PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Jelc 12.11.2011. 22:00

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2023709)
U Zagorju, nedaleko ranča. Nije ih bilo puno, danas za ručak i jedna vrećica u škrinji za napravit na kiselo s krumpačem.

Upravo smo drugarica i ja pošteno podijelili jednu lijepu, zrelu tamnocrvenu Scotch Bonnet papriku, 350.000 Scovile units, ubranu drito sa biljke koja raste na kuhinjskom prozoru i pojeli je uz šnitu kruha s ajvarom.
Peklo je prilično ali ne toliko da se ne bi moglo jesti. Čak je pekao komad kruha kojeg sam uhvatio rukom kojom sam dirao rasječenu papriku.
Odmah su nam se zacrvenile oči pa sad izgledamo ko dva napušena hazija...:D
Slijedi temeljito pranje ruku da se ne bi slučajno počeškao tamo gdje ne treba...:fuming:
Za terapiju, svatko po dva deci kefira i više me skoro ništa ne peče po ustima.
Kaj bu sutra ujutro tam dole, bog zna ??? :hitthewal:
Slijedi u sutrašnjem izviješću.

Mi smo sve pretražili kad sam bil zadnji put na brdu i štanga...:(

Citiraj:

Autor robert7 (Post 2023714)
Zato Jelc i slaze kotlice i ventile, bit ce da je i on probao paprike jest :D

Ne bavim se ja takvim sportom, meni je onaj chili čist dosta:)

Ammy 12.11.2011. 22:43

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2023660)
Daj recept, lijepo izgleda :goood: a kefira imam dovoljno.
Danas za ručak su bile dinstane puzice na luku sa jajima !

0,5 kg brašna
2,5 dkg omekšalog maslaca
1 suhi kvasac
sol (e sad to je oko 1 dkg, imam one male male žličice iz birca, to mi je mjera, stavim 3 takve)
malo secera
3 - 3,5 dcl kefira
malo mlijeka za premazat kruh

Malo zagrijati kefir, pa u njemu otopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Pustiti da se digne, pa umješati u brašno i dodati maslac. Zamjesiti tijesto, ostaviti na toplom oko 30 min da naraste. Izvaditi malo premjsiti, ostaviti da malo odmori i napraviti štrucu. U pleh staviti papir za pečenje pa prebaciti kruh, tek sad upaliti pečnicu na 200 C. Kruh zarezati oštrim nožem, premazati mlijekom i staviti peći oko 30 - 40 minuta. I to je to.

Ja nisam imala dosta kefira pa mi je tijesto bilo malo tvrđe. Inače ovo je originalni recept ali sam ja tu neke korake napravila po nekoj svojoj logici :)

Danas me susjeda tražila recept za one kiflice, i kak sam se ja tek probudila a njoj se žurilo,napisala joj ja recept ali umjesto 20 g sam napisala 200 g soli. I kak ona inače ne radi takve stvari jadna je stavila 200 g soli na kilu brašna. Pa reko kaj ti nije bilo čuno, veli je malo ali valjda ti znam, pa ipak je tvoj recept i radila si ih već x puta :roller: Pa da se iskupim, napravila sam kiflice iskupljenja. Dio je prazan, a dio je sir grabancijaš pomješan sa običnim sirnim namazom.
Pohrani.com Pohrani.com

panda505 12.11.2011. 22:54

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2023731)
/cut

http://www.coolinarika.com/repositor...5bf_view_l.jpg

Slika je :goood::goood::goood:

Joj da ima barem tikvi :D

Ammy 12.11.2011. 23:02

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2023734)

Thx...ma slika je OK ali okus je bio mmmmmmmmmmmmmljac :D
Pa kaj nema za kupit u dućanu više bući ili barem tikvica? Ili možda neka dobra susjeda koje je spremila buće u škrinju? Vidiš ovi na coolinarici nisu bili oduševljeni time, a onima na fejsu sam izvadila mast :roller:

panda505 12.11.2011. 23:04

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2023736)
Thx...ma slika je OK ali okus je bio mmmmmmmmmmmmmljac :D
Pa kaj nema za kupit u dućanu više bući ili barem tikvica? Ili možda neka dobra susjeda koje je spremila buće u škrinju? Vidiš ovi na coolinarici nisu bili oduševljeni time, a onima na fejsu sam izvadila mast :roller:

Ma neznam, nema me kod kuće pa neznam za tržnicu i slično :D

A i vjerujem da stara ne bi radila kad sam je prije nego što sam otiš'o mučio cijeli mjesec da slaže :D

Slagala je 3 puta u 2 tjedna :lol2:

Ali finoooooooooo je :goood:

Ammy 12.11.2011. 23:09

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2023738)
Ma neznam, nema me kod kuće pa neznam za tržnicu i slično :D

A i vjerujem da stara ne bi radila kad sam je prije nego što sam otiš'o mučio cijeli mjesec da slaže :D

Slagala je 3 puta u 2 tjedna :lol2:

Ali finoooooooooo je :goood:

Je je, mi smo spremili jednu vrećicu u škrinju za još jednu rundu. Inače eto da ima više proslijedila bi ti ja, ipak si mi otkrio taj predivan receptić :goood:

vga killer 13.11.2011. 01:14

Jelc sunaceko ti kalajsano...mogo si se javit denes

Hamm 13.11.2011. 07:29

Jucer je bio super dan za zderanja! Ujutro dva sendvica, kanije Surf'n ' Fries koji su super. Na velesajmu kobasicu u pecivu sa senfom. Kasnije kod dede na gurmanskoj plkeskavici i za kraj u pizzerjji D.G oko 23h! Nastavljamo danas u revijalnom tonu s nekom vratinom! :p

Amdejac 13.11.2011. 10:10

Dok sam mjenjao Rejzera i ostao s Krešom na štandu Sisa je okrenuo dvije runde. Žao mi ko pesu.

panoramix 13.11.2011. 10:57

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2023734)

Ima u Plodinama kod Arene, nekoliko vrsta.

lutherus 13.11.2011. 11:05

Danas malo jači ručak. Domaća goveđa juha sa domaćim rezancima i mrkvom, kuhana govedina i hren,odojak, 3 vrste krumpira, široki rezanci, zelena slata, kiselo zelje na salatu, gljive punjene sirom i šunkom,pohano meso od buta. Ima se malo više gostiju na ručku

Hamm 13.11.2011. 13:25

Uh bas revijalan ton.

Zapeceni grah (malo ljuci), vratina, crveno zelje na salatu i sa strane sampinjoni u umaku od juhe od gljiva, luka i mrkve.

Desert fritule. Odo spat!

panoramix 13.11.2011. 13:27

Danas :Juha od kopra, restani krumpir na luku, lešo zelje s kimlom i češnjakom ( JELC !), home made pljeskavice i domaći integralni kruh. Uz to hladno Nikšićko..
ps. od jučer pojedene Scotch bonnet, nije jutros bilo nikakvih posljedica na ćenifi vrijednih spomena...:D peklo je u okvirima dopuštenog. Navečer jedem drugu !

panda505 13.11.2011. 13:46

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2023872)
Ima u Plodinama kod Arene, nekoliko vrsta.

Hmm problem je što ja nisam inače u ZG :D

ali pogledat ću onda tu u Plodinama, možda imaju :)

flare 13.11.2011. 16:47

Od neki dan mi je ostalo bolonjeza tj, napravila sam namjerno više tako da sam danas od toga napravila lazanje s domaćim tijestom. I u z to šalata od radiča i kristalke :)

Nije mi se dalo peć kolače pa sad za desert, uz kavu, tamanim one chocolate chip cookies iz Lidla. Najbolji su :):goood:

Ammy 13.11.2011. 17:13

Neki dan je svekrić imao rođendan pa smo bili danas tamo na ručku.
Goveđa juha, govedina s hrenom, pohano pileće bijelo meso i krilca, pečeni pajcek i pečeni krumpir, cikla.

Za desert sam, kao jako dobra snaha, napravila Jaffa kocke, al kao tortu.

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

syss 13.11.2011. 21:46

Citiraj:

Autor AMD (Post 2023848)
Dok sam mjenjao Rejzera i ostao s Krešom na štandu Sisa je okrenuo dvije runde. Žao mi ko pesu.

pih ko da je to neka rijetkost :D

Dottore 13.11.2011. 22:01

Citiraj:

Autor AMD (Post 2023848)

A to si bio ti :) Onaj niski?

Halos 13.11.2011. 22:03

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2024089)
Neki dan je svekrić imao rođendan pa smo bili danas tamo na ručku.
Goveđa juha, govedina s hrenom, pohano pileće bijelo meso i krilca, pečeni pajcek i pečeni krumpir, cikla.

Za desert sam, kao jako dobra snaha, napravila Jaffa kocke, al kao tortu.

http://www.pohrani.com/t/3n/Jb/82uUjGg/jaffa-torta.jpg http://www.pohrani.com/t/O/Rq/1GJv3MkM/presjek.jpg http://www.pohrani.com/t/1g/XN/PjoNpcC/griz.jpg

Kak se zove mjesto gdje kupiš to sve što slikaš :D :beer:

Evo jedan homemade, majka radila. To je kolač "po mome" :)

Pohrani.com
- jabuka na dijelove u rolu, malo se ispeče, preko toga ide biskvit pa opet natrag u pečnicu. Nakon što se to sve ispeklo zajedno i ohladilo, okrene se naopačke pa ide red pudinga od vanilije (što gušče :D ) i šlaga... vremenski oko 2 sata za napraviti, a za 20 minuta može biti "skrkano" :D

Nemam dobar fotić.

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2024274)

:D

Ammy 13.11.2011. 22:14

Citiraj:

Autor Halos (Post 2024278)
Kak se zove mjesto gdje kupiš to sve što slikaš :D :beer:

Evo jedan homemade, majka radila. To je kolač "po mome" :)

Zove se moja kuhinjica :D A vrijednica sam ti ja, kada hoću, a hoću često, reko mi je muž da će me izbacit ako ne prestanem više s kolačima :D Oće me netko udomit??? :roller:
Al sad eto stvarno nema kolača do Božića, osim ako ću trebat radit za svekrvu il šogoricu u 12 mjesecu, treba poradit na liniji :lol2:

A ne izgleda ti kolač loše, samo ja nevolim jabukovaste kolače pa mi nije krivo :p

syss 13.11.2011. 22:17

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2024274)

ne, onaj debeli :D

Amdejac 13.11.2011. 23:59

Citiraj:

Autor syss (Post 2024300)
ne, onaj debeli :D

Hvala.
Sad će ti Krešo pivu platit. :D

Dottore 14.11.2011. 11:02

Nisam znao i šteta što nismo upoznali :( Jednom ću se navratiti kod žderonje ;)

Roberto 14.11.2011. 11:06

Jučer rižoto na kineski - pileći file rezan na trakice, luk, crvena paprika, mrkva, tikvice, šampinjoni i riža. Od začina sol, papar, muškatni orašćić, soja sos, malo domaćeg paradajz sosa i naravano - chilli.
Kad sam sve to zdinstao/popržio, ubacih nutra kuhanu rižu i to je to :)

Danas sam jedva zakopčao hlače ujutro :D

syss 14.11.2011. 11:40

čuj ti sad rižoto sa dodanom kuhanom rižom... nećemo se tak igrati :)

Roberto 14.11.2011. 12:00

Citiraj:

Autor syss (Post 2024636)
čuj ti sad rižoto sa dodanom kuhanom rižom... nećemo se tak igrati :)

Ostalo je kuhane riže od dan prije i rekoh sam sebi, pa šteta da propadne :)
Inače ja i kad kuham rižu, prvo ju popržim na ulju, tako bude puno finija...

Danas krem juha od tikvica i mrkve. Nakon toga bih mogao bolonjez, nisam već dugo ::D

syss 14.11.2011. 12:18

ako je ostalo onda dobro, inače rižoto bez laganog prženja i konstantnog podlijevanja mi je no-go.

Roberto 14.11.2011. 12:27

Citiraj:

Autor syss (Post 2024658)
ako je ostalo onda dobro, inače rižoto bez laganog prženja i konstantnog podlijevanja mi je no-go.

Vjeruj mi, ispalo je i ovako super :)

Jedino kaj mi je malo pobjeglo čilija pa je žena morala razblažiti s vrhnjem :lol2:

riceburner 14.11.2011. 12:34

danas stavio da se odmrznu koprive nabrane na ljeto i popodne kad dodem s posla špinat s pohanim kruhom i pecena jajca :)

syss 14.11.2011. 12:42

a di idu koprive? :D

riceburner 14.11.2011. 13:00

Citiraj:

Autor syss (Post 2024691)
a di idu koprive? :D

pih , koji si ti zderonja :D koprive se budu spinatizirale, puno mi je bolje nego spinat ili bljitva, nekak mi je puniji okus :stoopid::no2drug:

Jelc 14.11.2011. 13:10

Pa, blitva je ok "na špinat"-u stvari jedino je tak napravljena dobra:D

Kod mene danas juha od komada ramsteka, malo mišića+dva komada repa+grincajg:)

Dakle juha, malo mesa i hrena a sutra bude pire, paradajz-sos i mesina...

Guls 14.11.2011. 13:13

Lazanje... i to tri komada :D

syss 14.11.2011. 13:32

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2024720)
Pa, blitva je ok "na špinat"-u stvari jedino je tak napravljena dobra:D

Kod mene danas juha od komada ramsteka, malo mišića+dva komada repa+grincajg:)

Dakle juha, malo mesa i hrena a sutra bude pire, paradajz-sos i mesina...

ja jučer juhu od 3 kapitalne kosti i pripadajuće masnoće sa ramsteka, malo grincajga i pojačivača okusa e474 :D

Jelc 14.11.2011. 13:36

Citiraj:

Autor syss (Post 2024765)
ja jučer juhu od 3 kapitalne kosti

Poštene kosti iz kojih možeš nešto istucati, namazati na kruh, posoliti i poŽderati?:D

syss 14.11.2011. 13:40

a gle samo sam stejk odrezao tako da je ostalo dosta mesa po kosti... fina juhica uglavnom ;)

panoramix 14.11.2011. 13:58

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2024671)
Vjeruj mi, ispalo je i ovako super :)

Jedino kaj mi je malo pobjeglo čilija pa je žena morala razblažiti s vrhnjem :lol2:

Nikad nije preveč čilija...:D

Router 14.11.2011. 14:04

Zelje je vec na tavi, a u pecnici krvavice koje sam pronasao negdje duboko u zamrzivaču i srećom da je bio opis i godina na vrećici :D

flare 14.11.2011. 14:09

pečene kobasice + pire od krumpira i karfiola s preprženim lukom :zdero:

Ammy 14.11.2011. 17:28

Sarma :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:58.