![]() |
Kaj je sa onom reklamom o ultra brzinama nekakvim? Vidio sam jednom na telki, pretpostavljam optika je u igri?
|
Jel ima itko problema s uploadom(zg) zadnjih par dana? Bili su mi digli upload na 0.5 mbit prije skoro 2 mjeseca ali sad je opet 0.25
|
Zovi SZK i žali se ako ti se problem zadrži, nema nikakvog govora o spuštanju brzine pogotovo jer ti je već normalno radilo na 0.5Mbps-a.
|
zvao sam ih i prijavio kvar...testirali su centralu kaze da je i pusteno malo vise od 0.5. i sad sam malo probao gasit palit maxtv i cudna je brzina. kad je maxtv upaljen onda mi speedtest pokazuje oko 2.17mbit download, a upload za vrijeme testa ide i do 0.6 ali na kraju testa zavrsi na 0.25-0.27mbit. a kad izgasim maxtv brzina je 4mbit,upload za vrijeme testa je oko 0.33 i nakraju opet 0.25-0.28mbit. ali prije mi brzina nikad nije pala kad bi maxtv bio upaljen(pogotovo ne za duplo). a imam osjecaj i da je ping losiji
|
Citiraj:
Imao sam taj problem. Zvao ih i zalio se da cu sve iskljucit ako mi nevrate moju brzinu. U roku 24 sata sam imao sve kao prije. Valjda su te prebacili na neku dalje centralu i jebu. |
super,bio je tehnicar,prvo je reko da dolazi do velikog gusenja mreze pa je provjerio jel unutar kuce ili ne, uspostavilo se da je gusenje i prije ulaska linije u kucu, ali da ce radit bolje nego prije.sad sam izmjerio speedtest jos je gore nego prije...oko 1.7mbit download i 0.2 upload kad je upaljen i izgasen maxtv.fuj
|
Znači da su ti stavili 2Mbita profil
|
fascinantno,pa nije mi veza pucala na prijasnjim postavkama, bilo je losije nego prije ali sigurno bolje nego sad
|
Popustio sam jebiga.. ovo vise nije bilo izdrzivo.. predao sam zahtjev t-comu za prikljucenje na njih prije 5 dana.. zena u t-com centru mi je rekla da ako uzmem novi broj da ce taj postupak prebacivanja na njih krace trajati nego sa postojecom linijom.. nisam naravno zbog toga uzeo novu liniju nego eto.. previse ljudi koji ne bi trebali znaju postojeci broj :D pa me zanima jel zna itko kolko ce to prebacivanje cca trajati.. :respekt:
|
Bio bih zahvalan ako mi netko može malo protumačiti ovo....
Mislim ono, kaj se vidi iz tih errora, decibela... http://i49.tinypic.com/atkfid.jpg Naime imam adsl 10-tak dana. Nemam max-tv. Brzina DO 10 Mbit-a. Udaljenost od centrale - velika. Na početku je za brzinu pisalo xxx/8.xxx (ne sječam se točno), i speedtest je pokazival 7.8 Mbit-a. Ali, nije radilo dobro, čas bi bilo sve ok, a čas bi bilo čisto mrtvilo, ništ ne prolazi, ništ se ne otvara...a modem kao spojen. I nakon takvih par dana skužim u modemu ovo kak je sad, 6.5 Mbit-a, znači smanjeno. I za sad radi ok, nema stajanja/pucanja prometa. Uglavnom, ja bi maxtv, uz naravno što veću brzinu interneta, ali da mi ostane i 2 mbita uz upaljen maxtv, prihvaćam (ali da radi kak treba) :D |
Koristi Hakometar za provjeru.
|
Hakometar je teže smeće.
|
MAxtv bi mogao imati, ali koliko će brzine ostati dok je upaljen upitno je, možda negdje oko 1 megabit, s tim da neki malo bolji ruter od tog 780wl bi na večoj brzini bolje držao liniju.
|
Citiraj:
|
Relevantan je samo u slučaju ako radiš prigovor. Brzinu možeš izmjerit i sa speedtestom.
Mislio sam radit prigovor jerbo mi je brzina 1.5 mbps dok mi radi maxtv. Odustao. Nemreš napravit valjan test da se ubiješ. Nekad da, nekad iz petog pokušaja, nekad uopće neće. Kakti još nešto radi promet mimo njega. A ubijeni svi živi i neživi procesi, veze, wireless. Smeće. |
Citiraj:
Ništa drugo nego prekinut isporuku usluge (raskid ugovora). |
Ma znam da nema, al moj post je bio usmjeren na kvalitetu hakometra, ne na tehničke mogućnosti tcoma.
Ma idu mi na živce. Svako malo se priča o nekim novim tehnologijama tcoma. Optika, TeraStream, ovo i ono... A velikoj masi ljudi ne mogu isporučit ono što reklamiraju, jebena 4 megabita. |
Meni smanjili brzinu na 250 kb/s i kad sam prijavio kvar oni smanjili na 200 kb/s!?! Već drugi put prijavljujem kvar i opet se prave grbavi.
|
Nastavak na moju priču.
Sad vidim da u ruteru TRENUTNO piše: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 783 / 8.911 A speedtest čas pokaže 0.2 Mbit-a, pa oko 1.5, pa onda čak 6 i nešto...i tako u krug :D @ .Delboy Koji bolji ruter naprimjer? To bi trebao sam kupit ili ima od t-coma kaj drugo osim ovog Thomsona? Spojevi su po kući sigurno ok, lemljeni (na dva mjesta), a kod splitera krimpano no PS-u. |
Koliko dugo se kod tcoma, ali i kod ostalih providera čuvaju podaci o ip adresi, tj. tko je kad koristio određeni ip! U njemačkoj je to naprimjer kod Deutsche Telekoma: 7 dana. Kako je kod nas? Hvala!
|
Samo 7 dana? Ja bi mislio da je to vrijeme puno duže, tj da je i nakon npr. par mjeseci moguće saznati ko je imao određeni ip na određeni datum i vrijeme.
|
Citiraj:
|
Teško da ne spremaju podatke jer ih i sam možeš vidjeti kad se spojiš na stranicu provajdera (konkretno t-com). Tako da sam uvjeren da ih čuvaju.
|
Na korisničkim stranicama tcoma se vidi za tekući mjesec i mjesec prije toga svako spajanje i koji si ip imao. Ostale mjesece se može vidjeti samo koliko si potrošio gb. ( za 12 mjeseci ). Možda toliko i oni čuvaju te podatke.
|
Citiraj:
Iako je moguće da se nisu sve zemlje prilagodile tome pa je u Njemačkoj drugačije. |
Citiraj:
|
Ne treba, našao sam, u pravu si.
Izgleda da u Europi jedino Njemačka ne radi po direktivi kao svi ostali, ali sumnjam da je kod nas u HR tako. http://en.wikipedia.org/wiki/Telecom...data_retention |
Citiraj:
Ali u jedno sam siguran, čuvaju oni to neko vrijeme. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Po ovome je 2 godine maksimalno. Nakon 2 godine se više ne može tražiti od ISP-a da daje te podatke.
|
Točno, i prije će biti da naš t-com čuva 2 god. nego da radi po Njemačkom modelu, ipak mi nismo takva sila.
|
Evo nakon detaljnijeg pregleda zakona o elektroničkim komunikacijama:
Citiraj:
Citiraj:
@Radeon i ovaj zakon se poziva na onu direktivu EU koju si spomenuo |
12 mjeseci znači. Tako je i na user stranicama tcoma. Možeš vidjeti promet za posljednjih 12 mjeseci.
|
T-Com facebook post
Pozdrav. Želio bi vam se ovim putem zahvaliti na ažurnosti, brzini, profesionalnosti, ljubaznosti i svim ostalim vrlinama koje jedna ozbiljna firma poput Vaše treba posjedovati. Uvijek, ali baš uvijek u ovih 10-ak godina koliko koristim vaše usluge, što interneta, što fiksnog telefona, izlazili ste mi u susret i riješavali sve moje probleme u predviđenom roku od 72 sata. Evo nekoliko primjera. Kad nam je prije par godina, nešto prije božića, stup od telefona pao na kuću sredili ste sve odmah nakon nove godine. Nisam ni primjetio da cijele blagdane nemam fiksnu liniju i internet. Prošle godine kada sam po 'iljadupetstoti put zvao Vaše operatere i objašnjavao im da mi krči telefon, da se jedva čuje sugovornik te da mi konstanto "pada" internet konekcija, Vaš operater mi je objašnjavao da "vjerovatno imam neki virus na kompjuteru". Probao sam instalirati najnoviji antivirus na fiksni telefon da bi riješio krčanje, ali mi nije uspjelo pa mi je nakon toga drugi operater rekao da sam već prijavio taj problem (ma nemoj mi reć') i da je tehničar bio na terenu prije par mjeseci (kada sam to i prijavio) te da se problem vodi kao "djelomično riješen". Znači djelomično imam net/telefon, ali zato račun dolazi u potpunosti. Eto bar nešto. Nakon 72 sata od prijave (čitaj 5 dana) tehničari dolaze na teren i mijenjaju 100 metara trulog kabla kojeg onaj prvi tehničar nije mogao zamjeniti jer on to valjda voli ostaviti djelomično sređeno. Evo danas ujutro sam ponovno online nakon što sam u četvrtak prijavio da sam po neznam koji put ostao bez fiksne linije i interneta. Od četvrtka do utorka = 72 sata. Ažurno kao i uvijek. Ovo su samo neki od primjera jer da idem pisati sve naše zajedničke doživljaje morao bih tipkati jos bar 10 dana, a u to vrijeme će mi sigurno bar 14 puta "pasti veza" pa nema smisla da pretjerujem.
I pitanje za kraj (operater mi nije znao odgovoriti). Pošto sam neizmjerno zadovoljan Vašim uslugama, zanima me da li postoji opcija da potpišem doživotni ugovor sa Vama i po mogućnosti isti oporučno ostavim potomcima ? Sa štovanjem, Nikša p.s. ako me nekom silom uspijete natjerati da vam platim telefonski/internet račun za ovaj mjesec, trčat ću gol po korzu sa T-com kapom na glavi, velikim T na oba guza i rozim štiklicama. |
Citiraj:
To ti je njihovo riješenje problema sa pucanjem veze. Daj slikaj parametre veze u ruteru pa postaj |
question
Naime kak neki znaju preselih u stan,koji je na sreću moj al nisam boravil tu dugo.
Prije koju godinicu bilo je riječi o uvođenju optike u stanove što je pokojni deda i potpisao....e sad....jel OVO optika kao što mi baka tvrdi ili koji K? :D Na slici je žuti trokut s suncem nekakvim :) |
pa to i slijepac kuži da je optika :D
|
Taj znak je Laser Hazard warning, tj. opasnost od laserskih zraka. Posto optikom ide jedna vrsta laserskog svijetla, mozes sam zakljuciti o cemu se radi. http://i.imgur.com/bkZQW.jpg
|
Dečki,bavim se menađmentom i trgovinom,najte kaj zamerit :D Hvala na odgovorima,stiže T-Scum :D
|
jel ko dobio onaj alcatel t10 tablet, jel čemu?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02. |