![]() |
Jer ga je strah da ju ne bi moral platiti. :p
Doma sam pojel rizibizi s pečenom piletinom. :) Sad fino chill sat vremena. :p |
Danas ostatak jučerašnjeg safta i fusilli:)
|
Danas dinosaurići :roller:
Desert kiflice sa čokoladom, nema slika :nono: da ne slinite po ekranu :p |
Citiraj:
|
danas sam samo na povrcu...poludel bum -.-
btw. ide neko sad po noci za varaždin? :D |
Domaća pizza:)
|
Danas bil sa starim i šefom u Čakovcu i na povratku nazad stali u Malu hižu.
Sklepali platu sa telecim kotletima na žaru, međimurskim svinjeskim kotletima u umaku od gljiva i krumpirom u kiselom vrhnju i slanini plus sa strane kokun u nekakvom povrcu. Klopa odlična, ubili se ko zadnji prasci...a Mala hiža mi se ko restoran posebno dopala, ambijent je odličan, konobari brzi i pristojni....jedino cijene malo paprene, al valja |
|
ne znam gdje bi počeo s failovima na ovoj pečenki :D
(reži uši i noge ispod koljena, pa nismo u čačku; trbuh zatvorit; ražanj i sistem = facepalm; takva vatra (žar) je za roštilj, a ne za pečenku; koža ti se raspala jer je vatra vjerojatno prejaka na početku) |
Citiraj:
vidi se ko zna znanje :) :goood: |
Junetina sa palentom :zdero:
|
Citiraj:
Kad sam vidio žar ispod prasca isto mi je prvo pao na pamet roštilj. Žar uvjek do zida ili lima, a ispod prasca veliki protvan u kojega se cijedi mast. Pogotovo kad se peče prasetina (50 kg) obavezno se pika dugačkom vilicom, ali je mast za močat kruh predobra. :D Uši i nogice režem tek kad se ispeku, ali prije nego se prasac ispeče jer u protivnom hoče zagorit. Nije loše par puta polijat sa pivom. |
Bio road trip od koji dan :D
Petak,Martićeva,Zlatna školjka - grdobina u umaku od vina,zadovoljavajuće skroz s obzirom na cijenu -PUT-(grickalice i 3 lavora Nestea) Ljubuški - (negdje neka benzinska birc i restoran)junetina gljive saft,gablec porcija za bengalskog tigra uz obrazloženje domaćina: hercegovačka porcija,mom'ci Čapljina - domaća klopa,neko fino meso(valjda jagnje) pečeno,takav i krumpir iz dvorišta,domaća pečena paprika(perverzija),mješana salata od domaćeg povrća,doma pečen kruh,welcome to middleage :D Tućepi - pizza u sendviču,odlično napravljeno,neki kvazi restoran na početku rive kod TZ Split - restoran u Lučicama,biftek s roštilja,ponizno priznajem da takvog nema u ZG,hands down. Imaju neki umak od gorgonzole koji je odličan! Heinzlova - cheese fresh & McSundee od čokolade Welcome 100! :D |
Danas brza hrana-kuhane kobase, jaja, senf, raženi i Žuja:)
|
Veceras tekma, Pizza se podrazumijeva naravno. :D
|
Budući da je bilo ćevru-slabo se kuhalo na bregu, uglavnom šalate (krumpir šalata, mahune sa češnjakom i vrhnjem, krastavci sa češnjakom i vrhnjem, kristalka sa češnjakom) a pored kaj se stigne:)
Sinoć je pala fina kasna večera-komadi pečene očišćene srdele i pastrve "marinirane" u maslinovom ulju, česnjaku i hrpi friškog peršina+raženi+veliki gembač od rizlinga:p |
Jučer ručak: čevosi, pljeske, šampinjoni s roštilja, vratina, pileći batci.
Večera: pljeske i čevosi Danas doručak: pljeske i čevosi. Danas ručak: vratina i piletina. Za desert sada jedem buhtle. :D Mislim da mi je dosta roštilja za kojih mjesec dana. :D |
Vratio se s plaže pa ćemo nekaj brzinski skuhat.
Napacao još jutros šnicle i sad ih samo hitim u toster-roštilj, prilog pomfri iz friteze. Tak ću se hranit idućih mjesec dana. :D |
Citiraj:
|
|
Roštilj, a prilog pomfri, paradajz, krastavci, paprika, crveni luk i zelena salata (sve sa vrta).
Desert mmmmmmmmmmm |
Citiraj:
Brzom intervencijom piletina, pljeskavice, meso za gulaš i ražnjiće je prebačena kod susjede. Natrpali nešto na led u frižideru, a ostatak buta i lopatice metnuli smo u veće plastične posude i zalijali sa uljem i u friškać. Svako zlo za neko dobro. Prisilio sam se na zrenje mesa u anaerobnim uvjetima. :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam upravo masakrirao dva domaća grahorasta-manjeg od 2.30 za pohanje a većeg od 2.80 po pola za ispeć:D
|
Pohani pileći file punjen sirom i šunkom + kroketi. :) Taman dobro. :)
|
Jučer je bila suha hrana-slana štrudla od sira i jogurt:p
Danas pire, pohani domaći ćiknšit i kristalka a navečer bum od onog sitniša napravil lagani ajngemahtec:) |
Sataraš. :zdero:
|
Citiraj:
|
Krmić na naglo i jedan paradajz :)
|
Citiraj:
|
Upravo si složio pizzu s tunom i ubacio u pečnicu :D
|
Citiraj:
|
Stara ničim izazvana složila pohanu piletinu i đuveđ. :D
|
Malo da se liječim od mesa. :D
Jeli smo pizzu. |
Gotov sam...četvrt lubenice, kolači, roštilj,( od 4 koje sam složio) 3/4 jedne pizze pojeo a ujutro bila prava pita sirnica, debela sirovita :D
Kad vjetar zapuše na majci se škemba prepoznaje :) |
30 srdela sa gradela + krumpir sa kapulom + domaći sok od višnje.
Idem sad na plažu, obarat turistkinje s nogu :D |
Burek sir i jogurt. :p
|
Danas budu pohanci, domaći pomfač i šalata od svježeg paradajza, paprike i krastavaca:)
|
Danas doma nikaj jerbo vodim sebe i bolju polovicu na večeru u black rock. :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:30. |