekala nas je šunkica i sir. Poslje prvog vinograda doma je bilo pohane piletine i pečena purica. Nakon drugog vinograda odradili smo roštilj + pomfit te naravno domačeg paradajza u izobilju :)
Sve je to popračeno s popriličnom količinom gemišta i crnog vina. P.S imaju cca 20ak zekana za koje se premišljaju dal da ih pretvore u gulaš ili da ih imaju kao ljubimce :p |
Citiraj:
Ufff,danas je pao Janko,tj bar neki njegov dio u pečnici.....njupa njupa :goood: |
Jučer bila svinjetina i veprovina ispod peke. Uff. Bilo tako dobro da sam već počeo razmišljat da vratim u funkciji dimljak u sobi, te napravim veliki roštać da mi stane i peka :D Kombinacija krevet+kompjuter+roštać mi govori da bi se micao iz sobe samo za kupaonu i dućan po još mesine :P Nisam tak dobru peku jel još od janjetine ispod peke uz cetinu. Jedino šteta kaj nije krumpač išao posebno u drugoj turi jer mi je draže kad je hrskav, a ne kad se kupa u saftu!
|
Uf, za par dana punica i ja potamanili pun veš-lonac:D juhe, meso iz juhe, komadinu carskog, pečenog krumpača, špinata, pol table špeka, hrpetinu svježeg sira i vrhnja, pohanog piceka...ne da mi se ni nabrajat više:chears:
|
Danas fazol i rebra :zdero:
|
Danas sušim u rolu one sitne rajčice pa nek se nađe za zimu.
Još neznam da li da ih nakon sušenja stavim u ulje ili u krupnu morsku sol. Jel ima netko iskustva s time. |
pojeo valjda tonu bolonjeza i spil pol litre gembača :)
|
Citiraj:
Mislim da je bolje u ulje. |
Citiraj:
Sinulo mi još u dućanu da bih mogao napraviti burek za večeru koji je maloprije bio gotov. Uglavnom kupio listove za savijaču, 80 dkg faširanog i operi Miško. Sad nemremo disat. Žena veli da joj se spava, ali se nemre dignut do kreveta. :D |
pizzerija Mozzarela na Ilici (na "križanju" Slovenske i Ilice).
Pizza san sebastian: rajčica, sir, šunka, šampinjoni, paprika i vrhnje. Capricosa: rajčica, sir, šunka i gljive. Uj ja i kolega je dobio polovicu od te dvije pizze...predivno! |
Ja sam trebal sa matorim na gablec u Baschieru ali me mrcina zajebala, sad vadim iz škrinje vratinu pa bude ona na naglo, pomfač i ajvar:)
|
Budući da me Hammdija i još par forumaša maltretiraju svakodnevno ide lista za Ždere (25.09)
Tor Jeltz Hammdija ^SuperUnknown^ Maher RAK Wolverine vga killer dalje se dopisujte:) |
Danas od starih palačinaka, napunio ih sa sirom i zapekao sa malo vrhnja i češnjaka. Mljac!
|
Citiraj:
mmm http://www.coolinarika.com/repositor.../102774/blowup edit: evo jedva dišem... |
JUčer sam se ubil sa purećim krilima na naglo i pireom, danas budem ostatak mesa uvalil u rizi-bizi:)
Za desert čokočadni kolač sa jabukama i rogačem:chears: |
Citiraj:
1. Pizza domesticus vulgaris 2. Pizza domestikus vulgaris PS. kad sam pisao onaj post, pizza domestikus je bila uguglana na prvom mjestu - (sad je pala na treća mjesto) a "vodstvo drži" pizza domesticus :):) |
Citiraj:
Ova druga je baš vizionarska:D Meni još uvijek Pizza ala brutalla, vec spominjana i svijetski poznata:zdero: (evo pijem vodu na kanistre sad..uzas) |
Prepelice pečene
Odličan recept za dvije osobe / 90 minuta. :zdero:
Sastojci: 4 prepelice (oko 30 dag) 5 dag pilećih jetara 5 dag crvenog luka soli i papra po želji 5 dag suhe slanine sok od jednog limuna 0,5 l ulja Priprema jela: Prepelice oslobodimo od perja pa spalimo paperje. Ostružemo ih, operemo i dobro osušimo čistim ubrusom. Pileća i prepeličja jetra operemo, osušimo pa sitno nasjeckamo. Ostale iznutrice bacimo. Crveni luk očistimo i sitno isjeckamo. Dodamo ga na nasjeckana jetra, posolimo i popaprimo po želji. Smijesu izmješamo dok se ne ujednači. Unutrašnu šupljinu prepelica nadijemo smijesom. Obložimo ih slaninom, poprskamo sokom od limuna i nauljimo. Pečemo u poklopljenoj posudi za pečenje, u ugrijanoj pečnici. 70 minuta na teperaturi od 150*C. Poslužimo toplo. Kod pripremanja prepelica i jarebica računamo po osobi 2 prepelice, a jednu jarebicu za dvije osobe. Po ovom receptu možemo pripremiti šljuke, divlje golubove, grlice, jarebice... Kao prilog možemo koristiti povrće ili gljive. |
zasto imam osjecaj da znam zasto su kupil onu zracnicu ? :D
|
Tor
Jeltz Hammdija ^SuperUnknown^ Maher RAK Wolverine vga killer Buljo |
Danas juneći odresci dinstnani sa lisičicama i vrganjima na saft i domaći njoki.
Šalata od friškog crvenog zelja. Kolač. Žuja:D |
ujutro su doma pale dve knedle, a kasnije u bircu kebab :)
nemam pojma kaj imam za ručak ali mislim da bu dana bilo neka suhoga tipa kobasice, špek i kuhana jaja :) |
Citiraj:
|
A gdje ti je Buljo?
|
Ujutro kad sam se digao falila mi je prednja tablica,vozačka i dva frenda,dalje netrebam opisivat akk je bilo......stoga shvati nisam vidio zadnji post od Bulje,pardon :)
|
:p
Lista za Žderonje: Tor Jeltz Hammdija ^SuperUnknown^ Maher RAK Wolverine vga killer Buljo trouble |
Citiraj:
|
Citiraj:
hehehehe,baš,dobro si rekao,al ammnezija lagano prolazi....da se vratimo na temu,za ručak je bila PiZZa a kolko mogu vidjet po dnevnoj sobi,maznul sam i kebab oko 5 ujutro :lol2::zdero2: |
I ja sam imao za ručak pizzu, srečom stara je napravila dvije tepsije pa imam i za večeru ^^
|
Danas Octopus vulgaris ilitiga ružni glavonožac:D
Klasika-pol dana je u maslinovom sa začinima, onda pršut i sir u vugla pa u pećnicu sa krumpačem-zdravo seljački:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:45. |