![]() |
@ amedejac - meni poznati, ne tebi :), ali svjedeno gadno :(
samo se cuvaj :) enivej, upravo sam smlatila predobar sendvic u tijestu od pizze s piletinom sa zara, sirom i hrpom povrca unutra, prefino :zdero2: |
PIZZA!!!!
Domača - cca 4 tepsije, sad imam danas i sutra cijeli dan šta za jesti :zdero: |
|
Žena doma dovukla kilu malina:)
Valjda da mi bude lakše vuć stvari po kući...a i nekakav novi regal je spominjala...idem se ubit:suicide::flyingey: |
Po ovoj vrućini su olimpijske dicipline tipa nošenje regala na četvrti kat i vuča balvana i panjeva iz šume,što se prakticira kod mog djeda,definitivno dvije stvari koje nikom ne bi poželio. Prošle godine sam tako nešto vukao ~150 metara uzbrdo u par navrata,a kada sam završio nisam ništa vidio nit sam mogao disat,doslovno da umreš :D
Još sam ja mladac u najboljim godinama sa prime heart conditionom :p |
jučer se starci vratili iz zagorja pa sam se fino najeo
domači; špek, kobasice, luk, kruh i crnog vina uj :) i nakon toga kila trešanja :p to je to :D jos navecer malo kasnije dvije pivice i to je to :) |
e škvadra u lidlu akcija roštiljsko meso mix za 32kn kila... ima raznih kombinacija, ja uzeo 2 x pljeske, 4 x šiša i 2 x vratine u marinadi od čilija (to sve je kila negdje) + još pol kile njihovih gotovih ćevapa ibera.
hebo me pas jedno od boljih mesa kaje sišlo sa moje rešetke... svakako preporuke ak netko često tam ide. |
Danas me ni krivog ni dužnog odvukli u Metro...zujim ja tako okolo i psujem promet, ženu i kaj sve već ide uz to kad mi oko krvavo ugleda hrpicu kiselog zelja (glavice)...UJ!!!:D
Našel jednu finu od 2.20 kg...važem ja nju po rukama a žena već blijeda...samo je procjedila nećeš valjda:) Špeka imam, kobasa isto, mljeveno sam već izvadil iz škrinje-sutra se kuha sarma:chears: |
:stoopid: sarma?? Mislim da bi zippu prijala danas. :D Uleshinario se jucer.
Po ovoj vrucini mi nejde sarma. Btw, danas mi je dijete punoljetno :beer:, jos neznam sta me ceka kad dodjem doma. Jucer bio na roshtilju za rucak, a za veceru zena spremila pizzu pa nisam mogao odolit. :D |
Sarma uvjek paše, treba tu-i-tamo presjeć klasiku po pitanju godišnjih doba:)
Matori, nemoj bit Đu...odvedi dijete u provod. Ili mu bar daj pare:D |
Citiraj:
Sutra na ranču budu krilca na roštilju i kristalka. |
Gledam danas guščja jetra...tristo krznaša bogte...a bale mi cure...
Nemrem a da se ne sjetim starog Geze...300 krznaša...cijeli tulum od jela (za nas četri, skupa sa pohanim guščjim jetrima) i svim ostalim za manje para:D Čak se nije ni naljutio kad sam napravil sranje zbog šećera u šalati:) |
Ja sam maloprije očistio i narezao na kockice kilu teletine i metnul ju posudu i prekrio sa uljem da jedno dva dana fermentira. Posebno sam očistio od mrenica 75 dkg junećeg buta i oko kilu svinjskog buta pa ću to sve staviti u lovački pac do nedjelje.
U nedjelju se vadi lonac i tronožac za dobar čobanac-paprikaš (više onak na gusto) sa njokima i širokim rezancima. Usto kristalka salata i paradajz salata. Heljdin kruh, brašno je skupo ko šafran. Kila od 30 kn na više. Pak se bumo usvinjili. :) |
Kaj da velim...ubil sam se sarmom ko zadnji sacpra:D
Za promjenu umjesto Žuje pol-pol gembač sa kutjevačkom:chears: |
Kad smo kod gembača,juče sam ga jedno 10L popio na svadbi pa se nesjecam pol toga :D
Restoran KRALJEVEC u sesvetskom kraljevcu. Fakat jedna od jačih klopa po tim vjenčanjima.....pogotovo domača juha od gljiva,rajnglu cijelu sam polizao hehehe |
Danas-sarma:D
|
Danas.....domači roštilj :D
|
pohana piletina
riža s majčinom dušicom umak od šampinjona (radi se od juhe od gljiva + šampinjoni) kristalka prefino :) |
i,jos lijepo zaliti s dvije zuje/bavarije...:D
ja danas piletina,krumpir peceni,kupus salata i,jos king sladoled i odo upravo spavati:p |
Danas kotlić od 9 litara na tronošcu. Tri vrste mesa koje su bile u pacu i fermentaciji, dosta povrća i napravio sam gusti saft (paprikaš) za nas osam velikih i dosta malih. Lagano šarf (osjetilo se tek nakon pola pojedenog tanjura). Prilog široki rezanci i njoki, kristalka salata i paradajz salata s krastavcima).
Poubijali sve PAN qjupekove, ubili su mi pola gajba Tuborga, ali sam ja sad izvadio zlatnu rezervu. Neznam kak ću ujutro na posao. |
budu skoro kakve zdere,imam dojam da je 100 godina od proslih??
|
pa chuj,nekom je 2 tj 100 godina nekome ne..... :D
|
Pa, 22.05 su bile Žderonje-tri tjedna a ne dva:D
Ja bum danas za odmor od sarme opalil par komada friške vratine, raženi i ostatak šarf ajvara. Zalil bum sa gembačem:chears: |
Heb ga,nisam na TI sa datumima :D
Danas sam napao Ragusu opet,ja i frend 2 porcije ushtipaka,domači kajmak iz Paračina,pomfri i šopska,zaliveno s Zdjelarevićem gemišt mixom :D |
Jel se to nekaj manje jede u ove vruće dane? Malo žderonaj svraća ovdje :D
Ja slistio tri kriške pizze s tunom ujutro, sad sam miran do popodne, onda planiram napast špagete bolonjez :) |
Ja sam jučer jeo bolonjez. Meni je to jedno od najdražih jela sa tjesteninom. :)
Al brate Roberte, kako moš' jesti tunu na pizzi ? Damn... |
za gablec
bio pecivo s gro sjemenki 10dkg dimceka 5dkg gaude pola litre jogurta z'bregov bounty čokoladica :D zadnjih par dana i nemam neke inspiracije za jesti jer je vruce do bola! jeo sam sarmu u ponedjeljak :p |
Citiraj:
Čuj, pizza s tunom mi je, otkad smo ju žena i ja počeli sami doma raditi, definitivno najbolja pizza. Uglavnom samo i nju radimo, tek tu i tamo pizza s nekoliko vrsti sira ili klasika sa šunkom i gljivama. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |