![]() |
Danas . home-made pljeskavice + zapečeni somun, luk ljubičasti i paradajz.
|
Upravo stiglo :D
http://www.easilysharing.com/images/96514905882356779218.jpg Biće belaja. Ova jolokia mi ubila nosnice samo kaj sam pomirisao u vrećicu :D |
Citiraj:
Usput, napiši dojmove nakon degustacije a mogel bi i mali clip snimit' :D |
Od velikog plana fileka danas za ručak nije bilo ništa. Nekim čudom se fileki pretvorili u pljeskavice za habanerosicama, špinat, pire krumpir i mješanu salatu ( paprika, feferoni, jalapeno, crveno zelje - sve home made )
|
Citiraj:
|
Majstor fantač u pečenju čevapa :D
http://www.pohrani.com/f/g/bZ/4sZnGV5L/priprema.jpg I ovak je to sve skupa....mala porcija samo radi lijepšeg umjetničkog dojma :roller: http://www.pohrani.com/f/38/Yr/4QX0cyaG/rucak.jpg Jel zna netko di ima neka jeftinija bijela čokolada za kupit? Inače kupim u Kauflandu i sad kad mi je najpotrebnija onda je nema :( |
Citiraj:
Danas kolega časti gablecom jer mu je rođendan :chears: tako da ću zagrebački i salatu:goood: |
Citiraj:
Tako da za pravu degustaciju moram prvo skupit hrabrosti :D Citiraj:
|
Citiraj:
Neki sam dan posipal čevose sa čilijem iz vlastite proizvodnje pa sam poslije imal osjećaj da u želucu imam kalorifer :D Začudo, ne exitu nije bilo problema :), no ponekad, kad sam pretjerao, kod exita sam ušao u gotovo beskonačni loop i nikako da se pomaknem sa ćenife. Hladan mlaz u bideu donekle je pomogao...:D |
Živio konzum:
Dva komada paniranog oslića (file) 13,06kn Pomfri 200g 4,83 Crveno zelje salata 220g 3,09 Majoneza mediteran 5,69 ______________________ 26,67kn To u catteringu za tu lovu nemreš dobiti pa da se na glavu postaviš. :) |
Zivjela menza:
Restani krumpir Dva ogromna komada beckog Dva kolaca Dva soka Zelje salata Dva Cao-Cao ______________________ 11 kn :D |
Trebaš samo pozvat prave muže na degustaciju. Nakon poveće količine gemišta šmrču i grizu. :D
Primjer od prije dva tjedna kad je moj frend za 20desetak ljudi kuhal grah. Sve je bilo dobro do trenutka kad su ga odlučili zaljutiti. Pročitali su upute na flašici gdje je pisalo da na 15 litara staviti jednu (1) kap, ali kak su oni pravi muži, a i gemišti su proradili nisu vidjeli veliki natpis na flašici 6.000.000 :D i jednostavnom računicom i ludom hrabrošću na 19 litara stavili su 3 kapi. Grah je bio nejestiv. Potom su ga izvadili sa cjediljkom u drugi lonac sa čistom vodom i otopljenim goveđim kockama. Uglavnom dva puta su ispirali grah i na kraju je bio toliko ljut da ga žemska populacija nije jela. Kaže da je njih 9 pojelo 5 kruhova i popilo 8 litara vina i 13 litara mineralne. Kaže da nakon svega toga još je žarilo u ustima. |
Danas bili u Lidlu i našla bijelu čokoladu....thx @flare
Uzeli smo za probu Tajlandsku klopu. Imaju 4 okusa, 2 smo probali http://www.pohrani.com/f/2w/f/2FfSRddE/kolaz.jpg E sad ovak, meni je ovaj green curry ljut i to jako, a dragom ništa, veli tek da se malo osjeti ljutine. A ovaj drugi mi ima previše okus po kikirikiju i to mi nikak ne paše, ajde tu smo se dogovorili da nije baš nekaj. Još ima sweet&sour i pad thai, ali ti su na čekanju za probu. Pakirani su u kutijici po 330 g i samo treba mikrovalna i ručak je tu :goood: Za desert su jastučići od prhkog tijesta sa pekmezom i čokoladom :D http://www.pohrani.com/f/2G/NO/XFx4UhH/slatko.jpg |
Fegato alla Veneziana nella casa! :D
|
|
Citiraj:
|
Idem delati bolonjez. :p To bum i jel danas. :)
|
Citiraj:
Auto mi je popravljen. Kad ćemo degustirat pivo uz sjemenke jolokie ? |
Citiraj:
Ali, da staviš kaj god u to ja jel nebi...prije bi tu glavicu friškog zelja poglodal sirovu:D |
Citiraj:
Kaj nevoliš zelje???? Sutra sam mislila radit krpice sa zeljem, ali to za sebe, bolja polovica to ne jede..... |
Grah!
(sa puno drugih dodataka :D) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedem zelje u svim kombinacijama osim takvo sa paradajzom:D |
Nije mi vrag dal mira, kupil staru kokicu nesilicu i složil sam dobru juhicu za ručak. Kad se koka ohladila, ocubal sam svo meso i kožice, sve u mikser i složil uz dodatak začina, finu paštetu. Upravo namazal dvije šnite uz Staročeško pivo...
|
Bar znaš kaj ti je u pašteti:D
|
Citiraj:
Sutra : carsko sa krumpačem u pećnici, dinstano crveno zelje s kimlom, vinom i češnjakom. |
daj mi malo o tom dinstanom crvenom zelju ;)
matori gade prisiljeno zelje je jedna od blagodati življenja na ovoj planeti, tako da tišinu molim :D |
Citiraj:
Kvaka je u prekrasnoj boji a okus ( sweet & sour ) mozes balansirati kolicinom secera i vina. |
Danas klasika-pohanci, pire, kisela paprika filana zeljem...
PriŽderala mi se opako ajnpren juha, brijem da bi je sutra mogel napravit-samo da posušim današnji kruh narezan na kockice i da vidiš veselja:D |
Kod mene bolonjez. :D
|
Krem juha od tikvica, pečeno meso i krumpir, krpice sa zeljem.
Pošto je danas poseban dan, onda je tu naravno desert :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad prvo popržim na luku tikvice i mrkvu, onda sve skupa smiksam u blenderu, vratim natrag, dodam začina, vrhnja za kuhanje i češnjaka i to je to :) Prefino. Citiraj:
|
Citiraj:
Kad se posluži u tanjur staviti par komada očišćenih bučinih koščica. Nije loše i malo ih prepržiti tko voli jaču aromu. Na kraju odozgora lagano pokapati sa bučinim uljem. |
[QUOTE
Ovo bi valjda funkcioniralo i s bijelim? Bum probal danas popodne :D[/QUOTE] Ovisi o vrsti zelja, trebalo bi kupiti ono okruglo i tvrdo iz dućana. Crveno ispadne dobro upravo zato kaj je tvrdo. Moje zelje iz vrta je bijelo i mekano pa bi se jamačno raspalo. |
Citiraj:
|
@Panorama
Doma sam cijeli tjedan, ali žena veli da dojdeš čim prije dok još ima kolača. :D |
Jedan recept za ljubitelje zelja : Štrudla na način Kaj su jeli naši stari
Za 6 kora za štrudlu ( one deblje, tzv. za bućnicu ) Veliku glavicu običnog zelja narezati na sitno, posoliti, dobro promiješati i ostaviti sa strane. Dvije glavice luka prodinstati do smeđe boje i ubaciti 30 dag faširanoga, prodinstati 10 minuta. Prethodno nasoljeno zelje stisnuti rukama da se ocijedi suvišak tekućine, staviti u drugu posudu i nauljiti s 1 dl ulja. Rasporediti u pleh iz pećnice i peći na 150-170 C dok ne posmeđi ( svakako promiješati nekoliko puta ). Prebaciti tako ispečeno zelje u drugu posudu, dodati dinstano faširano, obilno pobiberiti ili začiniti čilijem, dosoliti po potrebi i promiješati. Gotovu masu zarolati u kore za štrudlu, nauljiti pleh a kore izvana i peći na 180 desetak minuta, tj. dok kore ne dobiju željenu zlatnu boju. Servirati uz pivo ! Dodatak sitno kosanog špeka u faširano ne smeta...:goood: |
Ipak sam se jučer odlučio na pureća prsa koja sam imao u friđu. Začinio ih nedavno nabavljenom cajun mješavinom začina, popržio, zalio vrhnjem za kuhanje i dodao češnjaka, a uz to pire krumpir i zelje na salatu.
Danas bi mogao bolonjez, makar mi se opet pizza mota po glavi :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:10. |