![]() |
Citiraj:
par mjeseci ...možda :D godinu dana u vrh glave ( ali nije ni toliko ) . Nemaš brige. Vijek im je preko 10 godina i to je zadnja stvar šta će riknut. |
Citiraj:
|
Citiraj:
to nije pitao :D ali joj je vrijeme trajanja dosta kraće :D |
hahaha.. znaci ne bi je trebao silovati s tolikim naponom? Ipak je to za ovu Asusicu opterecenje..?
|
Citiraj:
dobra je ploča jer ima 8+2 regulaciju tako da će izdržat... ali nije ti ni to vječno :D. Napravljeni su oni da izdrže visoke temperature samo što je temp regulacije veća to je brže umiranje. Nađi neki optimum s clockanjem i držat će godinama i bit će sretan i zadovoljna :D. Svoj 960t mogu držat na 4.0 na 1.45v ali držim ga na stock naponu (1.35) na 3.8. Tih 200mhz nije vrijedno opterećenja ploče. |
Ma drzati cu ga na 1.425V i 4GHz, stabilan je. Odvrtio 75 run-ova intelburntest-a i proslo je, temperatura nije prelazila 58C. Mislim da je to ok.
|
Malo igre sa overclockanjem Phenoma 955, komp iz siga. Vantage rezultat sve na stock, i zatim sve overclockano. Radi full stabilno na ovoj voltaži s ovom mbo, s lošijom pločom se rušio već preko 3.8. :)
http://3dmark.com/compare/3dmv/4160511/3dmv/4160428 http://www.pohrani.com/t/34/N2/4pbTo8R/cpuz.jpg |
Citiraj:
Koji cooler da si uzmem? Citiraj:
Nice:goood:, ja sam imao phenoma ii x4 965,nije bio bas i neki primjerak,isao je do 3,9 ghz |
@nbafan
Kolko visok hladnjak stane u to tvoje Azza triton 401 kućište, odnosno, kolko još ima slobodnog prostora između bočne stranice i katane 3? Koristi edit. |
Citiraj:
Bas sam danas uzeo novi hladnjak,Thermaltake Frio advanced,pogledaj koliko je on visok,taman mogu zatvoriti stranicu Cooler je lud,15 stupnjeva su nize temperature u odnosu na katanu 3 :D |
Pozdrav!
Da li mi neko moze pomoci i reci kako da postavim Napon u biosu na Offset, jer kada je na Manual ne mogu ukljuciti CoolnQuite, a kada je na Offset onda mogu.
Ovako je postavljeno na Manual. Kako sada da ja to prebacim na Offset, a da napon pri loadu ostane isti. Jer kada postavim na Offset, pojavi se + i -, pa ne znam nastelati. Hvala! |
|
Citiraj:
|
@d0magoj_OS
Previse je to napona! Kakve su ti temp? |
45-50°C idle opterećenje 65-70°C
neznam zašto piše toliki napon u cpu-z u everest i pod biosom piše 1.400V http://www.pohrani.com/t/4/1N/2pDDis54/1.jpg |
Ako se ne varam 1.400V je stock napon tog proc... ali temp su ti ipak na gornjoj granici, max radna za tog PII x4 850 je 71°C...
S obzirom da je lito i da su velike vrucine temp vjerojatno i ne mogu biti bolje. A i taj najslabiji Corsair-ov vodenjak sa svojom aluminijskom bazom i nije najsretnije rijesenje za overclock... provjeri da li je dobro lega na proc i po potrebi promijeni pastu, mozda temp i padne za koji stupanj... |
Citiraj:
|
Ok, volim i ja tisinu... ;)
Ali da sam na tvom mjestu svejedno bi ciljao na sto nize temp. Evo recimo ovaj moj B55 na 3.8Ghz@1.480V pod Performom u load-u ne prelazi 52°C u idle-u je oko 43°C, a trenutna sobna temp je 30°C. |
http://www.pohrani.com/t/z/RF/yUdsgKH/test1.jpg
5 sati everest stabilnosti,uz to sam surfo youtube i slično,...odradio sam i prime95 prolazi sve...jedino temperature su malo visoke ali baš me briga :D :D |
Sta mi preporucujete za konfiguraciju u moj komp u vezi klokanja?
Nisam bas imao iskustva do sada, tako da je dobro dosao svaki savjet. |
Preporučam da se ipak ne kloka na toj ploči, za to bi bila poželjnija ploča s boljom faznom regulacijom (8+1 ili 8+2), koja košta oko 700 kn. Također za overklok je potrebno kupiti neku mrgu od hladnjaka, a to je investicija od 300-tinjak kn. Vidim i da se koristi onboard grafička...
Još vidim jednu stvar (ona nije vezana uz overklok)...WD Green, a i općenito Green serije diskova se ne predlažu za OS jer su nešto sporiji (osjeti se u radu), nego bi njegova namjena bila za pohranu podataka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bude se dalo overklokati, samo je pitanje trajnosti tog setupa, a da ne govorim ako se nešto zdimi da reklamacija može biti i odbijena. ;)
|
Nisam ni mislio da se ne može oveclockati. Što se tiče trajnosti isti bi mu bio vrag. Držat ga na defaultu 3.0GHz/1.35v ili overclockanog na 3.4GHz/1.25v. Vjerujem da bi temperatura i potrošnja bila tu negdje. Možda sam u krivu. Opasnost uvijek postoji, a i pitanje je da li mu treba oc.
|
Koji je trenutno najjači amd procesor, a da je dostupan za kupiti, neinteresira me oc.?Hvala
Ev našo fx8150 nema više x6, izgleda da nisam u toku :D |
AMD Phenom 555 BE otključavanje
Lijepš pozdrav.
Imam dotični proc i ASRock matičnu koja ima UCC.e sad...kad upalim UCC na početnom ekranu mi piše da imam 4-jezgreni proc tj.da je otklučano ali mi se sistem ne diže..kad isključim UCC onda imam normalan dvojezgreni i sve radi normalno...jel zna netko u čemu je problem? |
Nista cudno, nece se svaki otkljucat, klasicna greska koja se javlja.
Btw, cemu nova tema, sve je vec viseputa receno na forumu + takvih topica ima vec. |
Mislio sam da možda ima pomoći pa sam zato otvorio novu temu...znači nema šanse za 4 jezgre?
I sry na novoj temi.. |
Vjerojatno nema, mozda da se proba na drugoj ploci ali sumnjam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:39. |