![]() |
Danas poslje pogiranja kestenja po samoborskom gorju bude pala i neka klopica u istom gradu. :)
|
Nekakva murva ima u jednom dvorištu na Kustošiji, nitko to ne pobire, mislim da tu nitko nit ne živi, samo radi nered po cesti i kada dozrije ima bjakasti miris :roller:
|
Žena radila neki dan domaći kruh sa pivčugom...fino je ispal:)
Danas vratina na naglo, pomfač i ajvar. |
Citiraj:
Danas, restani, kiselo zelje i krvavice. |
Citiraj:
Lisa/Recepti za pekarske proizvode, kupila žena u dućanu solo knjižicu. Več sam rekel Organu da čim nabavim scaner šaljem sve u PDF-u:D |
Citiraj:
@Mad_Duke oni kroketi od neki dan, kaj to pohano ili samo pečeno? Super ti je bil ručak današnji ručak |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
4.99 kunića:D |
Evo me doma sa berbe maslina. :) Ujak je prije nekidan digao par kila lignji. Teta je danas spremila sa krompirima u pecnici. Lignje su bile mekane i socne za prste lizat. :zdero:
Jedva disem, idem pogledat malo ispod kapaka sad. Kao Jelc naravno. :D |
Citiraj:
Nešto fino za večeru iz naše kuhinjice. Ja sam zamjesila tijesto (nisu kiflice :roller:), dodala ljutinu dakle bilo je ljuto i bila zadužena za fotke. večera :D |
Citiraj:
Vidiš kak ti imaš dobrog muža, i večeru ti spremi a ti samo poslikaš:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja danas imam laganu večeru-sir, vrhnje i malo zigorske "sapunjare":) |
|
Krasne su ti šlapice Siso-gdje si ih kupil?:D
Ja sam povečeral prije, sad uz knjigu budem malo Alesto kikirikija iz konzerve i jednu jabuku:) |
u dajhmanu, hvala :D
|
Danas za ručak : Krem juha od mrkve i korabice u kojoj se kuhala kokošja sitnež trkačice( glava, vrat, nogice, jetra, želudac i srčeko ), restani krumpač, dinstano kiselo zelje s kimlom,i kuhana mala dimljena šunkica, tj, šunka od prasetine ( cijeli pajcek cca. 45-55 kg ). Uz to, crveno Staročeško !
Sutra bi mogel sjevnuti jedan ričet s žutom mrkvom i vrganjima, pripravljen na vodi u kojoj se kuhala šunkica. Zima je. Treba nekaj konkretnoga jesti. :D |
Panorama, evo nesto za tebe: http://www.youtube.com/watch?v=vGhKy...ature=youtu.be
Oplakah od smijeha!! :D :D |
Citiraj:
Pišo sam od smjeha. |
Citiraj:
Donosim na Žderonje 4.12. uz dodatak svježe Scotch Bonnet iz vlastite proizvodnje ( do 350.000 Scoville ). Za trening, malo sušenog čilija od lanjske berbe ( 150.000 Scoville ). Naga bhut jolokia navodno u prijevodu znači : ujed kobre ! |
Citiraj:
Mi danas delamo onu šatrostudentsku svinjaču...šunka, paprika i šampinjoni se malo prepeku, doda se pol litre milerama i naribanog sira pa se prelije preko kuhanog tjesta po izboru i u pećnicu:) Orginal recept navodi i masline i pelate ali mi se nije dalo ići opet u dućan:D |
Citiraj:
ajd samo ti nama ozdravi i obavezno 3 puta dnevno peku papaj... sunce ti tvoje :D ljuto +1 lajkam, plus guglam, myspesjam ili šta već. |
Citiraj:
1: ljut u 3pm, pa nek jede ko hoće 2: ovaj blagi pa ko je curica nek jede blagi. A uvijek se može kombinirat pol blago pol ljuto. :) |
Citiraj:
|
Ili joj dat prije neka ga ona začini, da se ne potučemo ko će kaj stavit :)
Dakle ljute žderonje samo sa goolašom/čobancem. |
ovo će biti zabavno :D
|
Citiraj:
|
Kako za koga :D
Nekak bi htio jako vidjet amdiju kak žvače onu jolokiu :D |
lepinje, luk i ivar
|
S giveaway teme. :)
Citiraj:
Ne bi trebao bit loš ručak... znači ima nade barem za majicu. :zdero: |
Citiraj:
Ja ću donijeti friško mljevenu kanadsku, koju mi je poklonio Panorama. To je ova srednja. Lijevo je Mađarica, također poklon od Panorame, a desno nešto nepoznato. Navodno ljuto do bola, vrsta nepoznata. ![]() Usput da pitam kad će Žderonje? Nekad je to izgledalo ovako: http://my.opera.com/Amdejac/albums/show.dml?id=125968 |
Za vikend sam derao po chili grahu, ostalo je nešto još i za danas :)
Usput, za vikend sam smućkao svoj vlastiti ljuti sos: 2 deci gustog domaćeg paradajz sosa 1 žlica octa 2 žlice dijon senfa 2 žlice umaka od ljutog hrena 1 žlica šećera 1 kavena žličica dimljene paprike 1/2 kavene žličice naga bhut jolokia paprike Ekstremno ljuto, ali može se jesti. Uz žestok osjećaj vrućine i peckanja u grlu. Frend koji voli drmat po ljutom molio me da razblažim jer ne može jesti :D |
U subotu smo na otruševcu nas nekoliko nabrali podosta kestenja. Recimo 30ak kila. :p Ja sam nabrao 6kg te sam cijelu nedjelju proveo pekući kestenje! :D
|
Danas dobivam Cubanelle, guajillo i fresno papričice
|
Citiraj:
koja žderonja broji hranu u jedan, kap i pola ? :D :fiju: ostadoh saam, a ne da mi se kuhati... pa sam skoknuo do obližnje pekare po dva bureka, tri štrudle od višnje aaa, da se ne baci sam sredio i neki saft od jučer :zdero: dižem noge na stol, srčem hladnu i idem pogledati neki film u miru :chears::chears: |
Danas svinjska srca na saft, lagano šarf i domaći njoki:)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:57. |