![]()  | 

| 

Baš me zanima hoće li i hexu lemit 
	 | 

Pa negdje je bilo rečeno da neće, da će samo i7 i i9 biti lemljeni. 
	EDIT: Gledam slajdove i po njima bi se dalo zaključit da će cijela serija 9xxx biti lemljena...  | 

Zanimljivo kako se može i hoće sad lemit iako je proces i problematika ostala jednaka kao kad su govorili da se ne smiju lemit. 
	 | 

Kažem bit će zanimljivo vidjeti za hexe. Jer ako octe budu lemljeni - zašto nebi i hexe ako su ista generacija? Zalemite octe znači da tu nema neke tehničke prepreke i za hexe. No ako ih ne zaleme - nisu na kraju ni zadnje coffee lake lemili, u neku ruku bi bilo dosljedno, ali bi se još jednom dokazali kao cicije. 
	 | 

Zašto lemit kad možeš uštedit, a kupci nek gube gare delidanjem, šta ih briga. 
	 | 

Na kraju krajeva oni su "debunked" odavno zbog tog lema, coffee lake refresh neće ništa novo otkrit, jer su njihovi vlastiti HEDT procesori nakon ivy bridge bili zalemljeni (čak i hexe), kao i konurentski ryzeni. A imam i jedan svoj nekoliko godina star post koji je predvidio ovu situaciju - kad im ponestane ideja, te se IPC rast uspori (nitko nije očekivao da će i stati) - lem će doći kao upgrade, s kojim će dobiti još na clocku. 
	EDIT 2015 - tsss :D Citiraj: 

Citiraj: 

http://forum.pcekspert.com/showthrea...em#post2813492 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=446 A predvidio sam i core/thread bump negdje u doba haswell/devils canyona  | 

Negdje sam čitao da kao mikrofrakture na lemu nisu problem kod CPU jezgri jer je manja gustoća i isijavanje topline komponenti, već da je IGP dio problematičan. Kako HEDT procesi nemaju IGP, mogli su se lemiti. 
	Iako, priklanjam se Manuelovom mišljenju, pasta je jeftinija i trebali su fičr za ponovo izumiti.  | 

A mogli su sa serije 9xxx maknut te trulex IGP, Ok na pentiumima i eventualno odabranim i3 i čak najslabijim i5, ali spucat to govno baš na svaki proc mi i nema smisla... 
	Osim kad ti krepa grafa pa ti treba nešto samo da se komp upali :D  | 

Citiraj: 

Prije da im je lemljenje IHS-a bio as u rukavu, sačuvan za eventualnu ovakvu situaciju (Ryzen+), jer bez lema ne bi bilo moguće napraviti išta bolje od 8700K/8086K, sigurno ne 8-core s ovolikim taktovima. Jednostavno su ih morali početi ponovo lemiti da izbace konkurentne procesore, uskoro ćemo vidjeti koliko uspješno.  | 

Kao što rekoh, fičr za ponovo izumiti.:) 
	 | 

Citiraj: 

| 

Koristi se i u tom slučaju :) meni bi igpu bila dobro došla lani kad je 1080 otegnula papke. i7 2600K kao izvaredan i ultimativi gaming CPU svog vremena ju je imao i nije mu smetala, a dobro je došla ;) 
	A ovo sa lemom je kenjaža koju je lntel sam se uvalio i sad pokušava nekako iz nje isplivati. Sent from Usreo Mobara  | 

Znaš kaj je na stvari čim vrh ponude Core i9-7980XE ima pastu, a kamoli da istu stvar ne bi uvalili i donjem dijelu ponude. iGPU je uvijek dobro došla mogućnost, jer kao rezerva može poslužiti za dodatne monitore i hardversku akceleraciju video materijala. Intelov Quick Sync je dan-danas odličan za takve stvari, a pogotovo kad se kombinira s dediciranim grafičkim karticama. Primjera radi, nedavno sam složil Core i7-3770K + HD 7850 2GB kombinaciju, gdje je korisnik tražil i mogućnosti spajanja dodatna dva monitora na Intelov iGPU i ako je ikako moguće da mu radi 1080p HEVC + H.264, obzirom da je čovjek bil uvjeren od kojekakvih trećih strana da je računalo jednostavno preslabo za to kaj on traži. OK, Intel HD Graphics 4000 iGPU i HD 7850 možda nemaju najnovije tehnologije za hardversku akceleraciju HEVC materijala, ali daleko je to od preslabog računala. Naposljetku je iskombiniran Intelov iGPU + HD 7850, pa sad, ako čovjek hoće može istovremeno reproducirati 1080p HEVC i H.264 materijal.:) 
	https://s8.postimg.cc/7nl0k69jp/Inte..._K_preview.png  | 

Kažem nije beskorisna, ali da neki kupac može birati između lem i non-lem opcije + igpu, dosta bi poteglo za lemom. 
	 | 

Bi sigurno, ali evo Intel više to ne nudi ni za najskuplje modele koji im čine sam vrh ponude, mada su uredno lemili IHS na prijašnjim HEDT platformama. 
	 | 

@The Exiled 
	Čime hladi 3770k? Malo su mi više temperature.  | 

Najobičniji Intel stock cooler. Sve skupa je bilo složeno u Fractal Design Arc Midi, koji se s ostatkom konfiguracije još uvijek dosta dobro drži.:) 
	 | 

| 

Nvidia guzi sa jedne strane, intel sa druge... Valjda očekuju da će nam postat normalno kupovat komponente "na slijepo", bitno samo da su zeleni/plavi :chears: 
	 | 

I9 9900k 561eur 
	I7 9700k 436eur obje incl 21% vat kod niskozemaca(dutchcomputercenter)  | 

A ono, očekivane cijene. 6c12t ne postoji kod refresha, pa tu onda vjerojatno ostaje i7 8700K ponuda, a i5 9600K mjenja i5 8600K, praktično isti cpu, 100mhz više, te se možda bude OC-ao 100 mhz više, a biti možda malo jeftiniji nego ovaj na launchu (kod nas je bio nekih 2200-2300kn ako se dobro sjećam) 
	 | 

Citiraj: 

| 

Ovo već lagano postaje tragikomično. S jedne strane Intel i dalje ne popušta kad su cijene u pitanju, Core i9-9900K bi prema ovome trebal biti duplo skuplji od Ryzen 7 2700(X) modela, a s druge strane svako malo na vidjelo izlazi još jedna u nizu Spectre + Meltdown varijacija na temu. Mogu oni braniti usporedbu prije i poslije zakrpa koliko ih volja, ali netko (ServeTheHome ili Phoronix među prvima) bude si dal truda i odvrtel sve po spisku na nekoj od popularnijih dual-socket Xeon mašina. I onda usporedba sa single-socket EYPC sustavom. Lako za ovo kaj imamo po doma, to tak i tak ne dira Intel previše. 
	 | 

Intel Hyper-Threading Accused of Being a Security Threat Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

| 

U planu mi je na zimu uzet novi komp, ali nekako sve više mislim da ću 8. generaciju piknuti. 
	 | 

ja bi isto 8 rado. nedavno slozio braticu 8600k na z370. 
	odusevljen. nego vidim, osla mu cjena gore.  | 

8600K će zamjeniti 9600K koji će valjda imati normalniju cijenu, ali neće ni donijeti ništa novo osim imena i možda većeg overclocka 
	 | 

https://www.phoronix.com/scan.php?pa...icrocode&num=1 
	Citiraj: 

| 

| 

| 

| 

Obzirom da trenutno ima problema s isporukom 14nm čipova, Intel će određeni dio proizvodnje outsourceati TSMC-u.:) 
	 | 

Damn! 
	Možda je taj manjak kapaciteta razlog blagog poskupljenja intelovih cpu-a  | 

| 

First Intel Core i7-9700K Review Surfaces https://www.techpowerup.com/247494/f...eview-surfaces 
	 | 

U prosjeku 3 fps-a daje više u igrama nego 8700K, a 100€ skuplji :D 
	 | 

možda igre koje ''trebaju'' više jezgara pokažu veći FPS 
	neznam zapravo jel bolje 6c12t ili 8c pretpostavljam da su jezgre>ht  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |