![]() |
mislim 2 puta u mjesec dana,recimo 1.5. i 20.5. ,
|
Francuska kuhinja
Bio sam prošli tjedan na sl.putu u francuskoj. Oduševila me jedna večera.
Aperitiv: pastis (francuska rakijica od koromača koju rijediš vodom) nekakva paštetica od maslina koju mažeš na dvopek i grickaš uz pijuckanje.Fora Predjelo: gušća pašteta i nekakva frigana kapula sa nekakvom slatkastom smjesom koja se opet maže na zapečeni kruh, i onda to zalivaš sa crnim vinom berba 2003. Izvanredna kombinacija boja i okusa Glavno jelo: meso sa roštilja (ajed nije baš striktno francusko) sa raznim povrćem kao prilogom i pikantnim senfom (nije umak jer je bio onako gušći). Na komad mesa stavih malo tog senfa, što zapali laganu vatricu u ustima koju gasiš prije navedenim crnim vinom. Izvrsno Desert: nekakav njihov čokoladni kolač. Ocjena 9/10 :) |
|
Danas - pizza :D
|
danas kod mene PIZZA, i čufte za ručak :D
|
danas filovana paprika,i strudla s jabukama
popodne se nadam lazanjam s besamel umakom |
Citiraj:
Ja ih obožavam pohane, samo se rastapaju u ustima:nuts: Našao sam ih jedno ljeto u Metrou za nekakvu smiješnu cifru (inače su od 400 na gore smrznuta), vrijedile su još kakvih 3.5 tjedna pa zato niža cijena-dva paketa od kilu i nešto...danima sam se ubijao:) Danas jubilarni treći dan za redom bažul, zelje i buncek:D |
je li tko probao jesti druge vrste graha(sorte ili kako vec),osim onoga smedjega
pitam zato zbog utjecaja na stomak(gastritis pa) predlozite neku laksu vrstu graha... |
Od starog kolega radi u mesnici, valjda nas jako voli :D
http://www.pohrani.com/?1E/Jp/33n3BELy/dsc00356.jpg |
Citiraj:
|
Nije, nije, to sam odma provjerio :P
|
|
Mogo si to s Vistom radit, šteta XP-a :D
|
Citiraj:
Jezici su ok.:) |
za kraj radnog tjedna počastio se sa pizzom i ćevapima :zdero:
što je previše, previše... :dajpivu: |
Ne znam šta je prezvuršt - mislim da je švargl, tako kažemo u Slavoniji. Meni isto nije baš neki. Evo upravo sam probo sušeni jezik i dobar je...
...a sad se idem ubit. :D http://www.pohrani.com/f/1r/rU/9WXPYp6/dsc00283.jpg |
Citiraj:
:D:D |
A doći će mi neki dalmoši u goste, pa da se lakše asimiliraju. Večeras je festival tamburaške glazbe u Požegi, ako je ko u prolazu nek navrati na kulen i gemišt.
|
Citiraj:
Danas nakon tri dana bažula i zelja-bolognese i za promjenu ne špageti nego one male spiralice:) |
Ufff, tijesto sam zamjesio, do tekme ce pizza bit gotova, cool se hladi. :D :zdero:
|
Kod mene se sprema zimnica. Radimo Pinđur (slično ajvaru, ali meni bolje zbog češnjaka) od 14 kg paprike i 6 kg paradajza.
Ove godine je rog crvena paprika bagatela. Ima je u Kauflandu prekrasne po 4,99 kn/kg. Odlična za sve vrste ajvara ili ako si netko sprema pečenu sa češnjakom i uljem u škrinju. |
stara slaže pohanu piletinu i pohane patliđane (ja to ne jedem) :p
složil sam umak: zdinstaš glavicu luka na to bacim dve paprike nakon kaj se sve to fino speče kolko tolko na to bacim vrhnje za kuhanje :p rezime: pohana piletina, pire, ovaj umak i koja hladna pivica :p |
Pravio sam jučer cijeli dan ajvar. Od 30kg paprike :) i ne znam koliko patlidžana. Koliki je to posao... Al kad se namaže na domaći kruh... ...mmmm...
|
Ja sam još noćas nasolio patku, kad bude gotova na toj masti mlinci i šalata od friškog zelja:)
|
Citiraj:
Kod mene se sljedeci vikend isto radi ajvarcina. Ove godine bi mogla biti malo ljuca. Jedva cekam. |
danas buzara,kozice:nuts: jučer polpete,zagrebcanima poznate kao faširanci :chears:
|
Svaki pravi Žderonja mora tu i tamo pročistit krvotok, tako da je jučer na meniju bilo:
jabuke - domaće kruške - domaće šljive - domaće grožđe bilo - domaće grožđe crno - domaće smokve bile - domaće smokve crne - domaće banane :D:D:D |
Pa, sa tim možeš samo crijeva pročistit...i to brzo:D
|
Znam...i više puta :lol2::lol2:
|
Vratio sam se u kolotečinu. Ponedjeljak je, a ja sam doma pa sam iz dosade napravio burek od 2 kg. :D
Upravo se peče. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:57. |