PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Take 18.12.2012. 14:43

Kaj je sa onom reklamom o ultra brzinama nekakvim? Vidio sam jednom na telki, pretpostavljam optika je u igri?

rokoko 21.12.2012. 12:14

Jel ima itko problema s uploadom(zg) zadnjih par dana? Bili su mi digli upload na 0.5 mbit prije skoro 2 mjeseca ali sad je opet 0.25

doky 21.12.2012. 12:17

Zovi SZK i žali se ako ti se problem zadrži, nema nikakvog govora o spuštanju brzine pogotovo jer ti je već normalno radilo na 0.5Mbps-a.

rokoko 21.12.2012. 13:17

zvao sam ih i prijavio kvar...testirali su centralu kaze da je i pusteno malo vise od 0.5. i sad sam malo probao gasit palit maxtv i cudna je brzina. kad je maxtv upaljen onda mi speedtest pokazuje oko 2.17mbit download, a upload za vrijeme testa ide i do 0.6 ali na kraju testa zavrsi na 0.25-0.27mbit. a kad izgasim maxtv brzina je 4mbit,upload za vrijeme testa je oko 0.33 i nakraju opet 0.25-0.28mbit. ali prije mi brzina nikad nije pala kad bi maxtv bio upaljen(pogotovo ne za duplo). a imam osjecaj i da je ping losiji

legija 21.12.2012. 20:14

Citiraj:

Autor rokoko (Post 2301855)
zvao sam ih i prijavio kvar...testirali su centralu kaze da je i pusteno malo vise od 0.5. i sad sam malo probao gasit palit maxtv i cudna je brzina. kad je maxtv upaljen onda mi speedtest pokazuje oko 2.17mbit download, a upload za vrijeme testa ide i do 0.6 ali na kraju testa zavrsi na 0.25-0.27mbit. a kad izgasim maxtv brzina je 4mbit,upload za vrijeme testa je oko 0.33 i nakraju opet 0.25-0.28mbit. ali prije mi brzina nikad nije pala kad bi maxtv bio upaljen(pogotovo ne za duplo). a imam osjecaj i da je ping losiji

Imao sam taj problem. Zvao ih i zalio se da cu sve iskljucit ako mi nevrate moju brzinu. U roku 24 sata sam imao sve kao prije. Valjda su te prebacili na neku dalje centralu i jebu.

rokoko 23.12.2012. 16:43

super,bio je tehnicar,prvo je reko da dolazi do velikog gusenja mreze pa je provjerio jel unutar kuce ili ne, uspostavilo se da je gusenje i prije ulaska linije u kucu, ali da ce radit bolje nego prije.sad sam izmjerio speedtest jos je gore nego prije...oko 1.7mbit download i 0.2 upload kad je upaljen i izgasen maxtv.fuj

pinkskin 23.12.2012. 18:54

Znači da su ti stavili 2Mbita profil

rokoko 23.12.2012. 19:26

fascinantno,pa nije mi veza pucala na prijasnjim postavkama, bilo je losije nego prije ali sigurno bolje nego sad

ToroRosso 27.12.2012. 01:58

Popustio sam jebiga.. ovo vise nije bilo izdrzivo.. predao sam zahtjev t-comu za prikljucenje na njih prije 5 dana.. zena u t-com centru mi je rekla da ako uzmem novi broj da ce taj postupak prebacivanja na njih krace trajati nego sa postojecom linijom.. nisam naravno zbog toga uzeo novu liniju nego eto.. previse ljudi koji ne bi trebali znaju postojeci broj :D pa me zanima jel zna itko kolko ce to prebacivanje cca trajati.. :respekt:

Zagorec 04.01.2013. 10:40

Bio bih zahvalan ako mi netko može malo protumačiti ovo....
Mislim ono, kaj se vidi iz tih errora, decibela...

http://i49.tinypic.com/atkfid.jpg

Naime imam adsl 10-tak dana. Nemam max-tv.
Brzina DO 10 Mbit-a.
Udaljenost od centrale - velika.

Na početku je za brzinu pisalo xxx/8.xxx (ne sječam se točno),
i speedtest je pokazival 7.8 Mbit-a.

Ali, nije radilo dobro, čas bi bilo sve ok, a čas bi bilo čisto mrtvilo, ništ ne prolazi, ništ se ne otvara...a modem kao spojen.

I nakon takvih par dana skužim u modemu ovo kak je sad, 6.5 Mbit-a,
znači smanjeno. I za sad radi ok, nema stajanja/pucanja prometa.

Uglavnom, ja bi maxtv, uz naravno što veću brzinu interneta,
ali da mi ostane i 2 mbita uz upaljen maxtv, prihvaćam (ali da radi kak treba) :D

Ag008 04.01.2013. 11:51

Koristi Hakometar za provjeru.

fanATIk 04.01.2013. 12:28

Hakometar je teže smeće.

.Delboy 04.01.2013. 13:03

MAxtv bi mogao imati, ali koliko će brzine ostati dok je upaljen upitno je, možda negdje oko 1 megabit, s tim da neki malo bolji ruter od tog 780wl bi na večoj brzini bolje držao liniju.

RAUL 04.01.2013. 13:12

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2308341)
Hakometar je teže smeće.

Istina, ali ipak je nazalost samo on relevantan.

fanATIk 04.01.2013. 14:02

Relevantan je samo u slučaju ako radiš prigovor. Brzinu možeš izmjerit i sa speedtestom.
Mislio sam radit prigovor jerbo mi je brzina 1.5 mbps dok mi radi maxtv. Odustao. Nemreš napravit valjan test da se ubiješ. Nekad da, nekad iz petog pokušaja, nekad uopće neće. Kakti još nešto radi promet mimo njega. A ubijeni svi živi i neživi procesi, veze, wireless. Smeće.

Zagorec 04.01.2013. 17:33

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2308414)
Relevantan je samo u slučaju ako radiš prigovor. Brzinu možeš izmjerit i sa speedtestom.
Mislio sam radit prigovor jerbo mi je brzina 1.5 mbps dok mi radi maxtv. Odustao. Nemreš napravit valjan test da se ubiješ. Nekad da, nekad iz petog pokušaja, nekad uopće neće. Kakti još nešto radi promet mimo njega. A ubijeni svi živi i neživi procesi, veze, wireless. Smeće.

A kaj ti oni mogu ak jednostavno nema tehn. mogućnosti za veću brzinu (a očito da nema)?
Ništa drugo nego prekinut isporuku usluge (raskid ugovora).

fanATIk 05.01.2013. 13:35

Ma znam da nema, al moj post je bio usmjeren na kvalitetu hakometra, ne na tehničke mogućnosti tcoma.
Ma idu mi na živce. Svako malo se priča o nekim novim tehnologijama tcoma. Optika, TeraStream, ovo i ono... A velikoj masi ljudi ne mogu isporučit ono što reklamiraju, jebena 4 megabita.

Mirkopoter 06.01.2013. 12:21

Meni smanjili brzinu na 250 kb/s i kad sam prijavio kvar oni smanjili na 200 kb/s!?! Već drugi put prijavljujem kvar i opet se prave grbavi.

Zagorec 08.01.2013. 17:53

Nastavak na moju priču.
Sad vidim da u ruteru TRENUTNO piše:
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 783 / 8.911

A speedtest čas pokaže 0.2 Mbit-a,
pa oko 1.5, pa onda čak 6 i nešto...i tako u krug :D

@ .Delboy
Koji bolji ruter naprimjer?
To bi trebao sam kupit ili ima od t-coma kaj drugo osim ovog Thomsona?

Spojevi su po kući sigurno ok, lemljeni (na dva mjesta),
a kod splitera krimpano no PS-u.

FSAF 08.01.2013. 18:26

Koliko dugo se kod tcoma, ali i kod ostalih providera čuvaju podaci o ip adresi, tj. tko je kad koristio određeni ip! U njemačkoj je to naprimjer kod Deutsche Telekoma: 7 dana. Kako je kod nas? Hvala!

Zagorec 08.01.2013. 19:30

Samo 7 dana? Ja bi mislio da je to vrijeme puno duže, tj da je i nakon npr. par mjeseci moguće saznati ko je imao određeni ip na određeni datum i vrijeme.

FSAF 08.01.2013. 20:04

Citiraj:

Autor Zagorec (Post 2311370)
Samo 7 dana? Ja bi mislio da je to vrijeme puno duže, tj da je i nakon npr. par mjeseci moguće saznati ko je imao određeni ip na određeni datum i vrijeme.

I Meni je bilo čudno. To sam pročitao na jednom internet članku gdje su autori baš pitali više providera koliki je kod njih rok. Tamo piše da Vodafone u njemackoj uopce ne sprema te podatke, a ostali maximalno 7 dana. Kako je kod nas stanje nisam nigdje našao.

vision19 08.01.2013. 21:20

Teško da ne spremaju podatke jer ih i sam možeš vidjeti kad se spojiš na stranicu provajdera (konkretno t-com). Tako da sam uvjeren da ih čuvaju.

FSAF 08.01.2013. 21:28

Na korisničkim stranicama tcoma se vidi za tekući mjesec i mjesec prije toga svako spajanje i koji si ip imao. Ostale mjesece se može vidjeti samo koliko si potrošio gb. ( za 12 mjeseci ). Možda toliko i oni čuvaju te podatke.

Rade0n 08.01.2013. 21:43

Citiraj:

Autor FSAF (Post 2311424)
I Meni je bilo čudno. To sam pročitao na jednom internet članku gdje su autori baš pitali više providera koliki je kod njih rok. Tamo piše da Vodafone u njemackoj uopce ne sprema te podatke, a ostali maximalno 7 dana. Kako je kod nas stanje nisam nigdje našao.

To si ti nešto krivo pročitao, svi provideri u EU rade po direktivi koja kaže da se podaci čuvaju od 6 do 24 mjeseca, ako neki i tvrde drugačije, mislim da lažu.

Iako je moguće da se nisu sve zemlje prilagodile tome pa je u Njemačkoj drugačije.

FSAF 08.01.2013. 21:45

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2311518)
To si ti nešto krivo pročitao, svi provideri u EU rade po direktivi koja kaže da se podaci čuvaju od 6 do 24 mjeseca, ako neki i tvrde drugačije, mislim da lažu.

Ne znam jel se smije ovdje stavljat link na druge stranice pa sam procitaj ili ti posaljem link na PM.

Rade0n 08.01.2013. 21:54

Ne treba, našao sam, u pravu si.
Izgleda da u Europi jedino Njemačka ne radi po direktivi kao svi ostali, ali sumnjam da je kod nas u HR tako.
http://en.wikipedia.org/wiki/Telecom...data_retention

vision19 08.01.2013. 21:54

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2311518)

Iako je moguće da se nisu sve zemlje prilagodile tome pa je u Njemačkoj drugačije.

O kojoj direktivi se radi? Imaš nešto konkretno ili govoriš nešto što si čuo negdje? Zanima me to da pročitam malo, ja sam probao naći u našim zakonima ali kifla.
Ali u jedno sam siguran, čuvaju oni to neko vrijeme.

Rade0n 08.01.2013. 21:56

Citiraj:

Autor vision19 (Post 2311533)
O kojoj direktivi se radi? Imaš nešto konkretno ili govoriš nešto što si čuo negdje?

Imaš iznad jedan link, a evo ti i ovaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Directive_2006/24/EC

Citiraj:

According to the directive, member states will have to store citizens' telecommunications data for six to 24 months stipulating a maximum time period. Under the directive the police and security agencies will be able to request access to details such as IP address and time of use of every email, phone call and text message sent or received. A permission to access the information will be granted only by a court.

FSAF 08.01.2013. 21:57

Po ovome je 2 godine maksimalno. Nakon 2 godine se više ne može tražiti od ISP-a da daje te podatke.

Rade0n 08.01.2013. 22:10

Točno, i prije će biti da naš t-com čuva 2 god. nego da radi po Njemačkom modelu, ipak mi nismo takva sila.

vision19 08.01.2013. 22:16

Evo nakon detaljnijeg pregleda zakona o elektroničkim komunikacijama:

Citiraj:

Obveza zadržavanja podataka

Članak 109.

(1) Operatori javnih komunikacijskih mreža i javno dostupnih elektroničkih komunikacijskih usluga obvezni su zadržati podatke o elektroničkim komunikacijama iz članka 110. ovoga Zakona u svrhu omogućivanja provedbe istrage, otkrivanja i kaznenog progona kaznenih djela u skladu s posebnim zakonom iz područja kaznenog postupka te u svrhu zaštite obrane i nacionalne sigurnosti u skladu s posebnim zakonima iz područja obrane i nacionalne sigurnosti.
(2) Operatori iz stavka 1. ovoga članka obvezni su zadržati podatke iz stavka 1. ovoga članka u izvornom obliku ili kao podatke obrađene tijekom obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga. Operatori nemaju obvezu zadržavanja podataka iz stavka 1. ovoga članka koje nisu proizveli niti obradili.
(3) Operatori iz stavka 1. ovoga članka obvezni su zadržati podatke iz stavka 1. ovoga članka u razdoblju od dvanaest mjeseci od dana obavljene komunikacije, bez obzira na odredbe članka 102. stavka 1. i 2. ovoga Zakona.
(4) Operatori iz stavka 1. ovoga članka provode obvezu zadržavanja podataka na način da se zadržani podaci, zajedno sa svim drugim potrebnim i s njima povezanim podacima, mogu bez odgode dostaviti nadležnom tijelu iz članka 108. stavka 1. ovoga Zakona.
(5) Operatori iz stavka 1. ovoga članka moraju osobito primjenjivati sljedeća načela sigurnosti zadržanih podataka:
1. zadržani podaci moraju biti jednake kakvoće i podvrgnuti jednakim mjerama sigurnosti i zaštite kao i podaci u elektroničkoj komunikacijskoj mreži operatora,
2. zadržani podaci moraju biti zaštićeni na prikladan način od slučajnog ili nezakonitog uništenja, slučajnog gubitka ili izmjene, neovlaštene ili nezakonite pohrane, obrade, pristupa ili razotkrivanja,
3. u slučaju kada se zadržani podaci ne upotrebljavaju u svrhe utvrđene člankom 102. ovoga Zakona, pristup zadržanim podacima mora se ograničiti isključivo na ovlaštene osobe nadležnih tijela iz članka 105. stavka 3. i članka 108. stavka 1. ovoga Zakona,
4. zadržani podaci moraju se uništiti nakon isteka razdoblja zadržavanja iz stavka 3. ovoga članka, osim podataka koji su bili obrađeni i pohranjeni za potrebe nadležnih tijela iz članka 105. stavka 3. i članka 108. stavka 1. ovoga Zakona.
(6) U svrhu primjene načela sigurnosti zadržanih podataka iz stavka 5. ovoga članka operatori iz stavka 1. ovoga članka moraju o vlastitom trošku osigurati sve potrebne tehničke i ustrojstvene mjere.
(7) Nadzor nad primjenom načela sigurnosti zadržanih podataka iz stavka 5. ovoga članka, prikupljanje statističkih pokazatelja o zadržanim podacima i godišnje izvješćivanje Komisije o pristupu zadržanim podacima pobliže se propisuje posebnim propisom koji uređuje obveze operatora u području nacionalne sigurnosti, u skladu s mjerodavnom direktivom Europske unije o zadržavanju podataka.
Zanimljiv je jedan stavak članka 110 koji kaže:

Citiraj:

(3) Zabranjeno je zadržavanje podataka koji otkrivaju sadržaj komunikacije.
Dakle, moraju imati zapise ali ne i što smo radili :D

@Radeon i ovaj zakon se poziva na onu direktivu EU koju si spomenuo

FSAF 08.01.2013. 22:22

12 mjeseci znači. Tako je i na user stranicama tcoma. Možeš vidjeti promet za posljednjih 12 mjeseci.

segregator 15.01.2013. 23:08

T-Com facebook post

Pozdrav. Želio bi vam se ovim putem zahvaliti na ažurnosti, brzini, profesionalnosti, ljubaznosti i svim ostalim vrlinama koje jedna ozbiljna firma poput Vaše treba posjedovati. Uvijek, ali baš uvijek u ovih 10-ak godina koliko koristim vaše usluge, što interneta, što fiksnog telefona, izlazili ste mi u susret i riješavali sve moje probleme u predviđenom roku od 72 sata. Evo nekoliko primjera. Kad nam je prije par godina, nešto prije božića, stup od telefona pao na kuću sredili ste sve odmah nakon nove godine. Nisam ni primjetio da cijele blagdane nemam fiksnu liniju i internet. Prošle godine kada sam po 'iljadupetstoti put zvao Vaše operatere i objašnjavao im da mi krči telefon, da se jedva čuje sugovornik te da mi konstanto "pada" internet konekcija, Vaš operater mi je objašnjavao da "vjerovatno imam neki virus na kompjuteru". Probao sam instalirati najnoviji antivirus na fiksni telefon da bi riješio krčanje, ali mi nije uspjelo pa mi je nakon toga drugi operater rekao da sam već prijavio taj problem (ma nemoj mi reć') i da je tehničar bio na terenu prije par mjeseci (kada sam to i prijavio) te da se problem vodi kao "djelomično riješen". Znači djelomično imam net/telefon, ali zato račun dolazi u potpunosti. Eto bar nešto. Nakon 72 sata od prijave (čitaj 5 dana) tehničari dolaze na teren i mijenjaju 100 metara trulog kabla kojeg onaj prvi tehničar nije mogao zamjeniti jer on to valjda voli ostaviti djelomično sređeno. Evo danas ujutro sam ponovno online nakon što sam u četvrtak prijavio da sam po neznam koji put ostao bez fiksne linije i interneta. Od četvrtka do utorka = 72 sata. Ažurno kao i uvijek. Ovo su samo neki od primjera jer da idem pisati sve naše zajedničke doživljaje morao bih tipkati jos bar 10 dana, a u to vrijeme će mi sigurno bar 14 puta "pasti veza" pa nema smisla da pretjerujem.

I pitanje za kraj (operater mi nije znao odgovoriti).
Pošto sam neizmjerno zadovoljan Vašim uslugama, zanima me da li postoji opcija da potpišem doživotni ugovor sa Vama i po mogućnosti isti oporučno ostavim potomcima ?

Sa štovanjem,
Nikša

p.s. ako me nekom silom uspijete natjerati da vam platim telefonski/internet račun za ovaj mjesec, trčat ću gol po korzu sa T-com kapom na glavi, velikim T na oba guza i rozim štiklicama.

pinkskin 16.01.2013. 02:04

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2309386)
Meni smanjili brzinu na 250 kb/s i kad sam prijavio kvar oni smanjili na 200 kb/s!?! Već drugi put prijavljujem kvar i opet se prave grbavi.

To prvo naprave, smanje brzinu kada prijaviš da imaš problema sa pucanjem, trenutno su ti stavili profil od 2Mbita.

To ti je njihovo riješenje problema sa pucanjem veze.

Daj slikaj parametre veze u ruteru pa postaj

trouble 16.01.2013. 02:06

question

Naime kak neki znaju preselih u stan,koji je na sreću moj al nisam boravil tu dugo.

Prije koju godinicu bilo je riječi o uvođenju optike u stanove što je pokojni deda i potpisao....e sad....jel OVO optika kao što mi baka tvrdi ili koji K? :D

Na slici je žuti trokut s suncem nekakvim :)

Hackerivs 16.01.2013. 02:21

pa to i slijepac kuži da je optika :D

pipe 16.01.2013. 13:42

Taj znak je Laser Hazard warning, tj. opasnost od laserskih zraka. Posto optikom ide jedna vrsta laserskog svijetla, mozes sam zakljuciti o cemu se radi. http://i.imgur.com/bkZQW.jpg

trouble 16.01.2013. 15:24

Dečki,bavim se menađmentom i trgovinom,najte kaj zamerit :D Hvala na odgovorima,stiže T-Scum :D

kelson18 17.01.2013. 00:11

jel ko dobio onaj alcatel t10 tablet, jel čemu?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02.