![]() |
Citiraj:
Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
http://www.eteknix.com/amd-ryzen-5-1...pentium-g4560/ neznam jel bilo al evo.
|
Citiraj:
Jos uvjek se nadam nekom konkurentnom odgovoru od amda vezano za popularnig jeftinog pentiuma 2c4t, a onda se vracam na amd , bar jedan od 3 intel masine koje imam doma hehe ..nisam siguran da ce uskoro amd izbacit ryzene za mase tipa 500kn sto je steta i nije u njihovom stilu ..dosadno mi, nije da imam potrebu, cisto bi malo sarafao :) |
Ovo je zadnje što znam da se spominjalo
Citiraj:
|
Apropos APU, usrani vendori i dalje na ploče stavljaju HDMI 1.4 i DP 1.2, ako uopće.
Neshvatljivo... Osim toga, zaboravite golgotu sa ddr4: https://www.hardwareluxx.de/index.ph...18-kommen.html |
Citiraj:
puknut cu ga na silent pa da vidim temp. dignuo sam iz zajebancije na 3700 mhz al se srusio nakon 5 min prime 95 small testa.temp bila na 75 sto je mislim previse s obzirom na stock voltazu.stock cooler nije dovoljan za klokanje.sad ga drzim na 3.5 ghz pa cemo vidit dal bu se zrusilo. |
Yebiga, tolerancija korisnika na buku je oduvik bila subjektivna stvar...
Doduše kolegi zwer54 pod komp piše AIO vodenjara, pa malo sliježem ramenima jer sam mislija da priča isključivo o AMD stock kuleru. A izgleda da mu ni kejs sad ne valja, hmm |
warlock25 kolka ti je voltaža? Onaj bitwit bitanga je držao čak i preko 1.30v overclock sa wraith stealthom
|
voltaza u biosu pise 1,180v a u cpuz kad ide prime 1.125v
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Srušio ti se zbog premale voltaže za 3.7ghz?
75C zvuči previše za tu voltažu, provjeri ti to |
Citiraj:
Malo mu jos fali |
Nekaj tu ne stima.
Probao sam sad na stocku odvrtit prime i temp se popela preko 75c.cooler je skroz stegnut i na standard u biosu.sad bum stavio na performance u biosu da vidim razliku. |
Citiraj:
|
ok stavio na ful speed u biosu i cpu i case ventove i sad je na stocku prime small test oko 65 ak ja dobro gledam.koristim hwinfo i gledam najvecu temp na cpu.
Citiraj:
Ovisi od primjerka. Možda od 1.30v (ili čak i manje) pa sve do 1.35v
Prikladnije bi ti možda bilo kao jed2i nekih 3.8ghz i 1.20v ili koliko već ima |
evo 3.5 ghz max temp 76.3 Tdie temp, kaze hwinfo
stock voltaza |
Citiraj:
|
Kolko je stock ono? 1.25v? Probaj 3.8ghz s tim
Nije to možda ni loša temperatura za takav tortue test poput prime95 small fft, pogotovo ako sve uredno prolazi i ne throttla. Koliko C bude u gamingu? |
E sad tko laze od ova dva neznam.
Evo fotka Edit: nije 1.25 nego 1.125v Nekak vise vjerujem asrock tuning software.lol |
probaj ryzen master, ali rekao bih da je ovih 77 stupnjeva realnije za torture test
|
Skini i treći :D
hw info ti ne očitava ni voltažu kako treba. Ako je cooler dobro namontiran, onda više logike ima ovo as rockovo. 62C za 1.15v |
Ma ova c6h ploca je zakurac... Stavim sve na silent, to se sve dere previse za "silent" i prilikom igranja ovog novog PUBG temp proca je 50-60, strasno varira konstantno, grafa je oko 62 konstantno, ali chipset mi je na 68... I nadodir je bas vruc ovdje na hladnjaku gdje je ROG logo... No grafa je poprilicno vruca i tocno je kod njega... stavio ju u gornji ili donji slot, svejedno mu je preblizu i grije ga fino... A kuciste je stvarno glasno, cuje se taj protok zraka i ti corsair default ventovi se deru ko majmuni...
|
@Jed2i
S cim ocitavas temp? |
haha, zato meni sve tiho i hladno :)
|
Citiraj:
Koliko vidim ima i nova verzija tog kucista Obsidian 750D Airflow Edition |
Citiraj:
namjestis da se ventovi uopce ne pale do određene temperatuire proca, nakon toga neka rade do određenih okretaja, ja sam svoje sve stock ventove zamjenio za noctua redux i na idleu proc radi na 300 okretaja, a sve ostalo u kucistu je pasivno, nakon sto temp proca pređe 50 stupnjeva ukljucuju se ostali ventovi, al sve je to do 300-900 rpm max, tako da i u loadu ja ne cujem nista |
Svaki solidan review na koji sam naletio uspoređuje Ryzen 7 sa Intel i7 i i5. Nikog ne zanima isplati li se prelaziti sa FX-8350 za 1080p? :)
|
To se podrazumjeva da treba :D
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:54. |