PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

panoramix 13.10.2011. 11:42

Danas . home-made pljeskavice + zapečeni somun, luk ljubičasti i paradajz.

Roberto 13.10.2011. 16:20

Upravo stiglo :D

http://www.easilysharing.com/images/96514905882356779218.jpg

Biće belaja. Ova jolokia mi ubila nosnice samo kaj sam pomirisao u vrećicu :D

panoramix 13.10.2011. 18:08

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1998652)
Upravo stiglo :D

http://www.easilysharing.com/images/96514905882356779218.jpg

Biće belaja. Ova jolokia mi ubila nosnice samo kaj sam pomirisao u vrećicu :D

Svaka čast! Ne zaboravi staviti lateks rukavice prije hendlanja...:D
Usput, napiši dojmove nakon degustacije a mogel bi i mali clip snimit' :D

lutherus 13.10.2011. 18:11

Od velikog plana fileka danas za ručak nije bilo ništa. Nekim čudom se fileki pretvorili u pljeskavice za habanerosicama, špinat, pire krumpir i mješanu salatu ( paprika, feferoni, jalapeno, crveno zelje - sve home made )

Amdejac 13.10.2011. 18:47

Citiraj:

Autor panoramix (Post 1998746)

Nek upali kameru i pošmrče jednu crtu crvenog. :D

Ammy 13.10.2011. 18:48

Majstor fantač u pečenju čevapa :D
http://www.pohrani.com/f/g/bZ/4sZnGV5L/priprema.jpg

I ovak je to sve skupa....mala porcija samo radi lijepšeg umjetničkog dojma :roller:
http://www.pohrani.com/f/38/Yr/4QX0cyaG/rucak.jpg

Jel zna netko di ima neka jeftinija bijela čokolada za kupit? Inače kupim u Kauflandu i sad kad mi je najpotrebnija onda je nema :(

flare 14.10.2011. 10:44

Citiraj:

Autor Ammy (Post 1998780)

Jel zna netko di ima neka jeftinija bijela čokolada za kupit? Inače kupim u Kauflandu i sad kad mi je najpotrebnija onda je nema :(

Kaj nema u Lidlu? :stoopid:

Danas kolega časti gablecom jer mu je rođendan :chears: tako da ću zagrebački i salatu:goood:

Roberto 14.10.2011. 11:28

Citiraj:

Autor panoramix (Post 1998746)

Inače, za probu sam prstom dotaknuo par zrnaca i stavio na jezik. Imao sam osjećaj kao da mi je netko na tom mjestu na jeziku ugasio čik. Pečenje grla, suze na oči, konstatno kihanje i curenje nosa... Tak je to izgledalo pol sata od tog malo praha što sam prstom stavio na jezik.

Tako da za pravu degustaciju moram prvo skupit hrabrosti :D

Citiraj:

Autor AMD (Post 1998779)
Nek upali kameru i pošmrče jednu crtu crvenog. :D

Mislim da bi mi spržilo mozak :D

panoramix 14.10.2011. 13:42

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1999332)
Inače, za probu sam prstom dotaknuo par zrnaca i stavio na jezik. Imao sam osjećaj kao da mi je netko na tom mjestu na jeziku ugasio čik. Pečenje grla, suze na oči, konstatno kihanje i curenje nosa... Tak je to izgledalo pol sata od tog malo praha što sam prstom stavio na jezik.

Tako da za pravu degustaciju moram prvo skupit hrabrosti :D

Mislim da bi mi spržilo mozak :D

Kaj misliš zakaj ja svoju Jolokiju gledam već neko vrijeme, spremljenu u malu flašicu. Nikako da odaberem dan D. Svi mi, koji se ovdje kurchimo da možemo i volimo ljuto, nikako da skupimo hrabrosti pa da zaljutimo neki čušpajz, npr. grah ili ričet i da vidimo rezultat...:fuming::fuming:
Neki sam dan posipal čevose sa čilijem iz vlastite proizvodnje pa sam poslije imal osjećaj da u želucu imam kalorifer :D Začudo, ne exitu nije bilo problema :), no ponekad, kad sam pretjerao, kod exita sam ušao u gotovo beskonačni loop i nikako da se pomaknem sa ćenife. Hladan mlaz u bideu donekle je pomogao...:D

Hamm 14.10.2011. 14:41

Živio konzum:
Dva komada paniranog oslića (file) 13,06kn
Pomfri 200g 4,83
Crveno zelje salata 220g 3,09
Majoneza mediteran 5,69

To u catteringu za tu lovu nemreš dobiti pa da se na glavu postaviš. :)

Ludy 14.10.2011. 17:33

Zivjela menza:
Restani krumpir
Dva ogromna komada beckog
Dva kolaca
Dva soka
Zelje salata
Dva Cao-Cao

Amdejac 14.10.2011. 18:08

Trebaš samo pozvat prave muže na degustaciju. Nakon poveće količine gemišta šmrču i grizu. :D

Primjer od prije dva tjedna kad je moj frend za 20desetak ljudi kuhal grah. Sve je bilo dobro do trenutka kad su ga odlučili zaljutiti. Pročitali su upute na flašici gdje je pisalo da na 15 litara staviti jednu (1) kap, ali kak su oni pravi muži, a i gemišti su proradili nisu vidjeli veliki natpis na flašici 6.000.000 :D i jednostavnom računicom i ludom hrabrošću na 19 litara stavili su 3 kapi.
Grah je bio nejestiv.
Potom su ga izvadili sa cjediljkom u drugi lonac sa čistom vodom i otopljenim goveđim kockama.
Uglavnom dva puta su ispirali grah i na kraju je bio toliko ljut da ga žemska populacija nije jela. Kaže da je njih 9 pojelo 5 kruhova i popilo 8 litara vina i 13 litara mineralne.
Kaže da nakon svega toga još je žarilo u ustima.

Ammy 14.10.2011. 19:28

Danas bili u Lidlu i našla bijelu čokoladu....thx @flare

Uzeli smo za probu Tajlandsku klopu. Imaju 4 okusa, 2 smo probali
http://www.pohrani.com/f/2w/f/2FfSRddE/kolaz.jpg

E sad ovak, meni je ovaj green curry ljut i to jako, a dragom ništa, veli tek da se malo osjeti ljutine. A ovaj drugi mi ima previše okus po kikirikiju i to mi nikak ne paše, ajde tu smo se dogovorili da nije baš nekaj.

Još ima sweet&sour i pad thai, ali ti su na čekanju za probu. Pakirani su u kutijici po 330 g i samo treba mikrovalna i ručak je tu :goood:

Za desert su jastučići od prhkog tijesta sa pekmezom i čokoladom :D
http://www.pohrani.com/f/2G/NO/XFx4UhH/slatko.jpg

WraGG 14.10.2011. 22:52

Fegato alla Veneziana nella casa! :D

Ammy 15.10.2011. 15:41

Danas slatko zelje u paradajzu :goood:

A desertić, ovi fini nježni keksići. Jako su fotogenični pa da podjelim s vama tu divoticu. :D
1
2
3
4
5

Jelc 15.10.2011. 15:46

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2000295)
Danas slatko zelje u paradajzu :goood:]

:banned::D

Hamm 15.10.2011. 16:00

Idem delati bolonjez. :p To bum i jel danas. :)

panoramix 15.10.2011. 16:52

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2000299)
:banned::D

Prasac jedan, pa valjda je žena nekaj dimljenoga nutra stavila. Ak' nije, onda ban ! :D
Auto mi je popravljen. Kad ćemo degustirat pivo uz sjemenke jolokie ?

Jelc 15.10.2011. 17:11

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2000328)
Prasac jedan, pa valjda je žena nekaj dimljenoga nutra stavila.

Možeš si mislit:p

Ali, da staviš kaj god u to ja jel nebi...prije bi tu glavicu friškog zelja poglodal sirovu:D

Ammy 15.10.2011. 19:00

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2000335)
Možeš si mislit:p

Ali, da staviš kaj god u to ja jel nebi...prije bi tu glavicu friškog zelja poglodal sirovu:D

Jesam, neka rebrica suha i malo špeka....se to podrazumjeva, ne? :D

Kaj nevoliš zelje???? Sutra sam mislila radit krpice sa zeljem, ali to za sebe, bolja polovica to ne jede.....

panda505 15.10.2011. 19:27

Grah!

(sa puno drugih dodataka :D)

panoramix 15.10.2011. 19:30

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2000391)

Kaj nevoliš zelje???? Sutra sam mislila radit krpice sa zeljem, ali to za sebe, bolja polovica to ne jede.....

Dapače! Moja drugarica radi najbolje prisiljeno zelje na svijetu, pa obično pojedem 3 tanjura. Suhoga mora biti nutra da bar zamiriši. Baš sam danas pričal s tvojim plavcem oko zelja i sjemenki za vrt. Dođem drugi tjedan po neki alat pa to sjemenje onda donesem.

Jelc 15.10.2011. 21:40

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2000391)

Jedem zelje u svim kombinacijama osim takvo sa paradajzom:D

panoramix 15.10.2011. 22:37

Nije mi vrag dal mira, kupil staru kokicu nesilicu i složil sam dobru juhicu za ručak. Kad se koka ohladila, ocubal sam svo meso i kožice, sve u mikser i složil uz dodatak začina, finu paštetu. Upravo namazal dvije šnite uz Staročeško pivo...

Jelc 15.10.2011. 22:54

Bar znaš kaj ti je u pašteti:D

panoramix 15.10.2011. 23:01

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2000512)
Bar znaš kaj ti je u pašteti:D

Zato se drugi tjedan bacam na paštetu od junećih jetrica. Uvijek je dobro imat nekaj za namazat, kad prisvira u drobu..:D
Sutra : carsko sa krumpačem u pećnici, dinstano crveno zelje s kimlom, vinom i češnjakom.

syss 16.10.2011. 01:39

daj mi malo o tom dinstanom crvenom zelju ;)

matori gade prisiljeno zelje je jedna od blagodati življenja na ovoj planeti, tako da tišinu molim :D

panoramix 16.10.2011. 07:11

Citiraj:

Autor syss (Post 2000568)
daj mi malo o tom dinstanom crvenom zelju ;)

:D

Na ulju zdinstas postenu glavicu luka da zazuti, posipas sa 1 malom zlicom secera. Prethodno narezano c. zelje na tanje rezance od 1 cm bacis na taj luk, posolis i dodas mljevenog kimla ili u zrnu po zelji, ( ja stavim koliko i secera ) i sitno kosana tri reznja cesnjaka. Dinstas uz mijesanje dok zelje ne pusti dovoljno soka a onda poklopis i vatru na lagano. Povremeno promijesati bez podlijevanja. Kad je dinstano i kad se pocne lagano loviti za dno posude, podlij sa deci-dva crnog vina i pusti da se pokuha. Ide fino uz perad.
Kvaka je u prekrasnoj boji a okus ( sweet & sour ) mozes balansirati kolicinom secera i vina.

Jelc 16.10.2011. 14:58

Danas klasika-pohanci, pire, kisela paprika filana zeljem...

PriŽderala mi se opako ajnpren juha, brijem da bi je sutra mogel napravit-samo da posušim današnji kruh narezan na kockice i da vidiš veselja:D

nino 16.10.2011. 15:06

Kod mene bolonjez. :D

Ammy 16.10.2011. 17:41

Krem juha od tikvica, pečeno meso i krumpir, krpice sa zeljem.

Pošto je danas poseban dan, onda je tu naravno desert :D

syss 17.10.2011. 09:32

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2000581)
Na ulju zdinstas postenu glavicu luka da zazuti, posipas sa 1 malom zlicom secera. Prethodno narezano c. zelje na tanje rezance od 1 cm bacis na taj luk, posolis i dodas mljevenog kimla ili u zrnu po zelji, ( ja stavim koliko i secera ) i sitno kosana tri reznja cesnjaka. Dinstas uz mijesanje dok zelje ne pusti dovoljno soka a onda poklopis i vatru na lagano. Povremeno promijesati bez podlijevanja. Kad je dinstano i kad se pocne lagano loviti za dno posude, podlij sa deci-dva crnog vina i pusti da se pokuha. Ide fino uz perad.
Kvaka je u prekrasnoj boji a okus ( sweet & sour ) mozes balansirati kolicinom secera i vina.

zahvaljujem, zvuči korektno ;)

Roberto 17.10.2011. 11:09

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2000883)
Krem juha od tikvica, pečeno meso i krumpir, krpice sa zeljem.

Pošto je danas poseban dan, onda je tu naravno desert :D

Krem juha mi je ovogodišnje otkriće, priej ju nisam baš volio jesti.
Sad prvo popržim na luku tikvice i mrkvu, onda sve skupa smiksam u blenderu, vratim natrag, dodam začina, vrhnja za kuhanje i češnjaka i to je to :)
Prefino.

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2000581)

Ovo bi valjda funkcioniralo i s bijelim? Bum probal danas popodne :D

Amdejac 17.10.2011. 11:27

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2001368)
Krem juha mi je ovogodišnje otkriće, priej ju nisam baš volio jesti.
Sad prvo popržim na luku tikvice i mrkvu, onda sve skupa smiksam u blenderu, vratim natrag, dodam začina, vrhnja za kuhanje i češnjaka i to je to :)
Prefino.

Mi smo jučer radili po ovom receptu, ali sa manje vode i bez limunovog soka.
Kad se posluži u tanjur staviti par komada očišćenih bučinih koščica. Nije loše i malo ih prepržiti tko voli jaču aromu. Na kraju odozgora lagano pokapati sa bučinim uljem.

panoramix 17.10.2011. 12:03

[QUOTE

Ovo bi valjda funkcioniralo i s bijelim? Bum probal danas popodne :D[/QUOTE]

Ovisi o vrsti zelja, trebalo bi kupiti ono okruglo i tvrdo iz dućana. Crveno ispadne dobro upravo zato kaj je tvrdo. Moje zelje iz vrta je bijelo i mekano pa bi se jamačno raspalo.

Mad_Duke 17.10.2011. 12:12

Citiraj:

Autor AMD (Post 2001382)
Mi smo jučer radili po ovom receptu, ali sa manje vode i bez limunovog soka.
Kad se posluži u tanjur staviti par komada očišćenih bučinih koščica. Nije loše i malo ih prepržiti tko voli jaču aromu. Na kraju odozgora lagano pokapati sa bučinim uljem.

Joj, ja obožavam sve vrste tih više krem gušćih juha. Što od gljiva, što zelenih. Mljac. Ovo mi je valjda najbolje kaj se može od tih tikvica napravit :P hehe (uz ražnjiće sa kruhom, tikvicama, oslićem...)

Amdejac 17.10.2011. 12:20

@Panorama
Doma sam cijeli tjedan, ali žena veli da dojdeš čim prije dok još ima kolača. :D

panoramix 17.10.2011. 13:12

Jedan recept za ljubitelje zelja : Štrudla na način Kaj su jeli naši stari

Za 6 kora za štrudlu ( one deblje, tzv. za bućnicu )

Veliku glavicu običnog zelja narezati na sitno, posoliti, dobro promiješati i ostaviti sa strane. Dvije glavice luka prodinstati do smeđe boje i ubaciti 30 dag faširanoga, prodinstati 10 minuta.

Prethodno nasoljeno zelje stisnuti rukama da se ocijedi suvišak tekućine, staviti u drugu posudu i nauljiti s 1 dl ulja. Rasporediti u pleh iz pećnice i peći na 150-170 C dok ne posmeđi ( svakako promiješati nekoliko puta ).
Prebaciti tako ispečeno zelje u drugu posudu, dodati dinstano faširano, obilno pobiberiti ili začiniti čilijem, dosoliti po potrebi i promiješati.
Gotovu masu zarolati u kore za štrudlu, nauljiti pleh a kore izvana i peći na 180 desetak minuta, tj. dok kore ne dobiju željenu zlatnu boju. Servirati uz pivo !
Dodatak sitno kosanog špeka u faširano ne smeta...:goood:

Roberto 18.10.2011. 12:05

Ipak sam se jučer odlučio na pureća prsa koja sam imao u friđu. Začinio ih nedavno nabavljenom cajun mješavinom začina, popržio, zalio vrhnjem za kuhanje i dodao češnjaka, a uz to pire krumpir i zelje na salatu.

Danas bi mogao bolonjez, makar mi se opet pizza mota po glavi :D

panoramix 18.10.2011. 13:20

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2002438)
Ipak sam se jučer odlučio na pureća prsa koja sam imao u friđu. Začinio ih nedavno nabavljenom cajun mješavinom začina, popržio, zalio vrhnjem za kuhanje i dodao češnjaka, a uz to pire krumpir i zelje na salatu.

Danas bi mogao bolonjez, makar mi se opet pizza mota po glavi :D

Slično sam i ja danas radil, samo kaj su umjesto prsa bili iskošteni zabatci a da ne bi smršavil, dodal sam u umak i 5-6 listića sira za toast da se fino rastopi. Final touch : malo origana i kosanog peršina po vrhu a unutra još 0,3 dl bijelog vina...:goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:10.