![]() |
Citiraj:
Evo, ja ova koju imam (Zotac AMP!2 55nm) mi je prva i jedina koju sam imao, i neću ju vjerojatno ni mijenjati (osim ako krepa:D) do promjene cijelog kompa. Iliti, sigurno će durati još par godina:). Jer prezadovoljan sam karticom, stvarno ta GTX260 je zvijer. OK, GTX280 npr je veća zvijer, ali koliko je više koštala, a koliko ne puno jača bila, ono, po meni se nikad nije ni isplatila. OK, možda u odnosu na one prve GTX260, 192sp modele i to obične (ne nikakve AMP niti blaclk, ili OC). Ne znam, ne sjećam se iskrneo razlike, ali evo, frend ima 2 kompa u svakoj po jedna GTX280, s time da u jendom kompu ima i bolji proc od mene, a drugi je ful sličan mome, i na možda 60FPS-a u nekoj igri kod mene, on ima 63. A platio svoje 3000kn svaku, a ja ovu tu na forumu nabavbio za ravno 1000 ako se dobro sjećam. Ugl, GTX260 rulllezz:goood: |
Da li ima još novih GTX260 kartica?
Nvidia više ne proizvodi čini mi se jer dolazi fermi serija uskoro. |
Jesi pokušao s drugim driverima? U krajnjem slučaju s onima koje si dobio u bundleu s grafom.
|
Probao sam sa nekoliko zadnjih od 190 do novijih, možda i 185 ali sada se ne sjećam sigurno.
|
Ajde izvrti malo OCCT GPU memtest, bar da budeš siguran da nije do memorije.
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Htio bi si editirat nove frekve grafe u bios od grafe no znam samo za nacin sa flopijem.
Jel se moze to i putem winsa samo editirat i neke male upute bi molio da ne moram traziti po netu. Dakle radi se o XFX GTX260... BTW maX jesi se igrao sta s njom...kolko je isla?? |
Core edition si uzeo od maX-onje? Ne da ti se ta clockati,mislim da ju je na stocku držao.:D:eek::rolleyes: Ako je to ta,imaš unazad par stranica reze.
|
Citiraj:
Ionako ne bih puno dizao samo na 625-1100...shadere na default... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ispostavilo se da zlatni primjerak malo radi pa malo neradi.... Mogu igrat nekih 10 minuta igru (cod6 recimo) i onda mi baci artefakte. Restartam komp i onda opet radi... A temperatura je konstantno ispod 60° :nono:
@ extremepc - 710/1465/1220 je bio max ako se dobro sjećam. Za 24/7 sam ju bio držao na 650/1350/1175. |
A s kojim toolom mogu updejtat bios preko winsa??? A uvjet je da radi na sedmici 64bit :)
|
Nema takvog alata za Nvidiju.
|
Citiraj:
Hm to i nije baš zlatni primjerak onda :D U mene 720/1500/1200 gpu,shader,ram a to joj nije max i nigdje još nisam vidio artefakte sam bog zna gdje joj je granica :D Inaće jako dobra kupnja max core ne vidim da joj iti jedna igra predstavlja veliki problem i što ne može skroz probavit kap manji detalji i to je to. i poprilično su neosjetljive na aa2x recimo i u zahtjevnijim igrama ide to ok. S time da igram na 1650x1080 za neku veću ipak mislim da nije dovoljna ali ono.... |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
NiBiTor(editiranje bios u windowsu) HP USB Disk Storage Tool (napraviš boot-abilan usb) nvFlash(kopiraš na USB, nakon formatiranja) Staviš editiran "bios.rom" na usb, restarataš komp ideš boot from usb, i stisneš "z" te restartaš komp i flešal si bios na grafičkoj. |
Ja na svojoj gts250 mogu flashat bios preko windowsa. Imam program od galaxya "galaxy xtreme tuner" i on mi dozvoljava da flasham bios preko windowsa i ne bojim se da grafa crkne jer imam 2 bios cipa na grafickoj pa ako netko zeli pokusati neka proba.
Program sluzi za oc, flash biosa i regulaciju venta. |
Citiraj:
Vecinu stvari ces moci napraviti iz Windowsa (podesavanje frekvencija, ventilatora ...), ali ces sam flash morati napraviti preko USB Boot Diska. Sam flash je nekih 5-10 sec i prilicno bezopasan osim ako si bas maler da u tom trenutku ostanes bez struje. Ja uvijek kada nadjem frekvencije i brzine ventilatora po svom ukusu napravim flash BIOSa da ne moram imati vise instalirane programe za clockanje i misliti da li koji radi sa novim verzijama drivera. Flasham i miran :D |
@doink the clown,maX - malo glupo pitanje ali na kojim ste voltazama drzali gtx 260 na 760/1260...imam jedan zlatni primjerak i odvrtio sam ko iz pi*ke na 720/1200 3d mark sada na 1,20 V,mislim da ide jos puno vise pa me onak zanima informativno,radi se o Gainward limited edition primjerku sa referentnim coolerom...
|
Moja je XFX-ova sa stock voltažom (jer ju nemogu softverski mijenjat, a hardmod još nisam radio) i na hladnom zraku je išla na 800/1600/1380MHz.
U sobi ide do nekih 755-760/1584/1370MHz. |
ovoj svojoj mogu mjenjat voltazu...??
ugalvnom o ovoj kartici se radi http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=88 i znaci na stock voltazi si isao do 755 u sobi?impresivno, malo glupo pitanje,kolike su sanse ako nafrljim na 1,28V da se nesto sjebe?? =P |
Ako se radi o 65nm verziji sa Voltera regulatorom onda možeš softverski mijenjat.
Na mojoj 55nm verziji je Richtekov regulator pa nemogu. |
je 65nm 216sp verzija je...
uglavnom jel joj skodi preko 1,28V?? odokativno ...=P |
Na kratke staze ne.
|
valjda si mislio na duge...=P
|
Mislio sam tako kako sam i napisao, na kratke staze (3DMarkovi i slično) joj neće škoditi iznad 1.28V...
Neznam što bi se desilo kad bi duže vremena držao iznad 1.28V voltažu. Vjerojatno čak i ništa, ali sa stock hladnjakom ćeš ju teško ohladit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |