![]() |
Citiraj:
|
Ajd onda reci koji coin kopas i kako si sve podesio?
ja sam gledao solo mining jos davno tamo i odustao sam kad sam vidio da je potrebno podesit IP addresse, a znam da to onda nije samo upisati neke podatke i clicknuti start. |
https://nulltx.com/why-is-the-ethere...sible-reasons/
Evo malo stiva za ETH i moguci razlozi zasto pada, meni se cini onaj razlog manipulacije ICO-a najvjerojatniji... |
jel tko pokušao/uspio prodati rig posljednjih mjesec dva?
trenutno po cijeni 9000 nitko ni da pita. |
Bas sam u drugom topicu pisao o tome. Tko ce kupiti kada svatko tko si malo razmisli i proracuna dodje do zakljucka da je daleko isplativije kupiti coin neki za te novce i drzat ga ako vjeruje da Crypto prici nije dosao kraj. A mnogi koji jos nisu usli u to vjeruj mi sad u ovom trenutku niti ne pomisljaju da udju. pa tko ce uc da rudari i gubi novac? Neide to tako...
|
Citiraj:
mislim da ću pokušati po dijelovima :zdero2::goodnite: |
Nije bas ni to dobro, ja naletio prije par minuta na Facebook post jednog australca prodajze za 200 AUD rx 570 Gygabite, sto ispadne manje od 1000 kuna... I nema ni jedan jedini reply...
Da sam gamer sad bi riskirao i kupio 1080ti, ajd mozda jos malo da se priceka da padne na 3000 kuna. |
A jojjjjj
A kada se desi opet neki bull run, onda bude opet davfali suho zlato za grafe |
Da, volatiliti je abnormalan i u tom aspektu. Sad ne vrijede nista, a za par mjeseci bi mogle biti ko suho zlato... Pa sad isto kao i s coinovima, se ne isplati prodavat po niskoj cjeni...
|
Citiraj:
Sad ih smatram kugom nekako slicno nicehashu, jer ulete novcicima koji su slabije raspostranjeni, nabiju difficulty i odu, i tako zagorcavaju zivot stalnim rudarima. Ja ih vise ne koristim. |
Citiraj:
|
Niti uptita za 1060 3gb ...
Samsung mema 6 komada radi 150 ... garancije još 30 mjeseci ... Neču ni prodavati za 1300 ili ispod ... a troše ispod 600W ... |
Ajd ako su full size sa 2 venta još bi možda i mogao dobiti 1300kn, ali ako su one mini sa 1 ventom onda nikako
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No ja sam vise pricao o velikim ulaganjima, kupovinama vise rigova, mada jedan rig od 6 Vegi je isto velika investicija. Pogotovo sada kada su izasle 2080 po 800$, neznam kako ce to imat utjecaj na trziste... Navodno rade 56MHS ETH-a, a neceg drugog vjerojatno jos vise, ali to je sve rekla kazala, jer nisu jos stavljene u pogon. Sad je doba gamera da ubodu jeftinu grafu. A sto se tice 1060 3GB, pa nove iz ducana idu za skoro 1300 kuna. Ja imam jedan rig s njima i nemislim ih prodavat, isto rade kao i 6GB, a jeftinije su. A ljudi bjeze od njih jer imaju 3Gb pa misle da nece moci nista kopati, a vjerojatno ce se s njima jos godinama kopati ETH |
Sa 3gb karticama do odprilike 4.mj. 2019. Na Linuxu. A nakon toga neki drugi algoritam. Čak su mi draže od rx570. 25mh/s sa 75w. Rig sa 5 komada 440W.
|
zašto tolika mržnja prema wttm? baš gledam ovaj drugi kalkulator https://crypt0.zone/calculator/s/wice3t8h i prikazuje ORB coin kao najprofitabilniji za 1060.
već kopam dva dana i nije ni blizu onome što piše, opet točniji wttm |
Mislim da svi ti kalkulatori imaju strasno veliki delay isto kao i chartovi za difficulty. Dobro za ovaj difficulty nisam siguran, ali on se ponasa cudno. Sad opet raste, vjerojatno su neki kupili jeftine ugasene rigove i upalili ih... Ili kako da to protumacimo?
|
to što se događa s mrežom je druga stvar.
ako ćemo o usporedbi ova dva kalkulatora wttm je definitivno bliži stvarnosti. za 4x1060 3GB mi crypt0 izbacio da ću dobiti 24 ORB dnevno, a wttm 6 već nakon 3 sata kopanja mi je bilo jasno da neću biti ni blizu 24, već bliže 6, ali svejedno sam pustio nek dalje kopa |
Citiraj:
Jesu 3 su G1,a 3 obične WF2 OC ... gigabyte ... 6 komada 540 W,a hashaju 150 MH/s temp 55 stupnjeva ... |
Te nemoj prodavati, ja imam 40 komada i nijedna nije ni blizu 25MHS, jedva 23MHS. I temperature preko 60celziousa u ovo doba.
|
Imao sam i sa hynix memom,jedva 19,ove samsungice deru ...
Nego jeli možda nekoga zanimaju kućišta od lima za po 6 kartica,po želji sa ili bez ventova (4 ili 6 komada) ... Ostalo mi par komada (recimo 5 ili 6) ... ;) |
Dodatak na Links problem o kojem sam pisao prije nešto više od mjesec dana. I dalje odbijaju garanciju zbog oštećenja pina/ova, ne podastiru nikakve dokaze o tome iako sam ih iste tražio i sada tvrde da je kartica potpuno ispravna jer su ju oni testirali, te ukoliko ju ne preuzmem da će mi zaračunavati ležarinu 10 Kn dnevno. A šlag na tortu je ako istu ne preuzmem u roku od 60 dana, dotična prelazi u njihovo vlasništvo.
|
Citiraj:
Nabaci koju sliku da vidimo i neku simbolicnu cijenu :) |
Citiraj:
Pa odi do njih, traži da ti na licu mjesta izvrte testove tipa 3DMark/Unigine/Furmark i ako kartica prolazi onda je preuzmeš |
nevjerujem da te namjerno zezaju, mora da je negdje doslo do problema u komunikaciji.
|
Citiraj:
Može danas popodne (čitaj iza 18.00) kad dojdem s posla |
Ja sam recimo stavio rig 6x1070ti Gigabyte GeForce GTX Gaming plus Corsairovo hx1000i napajanje, asus maticna 1500kn+ itd i sve za 18.000 pa nitko nije ni nazvao hahaha
Mislim meni je svejedno dal prodao ili rudario dalje ali samo kazem da je interes 0 a sve komponente vrhunske... Drugim rijecima potraznja je na nuli ili blizu nje jer ovaj rig s normalnim cijenama, ne prenapuhanim kosta sam preko 25k... |
Pa normalno da je trenutno potražnja 0 kada se izmajna jedva da se struja pokrije
|
Bitno da na njuskalu svi prodaju zbog:
- odlaska u inozemstvo - nedostatka prostora - buke - topline Jos nitko nije napisao da prodaje jer nema ROI. Citiraj:
|
Citiraj:
Kako da to napišem kad na zadnje 3 grafe koje cu stavit u prodaju ROI je odrađen doslovno 4 puta? |
Tako i dobitnici na lotu imaju dobar ROI, ali kad sve sagledas samo kuca dobiva.
Zasto ih onda prodajes? Zato sto ti se trenutno ne vraca ni za struju, a taj razlog sigurno neces navesti u oglasu. Tko zeli/mora prodati, bolje mu je rigove prodavati komad po komad. |
Citiraj:
neznam koji je tebi k.. Prodajem jer grafe još nešta vrijede i imaju garanciju više od godinu dana. Da te imalo zanima vidio bi da ima zarade, a ne pisao gluposti ovdje. |
Nije problem sto je kopanje trenutno u malom minusu, problem je sto se nezna dali ce se taj minus povecat i koliko dana, mjeseci ili godina ce trajat. a buduci citam vijesti o tome da NVIDIA izlazi iz Crypto mininga, neznam kako i s cim su usli, ali vijesti se sire da izlaze, pa je moguce da je to isto neka vrsta FUD-a koja ce sigurno opet otjerat mnoge, pa mozemo ocekivat jos neki pad...
I sto onda? Kako sad kupiti rig koji te samo kosta novca, odnosno njegov ROI je negativan. ROI je return of investment, zamisli biznis u kojem ne da imas ROI nego jos imas troskove... Tako je danas s miningom, samo oni koji znaju nesto sto vecina ljudi nezna, ili hobisti ili tako neki sad kupuju rig. Po FB citam da se gase velike farme u USA jer je valjda njih jos gadnije pogodilo i mogu se kupiti grafe po 70% cijena. Tipa 470 ide za 600 kuna i to ne jedna ili dvije nego stotine njih. Steta sto je SAD daleko i packaging je skup, ali 600 kuna za solidnu grafu je OK za gamere, jer samo prije nekoliko mjeseci za 600 kuna je gamer mogao kupiti samo neku 1GB staru NVIDIJu |
Je li netko zainteresiran za kupnju hrpe mining opreme po povoljnim cijenama?
Ne, ne selim se iz drzave i slicno :D nego sam nadogradio svoje rigove za riserless maticnim plocama i serversim napajanjima, pa imam svasta nesto: 40-50 risera svih boja i velicina 2x Coolermaster V1200 platinum napajanje 2x Corsair 1000 nesto nesto napajanje 1x Forza 1200W napajanje 1x Corsair 850 nesto nesto napajanje Nekoliko arduina sa ethernet shieldovima Plocice za paralelno startanje ATX napajanja Hrpa nekakvih 2-in-1 PCIE kabelica sto su dosli sa Vegama a nikad nisam shvatio cemu sluze Mislim da imam maticne asrock H81 PRO, biostar GH250-BTC ili tako nekako, i jos neku H110 sto ima valjda 13 PCIE slotova, sve imaju procesore, cooler i RAM Vjerojatno imam jos hrpu drugih stvari samo mi sad ne pada na pamet. Ako ima zainteresiranih tu radije bih forumasima prodao nego isao na njuskalo |
Citiraj:
Pa ako izlaze iz mininga to je dobra vijest a ne loša. KAd izadju hr ce past i pocet cemo vise zaradjivat. |
Citiraj:
Ja sam npr stavio taj rig jer sam htio tu lovu ubaciti nazad direkt u coinove koje ne mogu majnati s tim hardverom (a stavio sam u oglas i da primam crypto jer ne bjezim van nego zelim kupiti jos :beer:).. |
Ako prodajete rig..rigove posaljite mi na pm tocne specifikacije...gdje i koliko je garancija i koja je cijena.
Raspitam se okolo ako bude tko sta trebao pa vam se javim. :chears: |
Cijena i dalje prema dolje, a difficulty prema gore, i opet na ili blizu all time high, pa sto se kvragu dogadja?
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:12. |